Запитання: 1: Найбільший вплив на епідемічний процес мають чинники



Скачати 164.65 Kb.
Сторінка1/7
Дата конвертації12.04.2020
Розмір164.65 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7

Запитання: 1: Найбільший вплив на епідемічний процес мають чинники


  • 0% Екологічні

  • 100% Соціальні

  • 0% Біологічні

Запитання: 2: На першу ланку епідпроцесу націлені заходи по


  • 25% Відлову та знищенню хворих тварин

  • 25% Виявленню джерела інфекції

  • 25% Ізоляції джерела

  • 0% Оздоровленню зовнішнього середовища

  • 25% Лікуванню (санації) хворого

Запитання: 3: На другу ланку епідпроцесу націлені заходи по


  • 25% Дезинфекції

  • 25% Дезинсекції

  • 0% Дератації

  • 25% Стерилізації

  • 25% Оздоровленню зовнішнього середовища

Запитання: 4: На третю ланку епідпроцесу націлені заходи по


  • 25% Фагопрофілактиці

  • 0% Лікуванню хворих людей

  • 25% Імуноглобулінопрофілактиці

  • 25% Початковій профілактиці

  • 25% Активній імунізації (вакцинації)

Запитання: 5: Джерелами інфекції при сальмонельозі можуть бути

Запитання: 6: Найбільш небезпечним джерелом шігельозної інфекції в епідемічному відношенні є


  • 0% Хворий хронічною формою

  • 100% Хворий легкою стертою формою

  • 0% Хворий маніфестною формою

Запитання: 7: Які ознаки епідемічного процесу при кишкових інфекціях свідчать про дію на території загальних факторів передачі


  • 0% Такі ознаки відсутні

  • 35% Зростання коефіціенту загальної вогнищності

  • 35% Поява групи вогнищ, що виникли одночасно

  • 30% Зменшення середнього часу фактичного існування вогнища

Запитання: 8: Критеріями ефективності протиепідемічних заходів є


  • 50% Середній час фактичного існування вогнища не перевищує інкубаційного періоду

  • 0% Зниження смертності

  • 50% Відсутність вторинних заражень у вогнищі

Запитання: 9: Домiнуючим механiзмом передачi збудникiв кишкових iнфекцiй є:


  • 100% Фекально-оральний

  • 0% Трансмiсивний

  • 0% Крапельний

Запитання: 10: При кишкових iнфекцiях кiнцевими чинниками передачi найчастiше бувають


  • 100% Вода та харчовi продукти

  • 0% Крапельки слизу з поверхнi дихальних шляхiв

  • 0% Пил та аерозоль

Запитання: 11: Який шлях поширення дизентерiї є основним?

  • 100% Харчовий

  • 0% Побутовий

  • 0% Аерозольний

Запитання: 12: Найнебезпечнiшим джерелом iнфекцiї при дизентерiї є:

  • 70% Бактерiоносiї

  • 0% Хворi на гостру форму хвороби

  • 30% Хворi на стертi форми хвороби

Запитання: 13: Основним джерелом iнфекцiї при сальмонельозi є

  • 100% Рiзноманiтнi тварини i птахи

  • 0% Бактерiоносiї

  • 0% Риба

Запитання: 14: Найважливiшими чинниками передачi збудника при сальмонельозi є:

  • 0% Ягоди

  • 50% М'ясо та м'яснi продукти

  • 50% Яйця та яйцепродукти

Запитання: 15: Який шлях нинi є провiдним у поширеннi холери?

  • 100% Через воду вiдкритих водоймищ

  • 0% Побутовий

  • 0% Через питну воду

Запитання: 16: Провiдними напрямками протиепiдемiчних заходiв по вiдношенню до холери в останнi роки стали

  • 70% Заходи, які передбачають розрив механiзму передачi збудника холери

  • 0% Вакцинацiя населення

  • 30% Заходи, які нацiленi на нейтралiзацiю джерела iнфекцiї

Запитання: 17: Що означає комплекснiсть протиепiдемiчних заходiв?

  • 0% Участь в проведеннi протиепiдемiчних заходiв рiзних служб регіону

  • 100% Одночасний вплив на джерело, механiзм передачi збудника i сприйнятливiсть органiзму

  • 0% Участь у проведеннi протиепiдемiчних заходiв усiх пiдроздiлiв СЕС

Запитання: 18: Водний шлях передачі інфекцій найбільш властивий для

  • 100% Лептоспірозу

  • 0% Сальмонельозу

  • 0% Кампілобактеріозу

Запитання: 19: Епідемічному процесу інфекцій з водним шляхом передачі притаманні

  • 100% Вибуховий і довготривалий характер з великою кількістю уражених

  • 0% Легкий перебіг хвороби

  • 0% Короткотривалість

Запитання: 20: Основним шляхом передачі при черевному тифі є

  • 100% Водний

  • 0% Крапельний

  • 0% Харчовий

Запитання: 21: Вода є опосередкованим фактором передачі інфекції при захворюваннях на

  • 0% Бруцельоз

  • 100% Легіонельоз

  • 0% Сибірську виразку

Запитання: 22: Показником паразитологічної безпеки питної води є

  • 0% Відсутність клітин і цист патогенних кишкових найпростіших, клітин, яєць і личинок кишкових гельмінтів у 50 куб. см води

  • 0% Відсутність у 1 куб. дм води, що досліджується, клітин і цист патогенних кишкових найпростіших, клітин, яєць і личинок кишкових гельмінтів

  • 100% Відсутність клітин і цист патогенних кишкових найпростіших, клітин, яєць і личинок кишкових гельмінтів у 25 куб. дм води, що досліджується

Запитання: 23: Вода водойм відіграє найбільшу роль у розповсюдженні антропонозів

  • 0% Туляремії

  • 100% Лептоспірозів

  • 0% Бруцельозу

Запитання: 1: Морфологічна різниця між збудником черевного тифу і паратифів А і В базується на

  • 100% Не існує

  • 0% Наявності джгутиків

  • 0% Розмірі бактерій

  • 0% Відношенні до забарвлення за Грамом

Запитання: 2: Можливість диференціації збудників черевного тифу і паратифів А і В

  • 100% За біологічними властивостями

  • 50% Серологічно

  • 30% Фаготипуванням

  • 0% Неможлива

  • 0% Морфологічно

Запитання: 3: У хронічних бактеріоносіїв виявляються

  • 0% Всі разом взяті

  • 0% Н-антитіла

  • 100% Vi-антитіла

  • 0% О-антитіла

Запитання: 4: Максимальний термін виживання збудників черевного тифу в харчових продуктах

  • 50% Декілька днів

  • 100% Декілька місяців

  • 30% Декілька годин

Запитання: 5: При пастеризації молока /65(С/ збудники черевного тифу гинуть через

  • 0% 1,5-2 години

  • 0% 1,5-2 хвилини

  • 100% 30 хвилин

Запитання: 6: Місцем розмноження черевнотифозних бактерій в організмі людини є

  • 70% Лімфатичні утворення тонкого кішківника

  • 0% Просвіт тонкого кішківника

  • 0% Кров

  • 100% Жовчні шляхи

  • 0% Шлунок

Запитання: 7: Інкубаційний період при черевному тифі становить

  • 100% 3-25 днів

  • 70% 7-12 днів

  • 0% 60-65 днів

  • 0% 35-40 днів

  • 30% 3-5 днів

Запитання: 8: Найбільш ефективним методом лабораторної діагностики в перші дні захворювання на черевний тиф є

  • 100% Гемокультура

  • 0% Уринокультура

  • 0% Реакція Відаля

  • 0% Копрокультура

Запитання: 9: При хронічному бактеріоносійстві вірогідніше всього збудника черевного тифу можна виявити

  • 0% У крові

  • 0% У спинномозковій рідині

  • 100% У жовчі

  • 70% У випорожненнях кишківника

  • 0% У харкотинні

Запитання: 10: З метою діагностики реакцію непрямої гемаглютинації /РНГА/ можна використовувати при черевному тифі, починаючи з

  • 80% 7-8 дня хвороби

  • 100% 4-5 дня хвороби

  • 50% 18-20 дня хвороби

Запитання: 11: Мінімальні діагностичні титри сироватки в РНГА при черевному тифі

  • 100% 1:160

  • 0% 1:640

  • 0% 1:40

  • 0% 1:320

  • 0% 1:80

Запитання: 12: Оптимальні терміни забору матеріалу для дослідження копро- і уринокультур при черевному тифі

Запитання: 13: Період максимальної заразності хворого на черевний тиф

  • 70% Період реконвалесценції

  • 100% 2-3 тижня хвороби

  • 0% Інкубаційний період

  • 0% Перший тиждень хвороби

Запитання: 14: Період "гострого" реконвалесцентного бактеріоносійства при черевному тифі обмежується

  • 100% 3 місяцями

  • 0% 1 місяцем

  • 0% 6 місяцями

  • 0% 12 місяцями

Запитання: 15: Найбільш епідеміологічно небезпечним джерелом збудника черевного тифу є

  • 0% Гострий бактеріоносій

  • 100% Хронічний бактеріоносій

  • 0% Хвора людина

  • 0% Здоровий бактеріоносій

Запитання: 16: Частота формування хронічного бактеріоносійства при черевному тифі

  • 0% 0-1% перехворілих

  • 0% 10-15% перехворілих

  • 100% 3-5% перехворілих

Запитання: 17: Сезонність черевного тифу для країн з помірним кліматом

  • 50% Літня

  • 50% Осіння

  • 100% Літньо-осіння

  • 0% Зимня

  • 0% Весняна

Запитання: 18: Найбільш частий шлях передачі черевного тифу в сучасний період

  • 100% Водний і харчовий

  • 50% Водний

  • 10% Харчовий і побутовий

  • 50% Харчовий

  • 30% Побутовий

Запитання: 19: Госпіталізація хворого на черевний тиф

  • 50% За епідеміологічними показниками

  • 0% Не обов'язкова

  • 50% За клінічними показниками

  • 100% Обов'язкова

Запитання: 20: Чи можна виписати хворого на черевний тиф в період реконвалесценції без його бактеріологічного обстеження

  • 100% Не можна

  • 0% Можна, якщо реакція Відаля негативна

  • 0% Можна, але не раніше 3-го дня нормальної температури

  • 0% Можна, але не раніше 21-го дня нормальної температури


Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7


База даних захищена авторським правом ©res.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка