„Симптом зіниці зникає: a на 10- 11 день менструального циклу



Скачати 256.16 Kb.
Сторінка1/19
Дата конвертації30.11.2020
Розмір256.16 Kb.
#11119
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19
тест 1
„Симптом зіниці” зникає:

A) На 10- 11 день менструального циклу

B) 12-14 день менструального циклу

C) 15-17 день менструального циклу

D) На 18-20 день менструального циклу

E) Він утримується до кінця менструального циклу

ANSWER: D

Абсолютна безплідність виникає при:

A) Сальпінгоофориті.

B) Гіпоплазії матки.

C) Після видалення матки.

D) Після позаматкової вагітності.

E) Хронічному ендометриті.

ANSWER: C

Абсолютними протипоказами до ВМС є все, крім:

A) Вагітність

B) Рак шийки матки

C) Рак ендометрію

D) Маткові кровотечі нез'ясованого ґенезу

E) Позаматкова вагітність в анамнезі

ANSWER: E

Амбулаторна акушерська допомога здійснюється у:

A) відділеннях патології вагітних.

B) жіночих консультаціях.

C) відділеннях екстрагенітальної патології вагітних.

D) гінекологічних відділеннях.

E) всі відповіді правильні.

ANSWER: B

Амбулаторна акушерська допомога здійснюється у:

A) сільських лікарських амбулаторіях.

B) жіночих консультаціях.

C) фельдшерсько-акушерських пунктах.

D) акушерсько-гінекологічних кабінетах центральних районних лікарень.

E) всі відповіді правильні.

ANSWER: E

Аналіз сечі у вагітних з пієлонефритом проводять:

A) поза загостренням кожні 2 тижні

B) поза загостренням кожні 2 тижні, а з 22 тиж – щотижня.

C) кожні 2 тижні, а з 28 тиж. - щотижня

D) поза загостренням кожні 2 тижні., а з 32 – щотижня.

E) щотижня з 18 тижня.

ANSWER: B

Антенатальна смертність – це

A) смерть плода під час першого періоду пологів

B) смерть плода під час другого періоду пологів.

C) смерть плода під час вагітності.

D) смерть плода під час вагітності та пологів.

E) смертність новонароджених у перші 168 годин після пологів.

ANSWER: C

Безплідним шлюбом вважається такий, коли вагітність не настає упродовж:

A) 6 місяців регулярного статевого життя.

B) 12 місяців регулярного статевого життя.

C) 18 місяців регулярного статевого життя.

D) 24 місяців регулярного статевого життя.

E) 28 місяців регулярного статевого життя..

ANSWER: B

Брак яких мікроелементів та вітамінів найбільш суттєво впливає на формування тазу дівчинки?

A) кальцію, фосфору, вітаміну Д

B) кальцію, заліза, вітаміну С

C) фосфору, марганцю, вітаміну В

D) кальцію, натрію, міді

E) кальцію, йоду, вітаміну А

ANSWER: A

В матеріалі іхвового вмісту паличок Додерлейна мало, багато лейкоцитів, є бактерії, коки. Реакція слабколужна. Який ступінь чистоти піхвового вмісту?

A) І.

B) ІІ.


C) ІІІ.

D) IV.


E) V.

ANSWER: C

В матеріалі піхвового вмісту видно палички Додерлейна, поодинокі лейкоцити, коки. Реакція кисла. Який ступінь чистоти піхвового вмісту?

A) І.


B) ІІ.

C) ІІІ.


D) IV.

E) V.


ANSWER: B

В матеріалі піхвового вмісту видно палички Додерлейна. Реакція кисла. Який ступінь чистоти піхвового вмісту?

A) І.

B) ІІ.


C) ІІІ.

D) IV.


E) V.

ANSWER: A

В матеріалі піхвового вмісту виявлено коки, гарднерели. Лейкоцитів густо в полі зору. Реакція лужна. Який ступінь чистоти піхвового вмісту?

A) І.


B) ІІ.

C) ІІІ.


D) IV.

E) V.


ANSWER: D

В матеріалі піхвового вмісту виявлено трихомонади. Лейкоцитів 30-40 в полі зору. Реакція лужна. Який ступінь чистоти піхвового вмісту?

A) І.

B) ІІ.


C) ІІІ.

D) IV.


E) V.

ANSWER: D

В результаті діяльності якого мікроорганізму виділяється молочна кислота?

A) коків.

B) гемолітичного стрептокока.

C) золотистого стафілокока.

D) лактобацил.

E) ешерихії колі

ANSWER: D

В системі кровообігу вагітних відбуваються наступні зміни:

A) Збільшення об'єму циркулюючої крові до 40% (при одноплідній вагітності).

B) Збільшуються в 1,5 рази діаметри обмінних мікросудин.

C) Збільшується серцевий викид.

D) Починає функціонувати матково-плацентарний кровообіг.

E) Всі перераховані.

ANSWER: E

В який період в’язкість цервікального слизу найбільша?

A) в ранній фолікуліновій фазі

B) в пізній фолікуліновій фазі

C) в період овуляції

D) перед менструацією

E) всі відповіді правильні

ANSWER: C

В яких стадіях викидня призначають лікування, спрямоване на збереження вагітності?

A) Аборт, що не відбувся;

B) аборт, що почався;

C) аборт у ходу;

D) неповний аборт;

E) повний аборт.

ANSWER: B

В які терміни вагітності найчастіше виникає недостатність кровообігу?

A) 8-12 тижнів

B) 13-18 тижнів

C) 19-24 тижні

D) 24-32 тижні

E) 32-38 тижнів.

ANSWER: D

В якій послідовності відбуваються фази маткового циклу?

A) десквамація, регенерація, проліферація, секреція.

B) десквамація, проліферація, регенерація, секреція..

C) десквамація, регенерація, секреція, проліферація.

D) десквамація, проліферація, секреція, регенерація.

E) десквамація, секреція, регенерація, проліферація.

ANSWER: A

В якому терміні вагітності вперше вагітна жінка відзначає появу рухів плода?

A) 16 тижнів.

B) 20 тижнів.

C) 24 тижні.

D) 28 тижнів.

E) 30 тижнів.

ANSWER: B

В якому терміні вагітності повторно вагітна жінка відчуває появу рухів плода?

A) 16 тижнів.

B) 18 тижнів.

C) 20 тижнів.

D) 24 тижні.

E) 30 тижнів.

ANSWER: B

В якому терміні вагітності проводиться консультація окуліста з офтальмоскопією у випадку артеріальної гіпертензії у вагітної?

A) при першому відвідуванні жіночої консультації, у 28 та 36 тижнів вагітності

B) при першому відвідуванні жіночої консультації, у 12 тижнів, 32 тижні

C) при першому відвідуванні жіночої консультації, у 22 тижні, 32 тижні

D) при першому відвідуванні жіночої консультації, у 26 тижнів, 34 тижні

E) при першому відвідуванні жіночої консультації, у 22 тижні, 40 тижнів

ANSWER: A

В якому терміні проводиться зняття шва з шийки матки при істміко-цервікальній недостатності?

A) Після ліквідації явищ загрози викидня

B) Після 22-х тижнів вагітності

C) Після 37-38 тижнів вагітності

D) В 40 тижнів вагітності

E) Після початку родової діяльності в 40 тижнів

ANSWER: C

Вагiтна в термiнi 35 тижнiв скаржиться на головний бiль. АТ 160/100 мм рт.ст. Аналiз сечi – білок не виявлено. Набрякiв немає. З 16 рокiв вiдмiчає пiдвищення АТ, при взятті на облік тиск був 150/95 мм рт.ст. Дiагноз?

A) Гiпертонiчна хвороба.

B) Прееклампсiя легкого ступеня.

C) Прееклампсiя середнього ступеня.

D) ВСД за гіпертензивним типом

E) Астено-невротичний синдром.

ANSWER: A

Вагiтна у термiнi 26 тижнiв, скаржиться на сильний сухий кашель та частi наступи нестачi повiтря, якi виникають частiше вночi, стиснення у грудях. Шкiра блiда. Важке дихання за рахунок видоху. Температура 36,6 С. Аускультацiя легенiв: багато свистячих шумiв. Дiагноз?

A) Бронхiальна астма.

B) Туберкульоз легенiв.

C) Емфiзема легенiв.

D) Загострення хронiчного бронхiту.

E) Нижньодольова пневмонiя.

ANSWER: A

Вагiтна у термiнi 9-10 тижнiв скаржиться на блювання до 10 разiв на добу, значне слиновидiлення. За 2 тижнi вага тiла знизилася на 1 кг, апетиту немає. АТ 100/60 мм рт.ст., Ps 110 уд. за хв. Шкiра суха, блiда. Дiурез знижений. Дiагноз?

A) Блювання вагiтних легкого ступеня.

B) Блювання вагiтних надмiрне.

C) Блювання вагiтних середньої тяжкостi.

D) Хвороба Боткiна.

E) Харчова токсикоiнфекцiя

ANSWER: C

Вагiтна у термiнi 9-10 тижнiв скаржиться на блювання до 10 разiв на добу, значне слиновидiлення. За 2 тижнi вага тiла знизилася на 2 кг. АТ 100/60 мм рт.ст., пульс 110 уд. за хв. Шкiра суха, блiда. Дiурез знижений. Дiагноз?

A) Блювання вагiтних легкого ступеня.

B) Блювання вагiтних середньої тяжкостi.

C) Блювання вагiтних надмiрне.

D) Хвороба Боткiна.

E) Харчова токсикоiнфекцiя

ANSWER: B

Вагітна 22 років спостерігалась у ж/к з приводу вагітності 11-12 тижнів. Протягом останніх днів відчувала тягнучі болі у нижніх відділах живота, але до лікаря не зверталась. Годину тому болі посилилися, приєдналася кровотеча. Вагінально: піхва заповнена згустками крові, шийка матки розкрита на 2 см. Матка збільшена до 8 тижнів вагітності. Виділення кров'янисті, значні. Як повинен діяти лікар?

A) Консервативне спостереження.

B) Проведення токолітичної терапії.

C) Вишкрібання порожнини матки.

D) Призначення прогестерону, спазмолітиків

E) Проведення гемотрасфузії

ANSWER: C

Вагітна 22 років, у терміні вагітності 32 тижні звернулась до лікаря акушера-гінеколога зі скаргами на набряки нижніх кінцівок. Вага тіла за тиждень збільшилась на 600 г. Папула при проведенні проби Мак-Клюра-Олдріча розсмокталась за 25 хв. Про що свідчать виявлені зміни?

A) Зниження гідрофільності тканин.

B) Підвищення гідрофільності тканин.

C) Гіперволемія.

D) Гіповолемія.

E) Збільшення осмолярності плазми.

ANSWER: B

Вагітна 24 – 25 тиж. скаржиться на періодичні кров’яні виділення зі статевих шляхів, без больового симптому. Матка в нормотонусі. Для якої патології характерні проблеми?

A) Передлежання плаценти

B) Викидень, що розпочався

C) Загроза викидня

D) Передчасні пологи

E) Ерозія шийки матки

ANSWER: A

Вагітна 25 років, страждає на гіпертонічну хворобу І стадії. Термін вагітності 20 тижнів. Обєктивно: АТ 140/90 мм рт ст. на обох руках. ЕКГ: змін немає. Очне дно: диски зорових нервів бліді, артерії і вени не змінені. Як здійснити профілактику порушення мозкового кровообігу?

A) Госпіталізувати в 37 тижнів. Повторно обстежити і провести програмовані пологи.

B) Перервати вагітність за медичними показаннями.

C) Госпіталізувати у відділення патології вагітних і спостерігати до пологів.

D) Госпіталізувати у 37 тижнів і розродити шляхом кесарського розтину.

E) Госпіталізувати з початком родової діяльності і розродити через природні родові шляхи.

ANSWER: A

Вагітна 30 років з інсулін-залежним діабетом ІІ типу знаходиться на диспансерному обліку з 16 тижнів вагітності. В якому терміні вагітності потрібно направити вагітну в стаціонар для підготовки до пологів та розродження?

A) 32-34 тижні.

B) 34-36 тижнів.

C) 30-32 тижні.

D) 36-37 тижнів

E) 38-40 тижнів

ANSWER: D

Вагітна в терміні 35 тижнів скаржиться на підвищення АТ до 160/100 мм рт.ст. В анамнезі захворювань нирок не відмічає, АТ був підвищеним і до вагітності. Набряки відсутні. Положення плоду поздовжнє, передлежання головне. Серцебиття плоду 140 уд./хв. На очному дні – спазм артерій та вогнищеві зміни сітківки. В сечі – білок не виявлено. Діагноз?

A) Вагітність 35 тижнів, пієлонефрит.

B) Вагітність 35 тижнів, прееклампсія ІІ ст.

C) Вагітність 35 тижнів, гломерулонефрит.

D) Вагітність 35 тижнів, гіпертонічна хвороба.

E) Вагітність 35 тижнів, прееклампсія І ст.

ANSWER: D

Вагітна в терміні 8 тижнів скаржиться на ниючий біль над лоном, що непокоїть 2 доби. 4 години тому з'явились незначні кров’янисті виділення з піхви. При огляді: шийка матки вкорочена, пропускає кінчик пальця. Тіло матки щільне, відповідає 8 тижням, рухливе, безболісне. Виділення кров'янисті, помірні. Діагноз:

A) Самовільний аборт, що почався

B) Загроза самовільного аборту

C) Самовільний аборт в ходу

D) Метрорагія

E) Неповний самовільний аборт

ANSWER: A

Вагітна звернулась до лікаря жіночої консультації зі скаргами на загальну слабкість, відразу до їжі, блювоту до 16-20 разів на добу. Термін вагітності 6 тижнів. Хвора апатична, t тіла 37.4 С, пульс 100 уд/хв, АТ 90/60 мм рт.ст. Шкіра суха, тургор знижений. Язик та губи сухі, запах ацетону з рота. З боку внутрішніх органів патології не виявлено. В аналізі крові: підвищення вмісту білірубіну та залишкового азоту, в сечі – ацетон та сліди білка. Тактика лікаря ж/к та лікування.

A) Госпіталізація. Інтенсивна інфузійна терапія 2-3 л на добу, гепатопротектори, вітамінотерапія.

B) Медико-генетична консультація.

C) Лікування амбулаторне. Безсольова висококалорійна рослинна дієта з обмеженням рідини.

D) Консультація інфекціоніста, інфузійна терапія до 1 л на добу, жовчогінні препарати.

E) Направити в стаціонар. Застосування спазмолітиків, аналгетиків.

ANSWER: A

Вагітна М. в 32 тижні поскаржилась сімейному лікареві, що вже вдруге вночі у неї появляються кров’яні виділення. Інших скарг не має. Матка в нормотонусі. В анамнезі 1 пологи, 2 аборти, один з яких ускладнився ендометритом. Яку причину кровотечі можна запідозрити?

A) Загрозу передчасних пологів

B) Передлежання плаценти

C) Відшарування плаценти

D) Загострення ендометриту

E) Істміко-цервікальну недостатність

ANSWER: B

Вагітна у терміні вагітності 36 тижнів скаржиться на головний біль, підвищення АТ-150/90 мм рт.ст., набряки на нижніх кінцівках. АТ почав підвищуватися з 32-го тижня. Ан. крові Нв-100 г/л, еритроцитів-2,8х1012. За даними УЗД величина плода відповідає 33 тижню гестації. Серцебиття плоду 168 уд/хв. Яка причина зумовила розвиток ускладнення у плода?

A) Загроза передчасних пологів.

B) Вік жінки.

C) Анемія вагітних.

D) Відшарування плаценти

E) Пізній гестоз.

ANSWER: E

Вагітна, 28 років, взята на облік у терміні 7 тижнів. Вагітність 4-та, попередні закінчи-лись викиднями в терміні 18, 20, 21 тиж. Обстежена поза вагітністю. Діагностована істміко-цервікальна недостатність. Який найкращий термін накладання профілактичного шва на шийку матки?

A) 10-12 тижнів

B) 6-8 тихнів

C) 14-16 тижнів

D) 18-20 тижнів

E) 20-22 тижнів

ANSWER: C

Вагітність 37 тижнів. Генералізовані набряки, АТ 170/120 мм рт.ст. протеїнурія 4 г/л. Під час УЗД виявлено, що розміри плода відповідають 34 тижням вагітності. Яка патологія зумовлює такий стан плода?

A) Гіпоксія плода.

B) ФПН. Генералізований спазм судин.

C) Прееклампсія легкого ступеню.

D) Вроджені генетичні аномалії

E) Набряк плаценти.

ANSWER: B

Виберіть правильну тактику лікаря при пієлонефриті єдиної нирки:

A) рекомендувати перервати вагітність

B) динамічне спостереження

C) лікувати пієлонефрит в амбулаторних умовах

D) провести курс гемодіалізу і пролонгувати вагітність

E) перервати вагітність лише при нирковій недостатності.

ANSWER: A

Виберіть правильну тактику лікаря при активації ревматичного процесу в ранні терміни вагітності?

A) переривання вагітності

B) ретельне спостереження за станом кровообігу

C) ретельне обстеження стану вагітної в умовах стаціонару

D) лише ускладнення вагітності зумовлює необхідність її переривання

E) правильної відповіді немає.

ANSWER: A

Виберіть правильну тактику лікаря при наявності у вагітної комбінованої мітральної вади з переважанням стенозу:

A) ретельне спостереження в амбулаторних умовах

B) термінове переривання вагітності без згоди пацієнтки

C) ретельне спостереження кардіолога-ревматолога, акушера, при наростанні декомпенсації – комісуротомія; розродження в спеціалізованому закладі

D) стаціонарне спостереження в спеціалізованому закладі протягом всієї вагітності

E) правильної відповіді немає.

ANSWER: C

Виберіть серед вказаного методи , які використовують для обстеження вагітних з вадою серця?

A) комп’ютерну томографію, ЕКГ,ФКГ, доплерометрію

B) реоенцефалографію, ядерномагнітний резонанс, ЕКГ, ФКГ

C) ЕКГ, ФКГ, ехокардіографію, доплерометрію, УЗД

D) ЕКГ,ФКГ, доплерометрію, ядерномагнітний резонанс

E) всі відповіді правильні.

ANSWER: C

Визначення рівня альфа-фетопротеїну має велике значення для:

A) визначення терміну вагітності

B) визначення зрілості плода

C) визначення розмірів плода

D) визначення статі плода

E) визначення аномалій розвитку плода

ANSWER: E

Визначте орієнтовну масу плода, якщо висота дна матки над лоном дорівнює 35 см., а обвід живота - 100 см.

A) 2000 г.

B) 2500 г.

C) 3000 г.

D) 3500 г.

E) 4000 г.

ANSWER: D

Високий рівень альфа-фетопротеїну зазвичай виникає при вадах розвитку:

A) нервової системи плода

B) серцево-судинної системи плода

C) нирок плода

D) шлунково-кишкового тракту плода

E) кінцівок плода

ANSWER: A

Відвідавши вдома жінку у 30 тижнів вагітності сімейний лікар виявив підвищення АТ до 160/ 105, при кип’ятінні сечі утворився білий осад. Ризик якого ускладнення є у цієї жінки?

A) Передчасного відшарування плаценти

B) Переношування

C) Невиношування

D) Слабкості пологової діяльності

E) Жодне з перерахованого не може бути пов’язане з цим станом

ANSWER: A

Вкажіть величину висоти дна матки над лоном, що відповідає 40 тижням вагітності:

A) 30-31 см.

B) 32-33 см.

C) 34-35 см.

D) 36-37 см.

E) 38-39 см.

ANSWER: D

Вкажіть стадію пневмонії, при якій вагітність протипоказана:

A) І

B) ІІ


C) ІІІ

D) ІV


E) V

ANSWER: C

Вкажіть терміни, в які проводять протирецидивне лікування ревматизму:

A) 36-38 т. і в перші дні післяпологового періоду

B) 10-12, 36-38 т. і в перші дні післяпологового періоду

C) 10-12, 36-38 т.

D) 10-12, 26-28, 36-38 т. і в перші дні післяпологового періоду

E) 10-12, 26-28, 36-38.

ANSWER: D

Вкажіть, які питання повинен вирішити лікар при бажанні жінки з вадою серця виношувати вагітність?

A) ступінь вираженості недостатності кровообігу, активність ревматичногопроцесу

B) форму вади та стан кровообігу

C) залежність стану кровообігу від терміну вагітності

D) оцінити поєднання вади з ускладненням вагітності

E) всі відповіді правильні

ANSWER: E

Впершевагітна 19 років зростом 168 см., масою тіла 45 кг в терміні 10-11 тижнів скаржиться на серцебиття, дратіливість, плаксивість, зниження маси тіла. Об’єктивно: шкіра та видимі слизові звичайного кольору. АД 115/70 мм рт см., пульс 108 уд/хв., вислуховується систолічний шум. Границі серця не змінені, ЕКГ – вертикальне положення ЕОС, синусова тахікардія, незначна гіпертрофія міокарду лівого шлуночка. Клінічний аналіз крові та сечі без патологічних змін. Найбільш ймовірна причина стану вагітної?

A) Адаптація до вагітності.

B) Набута вада серця.

C) Активна фаза ревматичного процесу.

D) Вроджена вада серця.

E) Захворювання щитоподібної залози.

ANSWER: A

Гемодинамічні проби для виявлення доклінічних стадій гестозу включають все, крім:

A) вимірювання АТ в трьох положеннях

B) визначення судинної асиметрії

C) визначення пульсового тиску

D) визначення різниці між АТ при вимірюванні та вихідним АТ

E) вимірювання АТ при фізичному навантаженні

ANSWER: E

Двофазні комбіновані контрацептиви мають:

A) Постійну дозу естрогенів і різну дозу гестагенного компоненту

B) Різну дозу естрогенів і різну дозу гестагенного компоненту

C) Різну дозу естрогенів і постійну дозу гестагенного компоненту

D) Постійну дозу естрогенів і постійну дозу гестагенного компоненту

E) Постійну дозу естрогенів і різну дозу андрогенного компоненту

ANSWER: A

Де визначають набряки при пізніх гестозах у вагітних?

A) на тулубі

B) на стегнах

C) на гомілках

D) на животі

E) на обличчі

ANSWER: C

Де знаходиться зона стикання у жінок репродуктивного віку?

A) На рівні зовнішнього вічка.

B) На рівні внутрішнього вічка.

C) На зовнішній поверхні ектоцервікса.

D) В глибині цервікального каналу.

E) В ділянці зони трансформації.

ANSWER: A

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поздовжньому положенні, головному передлежанні, І позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) справа, нижче пупка.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: C

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поздовжньому положенні, головному передлежанні, ІІ позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) справа, нижче пупка.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: D

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поздовжньому положенні, тазовому передлежанні, І позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) справа, нижче пупка.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: B

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поздовжньому положенні, тазовому передлежанні, ІІ позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) справа, нижче пупка.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: A

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поперечному положенні, І позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) справа, нижче пупка.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: E

Де найкраще вислуховувати серцебиття плода при поперечному положенні, ІІ позиції, передньому виді?

A) справа, вище пупка;

B) зліва, вище пупка;

C) зліва, нижче пупка;

D) на рівні пупка, справа.

E) на рівні пупка, зліва

ANSWER: D

Де утворюється альфа-фетопротеїн?

A) в плаценті

B) в децидуальній оболонці

C) в печінці та шлунково-кишковому тракті плода

D) в нирках плода

E) в мозку плода

ANSWER: C

Діагноз вагітності можна поставити, якщо базальна температура:

A) тримається в межах 36,7-36,9 протягом 2-х і більше тижнів

B) тримається в межах 36,2-36,6 протягом 2-х і більше тижнів

C) тримається в межах 38,2-38,6 протягом 2-х і більше тижнів

D) тримається в межах 37,2-37,9 протягом 7 і більше днів

E) тримається в межах нижче 36,7 протягом 7 і більше днів

ANSWER: D

Діагностика малих термінів вагітності базується на:

A) Результатах ультразвукової діагностики.

B) Результатах виміру базальної температури.

C) Результатах визначення хоріогонічного гонадотропіну в крові і/або сечі.

D) Знаходженні вірогідних ознак вагітності.

E) Всіх перерахованих.

ANSWER: E

Діагностику трубного непліддя не проводять шляхом:

A) Гістеросальпінгографії

B) Гідротубації

C) Пертубації

D) Контрасної сонографії

E) Кольпоскопії

ANSWER: E

Діагностувати ендометріоз шийки матки можна:

A) Кольпоскопією

B) Цитологічним дослідженням

C) Фракційним вишкрібанням

D) За допомогою проби Хробака

E) Використовуються всі вказані методи

ANSWER: A

Для визначення величини справжньої кон'югати необхідно:

A) Від величини зовнішньої кон'югати відняти 11 см.

B) Від величини зовнішньої кон'югати відняти 9 см.


Скачати 256.16 Kb.

Поділіться з Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19




База даних захищена авторським правом ©res.in.ua 2022
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка