Повідомлення про помилку під час передавання даних комп'ютерною мережею D. квитанція, що видається користувачу в кінці звітного періоду із зазначенням об'ємів переданої й одержаної ним інформації E. адреса, яка містить конкретний маршрут


Назва наукового напрямку (модуля)



Сторінка5/8
Дата конвертації24.01.2021
Розмір27.5 Mb.
ТипПовідомлення
1   2   3   4   5   6   7   8
Назва наукового напрямку (модуля):

Інформаційні системи в системі охорони здоров'я (2к-мед. Семестровий контроль)

Опис:
Перелік питань:

1. У програмі наведення мишею на гіперпосилання спричиняє...

A.(0) переходу в інтерактивний режим

B.(0) включенню голосової пошти

C.(0) перезавантаженнюкомп’ютера

D.(1) перехід за вказаною на ньому адресою

E.(0) знищенню слайдів

2. У програмі здійснити перехід слайдів за вказаною адресою можна за допомогою...

A.(0) відносного посилання

B.(0) налаштуваннядії

C.(0) абсолютного посилання

D.(1) гіперпосилання

E.(0) номера слайду

3. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі тільки в режимі показу слайдів стає активним...

A.(0) кнопки навігації

B.(0) налаштуваннядії

C.(0) гіперпосилання

D.(0) зміна слайдів

E.(1) гіперпосиланнякнопки навігації

4. Яку дію потрібно виконати мишкою, щоб перейти на наступний слайд?



A.(0) зробити виділення

B.(0) поворушити мишкою

C.(1) клацнути мишкою

D.(0) навести вказівник мишки

E.(0) не чіпати мишки

5. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі налаштовувати дії гіперпосилань можна по...

A.(0) наведенню вказівника джойстика

B.(1) клацанню мишки, наведенню вказівника мишки

C.(0) клацанню мишки

D.(0) голосу

E.(0) натискуванню на кнопки клавіатури



6. Для чого призначена кнопка, розміщена на даному слайді?

A.(0) для використання кнопки як малюнка

B.(0) для переходу до наступної презентації

C.(1) для переходу в кінець презентації

D.(0) для переходу на певний файл

E.(0) для переходу на наступний слайд

7. У завантажено потрібну презентацію, розпочати її показ можна...

A.(0) натиснувши клавішу

B.(0) натиснувши клавішу Вставка-Гіперпосилання

C.(0) зайшовши у меню Вигляд-Звичайний

D.(0) зайшовши у меню Показ слайдів-Налаштування презентації

E.(1) натиснувши кнопку, натиснувши клавішу

8. У завантажено потрібну презентацію, розпочати її показ можна...

A.(1) натиснувши кнопку

B.(0) натиснувши клавішу налаштування презентації, та натиснувши клавішу

C.(0) використавши кнопки навігації

D.(0) натиснувши клавішу Вставка-Гіперпосилання

E.(0) зайшовши у меню Вигляд-Звичайний

9. У програмі через файл показу слайдів найпростіше запустити...

A.(0) редактор формул

B.(0) веб-сторінку, на якій представлені слайди

C.(0) програму MS PowerPoint

D.(0) файл презентації

E.(1) показ слайдів

10. Найпростіше запустити показ слайдів через ...

A.(0) текстовий файл

B.(0) веб-сторінку

C.(0) програму MS PowerPoint

D.(1) файл показу слайдів

E.(0) файл презентації



11. У програмі за допомогою виділеної команди можна...

A.(0) використати кнопки навігації та Вставка-Гіперпосилання

B.(0) вставити новіслайди

C.(0) використати кнопки навігації для створення анімації

D.(1) використати кнопки навігації для переходу до певних слайдів

E.(0) використати кнопки як малюнки

12. Вкажіть найбільш повну відповідь. У завантажено потрібну презентацію, розпочати її показ можна...

A.(0) натиснувши клавішу налаштування презентації, натиснувши клавішу

B.(0) натиснувши клавішу Вставка-Гіперпосилання

C.(0) зайшовши у меню Вигляд-Показ слайдів, натиснувши клавішу зайшовши у меню Вигляд-Показ слайдів

D.(0) натиснувши клавішу натиснувши керуючу кнопку

E.(1) натиснувши кнопку, зайшовши у меню Показ слайдів-Почати показ, зайшовши у меню Вигляд-Показ слайдів

13. У програмі діалогове вікно, що дає можливість перейти по гіперпосиланню на певний слайд, називається...

A.(0) Налаштування програми

B.(0) Вставка-Гіперпосилання

C.(0) Налаштування анімації

D.(1) Налаштування дії

E.(0) Налаштування презентації

14. Щоб призначення кнопок керування слайдами у програмі не забувалося на них можна розмістити...

A.(0) графік

B.(1) напис

C.(0) фільм

D.(0) звук

E.(0) малюнок

15. У програмі MS PowerPoint на слайді розміщена кнопка, яка називається...

A.(0) кнопка створення гіперпосилань у програмі

B.(0) кнопкана лаштування дії

C.(1) керуюча кнопка

D.(0) кнопка вставки діаграми

E.(0) кнопка напису

16. У програмі колір гіперпосилання змінюється у випадку...

A.(0) компіляції

B.(0) копіювання

C.(0) вставки гіперпосилання

D.(1) після вибору гіперпосилання і переходу до об’єкту, на який вона вказує

E.(0) редагування гіперпосилання

17. Текст, що представляє гіперпосилання на слайді у програмі

A.(0) заархівований

B.(0) виділений

C.(0) зафарбований

D.(1) підкреслений та зафарбований кольром, що відповідає кольоровій схемі слайда

E.(0) підкреслений

18. Для створення гіперпосилань у програмі потрібно ...

A.(0) створення гіперпосилань у програмі неможливе

B.(0) виділити текст чи об’єкт і виконати команду Вставка-Об’єкт

C.(1) виділити текст чи об’єкт і виконати команду Вставка-Гіперпосилання

D.(0) не виділяти текст чи об’єкт, а виконати команду Вставка-Гіперпосилання

E.(0) виділити текст, або об’єкт

19. У програмі для переходу на початок презентації можна скористатись...

A.(1)


B.(0)

C.(0)


D.(0)

E.(0)


20. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі для переходу до останнього слайду можна скористатись...

A.(0)


B.(0)

C.(1) , керуючою кнопкою “в кінець”

D.(0) керуючою кнопкою “назад”

E.(0)


21. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі для переходу до попереднього слайду можна скористатись...

A.(0)


B.(0)

C.(0)


D.(1) , керуючою кнопкою “назад

E.(0)


22. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі для переходу до певних слайдів можна скористатись...

A.(0)


B.(0)

C.(0)

D.(0)

E.(1) гіперпосиланнями у вигляді готових кнопок, керуючими кнопками:



23. У програмі для вставки гіперпосилання можна використати таку кнопку...

A.(0)


B.(0)

C.(1)


D.(0)

E.(0)


24. У програмі кнопка означає

A.(0) демонстрацію презентації

B.(0) збереження презентації як веб-сторінки

C.(0) настройка дії

D.(0) настройка анімації

E.(1) гіперпосилання

25. У програмі гіперпосилання стає активним лише у режимі...

A.(0) редагування слайдів

B.(0) звичайному

C.(0) структури

D.(1) показу слайдів

E.(0) Сортувальника

26. У програмі гіперпосилання стає активним під час...

A.(0) показу слайдів

B.(0) додавання ефектів анімації

C.(0) додавання звукового супроводу

D.(0) сортування слайдів

E.(0) редагування слайдів

27. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі на слайдах гіперпосилання використовують у випадках до переходу...

A.(1) певної адреси в Інтернеті, до локальної мережі, переходу до зовсім іншої презентації, завершити показ

B.(0) переходу до певного слайду у даній презентації, переходу до зовсім іншої презентації

C.(0) переходу до певного слайду у даній презентації, переходу до зовсім іншої презентації

D.(0) потрібно додати ефекти анімації, слід передбачити засоби, що дають змогу організувати розгалужений спосіб перегляду презентації

E.(0) певної адреси в Інтернеті, до локальної мережі, переходу до програми переходу до аркуша

28. ВкажітьнайбільшповнувідповідьУпрограмінаслайдахгіперпосиланнявикористовуютьувипадках

A.(0) переходу до документу переходу до аркуша переходу до початку презентації

B.(0) не використовується взагалі

C.(1) переходу до певного слайду у даній презентації, переходу до зовсім іншої презентації, переходу до документу переходу до аркуша

D.(0) переходу до програми переходу до аркуша

E.(0) переходу до довільного показу слайдів, переходу до певного слайду у даній презентації

29. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі на слайдах гіперпосилання можна подати..

A.(0) підкресленим текстом, статистичною вибіркою

B.(1) підкресленим текстом, значком, таблицею, графіком

C.(0) графікоммультимедійними ефектами

D.(0) таблицеюбазою даних

E.(0) звуком, відео, підкресленим текстом, графіком

30. Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі на слайдах гіперпосилання використовують у випадках, коли...

A.(1) потрібно перейти до довільного показу слайдів, потрібно додати ефекти анімації, слід передбачити засоби, що дають змогу організувати розгалужений спосіб перегляду презентації, слід передбачити засоби, що дають змогу організувати циклічний спосіб перегляду презентації

B.(0) слід передбачити засоби, що дають змогу організувати циклічний спосіб перегляду презентації

C.(0) слід передбачити засоби, що дають змогу організувати розгалужений спосіб перегляду презентації

D.(0) потрібно перейти в режим перегляду у збільшеному вигляді обраного ефекту анімації

E.(0) потрібно створення анімаційних ефектів при переході від одного слайда до іншого

31. У програмі змінити лінійну демонстрацію слайдів можна...

A.(0) за допомогою майстра

B.(0) вручну

C.(0) за допомогою режиму сортувальника

D.(0) за допомогою режиму структури

E.(1) за допомогою гіперпосилання

32. Ілюзію руху послідовності цілих слайдів можна виконати за допомогою команди...

A.(0) Дана програма не виконує вказаної операції

B.(1) Зміна слайдів

C.(0) Показ слайдів

D.(0) Ефекти анімації

E.(0) Настройка анімації

33. Команда Перехід слайдів у програмі призначена для...

A.(0) для попереднього перегляду презентації

B.(0) для перегляду у збільшеному вигляді обраного ефекту анімації

C.(0) для перегляду отриманих ефектів у повноекранному форматі



D.(1)

E.(0) перегляду у зменшеному вигляді обраного ефекту анімації для окремих елементів слайда



34. До якої програми належить діалогове вікно, подане на малюнку?

A.(0) GetRight

B.(0) Microsoft Graph

C.(0) MS Access

D.(0) MS Excel

E.(1) MS PowerPoint

35. У програмі для перегляду ефектів анімації у повноекранному режимі потрібно...

A.(0) натиснути кнопку

B.(0) перейти у режим сортувальника слайдів

C.(0) натиснути кнопку

D.(1) перейти у режим показу слайдів

E.(0) натиснути кнопку

36. При натисканні кнопки , що знаходиться на панелі інструментів Ефекти анімації у вікні програми можна...

A.(0) для перегляду розробленої презентації

B.(0) для перегляду отриманих ефектів у повноекранному режимі

C.(0) переглянути у збільшеному вигляді обраний ефект анімації

D.(1) переглянути у зменшеному вигляді обраний ефект анімації для окремих елементів слайда

E.(0) послідовність дій для створення анімаційних ефектів при переході від одного слайда до іншого

37. Переглянути у зменшеному вигляді обраний ефект анімації об’єкту на слайді можна, натиснувши...

A.(0) переглянути у зменшеному вигляді обраний ефект анімації неможливо

B.(0) натиснути кнопку

C.(1) натиснути кнопку

D.(0) натиснути кнопку

E.(0) натиснути кнопку

38. Щоб задати ефекти анімації для окремих елементів слайда , потрібно...

A.(0) натиснути кнопку

B.(0) натиснути кнопку

C.(0) виділити на слайді перший елемент, до якого застосовується анімація і натиснути кнопку

D.(0) виділити на слайді перший елемент, до якого застосовується анімація і натиснути кнопку

E.(1) виділити на слайді перший елемент, до якого застосовується анімація і натиснути кнопку

39. Анімацію послідовності слайдів створюють у режимі...

A.(0) компіляції

B.(0) структури

C.(0) показу слайдів

D.(1) слайдів

E.(0) Сортувальника

40. Анімацію окремих елементів слайда встановлюють у режимі...

A.(0) налаштування параметрів

B.(0) структури

C.(0) показу слайдів

D.(1) слайдів

E.(0) Сортувальника



41. У програмі при роботі з слайдами на закладці Порядок і Час зазначають…

A.(0) час, коли відбудеться презентація, порядок зміни слайдів

B.(0) порядокналаштування показу слайдів

C.(0) налаштування анімації

D.(0) налаштування звуку

E.(1) час, коли відбудеться анімація, порядок анімації



42. У вікні Порядок анімації програми задають...

A.(0) заклацанняммишки, звуковий ефект

B.(0) послідовністьпояви слайдів

C.(1) послідовність появи на слайді об’єктів, до яких застосовують анімацію

D.(0) спосіб появи тексту

E.(0) додатковий ефект руху об’єкта



43. До якої програми належить діалогове вікно, подане на малюнку?

A.(0) MATLAB

B.(0) Microsoft Graph

C.(0) MS Access

D.(0) MS Excel

E.(1) MS PowerPoint

44. Вкажіть найбільш повну відповідь. Анімацію об’єктів у програмі можна задавати...

A.(0) через кнопкинавігації

B.(0) клацанняммишки

C.(0) загіперпосиланням

D.(0) дану операцію виконати неможливо в даній програмі

E.(1) автоматично, через певний проміжок часу, по клацанню мишки

45. Щоб домогтися найкращого ефекту, анімацію об’єктів у програмі налаштовують командою...

A.(0) Зберегти презентацію в режимі демонстрації

B.(0) Додатиефекти анімації

C.(0) Зміна слайдів

D.(1) Налаштування анімації

E.(0) Налаштування дії

46. Чи прийнято застосовувати у програмі одні і ті ж самі анімаційні ефекти до текстових кадрів, відео чи звуку?

A.(0) у відповідних випадках

B.(0) так, за наявності зразку

C.(0) можливо

D.(0) так

E.(1) ні


47. Перед застосуванням ефекту анімації у програмі об’єкт необхідно...

A.(0) заархівувати

B.(0) збільшити

C.(0) вставити

D.(0) знищити

E.(1) вибрати

48. Вкажіть найбільш повну відповідь. Анімаційні ефекти на слайдах у програмі використовують для...

A.(0) виділення певних ключових слів та речень

B.(0) не знаю

C.(0) для фіксації уваги на важливій інформації

D.(0) для досягнення максимального ефекту

E.(1) виділення певних ключових слів та речень, надання презентації яскравості, для фіксації уваги на важливій інформації

49. Переміщення об’єктів на екрані з додаванням певного ефектуце...

A.(0) Форматування

B.(0) Демонстрація

C.(0) Рух

D.(1) Анімація

E.(0) Показ



50. У програмі панель інструментів має назву...

A.(0) Дизайну

B.(0) Оформлення

C.(0) Малювання

D.(1) Ефекти анімації

E.(0) Команди

51. Кнопка, що розміщена на панелі інструментів Форматування вікна програми дає можливість...

A.(0) додати графічні об’єкти

B.(1) додатиефекти анімації

C.(0) додати гіперпосилання

D.(0) збільшити розмір шрифту

E.(0) додати управляючі кнопки

52. Кнопка, що розміщена на панелі інструментів Форматування вікна програми має назву...

A.(0) дизайн слайдів

B.(0) показ слайдів

C.(0) розмітка слайдів

D.(0) новий слайд

E.(1) ефекти анімації



53. Виділена на малюнку команда у програмі призначена для...

A.(0) створення зразка слайдів

B.(0) настройка параметрів

C.(0) вибір розмітки слайдів

D.(1) зміни розмітки слайда

E.(0) створення фону слайдів



54. Виділена на малюнку команда у програмі призначена для...

A.(0) вибір кольорової гами

B.(0) настройка параметрів

C.(0) вибір розмітки слайдів

D.(0) створення фону слайдів

E.(1) початку роботи з новим слайдом

55. Команди, що часто використовуються при створенні презентацій у програмі призначені для...

A.(0) форматування презентації

B.(0) настройка параметрів

C.(0) вибір розмітки слайдів

D.(0) створення зразка слайдів

E.(1) створення фону слайдів

56. При створенні презентації часто використовується кнопка Команди-,команди якої призначені для...

A.(0) створення фонуслайдів вручну

B.(0) налаштування ефектів звуку та відео

C.(0) створення нового слайду

D.(0) форматування презентації

E.(1) створення нового слайду, зміни складу місцезаповнювачів слайду, вибору шаблону дизайну презентації



57.

На малюнку зображено...

A.(0) слайд із застосуванням ефектів мультимедіа

B.(0) приклад слайда у режимі структури

C.(0) приклад слайда у звичайному режимі

D.(1) приклад власне слайда



E.(0) приклад зразка слайда

58.

На малюнку зображено...

A.(0) приклад слайда у режимі демонстрації

B.(0) приклад слайда у режимі структури

C.(0) приклад слайда у звичайному режимі

D.(0) приклад власне слайда

E.(1) приклад зразка слайда

59. Виділена на малюнку команда у програмі призначена для...

A.(0) налаштування елементів прграми

B.(0) вибору малюнка із файлу і вставка його на слайд

C.(0) вибору фотографії із файлу і вставка його на слайд

D.(0) створення фону слайдів вручну

E.(1) застосування стандартного оформлення до слайдів

60. Виділена на малюнку команда у програмі призначена для...

A.(0) створення фону слайдів з допомогою майстра автозаповнення

B.(0) вибору малюнка із файлу і вставка його на слайд

C.(0) вибору фотографії із файлу і вставка його на слайд

D.(1) створення фону слайдів вручну

E.(0) застосування стандартного оформлення до слайдів

61. У цьому режимі робоча ділянка вікна складається з ділянок слайда, структури та заміток і називається...

A.(0) напівавтоматичному режимі

B.(0) режим показу слайдів

C.(0) режим слайдів

D.(0) режим структури

E.(1) звичайний режим

62. Якщо користувач у програмі захоче розробити слайд за своїм зразком, то яку авторозмітку йому потрібно буде вибрати у вікні команди Створити слайд?

A.(0) мультимедійний об’єкт

B.(0) маркований список

C.(1) порожній слайд

D.(0) великий об’єкт

E.(0) заголовок

63. У програмі типові зразки оформлення слайдів задаються заготовками у вікні команди...

A.(0) Ефекти анімації

B.(0) Оформлення

C.(0) Формат

D.(0) Вигляд

E.(1) Створити слайд

64. У програмі кнопки Підвищити та Понизити рівень елемента спису працюють у режимі...

A.(0) демонстрації

B.(1) структури слайдів

C.(0) показу слайдів

D.(0) сортувальника слайдів

E.(0) звичайному

65. Щоб ввести текст на слайд у програмі потрібно...

A.(0) ввести текст може тільки адміністратор

B.(0) клацнути на місцезаповнювачі на слайді та вставити звуковий лист

C.(0) клацнути на місцезаповнювачі на слайді та надиктувати текст у мікрофон

D.(0) дана операція виконується автоматично

E.(1) клацнути на місцезаповнювачі на слайді та набрати текст із клавіатури

66. У програмі Microsoft PowerPoint на слайдах, що містять тільки текстову інформацію, основний текст подають у вигляді...

A.(0) електронних таблиць, тексту, формул, заголовків

B.(0) заголовку

C.(1) маркованих списків

D.(0) діаграми

E.(0) таблиці

67. Вкажіть найбільш повну відповідь. В програмі слайди, що містять тільки текстову інформаціюможуть містити...

A.(0) відеокліпи

B.(0) діаграмурисунки

C.(0) основний текст

D.(0) об’єкти мультимедіа, звук

E.(1) заголовокосновний текст

68. У програмі режим, який дає можливість змінювати розташування слайдів методом перетягування, працювати із презентацією в цілому, називається...

A.(0) режим форматування

B.(0) режим структури слайдів

C.(0) режим показу слайдів

D.(1) режим сортувальника слайдів

E.(0) звичайний режим

69. У програмі режим, який дає можливість працювати тільки з текстами, а графічна інформація не відображається, називається..

A.(0) напівавтоматичний режим

B.(1) режим структури слайдів

C.(0) режим показу слайдів

D.(0) режим сортувальникаслайдів

E.(0) звичайний режим

70. У програмі режим, який дає можливість працювати тільки з текстами, а графічна інформація не відображається, називається..

A.(0) напівавтоматичний режим

B.(1) структури слайдів

C.(0) показу слайдів

D.(0) сортувальникаслайдів

E.(0) звичайний

71. Які кнопки потрібно використовувати, щоб переключатися з одного режиму в інший?

A.(0)

B.(0)

C.(0)

D.(1)

E.(0)

72. Вікно команди Створити слайд у програмі Microsoft PowerPoint використовується для того, щоб



A.(0) зберегти презентацію

B.(0) вставитислайд

C.(0) зробити розмітку слайдів

D.(1) вибрати автомакет слайду

E.(0) вибрати шаблон дизайну презентації



73. Вікно команди Розмітка слайда у програмі Microsoft PowerPoint використовується для того, щоб

A.(0) налаштувати звук та відео

B.(0) вставитиновий слайд

C.(0) вибрати шаблон дизайну презентації

D.(0) почати роботу із новим слайдом

E.(1) змінити склад слайду



74. Вікно команди Створити слайд у програмі Microsoft PowerPoint використовується для того, щоб

A.(0) зберегти презентацію

B.(0) вставитислайд

C.(0) зробити розмітку слайдів

D.(1) вибрати автомакет слайду

E.(0) вибрати шаблон дизайну презентації

75. При натисканні якої кнопки, (розташована на стандартній панелі інструментів у програмі з’являється меню, що містить такі команди

A.(0) Зміна слайдів

B.(0) Дії

C.(0) Формат

D.(0) Вигляд

E.(1) Команди

76. У режимі показу слайдів програми кожен слайд виводиться на...

A.(0) не виводитьсязовсім

B.(0) не виводитьсязовсім

C.(0) третину екрану

D.(1) весь екран

E.(0) частину екрану

77. Вікно має ділянку структури, ділянку слайда та ділянку нотаток у...

A.(0) демонстраційному режимі

B.(0) режимі структурислайдів

C.(0) режимі показу слайдів

D.(0) режимі сортувальника слайдів

E.(1) звичайному режимі

78. Режим слайдів у програмі використовується для...

A.(0) ознайомлення із структуроюпрезентації

B.(0) для досягнення ефективнішого результату

C.(1) створення та зміни поточного слайду

D.(0) перегляду послідовностіслайдів та зміни їх розташування

E.(0) перегляду текстів слайдів

79. Режим сортувальника слайдів у програмі використовується для...

A.(0) загального дизайну

B.(0) ознайомленняіз структурою презентації

C.(0) створення слайдів

D.(1) переглядупослідовностіслайдівтазміниїхрозташування

E.(0) перегляду текстів слайдів

80. Режим структури слайдів у програмі використовується для...

A.(0) для налаштування ефектів анімації

B.(0) для внесенняпояснень

C.(0) редагування відеофайлів

D.(0) редагування графічних об’єктів

E.(1) редагування текстів

81. У програмі режиму слайдів відповідає кнопка...

A.(0)


B.(0)

C.(1)


D.(0)

E.(0)


82. У програмі режиму показу слайдів відповідає кнопка...

A.(0)


B.(0)

C.(0)


D.(0)

E.(1)


83. У програмі режиму структури слайдів відповідає кнопка...

A.(0)


B.(0)

C.(0)


D.(1)

E.(0)


84. У програмі режиму сортувальника слайдів відповідає кнопка...

A.(1)


B.(0)

C.(0)


D.(0)

E.(0)


85. У програмі звичайному режиму відповідає кнопка...

A.(0)


B.(0)

C.(1)


D.(0)

E.(0)


86. У програмі кнопка відповідає ...

A.(0) режиму структури слайдів

B.(0) режиму автоматичного налаштування

C.(1) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника слайдів

E.(0) звичайному режиму

87. У програмі кнопка відповідає ...

A.(0) режиму налаштування відео та звуку

B.(1) режиму структури слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника слайдів

E.(0) звичайному режиму

88. У програмі Microsoft PowerPoint кнопка відповідає ...

A.(0) режиму автоматичного налаштування

B.(0) режиму слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника слайдів

E.(1) звичайному режиму

89. У програмі кнопка відповідає ...

A.(0) режиму налаштування відео та звуку

B.(0) режиму слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(1) режиму сортувальника слайдів

E.(0) звичайному режиму

90. У програмі кнопка відповідає ...

A.(0) режиму демонстрації

B.(1) режиму слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника

E.(0) звичайному режиму

91. Кнопки вікна програми мають назву...

A.(0) кнопки компіляції програми

B.(0) кнопки елементів управління

C.(0) кнопки налаштування ефектів анімації

D.(0) кнопки панелі інструментів Структура

E.(1) кнопки перегляду режимів слайдів



92.

Вікно програми у...

A.(0) в режимі налаштування

B.(0) режимі слайдів

C.(1) режимі показу слайдів

D.(0) режимі сортувальника

E.(0) звичайному режимі

93. Вікно програми



A.(0) в режимі демонстрації

B.(0) режимі слайдів

C.(0) режимі показу слайдів

D.(1) режимі сортувальника

E.(0) звичайному режимі

94. У програмі Microsoft PowerPoint кнопка відповідає...

A.(0) елементамуправління

B.(1) режиму структури слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника слайдів

E.(0) звичайному режиму

95. У програмі кнопка відповідає...

A.(0) режимуналаштування ефектів анімації

B.(0) режиму слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника слайдів

E.(1) звичайному режиму

96. У програмі кнопка відповідає ...

A.(0) автоматичному режиму

B.(0) режиму слайдів

C.(0) режиму показу слайдів

D.(1) режиму сортувальника слайдів

E.(0) звичайному режиму

97. У програмі кнопка відповідає ...

A.(1) режиму слайдів

B.(0) елементамуправління

C.(0) режиму показу слайдів

D.(0) режиму сортувальника

E.(0) звичайному режиму

98. Кнопки вікна програми Microsoft PowerPoint мають назву...

A.(0) кнопки налаштування звукових ефектів

B.(0) кнопки елементів управління

C.(0) кнопки налаштування ефектів анімації

D.(0) кнопки панелі інструментів Структура

E.(1) кнопки перегляду режимів слайдів

99. Вкажіть найбільш повну відповідь. Вікно програми за структурою нагадує вікна інших додатків у....

A.(0) режимі веб-документа

B.(0) звичайному режимі

C.(0) режимі показу слайдів

D.(0) в автоматичному режимі, режимі демонстрації

E.(1) звичайному режимі, режимі сортувальника, режимі структури

100. Вікно програми за структурою не нагадує вікон інших додатків у...

A.(0) режимі веб-документа

B.(0) режимі структури

C.(1) режимі показу слайдів

D.(0) режимі сортувальника

E.(0) звичайному режимі

101. Вкажіть найбільш повну відповідь. Слайд може містити елементи таких типів...

A.(0) звук

B.(0) текст, малюнки

C.(0) відео

D.(0) ефектианімації, звук

E.(1) текстанімаціюмалюнкизвук

102. Вкажіть найбільш повну відповідь. Слайд може містити елементи таких типів...

A.(0) кнопки керуваннявідео

B.(0) відео те звуковий супровід

C.(0) ефекти анімації

D.(1) мультимедійні об’кти, кнопки керування процесом демонстрації

E.(0) кадри з текстовою інформацією

103. Презентацію у програмі не можна створити....

A.(0) за наявності відповідної структури

B.(1) на паперовихносіяхі

C.(0) за допомогою шаблону

D.(0) на основі порожньої презентації

E.(0) за допомогою майстра автозмісту

104. ВкажітьнайбільшповнувідповідьПрезентаціюупрограміможнастворити

A.(0) на паперових носіях

B.(0) операція можлива тільки за умови виконання її системним адміністратором

C.(0) за допомогою майстра автозмісту

D.(0) на основі порожньої презентації

E.(1) за допомогою майстра автозмісту, на основі порожньої презентації, за допомогою шаблону

105. Файл із розширенням .це файл...

A.(1) збережений як демонстрація

B.(0) відеофайл

C.(0) звуковий

D.(0) документу

E.(0) збережений як презентація

106. Файл із розширенням .це файл...

A.(0) гіпертекстове посилання

B.(1) презентаії

C.(0) відеофайл

D.(0) звуковий

E.(0) документу

107. Реалізувати сценаріїй мультимедійних проектів у вигляді набору слайдів можна за допомогою програми...

A.(0) Nero

B.(0) MS FrontPage

C.(1) MS PowerPoint

D.(0) редактор веб-сторінок для

E.(0) MS Access

108. Набір слайдів, де є текст, графічні об’єкти, рисунки, кнопки-це...

A.(0) звуковий супровід, анімація

B.(1) презентація

C.(0) відеоролик

D.(0) відеофільм

E.(0) документ

109. Вкажіть найбільш повну відповідь. Основні компоненти мультимедіа, які може містити презентація-це...

A.(0) ефекти анімації, текст

B.(0) звук, відео

C.(0) база даних, електронні таблиці

D.(0) веб-сторінки

E.(1) звуквідеоанімація

110. За допомогою програми MS PowerPoint можна створити...

A.(0) сканувати зображення

B.(0) базу даних

C.(0) документ

D.(1) презентацію

E.(0) веб-сторінку

111. Програма, яка призначена для створення електронних презентацій називається...

A.(0) MS FrontPage

B.(0) Adobe Reader

C.(0) MS Access

D.(1) MS PowerPoint

E.(0) MS Word

112. Вкажіть найбільш повну відповідь. Презентація, збережена у форматі веб-сторінки, втрачає..

A.(0) структуру

B.(0) текст

C.(0) графічні об’єкти

D.(0) шаблони оформлення

E.(1) ефекти анімації на слайдах, ефекти зміни слайдів

113. Презентація, збережена у форматі веб-сторінки, втрачає...

A.(0) структуру

B.(0) текст

C.(0) графічні об’єкти

D.(0) шаблони оформлення

E.(1) ефекти анімації на слайдах та ефекти зміни слайдів

114. Файлзбереженийякдемонстраціямаєрозширення

A.(0) .mpg

B.(0) .prp

C.(0) .txt

D.(0) .ppt

E.(1) .pps

115. Файл презентації, збереженої як веб-сторінка, має розширення...

A.(0) .doc

B.(0) .txt

C.(0) .ppt

D.(0) .gif

E.(1) .htm або .html

116. Файл презентації, створеної у програмі має розширення...

A.(0) .pps

B.(0) .jpeg

C.(0) .doc

D.(1) .ppt

E.(0) .gif

117. Виберіть найбільш повну відповідь. Презентації призначені для зацікавлення слухачів...

A.(0) рекламними послугами

B.(0) ілюстраціями

C.(0) відеофільмами

D.(0) ефектами

E.(1) ілюстраціями, відеофільмами, ефектами анімації

118. Презентації оформляються для зацікавлення слухачів...

A.(0) збірниками тез конференцій

B.(0) художньою літературою

C.(0) картинами

D.(1) ілюстраціямиефектамивідеофільмами

E.(0) рекламними послугами

119. Який підхід до створення презентації вимагає найбільшого професіоналізму в роботі та творчого розмаху?

A.(0) за допомогою автоматизованих кроків майстра

B.(0) на основі зразків презентації (шаблону)

C.(0) на основі відповідних інструкцій

D.(1) на основі порожньої презентації

E.(0) на основі майстра авто змісту

120. Перед Тимяк приступити до створення мультимедійної презентації потрібно...

A.(0) використати шаблони оформлення

B.(0) звернутися за допомогою до майстра автозмісту

C.(0) запустити Microsoft PowerPoint

D.(0) налаштувати панель інструментів та меню

E.(1) розробити сценарій для планування її змісту і компонування

121. Презентацію у програмі можна створити... Вкажіть невірний варіант відповіді.

A.(1) на основі формату Е-

B.(0) на основі порожньої презентації

C.(0) за допомогою майстра автозмісту

D.(0) за допомогою зразків презентації (шаблону)

E.(0) з допомогою майстра автозмісту, на основі порожньо презентації (вручну), за допомогою зразків презентації (шаблону)

122. Ярлик призначений для

A.(0) завантаженняпрограми

B.(0) завантаженняпрограми

C.(0) завантаження програми MS Access

D.(0) завантаження програми MS Word

E.(1) завантаження програми Microsoft PowerPoint

123. З яких етапів складається робота з презентацією?

A.(0) іюстрації та демонстрації

B.(0) проектування, дизайну

C.(0) створення та ілюстрації

D.(1) створення та демонстрації

E.(0) ілюстрації та реклами

124. Презентація - це...

A.(0) набір таблиць

B.(0) сукупність ППЗ

C.(0) набір електронних книг

D.(0) набір документів

E.(1) набір слайдів

125. Програма призначена для...

A.(0) створення Web-сторінок

B.(0) запису та зчитування звуку

C.(0) запису та відтворення звуку

D.(1) створення і демонстрації презентацій

E.(0) створення відеофільму

126. Програма є складовою частиною...

A.(0) програми Norton Commander

B.(0) програми

C.(0) редактора Web-сторінок

D.(1) пакету MS Office

E.(0) операційної системи Windows 2000



127. зображений на малюнку слайд дозволяє

A.(1) створити таблицю засобами самої програми

B.(0) вставити таблицю, виконану у

C.(0) вставити таблицю, виконану у

D.(0) вставити таблицю, виконану у

E.(0) вставити таблицю, виконану у

128. У програмі малюнок, вставлений у слайд, можна...

A.(0) відформатувати, додати ефект анімації

B.(0) дана операція можлива тільки з дозволу адміністратора

C.(0) вставити з файлу, програми, відформатувати, додати ефект анімації, налаштувати ефекти анімації

D.(0) ніяких операцій виконати з транспортованим малюнком неможливо

E.(1) відформатувати, додати ефект анімації, налаштувати ефекти анімації, відформатувати за зразком

129. Вставити малюнки у слайд в програмі можна з...

A.(0) альбому

B.(0) фотографії

C.(0) плівки

D.(0) файлу, програми

E.(1) колекції файлу

130. У програмі для вставки рисунка із файла потрібно виконати таку команду...

A.(1) Вставка-Малюнок-Із файла

B.(0) ВирізатиМалюнок-Із файла

C.(0) Вставка-Картинки-Малюнок

D.(0) Копіювати-Малюнок-Вставити

E.(0) Вставка-Малюнок-Картинки



131. При відтворенні звуку під час демонстрації слайдів з’являється значок...

A.(0)

B.(0)



C.(0)

D.(0)

E.(1)

132. Програма дає змогу самостійно записати мовний супровід слайда. Для записування звукового супроводу потрібно виконати такі команди...

A.(0) Правка-Фільми і звук-Звук із колекці

B.(0) самостійно записати мовний супровід слайда неможливо

C.(1) Вставка-Фільми і звук-Звук із колекції

D.(0) Вставка-Фільми і звук-Звук із колекції

E.(0) Правка-Вставити-Звук із колекції

133. У програмі звуковий супровід відноситься до...

A.(0) до кількохслайдів

B.(0) до виділеної частини слайда

C.(0) до конкретного малюнку

D.(0) до конкретного тексту

E.(1) всього слайду

134. У програмі поява значка на слайді із зображенням компакт-диску свідчить про...



A.(0) додавання в слайд запису із колекції

B.(0) вставка в презентацію інформації із файлу

C.(0) вставка в слайд звуку із файлу

D.(0) додавання в слайд запису з мікрофону

E.(1) додавання в слайд запису з компакт-диску

135. У програмі для вставлення звуку на слайд із колекції потрібно виконати таку команду...

A.(0) Файл-Копіювати-Звук із колекції

B.(0) Правка-Вставити-Звук із колекції

C.(0) Правка-Копіювати-Звук із колекції

D.(1) Вставка-Фільми і звук-Звук із колекції

E.(0) Правка-Фільми і звук-Звук із колекції

136. Для вставлення рисунка на слайд із колекції малюнків у програмі потрібно виконати таку команду...

A.(0) Вставка-Малюнок-Картинки - із файлу

B.(0) Правка-ВставитиМалюнок

C.(0) Вставка-Картинки-Малюнок

D.(0) Правка-Копіювати-Вставити

E.(1) Вставка-Малюнок-Картинки

137. Кліпи та звукові файли, які будуть вставлені в презентацію повинні зберігатися...

A.(0) на диску С/....

B.(0) на магнітних стрічках

C.(0) у папці Мої документи

D.(0) будь-де

E.(1) у тій папці, що й сама презентація



138. Вікно якої програми зображено на рисунку?

A.(0) Microsoft Graph

B.(0) MS Word

C.(0) MS Access

D.(0) MS Excel

E.(1) MS PowerPoint

139. У презентаціях для створення діаграм та графіків доцільно використовувати...

A.(0) програму Microsoft Graph

B.(0) програму MS Office

C.(0) програму MS Access

D.(1) програмуMS Excel

E.(0) програму MS Word

140. Для створення діаграми у використовується програма

A.(0) Microsoft

B.(1) MS

C.(0) MS Access

D.(0) MS Excel

E.(0) MS Word

141. Вкажіть невірний варіант відповіді Впрезентаціях використовуються таблиці побудовані у...

A.(0) MS PowerPoint

B.(1) на паперових носіях

C.(0) програмі MS Access

D.(0) програмі MS Excel

E.(0) програмі MS Word

142. У презентаціях не використовуються таблиці...

A.(0) MS


B.(1) на паперових носіях

C.(0) MS


D.(0) MS Excel

E.(0) MS Word

143. Спеціалізовані групи Кокранівського Співробітництва - це:

A.(0) групи спеціалістів, що контролюють учасників Кокранівського Співробітництва

B.(0) кокранівські підрозділи, розділені за рівнем фінансування

C.(0) кокранівські підрозділи, об’єднанні за інтересами його учасників

D.(0) кокранівські підрозділи, об’єднанні за нозологічними формами

E.(1) кокранівські підрозділи, об’єднанні за умовами надання медичної допомоги, наданням допомоги певним групам хворих, різними рівнями медичної допомоги або за певним типом втручань

144. Що є головним результатом діяльності Кокранівського Співробітництва?

A.(1) систематичні електронні огляди

B.(0) інформаційно-довідкові медичні системи

C.(0) гіпертекстові електронні документи

D.(0) інструментальні системи

E.(0) електронні підручники

145. Що є головнимрезультатомдіяльності Кокранівського Співробітництва?

A.(1) систематичні електронні огляди

B.(0) інформаційно-довідкові медичні системи

C.(0) медичні експертні системи

D.(0) нейронні мережі

E.(0) електронні підручники

146. Що не є принципом КокранівськогоСпівробітництва?

A.(0) постійне підвищення якості роботи

B.(1) можливість допускати помилки у роботі

C.(0) актуальність оглядів

D.(0) актуальність оглядів

E.(0) постійне оновлення даних

147. Що не є принципом КокранівськогоСпівробітництва?

A.(0) мінімізація упередженостіта систематичних помилок

B.(0) відсутність дублювання в роботі

C.(1) безкоштовне лікування

D.(0) ентузіазм учасників

E.(0) дух співробітництва

148. Мета КокранівськогоСпівробітництва -

A.(0) ентузіазм учасників

B.(0) інформаційна підтримку галузевих медичних служб

C.(0) забезпечення медичних працівників роботою за кордоном

D.(0) створення єдиного інформаційного простору охорони здоров’я на рівні держави

E.(1) пошук, узагальнення найдостовірнішої інформації про результати лікарських втручань

149. КокранівськеСпівробітництво - це:

A.(0) державна організація, що здійснює інформаційну підтримку галузевих медичних служб

B.(0) організація, яка забезпечує медичних працівників роботою за кордоном

C.(0) установа, що проводить безкоштовне лікування

D.(0) товариствр з обмеженою відповідальністю

E.(1) міжнароднаорганізація

150. Які функції виконують комп’ютерні телекомунікаційні медичні мережі?

A.(0) здійснюютьінформаційну підтримку галузевих медичних служб

B.(0) забезпечують функціонування комплексу організаційних задач управління галуззю

C.(1) забезпечують створення єдиного інформаційного простору охорони здоров’я на рівні держави

D.(0) здійснюють інформаційну підтримку організації управління міністерством

E.(0) здійснюютьінформаційнупідтримкусистеми охорони здоров’я на рівні держави

151. Які функції виконують галузеві інформаційні медичні системи?

A.(1) здійснюютьінформаційну підтримку галузевих медичних служб

B.(0) забезпечують функціонування комплексу організаційних задач управління галуззю

C.(0) здійснюють вирішення задач інформаційної підтримки діяльності медичних працівників спеціалізованих медичних служб на державному рівні і передбачають забезпечення наступності на всіх етапах і рівнях діяльності, ведення державних реєстрів

D.(0) здійснюють інформаційну підтримку організації управління міністерством

E.(0) здійснюютьінформаційнупідтримкусистеми охорони здоров’я на рівні держави

152. Які функції виконують медико-технологічні інформаційні медичні системи?

A.(0) здійснюютьзбір, обробку таодержаннязведених даних по основних медико-соціальних показниках

B.(0) забезпечують функціонування комплексу організаційних задач управління галуззю

C.(1) здійснюють вирішення задач інформаційної підтримки діяльності медичних працівників спеціалізованих медичних служб на державному рівні і передбачають забезпечення наступності на всіх етапах і рівнях діяльності, ведення державних реєстрів

D.(0) здійснюють інформаційну підтримку організації управління міністерством

E.(0) здійснюютьінформаційнупідтримкусистеми охорони здоров’я на рівні держави

153. Які функції виконують статистичні інформаційні медичні системи?

A.(1) здійснюютьзбір, обробку таодержаннязведених даних по основних медико-соціальних показниках

B.(0) забезпечують функціонування комплексу організаційних задач управління галуззю

C.(0) оптимізуютьрозподілтавикористання ресурсів різних медичних служб

D.(0) здійснюють інформаційну підтримка організації управління міністерством

E.(0) здійснюютьінформаційнупідтримкусистеми охорони здоров’я на рівні держави

154. Які функції не виконують інформаційні системи державних органів системи охорони здоров’я?

A.(1) здійснюють збір, обробку таодержання зведених даних по основних медико-соціальних показниках

B.(0) забезпечують функціонування комплексу організаційних задач управління галуззю

C.(0) оптимізаціярозподілу тавикористання ресурсів різних медичних служб

D.(0) інформаційна підтримка організації управління міністерством

E.(0) інформаційнапідтримкасистеми охорони здоров’я на рівні держави

155. Інформаційні системи длянауково-дослідних інститутів (НДІі вищих навчальних закладівВНЗ):

A.(0) містять дані про якісний і кількісний склад працівників установ, прикріпленого населенняосновні статистичні дані, характеристики районів обслуговування та ін.

B.(1) призначені для інформатизації технологічного процесу навчання, науково-дослідної роботи й управлінської діяльність науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів

C.(0) це комп’ютерні інформаційні системи, призначені для автоматизації всього технологічного процесу діяльності лікаря відповідної спеціальності, які забезпечують інформаційну підтримку у прийнятті діагностичних і тактичних рішень

D.(0) засновані на об’єднанні всіх інформаційних потоків у єдину систему й забезпечують автоматизацію різних видів діяльності лікувально-профілактичного закладу

E.(0) це різновид інформаційно-довідкових систем, що містять інформацію на основі формалізованої історії хвороби чи амбулаторної картки

156. Автоматизовані робочі місця (АРМ) спеціалістів:

A.(0) містять дані про якісний і кількісний склад працівників установ, прикріпленого населенняосновні статистичні дані, характеристики районів обслуговування та ін.

B.(0) призначені для інформатизації технологічного процесу навчання, науково-дослідної роботи й управлінської діяльність науково-дослідного інституту чи вищого навчального закладу

C.(1) це комп’ютерні інформаційні системи, призначені для автоматизації всього технологічного процесу діяльності лікаря відповідної спеціальності, які забезпечують інформаційну підтримку у прийнятті діагностичних і тактичних рішень

D.(0) засновані на об’єднанні всіх інформаційних потоків у єдину систему й забезпечують автоматизацію різних видів діяльності лікувально-профілактичного закладу

E.(0) це різновид інформаційно-довідкових систем, що містять інформацію на основі формалізованої історії хвороби чи амбулаторної картки

157. Медичні інформаційні системилікувально-профілактичного закладу

A.(0) містять дані про якісний і кількісний склад працівників установ, прикріпленого населенняосновні статистичні дані, характеристики районів обслуговування та ін.

B.(0) призначені для інформатизації технологічного процесу навчання, науково-дослідної роботи й управлінської діяльність науково-дослідного інституту чи вищого навчального закладу

C.(0) це комп’ютерні інформаційні системи, призначені для автоматизації всього технологічного процесу діяльності лікаря відповідної спеціальності, які забезпечують інформаційну підтримку у прийнятті діагностичних і тактичних рішень

D.(1) засновані на об’єднанні всіх інформаційних потоків у єдину систему й забезпечують автоматизацію різних видів діяльності лікувально-профілактичного закладу

E.(0) це різновид інформаційно-довідкових систем, що містять інформацію на основі формалізованої історії хвороби чи амбулаторної картки

158. Персоніфіковані реєстри -

A.(0) містять дані про якісний і кількісний склад працівників установ, прикріпленого населення, основні статистичні дані, характеристики районів обслуговування та ін.

B.(0) призначені для інформатизації технологічного процесу навчання, науково-дослідної роботи й управлінської діяльність науково-дослідного інституту чи вищого навчального закладу

C.(0) це комп’ютерні інформаційні системи, призначені для автоматизації всього технологічного процесу діяльності лікаря відповідної спеціальності, які забезпечують інформаційну підтримку у прийнятті діагностичних і тактичних рішень

D.(0) засновані на об’єднанні всіх інформаційних потоків у єдину систему й забезпечують автоматизацію різних видів діяльності лікувально-профілактичного закладу

E.(1) це різновид інформаційно-довідкових систем, що містять інформацію на основі формалізованої історії хвороби чи амбулаторної картки

159. Банки інформації медичних установ і служб -

A.(1) містять дані про якісний і кількісний склад працівників установ, прикріпленого населення, основні статистичні дані, характеристики районів обслуговування та ін.

B.(0) призначені для інформатизації технологічного процесу навчання, науково-дослідної роботи й управлінської діяльність науково-дослідного інституту чи вищого навчального закладу

C.(0) це комп’ютерні інформаційні системи, призначені для автоматизації всього технологічного процесу діяльності лікаря відповідної спеціальності, які забезпечують інформаційну підтримку у прийнятті діагностичних і тактичних рішень

D.(0) засновані на об'єднанні всіх інформаційних потоків у єдину систему й забезпечують автоматизацію різних видів діяльності лікувально-профілактичного закладу

E.(0) це різновид інформаційно-довідкових систем, що містять інформацію на основі формалізованої історії хвороби чи амбулаторної картки

160. Скринінгові системи призначені:

A.(0) для забезпечення функціонування відповідних підрозділів та інформаційної підтримки лікарів при консультуванні, діагностиці і прийнятті рішень при невідкладних станах

B.(1) для пошуку і видачі медичної інформації за запитом користувача

C.(0) для проведення долікарського профілактичного огляду населення, а також для формування груп ризику і виявлення хворих, що потребують допомоги фахівця

D.(0) для інформаційної підтримки та/або для автоматизації діагностичного і лікувального процесів, що здійснюються при безпосередньому контакті з організмом хворого

E.(0) для діагностики паталогічних станів

161. Консультативно - діагностичні системи призначені:

A.(0) для забезпечення функціонування відповідних підрозділів та інформаційної підтримки лікарів при консультуванні, діагностиці і прийнятті рішень при невідкладних станах

B.(0) для пошуку і видачі медичної інформації за запитом користувача

C.(0) для проведення долікарського профілактичного огляду населення, а також для формування груп ризику і виявлення хворих, що потребують допомоги фахівця

D.(0) для інформаційної підтримки та/або для автоматизації діагностичного і лікувального процесів, що здійснюються при безпосередньому контакті з організмом хворого

E.(1) для діагностики паталогічних станів

162. Інформаційні системи консультаційних центрівпризначені:

A.(1) для забезпечення функціонування відповідних підрозділів та інформаційної підтримки лікарів при консультуванні, діагностиці і прийнятті рішень при невідкладних станах

B.(0) для пошуку і видачі медичної інформації за запитом користувача

C.(0) для проведення долікарського профілактичного огляду населення, а також для формування груп ризику і виявлення хворих, що потребують допомоги фахівця

D.(0) для інформаційної підтримки та/або для автоматизації діагностичного і лікувального процесів, що здійснюються при безпосередньому контакті з організмом хворого

E.(0) для діагностики паталогічних станів

163. Інформаційно-довідкові системипризначені:

A.(0) для забезпечення функціонування відповідних підрозділів та інформаційної підтримки лікарів при консультуванні, діагностиці і прийнятті рішень при невідкладних станах

B.(1) для пошуку і видачі медичної інформації за запитом користувача

C.(0) для проведення долікарського профілактичного огляду населення, а також для формування груп ризику і виявлення хворих, що потребують допомоги фахівця

D.(0) для інформаційної підтримки та/або для автоматизації діагностичного і лікувального процесів, що здійснюються при безпосередньому контакті з організмом хворого

E.(0) для діагностики паталогічних станів

164. Які із перерахованих нижче систем не є медичнимиінформаційними системами базовогоклінічного)рівня?

A.(0) автоматизовані робочі місця спеціалістів

B.(0) приборно-комп’ютерні системи

C.(1) експертні системи

D.(0) консультативно-діагностичні системи

E.(0) інформаційно-довідкові системи

165. Який з рівнів не входить у склад медичноїінформаційноїсистеми?

A.(0) державний

B.(0) територіальний

C.(1) поліклінічний

D.(0) рівень лікувально-профілактичного закладу

E.(0) базовий (клінічний)

166. Медичнаінформаційнасистема базується:

A.(1) поліклінічний

B.(0) на дистанційному принципі

C.(0) на поетапному принципі

D.(0) на лінійному принципі

E.(1) на ієрархічному принципі

167. Медична інформаційна система - це

A.(0) медичний електронний довідник

B.(0) система, призначення для управління медичними базами даних

C.(0) один з видів інструментальних систем

D.(0) експертна медична система

E.(1) програмно-технічний комплекс, що готує і забезпечує процеси збирання, зберігання, обробки інформації в медицині й галузі охорони здоров’я

168. До програмного забезпечення загального призначення не належать:

A.(0) системи управління базами даних

B.(0) електронні таблиці

C.(1) інструментальні системи

D.(0) графічні системи

E.(0) текстові редактори

169. Прикладне (ПЗ) загального призначення включає:

A.(0) системи для створення нових програм

B.(0) програми для прийняття рішення при вирішенні задач охорони здоров’я

C.(0) програми ля візуалізації медичних даних

D.(1) комплекси програм, які застосовуються практично в будьякій сфері діяльності людини

E.(0) програми, призначені для розв’язання конкретних прикладних завдань медичного характеру

170. Прикладне програмне забезпечення ППЗ) призначене

A.(0) для створення нових програм

B.(0) для прийняття рішення при вирішенні задач охорони здоров’я

C.(0) для візуалізації медичних даних

D.(0) для пошуку та систематизації медичної інформації

E.(1) для розв’язання конкретних прикладних завдань виробничого, наукового, управлінського, навчальнотренувального характеру

171. Яке з перерахованих нижче тверджень не є істинним?

A.(1) програма FTР - клієнт не дозволяє копіювати файли з комп’ютерасерверана локальний комп’ютер і навпаки

B.(0) програма для роботи з файловимиархіваминазивається FTР - клієнт

C.(0) FTР - це сервіс, що дозволяє організовувати доступ до файлових архівів

D.(0) FTР - це протокол передачі файлів

E.(0) сервер FTР за бажанням настроюється таким чином, що можна з’єднатися з ним анонімно

172. Яка з перерахованих нижче властивостей не притаманна гіпермедійномудокументу?

A.(1) документ WWW, не можемістити текст, зображення, відео, або звук

B.(0) це документ, у якому кожен елемент може бути посиланням на інший документ або його частину

C.(0) коли клієнт читає документ WWW, всі слова, щозабезпечують зв’язок з іншими документамипідсвічуються

D.(0) посилання організовані таким чином, що будь-який інформаційний ресурс в Інтернет адресується однозначно

E.(0) користувач працює з усіма інформаційним ресурсами Інтернет як з єдиним цілим

173. Що таке гіпермедійний документ?

A.(0) складний документ, який містить об’єкти, розроблені у різних додатках

B.(1) документ, у якому кожен елемент може бути посиланням на інший документ або його частину

C.(0) документ, для створення якого використовувалисть засоби мультимедіа

D.(0) електронна книга

E.(0) текстовий документ

174. Що є основоюсистеми гіпертексту

A.(0) багатозадачність

B.(0) графічний інтерфейс

C.(1) гіпермедійний документ

D.(0) електронна таблиця

E.(0) текстовий документ

175. Яке з запропонованих нижче імен не може бути електронною адресою?

A.(0) kibernetika@yahoo.co.uk

B.(0) Kyiv@dsmu.dn.ua

C.(0) medica@yahoo.com

D.(1) inform.chnu.cv.ua

E.(0) handbook@mi.fgg.eur.nl

176. Які функцію виконуєпротокол Інтернет?

A.(0) формує відповідьна запиті відсилає її клієнтові

B.(0) це програма, яка працює на комп’ютері й чекає команди або запиту

C.(0) веде журнал реєстрації звертань користувачів до мережі Інтернет

D.(0) реєструє користувачів мережі Інтернет

E.(1) визначає, яким чином інформація перетворюється в пакети й передається від одного комп’ютера до іншого

177. Що таке сервер у комп’ютерній мережі?

A.(0) адміністратор комп’ютерної мережі

B.(1) це програма, яка працює на комп’ютері й чекає команди або запиту

C.(0) складова частина персонального комп’ютера

D.(0) окремий комп’ютерне підключений до мережі

E.(0) фірма, що надає послуги по підключенню та обслуговуванню комп’ютерної мережі

178. Що служить посередником між між людиною та павутиною Інтернетвкомп’ютерній мережі?

A.(0) адміністратор комп’ютерної мережі

B.(0) сканер

C.(0) принтер

D.(1) комп’ютер із встановленим на ньомуспеціальним програмним забезпеченням

E.(0) телефонний апарат

179. Яка з перелічених нижче умов не є обов’язковою для обміну інформацією через електронну пошту?

A.(0) відправник повинен написати електронного листа та відіслати на електронну адресу одержувача

B.(0) відправник та одержувач електронного листа повинні вміти користуватись електронною поштою

C.(0) відправник листа повинен знати електронну адресу одержувача

D.(0) наявність електронних адрес у відправника листа та адресата

E.(1) одночасне підключення до мережі Інтернет комп’ютерів відправника листа та адресата

180. Яка основна перевага використання електронної пошти порівняно з паперовою?

A.(0) економія коштів на конвертах

B.(0) неможливість сплутати адресу одержувача

C.(1) швидкість передачі даних

D.(0) якість передачі даних

E.(0) точність передачі даних

181. Яку інформацію не можна переслати через телефонну лінію за допомогою факсу?

A.(0) оброблені дані комп’ютерної томографії

B.(1) електронний документ

C.(0) медичне зображення

D.(0) малюнок

E.(0) текст

182. Який пристрій надає можливість надсилати документи через телефонну лінію

A.(1) факс

B.(0) ксерокс

C.(0) сканер

D.(0) плотер

E.(0) модем

183. Яку інформацію містить „Електронна амбулаторна карта”?

A.(1) всю необхідну інформацію про пацієнта

B.(0) всю необхідну інформацію про лікувальний заклад

C.(0) всю необхідну інформацію про медичних працівників лікувального закладу

D.(0) всю необхідну інформацію про умови лікування у даному медичному закладі

E.(0) всю необхідну інформацію про потенційних пацієнтів даного медичного закладу

184. Чи можливо у медичній електронній системі „Електронна історія хвороби” згрупувати дані за тематичними рубрикаторами?

A.(0) можливо лише для адміністратора системи

B.(0) ні

C.(1) так

D.(0) можливо лише для розробників системи

E.(0) можливо лише за умови використання системи лише одним користувачем

185. Чи можливе застосування особистих налаштувань у медичній електронній системі „Електронна історія хвороби”?

A.(1) так

B.(0) ні

C.(0) можливе лише для розробників системи

D.(0) можливе лише за умови використання системи лише одним користувачем

186. Чи можливе одноразове використання інформації, що надходить у медичну електронну систему „Електронна історія хвороби”?

A.(0) існує лише можливість використовувати інформації не менше трьох разів

B.(0) можливе лише для адміністратора системи

C.(1) так

D.(0) ні


E.(0) можливе лише за умови архівування даних

187. Чи можливе багаторазове використання інформації, що надходить у медичну електронну систему „Електронна історія хвороби” без наступного дублювання?

A.(0) існує можливість використовувати інформації не більше трьох разів

B.(0) можливе лише для адміністратора системи

C.(1) так

D.(0) можливе лише за умови архівування даних

E.(0) можливе лише за умови архівування даних

188. Які дані можна вставляти у гнізда шаблонів медичної електронної системи „Електронна історія хвороби”?

A.(0) дані, що мають описовий характер

B.(0) лише символьно-цифрові дані

C.(0) числа та вибір з меню, растрові зображення, графіки, аудіо- та відеозаписи

D.(1) числа та вибір з меню, посилання на растрові зображення, графіки, аудіо- та відеозаписи

E.(0) лише числову інформацію

189. Які дані містять шаблони медичної електронної системи „Електронна історія хвороби”?

A.(0)

B.(0)


C.(0)

D.(0) список пацієнтів, які найчастіше звертаються у даний медичний заклад

E.(1) найбільш розповсюджені висновки та фрагменти описів, а також меню значень, що перераховуються

190. Яким способом розраховують „показник толерантності” лікувального закладу?

A.(0) незалежним опитуванням пацієнтів даного лікувального закладу

B.(1) за допомогою спеціального програмного забезпечення

C.(0) таємним голосуванням

D.(0) шляхом усереднення „показників толерантності” всіх працівників лікувального закладу

E.(0) адміністратор „Електронної історія хвороби” опрацьовує звіти всіх працівників лікувального закладу та робить висновки

191. За якими даними розраховується „показник толерантності” лікувального закладу?

A.(0) за даними МОЗ України

B.(0) за даними стандартного статистичного обліку

C.(1) за даними стандартного статистичного обліку

D.(0) за даними, наданими лікарями лікувального закладу

E.(0) за даними незалежного опитування пацієнтів

192. Як розраховується „показник толерантності” в медицині?

A.(0) чим менший відсоток нешанобливого ставлення лікарів до пацієнтів, тим вище значення толерантності

B.(0) чим рідше пацієнт бере лікарняний лист, тим вище значення толерантності

C.(0) чим рідше звертається пацієнт до лікаря і чим дешевше його лікування, тим вище значення толерантності

D.(1) чим рідше хворіє пацієнт і чим швидше він одужує, тим вище значення толерантності

E.(0) чим менший термін лікування пацієнтів, тим вище значення толерантності

193. Що означає поняття „показник толерантності” в медицині?

A.(0) відсоток нешанобливого ставлення лікарів до пацієнтів

B.(0) відсоток неправильно поставлених діагнозів

C.(0) відношення чутливості до специфічності методу

D.(0) відношення кількості медичних помилок до кількості пацієнтів, що видужали

E.(1) оцінка взаємозв’язку між рівнем медичної допомоги та станом здоров’я пацієнта

194. Які функції виконує адміністратором медичної електронної системи „Електронна історія хвороби”?

A.(0) керує лікувальним закладом

B.(0) складає графік роботи медичних працівників лікувального закладу

C.(1) формує індивідуальні автоматизовані робочі місця, визначає перелік доступних функцій і надбудовує механізм формування необхідних документів

D.(0) веде журнал реєстрації користувачів „Електронної історія хвороби”

E.(0) автоматизує ведення медичної документації

195. Адміністратором медичної електронної системи „Електронна історія хвороби” може бути:

A.(0) лише головний лікар

B.(1) користувач, який володіє необхідними навичками роботи з цією системою

C.(0) лише лікар-консультант

D.(0) лише людина, яка займається системним програмування

E.(0) лише програміст

196. За якою ознакою будується медична електронна система „Електронна історія хвороби”?

A.(0) цифровою

B.(0) електронною

C.(0) графічною

D.(1) модульною

E.(0) цілісною

197. Медична електронна система „Електронна історія хвороби” враховує такі особливості:

A.(0) кількість відділень у лікувальному закладі та кількість медичних працівників, які вміють користуватись персональним комп’ютером

B.(1) профіль лікувальної установи, спеціалізацію відділень, методику роботи лікарів і ведення ними медичних документів

C.(0) наявність вільних ліжок у лікувальному закладі та графік хірургічних втручань

D.(0) кількість та специфіку пацієнтів, які обслуговуються у даному лікувальному закладі

E.(0) профіль лікувальної установи, індивідуальні звички та графік роботи лікарів

198. Які переваги використання „Електронної історії хвороби” в порівнянні з веденням традиційної карти пацієнта?

A.(0) економія коштів на розхідні матеріали та обладнання (папір, принтери, ксерокси, тонери)

B.(0) уміння медичного персоналу користуватись електронно-обчислювальною технікою

C.(0) економія коштів за рахунок скорочення штату допоміжного медичного персоналу

D.(1) суттєве зменшення часу, який затрачає лікар на оформлення документів

E.(0) можливість отримати будь-яку інформацію про пацієнтів

199. Що означає поняття „заготовка” в електронній карті пацієнта?

A.(0) місце роботи та відомості про медичне страхування

B.(0) адресу та телефонний номер

C.(0) список потенційних пацієнтів, що можуть звернутись у даний медичний заклад

D.(0) список наявних медичних препаратів у медичному закладі

E.(1) варіант документів, частково заповнених інформацією

200. Електронна амбулаторна карта містить таку інформацію про пацієнта:

A.(0) місце роботи та відомості про медичне страхування

B.(0) адресу та телефонний номер

C.(1) електронний аналог медичної карти пацієнта

D.(0) сімейний стан та соціальний статус

E.(0) паспортні дані та місце проживання

201. Електронна амбулаторна карта - це:

A.(0) електронний довідник по веденню медичної карти пацієнта

B.(0) електронний каталог пацієнтів

C.(1) електронний аналог медичної карти пацієнта

D.(0) штучна нейронна мережа

E.(0) експертна система

202. Які поняття є основними в роботі медичної інформаційної системи?

A.(0) „сучасна медицина” або „нетрадиційна медицина”

B.(1) „пацієнт” або „єдина медична карта”

C.(0) „попередній діагноз” або „уточнений діагноз”

D.(0) „лікар” або „пацієнт”

E.(0) „симптоми” або „діагноз”

203. В якій формі виражаються результати більшості видів діагностичних досліджень?

A.(1) оповідальній

B.(0) цифровій

C.(0) візуально-графічній

D.(0) порівняльній

E.(0) табличній

204. Результати діагностичних досліджень є:

A.(0) аудіофайлами

B.(0) відеофайлами

C.(1) складними мультимедійними об’єктами

D.(0) текстовими документами

E.(0) електронними таблицями

205. Структуру яких документів важко стандартизувати?

A.(0) документів з постановкою діагнозу

B.(0) документів з результатами попереднього огляду пацієнта

C.(0) документів з рішенням про діагностичне або лікувальне призначення

D.(1) документів з результатами діагностичних досліджень

E.(0) документів з результатами лабораторних досліджень

206. Що використовується для уникнення неоднозначності трактування результатів досліджень та значного спрощення наступної комп’ютерної обробку при веденні електронних карток пацієнта?

A.(0) архівування

B.(0) структуризація даних

C.(0) структуризація даних

D.(1) кодування

E.(0) машинні коди

207. Для чого використовується кодування при веденні електронних карток пацієнта?

A.(0) для ідентифікації користувача програми

B.(0) для переводу даних у двійкові коди

C.(0) щоб ідентифікувати кожного окремого пацієнта

D.(1) щоб уникнути неоднозначності трактування результатів досліджень та значно спростити наступну комп’ютерну обробку

E.(0) для перетворення інформації в машинні коди

208. Які основні технології використовують для вводу описових результатів досліджень?

A.(0) ввід з клавіатури

B.(0) гнучкі диски

C.(0) мережеві

D.(0) сканування

E.(1) диктофонний ввід та безпосередній ввід

209. Способи надання даним структури, необхідної для наступної комп’ютерної обробки, суттєво залежать від:

A.(0) операційної системи

B.(0) їх структури

C.(0) програми

D.(1) технології їх вводу в комп’ютер

E.(0) типу даних

210. Комп’ютеризована історія хвороби - це:

A.(0) операційна система

B.(0) експертна система

C.(1) програма

D.(0) електронний документ

E.(0) електронна книга

211. Дані, що передаються у системі ведення комп’ютеризованої історії хвороби, повинні:

A.(0) представлятись лише у вигляді електронних документів

B.(0) містити всі відомості про пацієнта

C.(0) представлятись лише в числовій формі

D.(0) мати логічний характер

E.(1) бути впорядкованими та структурованими

212. Система ведення комп’ютеризованої історії хвороби:

A.(1) акумулює дані, що поступають з різних джерел у вигляді електронних документів, і представляє їх лікуючому лікарю для прийняття рішення про діагностичне чи лікувальне призначення

B.(0) призначена для механізації процесу заповнення медичної картки пацієнта

C.(0) призначена для постановки діагнозу

D.(0) здійснює пошук необхідної медичної інформації

E.(0) приймає рішення на рівні експерта-професіонала

213. Телеендоскопія - це:

A.(0) розділ телемедицини, який вивчає проведення віддаленого ендоскопічного дослідження з реальночасовим або відкладеним консультуванням з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій

B.(1) розділ телемедицини, який вивчає пересилання оцифрованих зображень з використанням телекомунікацій

C.(0) розділ телемедицини, проведення гістологічного дослідження на відстані з використанням комп’ютерних та телекомунікаційних технологій

D.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів телемедичних систем для надання планової і невідкладної медичної допомоги пацієнтам ортопедичного профілю

E.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів допомоги пацієнтам травматологічного профілю

214. Телепатологія - це:

A.(0) розділ телемедицини, який вивчає проведення віддаленого ендоскопічного дослідження з реальночасовим або відкладеним консультуванням з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій

B.(0) розділ телемедицини, який вивчає пересилання оцифрованих зображень з використанням телекомунікацій

C.(1) розділ телемедицини, проведення гістологічного дослідження на відстані з використанням комп’ютерних та телекомунікаційних технологій

D.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів телемедичних систем для надання планової і невідкладної медичної допомоги пацієнтам ортопедичного профілю

E.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів допомоги пацієнтам травматологічного профілю

215. Телерадіологяце:

A.(0) розділ телемедицини, який вивчає проведення віддаленого ендоскопічного дослідження з реальночасовим або відкладеним консультуванням з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій

B.(1) розділ телемедицини, проведення гістологічного дослідження на відстані з використанням комп’ютерних та телекомунікаційних технологій

C.(0) розділ телемедицини, проведення гістологічного дослідження на відстані з використанням комп’ютерних та телекомунікаційних технологій

D.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів допомоги пацієнтам травматологічного профілю

E.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів допомоги пацієнтам травматологічного профілю

216. Телеортопедіяце:

A.(0) розділ телемедицини, який вивчає проведення віддаленого ендоскопічного дослідження з реальночасовим або відкладеним консультуванням з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій

B.(0) розділ телемедицини, який вивчає пересилання оцифрованих зображень з використанням телекомунікацій

C.(0) розділ телемедицини, проведення гістологічного дослідження на відстані з використанням комп’ютерних та телекомунікаційних технологій

D.(1) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів телемедичних систем для надання планової і невідкладної медичної допомоги пацієнтам ортопедичного профілю

E.(0) розділ телемедицини, який вивчає використання всіх відомих видів допомоги пацієнтам травматологічного профілю

217. Перерахуйте складові експертної системи:

A.(0) інтерпретатор, підсистема вводу та виводу, база знань, правила, підсистема інтерфейсу користувача, інтелектуальний редактор бази знань

B.(0) інтерпретатор, що здійснює пошук по моделі, дані та зв’язки між ними, підсистема пояснень, підсистема інтерфейсу користувача

C.(0) інтерпретатор, база даних, підсистема інтерфейсу користувача, інтелектуальний редактор бази даних

D.(1) інтерпретатор, що здійснює пошук по моделі, база знань, підсистема пояснень, підсистема інтерфейсу користувача, інтелектуальний редактор бази знань

E.(0) інтерпретатор, що здійснює пошук по моделі, підсистема пояснень, база даних, підсистема інтерфейсу користувача, інтелектуальний редактор бази даних

218. Експертна система - це

A.(0) теоретично обґрунтоване правило, яке, що дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

B.(0) операційна система,яка дає можливість вирішувати медичні задачі

C.(1) операційна система, яка використовує знання спеціалістів про деяку конкретну вузьку спеціалізовану предметну область і яка в межах цієї області здатна приймати рішення на рівні експерта-професіонала

D.(0) операційна система, яка виявляє окремі факти, що характеризують об’єкти, процеси і явища в предметній області

E.(0) операційна система, яка виявляє закономірності предметної області, що дозволяють вирішувати завдання в цій області

219. Знання - це

A.(0) нові відомості про оточуючі об’єкти

B.(1) виявлені закономірності предметної області, що дозволяють вирішувати завдання в цій області

C.(0) окремі факти, що характеризують об’єкти, процеси і явища в предметній області

D.(0) окремі факти предметної області, що дозволяють вирішувати завдання предметноїобласті

E.(0) теоретично обґрунтоване правило, яке, що дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

220. Дані - це:

A.(0) теоретично обґрунтоване правило, яке, що дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

B.(0) принципи, зв’язки, закони, що дозволяють вирішувати завдання в предметній області

C.(0) виявлені закономірності предметної області

D.(0) принципи, зв’язки, закони, що дозволяють вирішувати завдання в області штучного інтелекту

E.(1) окремі факти, що характеризують об’єкти, процеси і явища в предметній області

221. Евристичне програмування - це:

A.(1) розробка стратегій, дій на основі заздалегідь заданих відомих евристик

B.(0) моделювання персептронів

C.(0) моделювання деякої матриці нейронів

D.(0) дослідження алгоритмів людського мозку для розуміння того, як мислить людина, як вона приймає рішення

E.(0) моделювання безлічі нейронів

222. Персептрон - це:

A.(0) теоретично обґрунтоване правило, яке дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

B.(0) нейронна мережа

C.(1) деяка матриця нейронів, що могла розпізнавати 2 стани

D.(0) мислячий пристрій, який якимось чином відтворює структуру людського мозку

E.(0) моделювання безлічі нейронів

223. Евристика - це:

A.(0) правило, теоретично не обґрунтоване, і таке, що не дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

B.(1) правило, теоретично не обґрунтоване, але таке, що дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

C.(0) теоретично обґрунтоване правило, яке, що дозволяє скоротити перебір у дереві рішень

D.(0) розробка стратегій, дій на основі невідомих значень

E.(0) розробка стратегій, дій на основі заздалегідь заданих відомих правил

224. Основна ідея “кібернетики чорного ящика“:

A.(0) будь-який мислячий пристрій повинен рухатись так, яклюдина

B.(0) будь-який мислячий пристрій повинен якимось чином відтворювати структуру людського мозку

C.(0) дослідження алгоритмів людського мозку для розуміння того, як мислить людина, як вона приймає рішення

D.(1) немає значення, як влаштований мислячий пристрійголовне, щоб на задані вхідні подразнення він реагував так, як людський мозок

E.(0) будь-який мислячий пристрій повинен якимось чином відтворювати структуру нейронів людського мозку

225. Основна ідея нейрокібернетики


A.(0) будь-який мислячий пристрій повинен рухатись так, яклюдина

B.(1) будь-який мислячий пристрій повинен якимось чином відтворювати структуру людського мозку

C.(0) дослідження алгоритмів людського мозку для розуміння того, як мислить людина, як вона приймає рішення

D.(0) немає значення, як влаштований мислячий пристрійголовне, щоб на задані вхідні подразнення він реагував так, як людський мозок

E.(0) будь-який мислячий пристрій повинен якимось чином відтворювати структуру нейронів людського мозку

226. Завдання, які вирішує “штучний інтелект”

A.(0) є невизначеними

B.(0) записуються у двійковій системі

C.(1) мають логічну природу

D.(0) мають обчислювальну або логічну природу

E.(0) мають обчислювальну природу

227. Термін “штучний інтелект” з’явився:

A.(0) на початку минулого століття

B.(0) наприкінці минулого століття

C.(0) в 30-роках століття

D.(0) в 70-роках ХХ століття

E.(1) в 50-роках ХХ століття

228. Штучний інтелект займається:

A.(0) розробкою біороботів

B.(0) розробкою медичного устаткування

C.(0) розробкою інструментальних систем

D.(0) розробкою інструментальних систем

E.(1) розробкою програм, які здатні розв’язувати задачі логічного характеру

229. Виберіть правильне визначення:

A.(0) експертна система = механізм вводубаза даних

B.(0) експертна система = механізм вводу + правиламеханізм виводу

C.(1) експертна система = механізм виводу + правила

D.(0) експертна система = механізм вводу + база знань + механізм виводу

E.(0) експертна система = механізм вводубаза знань

230. Деонтології стосуються такі медичні проблеми:

A.(0) СНІД

B.(0) сімейна медицина

C.(0) телемедицина

D.(0) безкоштовна медицина

E.(1) ятрогеннізахворювання,право медика експериментуватина собі, на людях, проведення медичного втручання без згоди хвороготрансплантація органів ітканингенна інженериізнахарство, парамедицина

231. Головне питання медичної етики та деонтології:

A.(0) принципи сімейної та доказової медицини

B.(0) надання безкоштовної медичної допомоги

C.(0) вчасне та якісне надання медичної допомоги пацієнтам

D.(0) надання найкращої медичної допомоги населенню

E.(1) принцип моральногобережного, милосердного тависокопрофесійного ставленнямедичного працівника до хворого

232. Деонтологія це:

A.(0) наука про службові обов’язки працівника медичного закладу

B.(0) сукупність правил та норм поведінки працівника на робочому місці

C.(1) вченняпро юридичніпрофесійні таморальніобов’язкита правила поведінкимедичних працівниківпо відношенню до хворого

D.(0) норми поведінки лікарів, що вимагають нерозголошення лікарської таємниці

E.(0) розділ медицини

233. Які дисциплінарні покарання може застосовувати адміністрація?

A.(0) штраф чи звільнення

B.(1) зауваження, догана, строга догана, звільнення

C.(0) будь-які матеріальні збитки

D.(0) перевнедення на менш оплачувану посаду чи звільнення

E.(0) зменшення оплати праці, скасування пільг, збільшення тривалості робочого дня

234. Робочі та службовці несуть матеріальну відповідальність:

A.(0) за матеріальні збитки, спричинені внаслідок нещасних випадків

B.(0) за матеріальні збитки, спричинені організації внаслідок порушення трудових обов’язків їхнім керівництвом

C.(0) будь-які матеріальні збитки

D.(0) за матеріальні збитки, що відносяться докатегоріїнормального виробничоогосподарського ризику

E.(1) за матеріальні збитки, спричинені організації внаслідок порушення їх трудових обов’язків

235. Трудовий договір може бути розірваний без згоди профспілкового комітету:

A.(1) у випадках, передбачених законом

B.(0) при невідповідності працівника виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації

C.(0) у випадку неявки працівника на роботу напротязі більше, ніжмісяціпідряд

D.(0) при невідповідності працівника посаді, що він займає

E.(0) у випадку скорочення штату або чисельності працівників

236. Работодавець не має права:

A.(0) не збільшувати оплату праці працівника за його вимогою

B.(0) вимагати від працівника проходити випробовувальний термін за умови, що він має стаж не менше 5 років

C.(0) переводити працівника на іншу посаду

D.(0) змінювати графік роботи працівника

E.(1) вимагати від працівника виконання роботи, що не обумовлена контрактом

237. Термін випробування не можеперевищувати:

A.(1) 3 місяціа в окремих випадкахзазгодоюзпрофспілковимкомітетом, місяців

B.(0) 1місяцьа в окремих випадкахзазгодоюзпрофспілковимкомітетом, місяці

C.(0) 6місяціва в окремих випадкахзазгодоюзпрофспілковимкомітетом, місяців

D.(0) 5 років

E.(0) одного року

238. Трудовий договір оформляється:

A.(0) усно до проходження працівником випробовувального терміну, після його закінчення - письмово

B.(0) очно чи заочно

C.(1) письмово

D.(0) письмово чи усно

E.(0) усно

239. Трудовий договір (контракт) - укладається:

A.(0) на час відрядження основного працівника

B.(0) на час відпустки по догляду за дитиною

C.(1) на невизначений термінна визначений термін не більшероківна час виконання певної роботи

D.(0) час заміщення непрацездатного працівника

E.(0) на невизначений термінна визначений термін не більшероку;на визначений термін не більшероківна час виконання певної роботи

240. Обов’язкові умови трудового договору - це:

A.(0) додаткова оплата праці, оплата за шкідливість, тривалість робочого тижня, оплата праці

B.(0) оплата праці та час початку роботисуміщення посад

C.(0) наявність диплому про вищу освіту, стаж роботи не менше 5 років

D.(1) умовибез якихтрудовий договір не може бутискладениймісцероботитрудовафункція (спеціальність, кваліфікація, посадаоплата праці та час початку роботи

E.(0) умовиякі уточнюютьрозвиваютьтадоповнюютьумовиконкретного трудового договорупровипробовуваннянеповнийробочийчасзвільнення від відрядженьсуміщенняпрофесій та ін.

241. Умови трудового договору поділяють на:

A.(0) особисті та колективні

B.(0) оплачувані та неоплачувані

C.(0) ті, що необхідно виконувати і ті, що можна не виконувати

D.(1) обов’язкові (необхідні, основні) та додаткові

E.(0) стандартні та нестандартні

242. Трудовий договір (контракт) - це:

A.(0) домовленість між працівником та роботодавцем, за якою працівник бере зобов’язання виконувати будь-яку роботу з підпорядкуванням внутрішньому трудовому розпорядку, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівнику заробтну залежно від його потреб

B.(0) домовленість між працівником та роботодавцем про виконання першим всіх доручень другого

C.(0) домовленість двох осіб про право займатись певним видом діяльності

D.(0) угода між працівником та керівником підприємства про виконання певного виду робіт

E.(1) домовленість між працівником та роботодавцем, за якою працівник бере зобов’язання виконувати роботу згідно певної спеціальності, кваліфікації чи посади з підпорядкуванням внутрішньому трудовому розпорядку, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівнику заробтну плату та забезпечувати умови праці, передбачені законодавством

243. До приватної системи охорони здоров’я (ОЗ) входять:

A.(0) приватні аптеки, лікарні та поліклініки

B.(0) приміщення та апаратура приватних лікувальних клінік та кабінетів

C.(0) лікарі, що здійснюють огляд пацієнтів по виклику

D.(1) лікувально-профілактичні, аптечні, науково-дослідницькі структури, освітні заклади, що створюються та фінансуються приватними підприємствами, закладами та організаціями, суспільними об’єднаннями, а також фізичними особами

E.(0) приміщення та апаратура приватних лікувальних клінік та кабінетів

244. До приватної системи охорони здоров’я (ОЗ) відносяться:

A.(0) медичні працівники, що надають медичну допомогу в домашніх умовах

B.(1) лікувальнопрофілактичні тааптечні закладимайно яких знаходиться в приватній власностіа такожособи, що займаються приватноюмедичноюпрактикоючи приватноюфармацевтичноюдіятельністю

C.(0) лікарі, що здійснюють огляд пацієнтів по виклику

D.(0) медичні працівники, що мають приватну медичну практику

E.(0) приміщення та апаратура приватних лікувальних клінік та кабінетів

245. Муніципальніоргани управлінняохорони здоров’я (ОЗ) несутьвідповідальністьсть за:

A.(1) санітарно-гігієнічну освіту населення, забезпечення доступності населенню гарантованого об’єму та якості медико-соціальної допомоги, здійснення контролю за якістю надання медико-соціальної та медикаментозної допомоги

B.(0) оздоровлення населення

C.(0) несвоєчасно чи неякісно надану медичну допомогу

D.(0) недобросовісне ставлення пацієнта до лікування

E.(0) недобросовістне виконанняпрофесійнихобов’язків лікарями

246. У випадку порушення прав пацієнта:

A.(0) пацієнт не має права скаржитись

B.(0) пацієнт можезвертатись зі скаргою до міністра охорони здоров’я

C.(0) пацієнт можезвертатись зі скаргою до керівника будь-якого медичного закладу

D.(1) пацієнт може звертатись зі скаргою безпосередньо до керівника чи іншої посадової особи лікувального закладу, в якому йому надається медична допомога, у відповідні медичні асоціації, ліцензіцні комісії або в суд

E.(0) пацієнт можезвертатись зі скарго лише в суд

247. При звертанніза медичноюдопомогоюта її отриманні пацієнт має правона:

A.(1) гуманне ставлення медичного та допоміжного персоналу; вибір лікаря; обслідування, лікування та утримання в умовах, що відповідають санітарно-гігієнічним вимогам; проведення за його проханням консіліума та консультацій у інших спеціалістів; полегшення болю; збереження в таємниці інформації про факт звернення за медичною допомогою, про стан здоров’я, діагноз; добровільну згоду чи відмову на медичне втручання; отримання інформації про стан свого здоров’я; отримання послуг, передбачених медичним страхуванням; відшкодування збитків у випадку нанесення шкоди його здоров’ю при наданні медичної допомоги

B.(0) оплачувану відпустку на час лікування

C.(0) безкоштовне утримання в лікувальному закладі, вибір лікуючого лікаря

D.(0) безкоштовне хірургічне втручання

E.(0) безкоштовне надання медичних послуг

248. Лікуючий лікар несе відповідальність:

A.(0) за недобросовісне виконаннясвоїх професійнихобов’язків підлеглими йому працівниками медичного закладу

B.(0) за недобросовісне виконаннясвоїх професійнихобов’язків всіма працівниками медичного закладу

C.(0) за недотримання пацієнтом режиму лікування

D.(0) за недобросовісне ставлення пацієнта до лікування

E.(1) за недобросовісне виконаннясвоїх професійнихобов’язків у відповідності з законодавством

249. Лікуючим лікарем не може бути:

A.(0) сімейний лікар

B.(0) лікар, що проводить хірургічне виручання

C.(1) лікарщо надає медичну допомогупацієнту в період нагляду та лікуванняйого в амбулаторно-поліклінічномучи лікувальному закладі

D.(0) лікарщо навчається у вищому медичному навчальномузакладі

E.(0) ургентний лікар

250. Лікуючий лікар - це

A.(0) сімейний лікар

B.(0) лікар, що проводить хірургічне виручання

C.(1) лікарщо надає медичну допомогупацієнту в період нагляду та лікуванняйого в амбулаторно-поліклінічномучи лікувальному закладі

D.(0) лікарщо проводить прийомпацієнтів у поліклініці

E.(0) лікарщо надає медичну допомогупацієнту на амбулаторному лікувальнні

251. Лікарі, провізори, працівники з середньою медичною чи фармацевтичною освітою державної системи охорони здоров’я, що працюють та проживають в сільській місцевості та селищах міського типу мають право на:

A.(0) отримання кваліфікаційних категорій у відповідності з досягнутим рівнем теоретичної та практичної підготовки; вдосконалення професійних знань, страхування професійної помилки

B.(0) професійну помилку та пенсійне забезпечення

C.(0) безкоштовну освіту та лікування

D.(1) отриманняквартир з опаленням та освітленням у відповідності з діючим законодавством

E.(0) доплату за шкідливість та додаткову відпустку

252. Медичнітафармацевтичні працівники маютьправо на

A.(0) доплату за шкідливість та додаткову відпустку

B.(0) професійну помилку та пенсійне забезпечення

C.(1) забезпечення умов їх діяльностіу відповідності до вимог охорони праці; роботу затрудовою угодоюконтрактомв томучисліі за кордоном; захистсвоєїй професійноїчестітадостоїнстваотриманнякваліфікаційних категорій увідповідності з досягнутим рівнем теоретичної тапрактичноїпідготовкивдосконалення професійнихзнаньперепідготовку за рахунок коштівбюджетів всіх рівнівпри неможливостівыконуватипрофесійніобов’язки за станомздоров’я, а таож у випадках звільнення працівників у зв’язку із скороченням їх посади; страхування професійної помилки

D.(0) безкоштовну освіту та лікування

E.(0) забезпечення умов їх діяльностіу відповідності до вимог охорони праці; роботу затрудовою угодоюконтрактом) на території України; захистсвоєїй професійноїчестітадостоїнстваотриманнякваліфікаційних категорій увідповідності з професійним стажем роботи; перепідготовку за рахунок коштівбюджетів всіх рівнівпри неможливостівыконуватипрофесійніобов’язки за станомздоров’ястрахування професійної помилки

253. Особи, що незаконно займаються медичноючи фармацевтичноюдіяльністю

A.(0) не допускаються домедичноїчифармацевтичноїдіяльності

B.(1) несутькримінальнувідповідальністьу відповідності дозаконодавства України

C.(0) несутьадміністративнувідповідальністьу відповідності дозаконодавства України

D.(0) сплачують штраф

E.(0) отримують попередження

254. Особи, що отрималимедичну чи фармацевтичну підготовку за кордономдопускаються домедичноїчифармацевтичноїдіяльності:

A.(0) за умови наявності 5-річного стажу роботи у цій сфері

B.(0) не допускаються домедичноїчифармацевтичноїдіяльності

C.(0) у випадку, коли вони прослухали курс надання першої медичної допомоги на території нашої держави

D.(1) післяекзаменуувідповіднихнавчальних закладах нашої держави

E.(0) після проходження ними повторного навчання в Україні

255. Студентивищих тасередніх медичних навчальних закладівдопускаються доучастів наданнімедичноїдопомоги громадянам

A.(0) починаючи з третього року навчання

B.(1) у відповідностізпрограмами навчання під контролем медичногоперсоналущо несе відповідальність за їх професійну підготовку

C.(0) лише у випадку, коли вони прослухали курс надання першої медичної допомоги

D.(0) лише після досягнення ними 18-річного віку

E.(0) у відповідностізпрограмами навчанняякщо вони добре володіють теоретичним матеріалом

256. Право займатись медичноючи фармацевтичноюдіяльністю в Україні мають:

A.(0) особи, які отримали вищу медичну освіту, мають диплом і спеціальне звання, сертифікат спеціаліста та ліцензію та стаж роботи не менше п’яти років

B.(0) особи, які отримали вищу медичну освіту, мають диплом і спеціальне звання, сертифікат спеціаліста та ліцензію

C.(0) особи, які прослухали курс надання першої медичної допомоги

D.(0) особи із закінченою середньою освітою, в родині яких є лікарі

E.(1) особи, які отримали вищу чи середню медичну (фармацевтичну) освіту в Україні, мають диплом і спеціальне звання, сертифікат спеціаліста та ліцензію

257. Державагарантуєгромадянам

A.(0) захист від будь-яких форм дискримінації, зумовленої наявністю у них будь-яких захворювань, окрім тих, що є непомітними для оточуючих

B.(0) захист від будь-яких форм дискримінації, зумовленої наявністю у них будь-яких захворювань, окрім тих, що є небезпечними для оточуючих

C.(1) захист від будь-якихформ дискримінаціїзумовленої наявністюу них будь-якихзахворювань

D.(0) захист від будь-якихформ дискримінації, за умови їх ізоляції у випадку небезпечного захворювання

E.(0) надання інформації про захворювання оточуючих їх осіб, що становлять небезпеку для їх здоров’я

258. Державазабезпечуєправо на охорону здоров’я:

A.(0) громадянам, які отримали травми на виробництві

B.(0) всім громадянам на території держави у разі необхідності надання невідкладної медичної допомоги

C.(0) лише громадянам, що знаходяться на території своєї держави

D.(1) всім громадянам, незалежно від статірасинаціональностімовисоціального походження, службового положення, місцяпроживаннявіросповідання, приналежностідосуспільних об’єднаньа також іншихобставин

E.(0) лише громадянам, що мають медичне страхування

259. Право на охорону здоров’я забезпечує:

A.(1) проведення заходів по охороні навколишнього природного середовища, створення сприятливих умов праці, побуту, відпочинку, виховання та навчання громадян; виробництво та реалізацію доброякісних продуктів харчування, а також надання населенню доступної медико-соціальної допомоги

B.(0) дотримання гарантій політичного, економічно, правового, соціального, культурного, наукового, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного та психіатричного здоров’я кожної людини, підтримка її довголітнього активного життя, надання їй медико-соціально допомоги у випадку втрати здоров’я

C.(0) забезпечення державних гарантій безкоштовної медичної допомоги; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

D.(0) забезпечення безкоштовного лікування; доступність медико-соціальної допомоги; медичне страхування; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

E.(0) дотримання прав людини та громадянина в області ОЗ та забезпечення державних гарантій, пов’язаних з цими правами; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я; відповідальність органів державної влади та управління, підприємств, закладів та організацій незалежно від форми власності, посадових осіб за забезпечення прав громадян в області ОЗ

260. Задачами законодавства Українипо охороніздоров’я ОЗ) громадян є:

A.(1) визначення відповідальності та компетентності держави та органів місцевого самоврядування у питаннях ОЗ громадян; правове регулювання діяльності підприємств, закладів та організацій незалежно від форми власності, а також державної, муніципальної та приватної систем ОЗ; визначення прав громадян, окремих груп населення в області ОЗ та надання гарантій їх дотримання;


визначення професійних прав, обов’язків та відповідальності медичних та фармацевтичних працівників, надання гарантій їх соціального захисту

B.(0) дотримання гарантій політичного, економічно, правового, соціального, культурного, наукового, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного та психіатричного здоров’я кожної людини, підтримка її довголітнього активного життя, надання їй медико-соціально допомоги у випадку втрати здоров’я

C.(0) забезпечення державних гарантій безкоштовної медичної допомоги; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

D.(0) забезпечення безкоштовного лікування; доступність медико-соціальної допомоги; медичне страхування; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

E.(0) дотримання прав людини та громадянина в області ОЗ та забезпечення державних гарантій, пов’язаних з цими правами; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я; відповідальність органів державної влади та управління, підприємств, закладів та організацій незалежно від форми власності, посадових осіб за забезпечення прав громадян в області ОЗ

261. Основними правовими принципами охорониздоров’яОЗ)громадян є:

A.(0) медичне страхування, сімейна медицина, відповідальність лікарів за свої професійні помилки

B.(0) дотримання гарантій політичного, економічно, правового, соціального, культурного, наукового, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного та психіатричного здоров’я кожної людини, підтримка її довголітнього активного життя, надання їй медико-соціально допомоги у випадку втрати здоров’я

C.(0) забезпечення державних гарантій безкоштовної медичної допомоги; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

D.(0) забезпечення безкоштовного лікування; доступність медико-соціальної допомоги; медичне страхування; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я

E.(1) дотримання прав людини та громадянина в області ОЗ та забезпечення державних гарантій, пов’язаних з цими правами; пріоритет профілактичних мір в області ОЗ громадян; доступність медико-соціальної допомоги; соціальна захищеність громадян у випадку втрати здоров’я; відповідальність органів державної влади та управління, підприємств, закладів та організацій незалежно від форми власності, посадових осіб за забезпечення прав громадян в області ОЗ

262. Охорона здоров’я громадян-це:

A.(0) сукупність мір наукового, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного стану здоров’я всього суспільства, медичне страхування

B.(1) сукупність мір політичного, економічно, правового, соціального, культурного, наукового, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного та психіатричного здоров’я кожної людини, підтримка її довголітнього активного життя, надання їй медико-соціально допомоги у випадку втрати здоров’я

C.(0) медичні, санітарно-гігієнічні та протиепідемічні процедури для надання невідкладної та ургентної допомоги населенню

D.(0) сукупність мір політичного, економічно, правового, соціального, медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного стану кожної людини, підтримка її довголітнього активного життя, забезпечення безкоштовного навчання та лікування

E.(0) сукупність мір медичного, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного характеру, спрямованих на збереження та зміцнення фізичного та психіатричного здоров’я кожної людини, підтримка її довголіття та забезпечення безбідної старості

40


// question: 0 name: switch category to $course$/За умовчанням/Засоби прогнозування. Формальна логіка.Формалізація та алгоритмізація медичних задач.

$CATEGORY: $course$/За умовчанням/Засоби прогнозування. Формальна логіка.Формалізація та алгоритмізація медичних задач.

// question: 436171 name: - це:

::- це\:::[html]- це\:{

=рівняння лінійної регресії#

~рівняння логарифмної регресії#

~рівняння нелінійноїрегресії#

~рівняння традиційної регресії#

~рівняння оберненої регресії#

}

// question: 426212 name: «Життя без води неможливе». Це –



::«Життя без води неможливе». Це –::«Життя без води неможливе». Це –{

~Проблемне висловлення

=Достовірне висловлення

~Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

}

// question: 426213 name: «Передбачуваний діагноз – ангіна або катар верхніх дихальних шляхів». Це приклад якої логічної операції?



::«Передбачуваний діагноз – ангіна або катар верхніх дихальних шляхів». Це приклад якої логічної операції?::«Передбачуваний діагноз – ангіна або катар верхніх дихальних шляхів». Це приклад якої логічної операції?{

~Кон’юнкції

=Диз’юнкції

~Імплікації

~Еквіваленції

~Заперечення

}

// question: 426214 name: «Причиною головного болю є, ймовірно, підвищений тиск». Це –



::«Причиною головного болю є, ймовірно, підвищений тиск». Це –::«Причиною головного болю є, ймовірно, підвищений тиск». Це –{

=Проблемне висловлення

~Достовірне висловлення

~Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

}

// question: 426215 name: «У пацієнта виявлено почервоніння на шкірі і свербіж». Це приклад якої логічної операції?



::«У пацієнта виявлено почервоніння на шкірі і свербіж». Це приклад якої логічної операції?::«У пацієнта виявлено почервоніння на шкірі і свербіж». Це приклад якої логічної операції?{

=Кон’юнкції

~Диз’юнкції

~Імплікації

~Еквіваленції

~Заперечення

}

// question: 426216 name: «У пацієнта не виявлено пневмонії». Це приклад якої логічної операції?



::«У пацієнта не виявлено пневмонії». Це приклад якої логічної операції?::«У пацієнта не виявлено пневмонії». Це приклад якої логічної операції?{

~Кон’юнкції

~Диз’юнкції

~Імплікації

~Еквіваленції

=Заперечення

}

// question: 426217 name: «У хворого підвищена температура і підвищений тиск». Це приклад якої логічної операції?



::«У хворого підвищена температура і підвищений тиск». Це приклад якої логічної операції?::«У хворого підвищена температура і підвищений тиск». Це приклад якої логічної операції?{

=Кон’юнкції

~Диз’юнкції

~Імплікації

~Еквіваленції

~Заперечення

}

// question: 426218 name: «Якщо діагноз – інфаркт міокарда, то спостерігається порушення серцевого ритму». Це –



::«Якщо діагноз – інфаркт міокарда, то спостерігається порушення серцевого ритму». Це –::«Якщо діагноз – інфаркт міокарда, то спостерігається порушення серцевого ритму». \nЦе –{

~Проблемне висловлення

~Достовірне висловлення

=Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

}

// question: 436172 name: 1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до а



::1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до а::1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до аналізу, 3- попередній аналіз даних, 4- вибір методу аналізу та його реалізація, інтерпретація резуьтатів, 5 – подання результатів. Які етапи, з наведених вище, включає в себе сам аналіз даних\:{

~1, 2 і 5#

~1, 2, 4, 5#

~1, 2, 3#

~3, 4, 5#

=1, 2, 3, 4, 5#

}

// question: 436173 name: 3 якими елементами діаграми можна працювати за доп



::3 якими елементами діаграми можна працювати за доп::3 якими елементами діаграми можна працювати за допомогою вкладки Вид вікна Формат области диаграммы в МS ЕхсеІ\:{

~із рамкою, фоном і заголовком діаграми;#

~із фоном, заголовком і легендою діаграми;#

~тільки із підписом осей діаграми;#

~тільки з фоном діаграми;#

=із рамкою і фоном діаграми;#

}

// question: 436174 name: Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Ex



::Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Ex::Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Excel - це\:{

~константа;#

~посилання на константу;#

~діапазон комірок;#

=адреса, яка не модифікується під час копіювання формул.#

~адреса, яка змінюється під час копіювання формул.#

}

// question: 436175 name: Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характери



::Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характери::Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характеризує{

~Силу та напрям#

~напрям#

=силу#


~розсіювання#

~щільність#

}

// question: 436176 name: Адекватність моделі регресії означає, що :



::Адекватність моделі регресії означає, що \:::Адекватність моделі регресії означає, що \:{

~дану модель доцільно замінити іншою моделлю регресії#

~дана модель є виключно криволінійною моделлю регресії.#

~дана модель є виключно лінійною моделлю регресії#

=її заміна будь-якою іншою моделлю істотно не покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У#

~її заміна будь-якою іншою моделлю суттєво покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У#

}

// question: 436177 name: Адекватність моделі регресії оцінюють методом:



::Адекватність моделі регресії оцінюють методом\:::Адекватність моделі регресії оцінюють методом\:{

=дисперсійного аналізу#

~кореляційного аналізу#

~регресійного аналізу#

~лінійного програмування#

~математичного аналізу#

}

// question: 436178 name: Активна комірка в МS ЕхсеІ- це:



::Активна комірка в МS ЕхсеІ- це\:::Активна комірка в МS ЕхсеІ- це\:{

=комірка, на якій знаходиться курсор виділення;#

~комірка, в яку введені дані;#

~комірка, в яку введена формула;#

~комірка, синього кольору;#

~комірка А1;#

}

// question: 546856 name: Алгоритм – це:



::Алгоритм – це\:::Алгоритм – це\:{

=упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для розв’язування задач на скінчену кількість кроків

~процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму

~упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для визначення змісту поставленої задачі

~структурна схема, котра складається з окремих блоків

~процес постановки задачі

}

// question: 546863 name: Алгоритм повинен мати такі властивості:



::Алгоритм повинен мати такі властивості\:::Алгоритм повинен мати такі властивості\:{

~визначеність

~масовість

~дискретність

~результативність

=всі відповіді вірні

}

// question: 546878 name: Алгоритм складається не для розв’язання однієї кон



::Алгоритм складається не для розв’язання однієї кон::Алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу. Це властивість...{

~визначеність

=масовість

~дискретність

~результативність

~немає правильного твердження

}

// question: 546896 name: Алгоритм, в якому передбачається перевірка альтерн



::Алгоритм, в якому передбачається перевірка альтерн::Алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження, називають\:{

=розгалуженим

~циклічним

~нелінійним

~лінійним

~умовним


}

// question: 546895 name: Алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне

::Алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне::Алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень називають\:{

~розгалуженим

~циклічним

~нелінійним

=лінійним

~умовним


}

// question: 546897 name: Алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторе

::Алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторе::Алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій називають\:{

~розгалуженим

=циклічним

~нелінійним

~лінійним

~умовним


}

// question: 436179 name: Апроксимаційний аналіз- це

::Апроксимаційний аналіз- це::Апроксимаційний аналіз- це{

=розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.#

~Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності#

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій#

~сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки#

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин#

}

// question: 546888 name: Блок у вигляді кола символізує:



::Блок у вигляді кола символізує\:::Блок у вигляді кола символізує\:{

~виконання певних вказівок задачі

~перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

~початок і кінець алгоритму

=потребу звести кілька ліній в одну

~напрям ходу виконання умов задачі

}

// question: 546887 name: Блок у вигляді овалу символізує:



::Блок у вигляді овалу символізує\:::Блок у вигляді овалу символізує\:{

~виконання певних вказівок задачі

~перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

=початок і кінець алгоритму

~потребу звести кілька ліній в одну

~напрям ходу виконання умов задачі

}

// question: 546885 name: Блок у вигляді прямокутника символізує:



::Блок у вигляді прямокутника символізує\:::Блок у вигляді прямокутника символізує\:{

=виконання певних вказівок задачі

~перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

~початок і кінець алгоритму

~потребу звести кілька ліній в одну

~напрям ходу виконання умов задачі

}

// question: 546886 name: Блок у вигляді ромба символізує:



::Блок у вигляді ромба символізує\:::Блок у вигляді ромба символізує\:{

~виконання певних вказівок задачі

=перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

~початок і кінець алгоритму

~потребу звести кілька ліній в одну

~напрям ходу виконання умов задачі

}

// question: 546905 name: Будь-яке твердення або запитання, що допускає лише



::Будь-яке твердення або запитання, що допускає лише::Будь-яке твердення або запитання, що допускає лише дві можливі відповіді „так” або „ні” називається\:{

~Розгалуження

=Умова

~Цикл


~Формула

~Твердження

}

// question: 436180 name: В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний



::В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний::В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті\:{

~на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;#

~вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;#

=буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок;#

~на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;#

~на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;#

}

// question: 436181 name: В медицині найчастіше розглядають випадкові величи



::В медицині найчастіше розглядають випадкові величи::В медицині найчастіше розглядають випадкові величини, які підлягають такому закону розподілу\:{

~Госсета#

~Біноміальному#

~Пуассона#

=Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436182 name: В результаті експерименту, що може бути повторений



::В результаті експерименту, що може бути повторений::В результаті експерименту, що може бути повторений велику кількість разів, отримані значення х1, х2,..., хn, які називають\:{

~щільністю розподілу випадкової величини#

~законом розподілу#

~функцією розподілу#

=випадковою величиною#

~вибіркою#

}

// question: 425826 name: В результаті експерименту, що може бути повторений



::В результаті експерименту, що може бути повторений::В результаті експерименту, що може бути повторений велику кількість разів, отримані значення х1, х2,..., хn, які називають\:{

~щільністю розподілу випадкової величини#

~законом розподілу#

~функцією розподілу#

=випадковою величиною#

~вибіркою#

}

// question: 436183 name: Величина, котра може приймати будь-які числові зна



::Величина, котра може приймати будь-які числові зна::Величина, котра може приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень називається\:{

~дискретною випадковою величиною#

=неперервною випадковою величиною#

~випадковою величиною;#

~параметром розподілу випадкової величини#

~законом розподілу випадкової величини#

}

// question: 546868 name: Виберіть найбільш правильну відповідь. Алгоритм по



::Виберіть найбільш правильну відповідь. Алгоритм по::Виберіть найбільш правильну відповідь. Алгоритм повинен мати такі властивості\:{

=визначеність, масовість, дискретність, результативність

~дискретність, результативність

~масовість, дискретність, визначеність

~масовість, дискретність, результативність

~визначеність, масовість,

}

// question: 546867 name: Виберіть найбільш правильну відповідь. Джерела вин



::Виберіть найбільш правильну відповідь. Джерела вин::Виберіть найбільш правильну відповідь. Джерела виникнення алгоритмів це\:{

~практика, наука,

~наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів

~різні комбінації вже наявних алгоритмів

=практика, наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів

~практика

}

// question: 546881 name: Виберіть найбільш правильну відповідь. До способів



::Виберіть найбільш правильну відповідь. До способів::Виберіть найбільш правильну відповідь. До способів подання алгоритмів належать\:{

~словесний

~символічний

~графічний

~словесний, графічний

=словесний, графічний, символічний

}

// question: 436184 name: Вибірка називається репрезетативною, якщо вона пре



::Вибірка називається репрезетативною, якщо вона пре::Вибірка називається репрезетативною, якщо вона представляє\:{

~всі частини деякої сукупності#

=всі частини генеральної сукупнустості#

~деяку частину генеральгої сукупності#

~тільки перші і останні значення сукупності#

~середній діапазон сукупності#

}

// question: 546869 name: Визначеність – це:



::Визначеність – це\:::Визначеність – це\:{

~джерело виникнення алгоритму

~спосіб подання інформації

=властивість алгоритму

~тип алгоритму

~спосіб подання алгоритму

}

// question: 546865 name: Визначеність, масовість, дискретність, результатив



::Визначеність, масовість, дискретність, результатив::Визначеність, масовість, дискретність, результативність - це{

~джерела виникнення алгоритмів

~способи подання інформації

=властивості алгоритмів

~типи алгоритмів

~способи подання алгоритмів

}

// question: 546890 name: Виконання певних вказівок задачі в алгоритмі позна



::Виконання певних вказівок задачі в алгоритмі позна::Виконання певних вказівок задачі в алгоритмі позначають\:{

=прямокутником

~стрілками

~колом


~овалом

~ромбом


}

// question: 436185 name: Використовують такі лінії тренду:

::Використовують такі лінії тренду\:::Використовують такі лінії тренду\:{

~лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу#

~лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна#

~лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності#

~лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,#

=лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна#

}

// question: 436186 name: Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ ств



::Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ ств::Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ створюють за допомогою\:{

=знаку рівності, адрес комірок, чисел, математичних операцій, круглих дужок, функцій;#

~знаку рівності, адрес комірок, математичних функцій, квадратних дужок;#

~знаку рівності, адрес комірок, коми.#

~знаку рівності, адрес комірок, математичних функцій, двокрапок;#

~знаку рівності, адрес комірок, квадратних дужок; круглих дужок;#

}

// question: 436187 name: Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірно



::Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірно::Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної – це{

~статистична гіпотеза#

=статистичний критерій К#

~критична область#

~рівень значущості#

~міцність критерію#

}

// question: 426220 name: Висловлення називається ___________ висловлень А і В



::Висловлення називається ___________ висловлень А і В::[html]Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є істинне тоді і тільки тоді, коли істинні висловлення А і В.{

=Кон’юнкцією

~Диз’юнкцією

~Імплікацією

=Еквіваленцією

~Запереченням

}

// question: 426221 name: Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є істинним



::Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є істинним::Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є істинним тоді і тільки тоді, коли висловлення А і В одночасно істинні або хибні.{

~Кон’юнкцією

~Диз’юнкцією

=Імплікацією

~Еквіваленцією

~Запереченням

}

// question: 426222 name: Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є хибне



::Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є хибне::Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є хибне тоді і тільки тоді, коли хибні висловлення А і В.{

~Кон’юнкцією

=Диз’юнкцією

~Імплікацією

~Еквіваленцією

~Запереченням

}

// question: 426223 name: Висловлення називається ..... висловлення А, якщо воно істинне



::Висловлення називається ..... висловлення А, якщо воно істинне::Висловлення називається ..... висловлення А, якщо воно істинне, коли А – хибне і хибне, коли А – істинне.{

~Кон’юнкцією

~Диз’юнкцією

~Імплікацією

~Еквіваленцією

=Запереченням

}

// question: 426224 name: Висловлення, в якому відображається залежність того чи іншого явища



::Висловлення, в якому відображається залежність того чи іншого явища::Висловлення, в якому відображається залежність того чи іншого явища від тих чи інших обставин і в якому підстава і наслідок з’єднуються за допомогою логічного сполучника «якщо …, то…» – це\:{

~Достовірне висловлення

=Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

~Проблемне висловлення

}

// question: 426225 name: Висловлення, в якому щось стверджується чи заперечується з певним ступенем припущення – це:



::Висловлення, в якому щось стверджується чи заперечується з певним ступенем припущення – це\:::Висловлення, в якому щось стверджується чи заперечується з певним ступенем припущення – це\:{

=Проблемне висловлення

~Достовірне висловлення

~Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

}

// question: 426226 name: Висловлення, що містить знання, обґрунтовані та перевірені практикою – це:



::Висловлення, що містить знання, обґрунтовані та перевірені практикою – це\:::Висловлення, що містить знання, обґрунтовані та перевірені практикою – це\:{

~Проблемне висловлення

=Достовірне висловлення

~Умовне висловлення

~Достовірне і умовне висловлення

~Умовне і проблемне висловлення

}

// question: 436188 name: Відображення і маркування осей координат діаграми



::Відображення і маркування осей координат діаграми::Відображення і маркування осей координат діаграми задається в МS ЕхсеІ у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки\:{

~Подписи данных;#

~Линии сетки;#

=Оси;#


~Легенда;#

~Ряд;#


}

// question: 436189 name: Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розпод

::Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розпод::Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розподілу це\:{

~математичне сподівання#

~дисперсія#

~ймовірність#

~вибірка об’єму n#

=математичне сподівання, дисперсія#

}

// question: 436190 name: Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діагр



::Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діагр::Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діаграм у МS ЕхсеІ\:{

~График, Секторная, Точечная;#

=Круговая, Точечная, Гистограмма;#

~График, Круговая, Волнистая;#

~Голубая, График, Биржевая#

~всі відповіді вірні;#

}

// question: 436191 name: Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тіль



::Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тіль::Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тільки математичних функцій MS Excel\:{

~МИН, МАКС, СУММ;#

=ЕХР, ЗСЗКТ, ЗИМ;#

~ЕХР, СУММ, СОЗ;#

~ЗИМ, ДИСП, МАКС;#

~ЕХР, ЗСЗКТ, МИН;#

}

// question: 436192 name: Вкажіть правильний запис функції в MS Excel:



::Вкажіть правильний запис функції в MS Excel\:::Вкажіть правильний запис функції в MS Excel\:{

~ЕСЛИ(С4\=1;3);#

~ЕСЛИ\{С4\=1;ЕСЛИ(D1\=3;5);#

=ЕСЛИ(С4\=1 ;$D$2;ЕСЛИ(С4\=2;$Е$2;$Р$2)).#

~ЕСЛИ[С4\=1;3];#

~ЕСЛИ\{С4\=1;ЕСЛИ D1\=3;5;#

}

// question: 546884 name: Графічний спосіб полягає у



::Графічний спосіб полягає у ::Графічний спосіб полягає у {

~записі алгоритму за допомогою умовних позначень

=зображенні алгоритму у вигляді сруктурної схеми

~записі алгоритму за допомогою римської системи числення

~описуванні алгоритму в термінах звичайної мови

~немає правильної відповіді

}

// question: 436193 name: Групу комірок електронної таблиці MS Excel які роз



::Групу комірок електронної таблиці MS Excel які роз::Групу комірок електронної таблиці MS Excel які розміщені поряд і утворюють прямокутник, можна назвати\:{

~аркушем;#

~таблицею;#

~сегментом;#

=діапазоном;#

~книгою;#

}

// question: 436209 name: Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати



::Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати::[html]Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями  - це закон розподілення\:{

~Госсета#

~Біноміальний#

=Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436208 name: Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати



::Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати::[html]Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями  - це закон розподілення\:{

~Госсета#

=Біноміальний#

~Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 546871 name: Дискретність - це



::Дискретність - це::Дискретність - це{

~джерело виникнення алгоритму

~спосіб подання інформації

=властивість алгоритму

~тип алгоритму

~спосіб подання алгоритму

}

// question: 436210 name: Дискретною випадковою називається величина, яка пр



::Дискретною випадковою називається величина, яка пр::Дискретною випадковою називається величина, яка приймає значення\:{

~з замкненого інтервалу [0;n]#

~з відкритого інтервалу (0;n)#

~з напівзамкненого інтервалу зліва або справа#

=cкінчену кількість значень х1, х2,..., хn.#

~тільки з початку інтервалу#

}

// question: 436211 name: Дисперсія для неперервної випадкової величини – це



::Дисперсія для неперервної випадкової величини – це::Дисперсія для неперервної випадкової величини – це\:{

~первісна від функції розподілу#

=інтеграл від функції розподілу#

~факторіал від функції розподілу#

~квадрат функції розподілу#

~похідна від функції розподілу#

}

// question: 436213 name: Діаграми розсіювання випадкових величин характериз



::Діаграми розсіювання випадкових величин характериз::Діаграми розсіювання випадкових величин характеризує\:{

~параметри розподілу випадкових величин#

~емпіричну функцію розподілу#

=зміст концепції кореляції#

~щільність розподілу#

~напрям розподілу#

}

// question: 436214 name: Діапазон комірок —це:



::Діапазон комірок —це\:::[html]Діапазон комірок —це\:{

~комірка В2;

~декілька комірок із суміжними сторонами;

=сукупність комірок із суміжними сторонами прямокутної форми;

~сукупність комірок із суміжними сторонами квадратної форми;

~декілька виділених комірок;

}

// question: 436216 name: Для видалення значень виділеного стовпця в електро



::Для видалення значень виділеного стовпця в електро::Для видалення значень виділеного стовпця в електронній таблиці MS Excel слід\:{

~натиснути на клавішу BackSpase;#

=виконати команду Правка→Удалить;#

~виконати команду Данные→Фильтр;#

~натиснути ПКМ і вибрати команду Вырезать;#

~виконати команду Правка→Вырезать;#

}

// question: 436217 name: Для побудови гістограми розподілу потрібно:



::Для побудови гістограми розподілу потрібно\:::Для побудови гістограми розподілу потрібно\:{

~вибрану частину вибірки розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал#

~весь діапазон значень розбити на малі інтервали і не враховувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал#

~тільки підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал#

=весь діапазон значень розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал#

~немає правильної відповіді#

}

// question: 546864 name: До властивостей алгоритмів відносять



::До властивостей алгоритмів відносять::До властивостей алгоритмів відносять{

~визначеність

~масовість

~дискретність

~результативність

=всі відповіді вірні

}

// question: 546861 name: До джерел виникнення алгоритмів відносять:



::До джерел виникнення алгоритмів відносять\:::До джерел виникнення алгоритмів відносять\:{

=практику, науку, різні комбінації вже наявних алгоритмів

~способи розв’язку задач

~способи постановки задач

~процеси подання інформації

~всі відповіді правильні

}

// question: 436229 name: Довірча ймовірність – це:



::Довірча ймовірність – це\:::Довірча ймовірність – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається#

=Ймовірність прийняття правильного рішення#

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область#

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною#

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної#

}

// question: 436230 name: Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах



::Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах::Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах із розширенням\:{

~.doc;#


~.bmp;#

~.tif;#


=.xls;#

~.txt;#


}

// question: 436231 name: Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто

::Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто::Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто були отримані ті чи інші значення називається\:{

~щільністю розподілу#

=гістограмою розподілу#

~медіаною розподілу#

~законом розподілу#

~випадковою залежністю#

}

// question: 436232 name: З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ:



::З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ\:::З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ\:{

~з активних комірок;#

=з робочих аркушів;#

~з файлів;#

~з макросів;#

~з шаблонів;#

}

// question: 436233 name: За допомогою якого виразу можна визначити найменше



::За допомогою якого виразу можна визначити найменше::За допомогою якого виразу можна визначити найменше число, що міститься в комірках D2, Е5 і діапазоні комірок В6\:С9 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~\=МІN(D2,Е5,В6,С9);#

~\=МІN(D2,Е5,В6\:С9);#

=\=МИН(D2;Е5;В6\:С9);#

~\=МІN(D2,Е5/В6,С9);#

~вірної формули немає;#

}

// question: 436234 name: За допомогою якого символу відокремлюють аргументи



::За допомогою якого символу відокремлюють аргументи::За допомогою якого символу відокремлюють аргументи функцій в електронних таблицях МS ЕхсеІ;{

~, (кома);#

~/ (слеш);#

~; (крапка з комою);#

=\: (двокрапка);#

~*(зірочка);#

}

// question: 436236 name: За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжн



::За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжн::За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжний діапазон комірок електронної таблиці MS Excel\:{

=CTRL;#

~ALT;#

~SHIFT;#

~ALT+SHIFT;#

~CTRL+ALT;#

}

// question: 436251 name: Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися ві



::Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися ві::Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися від{

~[-1;1)#

~(-1;1)#

=[-1;1]#

~(-1;1]#

~/-1;1/#

}

// question: 436252 name: Із перерахованого: 1 - автоматичне проведення обчи



::Із перерахованого\: 1 - автоматичне проведення обчи::Із перерахованого\: 1 - автоматичне проведення обчислень за заданими формулами; 2 - взаємодія центрального процесора з таблицею розміщення файлів; 3 — побудова графіків і діаграм; 4 - оформлення і виведення електронних таблиць на друк; 5 - управління особистим розкладом — до функцій табличного процесора МS ЕхсеІ відносяться\:{

~1, 2;3 і 4;#

=1, 3 і 4;#

~1, 3, 4 і 5;#

~2,3 і 4;#

~3, 4 і 2;#

}

// question: 436253 name: Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіп



::Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіп::Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною, називається\:{

=рівень значущості#

~похибкою ІІ-го роду#

~довірчою ймовірністю#

~похибкою експерименту#

~статистичною гіпотезою#

}

// question: 436254 name: Ймовірність попадання критерію перевірки в критичн



::Ймовірність попадання критерію перевірки в критичн::Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область називається{

~рівень значущості#

~довірчою ймовірністю#

~похибкою експерименту#

=міцність критерію#

~похибкою ІІ-го роду#

}

// question: 436255 name: Ймовірність прийняття правильного рішення називаєт



::Ймовірність прийняття правильного рішення називаєт::Ймовірність прийняття правильного рішення називається{

~рівень значущості#

~похибкою ІІ-го роду#

=довірчою ймовірністю#

~похибкою експерименту#

~статистичною гіпотезою#

}

// question: 436256 name: Коли , то за критерієм Пірсона:



::Коли , то за критерієм Пірсона\:::[html]Коли , то за критерієм Пірсона\:{

~нульова гіпотеза відкидається#

=нульова гіпотеза приймається#

~приймається альтернативна гіпотеза#

~нульова гіпотеза відкидається і приймається альтернативна гіпотеза#

~всі відповіді правильні#

}

// question: 436257 name: Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують



::Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують::Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують для\:{

~обчислення суми значень у стовпцях;#

~обчислення значень будь-яких функцій;#

=проміжних підсумків;#

~обчислення суми значень у рядках;#

~обчислення суми значень у діапазоні;#

}

// question: 436258 name: Контекстне меню під час редагування діаграми в МS



::Контекстне меню під час редагування діаграми в МS::Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ЕхсеІ викликають так\:{

=клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;#

~клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;#

~клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;#

~клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;#

~немає правильної відповіді;#

}

// question: 436259 name: Кореляційне поле — це:



::Кореляційне поле — це\:::Кореляційне поле — це\:{

~множина точок на координатній площині, яка характеризує множину об'єктів;#

=множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є відповідно чисельними значеннями показників X і У, що характеризують об'єкти однорідної сукупності;#

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є відповідно чисельними значеннями показників X і У, що не залежать від умов дослідження;#

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких не залежать від умов дослідження.#

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є заданими#

}

// question: 436262 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X



::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У слабкий, якщо виконується умова\:{

~r>0;#


~r<0;#

=r\=0#


~r\=1#

~r>1#


}

// question: 436260 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X

::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::[html]Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У відсутній, якщо виконується умова\:{

~r>0;


~r<0;

=r\=0


~r\=1

~r>114


}

// question: 436261 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X

::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і Y сильний, якщо виконується умова\:{

~r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


=r\=1#

~r>1#


}

// question: 546898 name: Лінійним називається:

::Лінійним називається\:::Лінійним називається\:{

=алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень

~алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження

~алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій

~алгоритм, що не вирішує задачі

~немає правильної відповіді

}

// question: 436263 name: Лінія апроксимації-це:



::Лінія апроксимації-це\:::Лінія апроксимації-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;#

~лінія на координатній площині;#

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;#

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.#

~лінія у координатному просторі#

}

// question: 436265 name: Лінія регресії-це:



::Лінія регресії-це\:::Лінія регресії-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;#

~лінія на координатній площині;#

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;#

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.#

~лінія у координатному просторі#

}

// question: 436267 name: Лінія тренду-це:



::Лінія тренду-це\:::Лінія тренду-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;#

~лінія на координатній площині;#

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;#

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.#

~лінія у координатному просторі#

}

// question: 436268 name: Лінія Тренду:



::Лінія Тренду\:::Лінія Тренду\:{

~проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;#

~проходить через кореляційне поле довільним чином;#

=проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії.#

~проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.#

~лінія, яка є графіком експотенціальної функції#

}

// question: 426227 name: Логічна послідовність правил, в якій інформація про ознаки стану хворого



::Логічна послідовність правил, в якій інформація про ознаки стану хворого::Логічна послідовність правил, в якій інформація про ознаки стану хворого зіставляється з комплексом ознак, що характеризують типові захворювання?{

=Діагностичний алгоритм

~Діагноз

~Діагностика

~Прогностична модель

~Логічний аналіз

}

// question: 426228 name: Логічними функціями є:



::Логічними функціями є\:::Логічними функціями є\:{

=І, Або, НЕ

~І, Або

~Або, НЕ


~І, НЕ

~І, НЕ, ЧИ

}

// question: 546870 name: Масовість - це



::Масовість - це::Масовість - це{

~джерело виникнення алгоритму

~спосіб подання інформації

=властивість алгоритму

~тип алгоритму

~спосіб подання алгоритму

}

// question: 436270 name: Між випадковими величинами X і У при статистичній



::Між випадковими величинами X і У при статистичній::Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності{

~зміна величини X призводить до зміни величини У;#

~зміна величини X не викликає зміну величини У;#

=зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.#

~зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;#

~зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;#

}

// question: 436269 name: Між випадковими величинами X і У при статистичній



::Між випадковими величинами X і У при статистичній::Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності\:{

=значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У;#

~значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;#

~значенню величини X відповідає значення величини У#

~значенню величини У відповідає значення величини Х#

~значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;#

}

// question: 436271 name: Між показниками X і Y при кореляційному зв''язку з



::Між показниками X і Y при кореляційному зв''язку з::Між показниками X і Y при кореляційному зв'язку зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова\:{

=r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


~r\=1#

~r>1#


}

// question: 436272 name: Міцність критерію – це:

::Міцність критерію – це\:::Міцність критерію – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається#

~Ймовірність прийняття правильного рішення#

=Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область#

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною#

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної#

}

// question: 436273 name: Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових



::Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових::Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняють умову\:{

~r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


=r\=1#

~-1<\=r<\=1#

}

// question: 436274 name: На що вказує знак коефіцієнта кореляції:



::На що вказує знак коефіцієнта кореляції\:::На що вказує знак коефіцієнта кореляції\:{

~на щільність кореляуії#

=на напрям стохастичного звязку#

~на силу стохастичного звязку#

~на ступінь розсіювання між випадковими величинами#

~на зміст концепції кореляції#

}

// question: 436275 name: Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини



::Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини::Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини х, котрі отримані в результаті дослідів називаються{

=вибіркою об’єму n#

~генеральною сукупністю#

~розподілом випадкової величини#

~дискретною випадковою величиною#

~матрицею значень#

}

// question: 436276 name: Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х



::Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х::Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х, котрі отримані в результаті n дослідів, називається\:{

=вибіркою об’єму n#

~генеральною сукупністю#

~дискретною випадковою величиною#

~розподілом випадкової величини#

~щільністю розподілу#

}

// question: 436277 name: Найчастіше використовують такі лінії тренду:



::Найчастіше використовують такі лінії тренду\:::Найчастіше використовують такі лінії тренду\:{

~лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу#

~лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна#

~лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності#

~лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,#

=лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна#

}

// question: 546894 name: напрям ходу виконання умов задачі в алгоритмі позн



::напрям ходу виконання умов задачі в алгоритмі позн::напрям ходу виконання умов задачі в алгоритмі позначають\:{

~прямокутником

=стрілками

~колом


~овалом

~ромбом


}

// question: 436168 name: Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ -

::Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ -::Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ - число 2, а в коміркуСЗ - формулу \=АЗ+ВЗ/2. Який результат з'явився в комірці СЗ електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~2;#


=3;#

~СЗ;#


~6;#

~4;#


}

// question: 436278 name: Область можливих значень коефіцієнта кореляції вип

::Область можливих значень коефіцієнта кореляції вип::Область можливих значень коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняє умову\:{

~r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


=r\=1#

~-1<\=r<\=1#

}

// question: 436279 name: Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS



::Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS::Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS Ехсеl у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки\:{

~Заголовки;#

~Лини сетки;#

~Подписи данных;#

~Ряд;#

=Легенда;#

}

// question: 436280 name: Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначен



::Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначен::Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначена для\:{

=форматування всіх елементів діаграми;#

~створення діаграми;#

~зміни виду діаграми;#

~форматування тільки підписів осей;#

~тільки зміни розміру діаграми;#

}

// question: 546891 name: Перевірку виконання певного твердження з метою при



::Перевірку виконання певного твердження з метою при::Перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі в алгоритмі позначають\:{

~прямокутником

~стрілками

~колом


~овалом

=ромбом


}

// question: 436281 name: Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в M

::Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в M::Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в MS Excel, необхідно\:{

~обчислити суму значень у стовпцях;#

=відсортувати значення;#

~створити критерій умов.#

~виділити комірку;#

~обчислити суму значень у рядах;#

}

// question: 436282 name: Після натискання на функціональну клавішу Р2 в еле



::Після натискання на функціональну клавішу Р2 в еле::Після натискання на функціональну клавішу Р2 в електронних таблицях МS ЕхсеІ\:{

=виділена комірка стає доступною для редагування;#

~виділена комірка переходить у режим відображення даних;#

~активізується меню МS ЕхсеІ;#

~викликається Контекстне меню;#

~виділена комірка стає недоступною для редагування;#

}

// question: 436283 name: Поняття кореляція в перекладі з латинської означа



::Поняття кореляція в перекладі з латинської означа::Поняття кореляція в перекладі з латинської означає\:{

~рух назад;#

=співвідношення, взаємозв'язок;#

~лінійну залежність між випадковими величинами;#

~криволінійну залежність між випадковими величинами.#

~хаотичний рух#

}

// question: 546893 name: потребу звести кілька ліній в одну в алгоритмі поз



::потребу звести кілька ліній в одну в алгоритмі поз::потребу звести кілька ліній в одну в алгоритмі позначають\:{

~прямокутником

~стрілками

=колом


~овалом

~ромбом


}

// question: 546892 name: Початок і кінець алгоритму позначають:

::Початок і кінець алгоритму позначають\:::Початок і кінець алгоритму позначають\:{

~прямокутником

~стрілками

~колом


=овалом

~ромбом


}

// question: 546877 name: При виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являти

::При виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являти::При виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму. Це властивість...{

=визначеність

~масовість

~дискретність

~результативність

~немає правильного твердження

}

// question: 436284 name: При кореляційному зв''язку між показниками X і Y з



::При кореляційному зв''язку між показниками X і Y з::При кореляційному зв'язку між показниками X і Y зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова\:{

=r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


~r\=1#

~r>1#


}

// question: 436285 name: При однофакторному регресійному аналізі суть метод

::При однофакторному регресійному аналізі суть метод::При однофакторному регресійному аналізі суть методу найменших квадратів полягає\:{

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться мінімальна кількість точок кореляційного поля#

=в пошyці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму квадратів залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.#

~в пошуці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.#

~у пошуці потрібної кількості точок кореляційного поля, що забезпечують побудову на ньому квадратів з найменшою площею.#

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться максимальна кількість точок кореляційного поля#

}

// question: 425930 name: При проведенні досліджень необхідно забезпечити на



::При проведенні досліджень необхідно забезпечити на::При проведенні досліджень необхідно забезпечити наступні вимоги до вибірки\:{

~структурну відповідність, однорідність#

=однорідність, репрезентативність, співпадання умов спостережень#

~репрезентативність, співпадання умов спостережень#

~однорідність, співпадання умов спостережень#

~однорідність, репрезентативність,#

}

// question: 436286 name: При проведенні досліджень необхідно забезпечити на



::При проведенні досліджень необхідно забезпечити на::При проведенні досліджень необхідно забезпечити наступні вимоги до вибірки\:{

~структурну відповідність, однорідність#

=однорідність, репрезентативність, співпадання умов спостережень#

~репрезентативність, співпадання умов спостережень#

~однорідність, співпадання умов спостережень#

~однорідність, репрезентативність,#

}

// question: 426229 name: При реалізації якої логіки мозок лікаря здійснює виконання алгоритму



::При реалізації якої логіки мозок лікаря здійснює виконання алгоритму::При реалізації якої логіки мозок лікаря здійснює виконання алгоритму, тобто чіткої послідовності заздалегідь заданих дій і правил?{

=Детерміністична логіка

~Логіка фазового інтервалу

~Імовірнісна логіка

~Формальна логіка

~Емпірична логіка

}

// question: 436288 name: При статистичній залежності між випадковими величи



::При статистичній залежності між випадковими величи::При статистичній залежності між випадковими величинами X і У{

~зміна величини X призводить до зміни величини У;#

~зміна величини X не викликає зміну величини У;#

=зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.#

~зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;#

~зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;#

}

// question: 436287 name: При статистичній залежності між випадковими величи



::При статистичній залежності між випадковими величи::При статистичній залежності між випадковими величинами X і У\:{

=значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У;#

~значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;#

~значенню величини X відповідає значення величини У#

~значенню величини У відповідає значення величини Х#

~значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;#

}

// question: 546880 name: При точному виконанні всіх вказівок алгоритму проц



::При точному виконанні всіх вказівок алгоритму проц::При точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків. Це властивість...{

~визначеність

~масовість

~дискретність

=результативність

~немає правильного твердження

}

// question: 436312 name: Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу:



::Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу\:::Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу\:{

~число, функція, текст і текст, що повторюється;#

~число, таблиця, вектор, матриця;#

~число, дата, текст, формула, функція;#

~число, формула, сектор, текст;#

~число, функція, графік, діапазон;#

}

// question: 546859 name: процес подання інформації про об’єкт у вигляді алг



::процес подання інформації про об’єкт у вигляді алг::процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму {

=формалізація

~алгоритм

~масовість

~дискретність

~результативність

}

// question: 546879 name: Процес, який описується алгоритмом, має бути поділ



::Процес, який описується алгоритмом, має бути поділ::Процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій. Це властивість...{

~визначеність

~масовість

=дискретність

~результативність

~немає правильного твердження

}

// question: 436313 name: Регресійний аналіз- це



::Регресійний аналіз- це::Регресійний аналіз- це{

=розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.#

~Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності#

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій#

~сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки#

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин#

}

// question: 546872 name: Результативність - це



::Результативність - це::Результативність - це{

~джерело виникнення алгоритму

~спосіб подання інформації

=властивість алгоритму

~тип алгоритму

~спосіб подання алгоритму

}

// question: 436314 name: Рівень значущості –це:



::Рівень значущості –це\:::Рівень значущості –це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається#

~Ймовірність прийняття правильного рішення#

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область#

=Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною#

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної#

}

// question: 546899 name: Розгалуженим називається:



::Розгалуженим називається\:::Розгалуженим називається\:{

~алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень

=алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження

~алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій

~алгоритм, що не вирішує задачі

~немає правильної відповіді

}

// question: 546901 name: Розгалуження – це:



::Розгалуження – це\:::Розгалуження – це\:{

=така форма організації дій . при якій залежно від виконання або невиконання деякої умови здійснюється або та, або інша послідовність дій

~будь-яке твердення або запитання, що допускає лише дві можливі відповіді „так” або „ні”

~така форма організації дій, при якій та сама послідовність дій виконується кілька разів доти, поки виконується деяка умова

~будь-яке твердення або запитання, що допускає лише одну можливу відповідь E. немає правильної відповіді

}

// question: 436315 name: Ряд -це:



::Ряд -це\:::Ряд -це\:{

~група суміжних комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ, що знаходяться в одному рядку й обов'язково розміщені в порядку зростання чи спадання;#

~група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному стовпці й обов'язково розміщені в порядку зростання чи спадання;#

=група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному стовпці і представлені на діаграмі у вигляді послідовності крапок.;#

~група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному рядку і представлені на діаграмі у вигляді послідовності крапок.;#

~немає правильної відповіді;#

}

// question: 436316 name: Символи # у числовому полі комірки електронної таб



::Символи \# у числовому полі комірки електронної таб::Символи \# у числовому полі комірки електронної таблиці MS Excel вказують на те, що\:{

~дія заборонена;#

~число некоректне;#

=кількість цифр у комірці більша, ніж ширина стовпця;#

~неправильно вказаний тип даних;#

~число введене буквами;#

}

// question: 546883 name: Символічний спосіб полягає у



::Символічний спосіб полягає у ::Символічний спосіб полягає у {

=записі алгоритму за допомогою умовних позначень

~зображенні алгоритму у вигляді сруктурної схеми

~записі алгоритму за допомогою римської системи числення

~описуванні алгоритму в термінах звичайної мови

~немає правильної відповіді

}

// question: 436317 name: Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб поб



::Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб поб::Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб побудувати діаграму в МS ЕхсеІ\:{

~три;#


=чотири;#

~п'ять;#

~десять;#

~девять;#

}

// question: 546860 name: Скільки існує джерел виникнення алгоритмів?



::Скільки існує джерел виникнення алгоритмів?::Скільки існує джерел виникнення алгоритмів?{

~2

~4



~5

~6

=3



}

// question: 546862 name: Скільки існує способів подання алгоритмів

::Скільки існує способів подання алгоритмів::Скільки існує способів подання алгоритмів{

~2

~4



~5

~6

=3



}

// question: 546882 name: Словесний спосіб полягає у

::Словесний спосіб полягає у ::Словесний спосіб полягає у {

~записі алгоритму за допомогою умовних позначень

~зображенні алгоритму у вигляді сруктурної схеми

~записі алгоритму за допомогою римської системи числення

=описуванні алгоритму в термінах звичайної мови

~немає правильної відповіді

}

// question: 436318 name: Статистичний критерій К – це:



::Статистичний критерій К – це\:::Статистичний критерій К – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається#

~Ймовірність прийняття правильного рішення#

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область#

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною#

=Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної#

}

// question: 436319 name: Статистичні гіпотези це:



::Статистичні гіпотези це\:::[html]Статистичні гіпотези це\:{

=припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів

~уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки, що попали у вибірку

~випадкова дискретна величина

~величини, котрі можуть приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень

~немає правильної відповіді

}

// question: 546889 name: Стрілками позначають:



::Стрілками позначають\:::Стрілками позначають\:{

~виконання певних вказівок задачі

~перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

~початок і кінець алгоритму

~потребу звести кілька ліній в одну

=напрям ходу виконання умов задачі

}

// question: 436320 name: Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не п



::Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не п::Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається, називається\:{

~статистична гіпотеза#

~статистичний критерій К#

=критична область#

~рівень значущості#

~міцність критерію#

}

// question: 436321 name: Суть методу найменших квадратів при однофакторному



::Суть методу найменших квадратів при однофакторному::Суть методу найменших квадратів при однофакторному регресійному аналізі полягає\:{

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться мінімальна кількість точок кореляційного поля#

=в пошyці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму квадратів залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.#

~в пошуці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.#

~у пошуці потрібної кількості точок кореляційного поля, що забезпечують побудову на ньому квадратів з найменшою площею.#

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться максимальна кількість точок кореляційного поля#

}

// question: 546873 name: Така властивість алгоритму як визначеність означає



::Така властивість алгоритму як визначеність означає::Така властивість алгоритму як визначеність означає, що\:{

=при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

~алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

~процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

~при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

~немає правильної відпові

}

// question: 546875 name: Така властивість алгоритму як дискретність означає



::Така властивість алгоритму як дискретність означає::Така властивість алгоритму як дискретність означає, що\:{

~при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

~алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

=процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

~при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

~немає правильної відпові

}

// question: 546874 name: Така властивість алгоритму як масовість означає, щ



::Така властивість алгоритму як масовість означає, щ::Така властивість алгоритму як масовість означає, що\:{

~при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

=алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

~процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

~при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

~немає правильної відпові

}

// question: 546876 name: Така властивість алгоритму як результативність озн



::Така властивість алгоритму як результативність озн::Така властивість алгоритму як результативність означає, що\:{

~при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

~алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

~процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

=при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

~немає правильної відпові

}

// question: 546904 name: Така форма організації дій . при якій залежно від



::Така форма організації дій . при якій залежно від ::Така форма організації дій . при якій залежно від виконання або невиконання деякої умови здійснюється або та, або інша послідовність дій називається\:{

=Розгалуження

~Умова

~Цикл


~Формула

~Твердження

}

// question: 546906 name: Така форма організації дій, при якій та сама послі



::Така форма організації дій, при якій та сама послі::Така форма організації дій, при якій та сама послідовність дій виконується кілька разів доти, поки виконується деяка умова називається\:{

~Розгалуження

~Умова

=Цикл


~Формула

~Твердження

}

// question: 436322 name: Термін кореляція в перекладі з латинської означає



::Термін кореляція в перекладі з латинської означає::Термін кореляція в перекладі з латинської означає\:{

~рух назад;#

=співвідношення, взаємозв'язок;#

~лінійну залежність між випадковими величинами;#

~криволінійну залежність між випадковими величинами.#

~хаотичний рух#

}

// question: 436323 name: У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операці



::У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операці::У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операції множення використовують знак\:{

~^;#


~.;#

~х;#


=*;#

~/;#


}

// question: 436324 name: У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — чис

::У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — чис::У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — число 6, у комірці С1 — число 3. Результатом виконання формули \=А1+В1/2*С1в МS ЕхсеІ буде\:{

~7/6;#


~10,5;#

~9.5;#


~помилка;#

=10#


}

// question: 436325 name: У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побуд

::У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побуд::У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побудови діаграми в МS ЕхсеІ на екрані монітора з'являється вікно\:{

~Свойства диаграммы;#

~Вставка;#

~Формат;#

=Формат области диаграммы;#

~Удалить;#

}

// question: 436326 name: Укажіть перелік, що містить умовні позначення тіль



::Укажіть перелік, що містить умовні позначення тіль::Укажіть перелік, що містить умовні позначення тільки статистичних функцій MS Excel\:{

~СРЗНАЧ, SQRT, СУММ;#

~МИН, ЕХР, МАКС;#

~МИН, SIN, СУММ;#

=МИН, МАКС, СУММ;#

~МИН, COS МИН;#

}

// question: 546902 name: Умова– це:



::Умова– це\:::Умова– це\:{

~така форма організації дій . при якій залежно від виконання або невиконання деякої умови здійснюється або та, або інша послідовність дій

=будь-яке твердення або запитання, що допускає лише дві можливі відповіді „так” або „ні”

~така форма організації дій, при якій та сама послідовність дій виконується кілька разів доти, поки виконується деяка умова

~будь-яке твердення або запитання, що допускає лише одну можливу відповідь E. немає правильної відповіді

}

// question: 546858 name: упорядкований скінчений набір чітко визначених пра



::упорядкований скінчений набір чітко визначених пра::упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для розв’язування задач на скінчену кількість кроків – це\:{

~формалізація

=алгоритм

~визначення формальної логіки

~спосіб подання алгоритму

~властивість алгоритму

}

// question: 436327 name: Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки



::Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки::Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки, що попали у вибірку називається\:{

=генеральною сукупністю#

~законом розподілу#

~гістограмою розподілу#

~частиною вибірки#

~статистичною гіпотезою#

}

// question: 546857 name: Формалізація – це:



::Формалізація – це\:::Формалізація – це\:{

~упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для розв’язування задач на скінчену кількість кроків

~упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для визначення змісту поставленої задачі

~структурна схема, котра складається з окремих блоків

=процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму

~процес постановки задачі

}

// question: 436328 name: Функціональна залежність між значеннями випадкових



::Функціональна залежність між значеннями випадкових::Функціональна залежність між значеннями випадкових величин та ймовірностями з якими вони приймають ці значення називають\:{

~щільністю розподілу#

~гістограмою розподілу#

~медіаною розподілу#

=законом розподілу#

~випадковою залежністю#

}

// question: 436329 name: Фунція розподілу стандартної нормальної випадково



::Фунція розподілу стандартної нормальної випадково::[html]Фунція розподілу стандартної нормальної випадкової величини має форму кривої. Форма кривої не зміниться при зміні\:{

~дисперсії#

=математичного сподівання#

~ймовірності#

~щільності#

~всі відповіді правильні#

}

// question: 546903 name: Цикл – це:



::Цикл – це\:::[html]Цикл – це\:{

~така форма організації дій . при якій залежно від виконання або невиконання деякої умови здійснюється або та, або інша послідовність дій

~будь-яке твердення або запитання, що допускає лише дві можливі відповіді „так” або „ні”

=така форма організації дій, при якій та сама послідовність дій виконується кілька разів доти, поки виконується деяка умова

~будь-яке твердження або запитання, що допускає лише одну можливу відповідь E. немає правильної відповіді

~система послідовних дій

}

// question: 546900 name: Циклічним називається:



::Циклічним називається\:::Циклічним називається\:{

~алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень

~алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження

=алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій

~алгоритм, що не вирішує задачі

~немає правильної відповіді

}

// question: 436330 name: Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS Ех



::Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS Ех::Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS ЕхсеІ \:{

~немає різниці;#

=адреса $А$1 під час копіювання комірки не змінюється;#

~$А$1 - адреса виділеної комірки#

~адреса $А$1 під час копіювання комірки змінюється;#

~адреса діапазону комірок;#

}

// question: 436331 name: Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділи



::Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділи::Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділити на суму чисел, які містяться в комірках А2 і АЗ. Для знаходження результату треба створити в довільній комірці електронної таблиці МS ЕхсеІ формулу\:{

~\=А1\:(А2+АЗ);#

~\=А1/СУММ(А2,АЗ);#

~\=А1/А2+А3;#

=\=А1/(А2+А3);#

~\=А1/[А2+А3];#

}

// question: 436332 name: Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5



::Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5::Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5;15) в MS Excel\:{

=невідомо;#

~25;#

~АЗ+5;#


~10;#

~5;#


}

// question: 436333 name: Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ:

::Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ\:::Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ\:{

~сумі чисел 12, 20,11 і 15;#

~сумі чисел 12, 20, що містяться в комірках А11 і В15;#

~сумі чисел 12, 20 і числових значень, які містяться в комірках А11 і В15;#

=сумі чисел 12, 20 і всіх числових значень, які знаходяться в діапазоні комірок А11\: В15;#

~сумі чисел, що міститься в діапазоні комірок А11 і В15;#

}

// question: 436334 name: Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в M



::Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в M::Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в MS Excel\:{

~28 янв. 2005;#

~28/02/20;#

=28.02.05;#

~02.28.05;#

~05.28.02;#

}

// question: 436335 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1=2;15;25) в M



::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1\=2;15;25) в M::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1\=2;15;25) в MS Excel\:{

~15;#


=25;#

~функція задана невірно;#

~10;#

~5;#


}

// question: 436336 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS Excel\:{

~1;#


=2;#

~функція задана невірно;#

~3;#

~2,1;#


}

// question: 436337 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в MS Excel\:{

=10;#


~20;#

~функція задана невірно;#

~1;#

~2;#


}

// question: 436338 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5;8);6) в MS Excel\:{

=8;#


~6;#

~5;#


~2;#

~3;#


}

// question: 436339 name: Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ:В6)

::Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ\:В6)::Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ\:В6) в MS Excel\:{

~18;#


~(А3+В6+З6)\:2;#

=невідомо;#

~16+20/2;#

~4;#


}

// question: 436340 name: Щільність розподілу для неперервної випадкової вел

::Щільність розподілу для неперервної випадкової вел::Щільність розподілу для неперервної випадкової величини – це\:{

~первісна від функції розподілу#

~інтеграл від функції розподілу#

~факторіал від функції розподілу#

~квадрат функції розподілу#

=похідна від функції розподілу#

}

// question: 436341 name: Що відображається в комірці електронної таблиці MS



::Що відображається в комірці електронної таблиці MS::Що відображається в комірці електронної таблиці MS Excel після введення в неї формули\:{

~число;#

~функція;#

~формула;#

=сама формула або результат виконання формули;#

~діаграма;#

}

// question: 436342 name: Що входить до задач обробки і аналізу даних для лі



::Що входить до задач обробки і аналізу даних для лі::Що входить до задач обробки і аналізу даних для лікаря\:{

~аналіз результатів досліджень#

~інтрепретація результатів досліджень#

~уявлення про основні статистичні методи#

=всі відповіді правильні#

~засвоєння пакету прикладних програм#

}

// question: 436343 name: Що з перерахованого: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источн



::Що з перерахованого\: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источн::Що з перерахованого\: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источник данных диаграммы; 3 - Подписи данных; 4 - Параметры диаграммы; 5 - Размещение диаграммы 6 - Заголовок - не є кроком побудови діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~2 і 5;#

=З і 6;#

~2,4,5 і 6;#

~1 і 6;#

~3, 6 і 2;#

}

// question: 436345 name: Що означає термін регресія:



::Що означає термін регресія\:::Що означає термін регресія\:{

=тенденцію зміни випадкових величин#

~повернення до середнього значення#

~нормалізація параметрів розподілу#

~напрям стохастичного зв’язку#

~швидкість розподілу#

}

// question: 436348 name: Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ:



::Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ\:::Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ\:{

=різновид стандартних діаграм;#

~особливий клас діаграм;#

~різновид стандартних діаграм із деякими нестандартними особливостями конфігурації;#

~немає вірної відповіді;#

~таких не існує;#

}

// question: 436349 name: Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:



::Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ\:::Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ\:{

~простір між осями координат;#

=простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;#

~кроки побудови діаграми;#

~дані, на основі яких будується діаграма;#

~щось інше#

}

// question: 436350 name: Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ:



::Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ\:::Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ\:{

=простір між осями координат;#

~простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;#

~щось інше;#

~кроки побудови діаграми;#

~дані, на основі яких будується діаграма;#

}

// question: 436352 name: Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор



::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції?{

~Силу та напрям#

~напрям#

=силу#


~розсіювання#

~щільність#

}

// question: 436351 name: Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор



::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції стохастичного взаємозв’язку між випадковими величинами\:{

~силу та напрям#

~напрям та щільність#

~розсіювання та напрям#

=силу та щільність#

~всі відповіді правильні#

}

// question: 436353 name: Як задається кореляційна залежність між випадковим



::Як задається кореляційна залежність між випадковим::Як задається кореляційна залежність між випадковими величинами\:{

~у вигляді таблиць#

=вибіркових значень#

~матриць#

~моментів І-го і ІІ-го порядку розподілу#

~моментів II-го і ІIІ-го порядку розподілу#

}

// question: 436354 name: Як інакше можна назвати діаграму, створену засобам



::Як інакше можна назвати діаграму, створену засобам::Як інакше можна назвати діаграму, створену засобами програми МS ЕхсеІ\:{

~малюнок;#

~зображення;#

=ряд даних;#

~картинка;#

~немає вірної відповіді;#

}

// question: 436355 name: Як можна обчислити суму числових даних діапазону к



::Як можна обчислити суму числових даних діапазону к::Як можна обчислити суму числових даних діапазону комірок Р5\:Р15 у МS ЕхсеІ\:{

~виділити комірку Р15 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5\:Р15;#

~виділити діапазон комірок Р5\:Р15 і застосувати функцію ЗНАЧ;#

=виділити комірку Р16 і активізувати кнопку Автосумма на панелі інструментів Стандартная;#

~виділити діапазон комірок Р5\:Р15 і застосувати функцію МАКС;#

~виділити комірку Р5 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5\:Р15;#

}

// question: 436356 name: Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS



::Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS::Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS Excel після її введення в комірку\:{

~виконати команду Вид→Строка формул;#

=виділити комірку й ознайомитись із вмістом рядка формул;#

~виконати команду Окно→Отобразить...;#

~виконати команду Сервис→Показать;#

~клікнути на комірці ПКМ;#

}

// question: 436359 name: Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м



::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був слабкий\:{

~r>0;#


~r<0;#

=r\=0#


~r\=1#

~r>1#


}

// question: 436358 name: Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м

::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і Y був сильний\:{

~r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


=r\=1#

~r>1#


}

// question: 436357 name: Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м

::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був відсутній\:{

~r>0;#


~r<0;#

~r\=0#


~r\=1#

=r>114#


}

// question: 436360 name: Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронн

::Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронн::Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронної таблиці MS Excel\:{

~А1;#


~А1,А2;#

=$А$12;#

~0.12;#

~0\:12;#

}

// question: 436361 name: Яка з адрес є відносною адресою комірки електронно



::Яка з адрес є відносною адресою комірки електронно::Яка з адрес є відносною адресою комірки електронної таблиці MS Excel\:{

=012;#


~$012;#

~$0$12;#

~0.12;#

~0\:12;#

}

// question: 436363 name: Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів



::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436362 name: Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів



::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436364 name: Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо



::Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо::Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту.{

~лінійна#

=степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436365 name: Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується пр



::Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується пр::Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436366 name: Яка лінія апроксимації корисна для опису характери



::Яка лінія апроксимації корисна для опису характери::Яка лінія апроксимації корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

=поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436367 name: Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні ха



::Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні ха::Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436368 name: Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн



::Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн::Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436369 name: Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн



::Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн::Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436370 name: Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо знач



::Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо знач::Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту.{

~лінійна#

=степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436371 name: Яка лінія регресії з успіхом застосовується при мо



::Яка лінія регресії з успіхом застосовується при мо::Яка лінія регресії з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436372 name: Яка лінія регресії корисна для опису характеристик



::Яка лінія регресії корисна для опису характеристик::Яка лінія регресії корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

=поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436373 name: Яка лінія регресії придатна при моделюванні характ



::Яка лінія регресії придатна при моделюванні характ::Яка лінія регресії придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436374 name: Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значен



::Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значен::Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту.{

~лінійна#

=степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436375 name: Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моде



::Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моде::Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436376 name: Яка лінія тренда корисна для опису характеристик,



::Яка лінія тренда корисна для опису характеристик,::Яка лінія тренда корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

=поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436377 name: Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння:



::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\:::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436378 name: Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння:



::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\:::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна#

~степенева#

=логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436379 name: Яка лінія тренду придатна при моделюванні характер



::Яка лінія тренду придатна при моделюванні характер::Яка лінія тренду придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

~експонентна#

}

// question: 436380 name: Яке з наведених позначень відповідає позначенню за



::Яке з наведених позначень відповідає позначенню за::Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~АЯ;#


~ІП;#

=LN;#


~A1;#

~1A;#


}

// question: 436381 name: Яке з наведених позначень відповідає позначенню за

::Яке з наведених позначень відповідає позначенню за::Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка рядка електронної таблиці MS Excel\:{

=55;#


~АВ;#

~С2;#


~2C;#

~22S;#


}

// question: 436382 name: Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в ел

::Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в ел::Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

~А5,А15;#

~А5;С5;#

=А5\:С5;#

~А5/А15;#

~А5*А15;#

}

// question: 436383 name: Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в



::Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в::Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

=В10\:В15;#

~В10,С10;#

~В10;В15;#

~В10/В15;#

~В10*В15;#

}

// question: 436384 name: Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазо



::Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазо::Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазону комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~Е10;F10;#

~Е10;F15;#

=В6\:Е10;#

~В6;Е10;#

~В2/Е20;#

}

// question: 436385 name: Який із виразів є правильним у MS Excel:



::Який із виразів є правильним у MS Excel\:::Який із виразів є правильним у MS Excel\:{

=\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;"В1>5";В1\:В8);#

~\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;">5";В1\:В8);#

~\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;"А1>5");#

~СУММЕСЛИ[А1\:А8;"В1>5";В1\:В8]#

~СУММЕСЛИ((А1\:А8;"В1>5";)В1\:В8)#

}

// question: 436386 name: Який із виразів є правильним у MS Excel:



::Який із виразів є правильним у MS Excel\:::Який із виразів є правильним у MS Excel\:{

~\=ЕСЛИ(А1\:А8>0;АВS(А1);0);#

=\=ЕСЛИ(А1>5;В1;В1+2);#

~\=ЕСЛИ(С8^2;D8*2;D8);#

~\=ЕСЛИ(А1>5;В1MIN;В1+2);#

~\=ЕСЛИ(А1>5MAKC;В1;В1+2);#

}

// question: 436387 name: Який розподіл використовується при вирішенні зада



::Який розподіл використовується при вирішенні зада::Який розподіл використовується при вирішенні задач надійності медичного обладнання та апаратури та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета#

~Біноміальний#

=Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436388 name: Який розподіл використовується при вирішенні зада



::Який розподіл використовується при вирішенні зада::Який розподіл використовується при вирішенні задач викликів до хворого дільничих лікарів та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета#

~Біноміальний#

=Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436389 name: Який розподіл використовується при вирішенні задач



::Який розподіл використовується при вирішенні задач::Який розподіл використовується при вирішенні задач розповсюдження епідемії та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета#

~Біноміальний#

=Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 426230 name: Який тип лікарської логіки являє собою діагностичний метод



::Який тип лікарської логіки являє собою діагностичний метод::Який тип лікарської логіки являє собою діагностичний метод, при якому розраховується ймовірність того чи іншого діагнозу при певному наборі симптомів?{

~Детерміністична логіка

~Логіка фазового інтервалу

=Ймовірнісна логіка

~Формальна логіка

~Емпірична логіка

}

// question: 436390 name: Яким із вказаних способів не можна видалити діагра



::Яким із вказаних способів не можна видалити діагра::Яким із вказаних способів не можна видалити діаграму в МS Ехсеl\:{

~виділити діаграму і виконати команду вырезать;#

~виконати команду Правка→Удалить лист;#

~виділити діаграму і натиснути на клавішу Delete;#

~в Контекстному меню вибрати команду Удалить лист;#

=виконати команду Правка→Очистить;#

}

// question: 436391 name: Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії



::Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії::Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії\:{

=дисперсійного аналізу#

~кореляційного аналізу#

~регресійного аналізу#

~лінійного програмування#

~математичного аналізу#

}

// question: 436169 name: Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6



::Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6::Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити комірку В6 і виконати команду ПравкаЗаполнить;#

~натиснути на клавішу Enter і ввести за допомогою клавіатури число 20;#

=виділити комірку В6, увести за допомогою клавіатури число 20 і натиснути на клавішу Enter;#

~виділити стовпець В і виконати команду ПравкаЗаполнить;#

~натиснути на клавішу Page down і ввести за допомогою клавіатури число 20;#

}

// question: 436392 name: Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої



::Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої::Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої книги в МS ЕхсеІ\:{

~виділити аркуш ЛистЗ виконати команду ФорматЛистСкрыть;#

~виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду СервисАвтозамена...;#

=виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду ПравкаУдапить лист;#

~виділити аркуш ЛистЗ виконати команду ФорматЛистПреименовать;#

~виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду СервисИсправления...;#

}

// question: 436393 name: Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в



::Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в::Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в MS Excel\:{

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Delete;#

=Виділити рядок 7 і виконати команду Правка→Удалить;#

~Виділити рядок 7, виконати команду Правка і натиснути на клавішу Esc;#

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Insert;#

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Enter;#

}

// question: 436394 name: Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок ді



::Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок ді::Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;#

~клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;#

=двічі поспіль з деякою паузою клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки діаграми, що підлягає виділенню;#

~клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;#

~клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;#

}

// question: 436395 name: Яким способом можна виділити діапазон комірок А1:С



::Яким способом можна виділити діапазон комірок А1\:С::Яким способом можна виділити діапазон комірок А1\:С10 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виконати команду ПравкаВыделить все;#

~спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім -по комірці С10;#

=кліком ЛКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ЛКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;#

~кліком ПКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ПКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;#

~спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім, натиснувши клавiшу Shift клiкнути по комірці С10;#

}

// question: 436396 name: Яким способом можна вставити стовпець справа від с



::Яким способом можна вставити стовпець справа від с::Яким способом можна вставити стовпець справа від стовпця В в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити стовпець В і виконати команду ВставкаСтолбцы;#

~виділити комірку В1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;#

=виділити комірку С2 і виконати команду ВставкаСтолбцы;#

~виділити комірку А1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;#

~виділити комірку С1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;#

}

// question: 436397 name: Яким способом можна додати дані до діаграми в МS Е



::Яким способом можна додати дані до діаграми в МS Е::Яким способом можна додати дані до діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~виконати команду Вставка→Данные;#

~виконати команду Правка→Добавить і скористатись опціями вікна Добавить данные, що відкриється;#

=у вікні Мастер диаграмм (шаг 2 из 4)\: источник данных диаграммы скористатись кнопками і вікнами вкладки Ряд;#

~Вставка→Диаграмма;#

~це неможливо зробити;#

}

// question: 436398 name: Яким способом можна очистити комірку С7 електронно



::Яким способом можна очистити комірку С7 електронно::Яким способом можна очистити комірку С7 електронної таблиці МS ЕхсеІ від уведених даних\:{

~виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаУдалить;#

=виділити комірку С7 і натиснути на клавішу Delete;#

~виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаВырезать;#

~виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Вырезать;#

~виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Удалить содержимое;#

}

// question: 436399 name: Яким способом можна перевести комірку електронної



::Яким способом можна перевести комірку електронної::Яким способом можна перевести комірку електронної таблиці MS Excel в режим редагування\:{

=виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р2;#

~виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р4;#

~клікнути по комірці ПКМ;#

~виконати комади Сервис→Параметры;#

~виконати комади Правка→Редактировать;#

}

// question: 436400 name: Яким способом можна перейти на третій аркуш відкри



::Яким способом можна перейти на третій аркуш відкри::Яким способом можна перейти на третій аркуш відкритої робочої книги в MS Excel\:{

~виконати команду Формат→ЛистЗ;#

~виконати команду Вставка→ЛистЗ;#

~виконати команду Правка→Перейти...→ЛистЗ;#

=клікнути ЛКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;#

~клікнути ПКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;#

}

// question: 436401 name: Яким способом можна перенести формулу з комірки В6



::Яким способом можна перенести формулу з комірки В6::Яким способом можна перенести формулу з комірки В6 у комірку С8 електронної таблиці MS Excel\:{

~виділити комірку В6, виконати команду Правка→Копировать, виділити комірку С8 і виконати команду Правка→Вставить;#

=виділити комірку В6, виконати команду Правка→Вырезать, виділити комірку С8 і виконати команду Правка→Вставить;#

~виділити комірку В6 і при натиснутій ЛКМ перетягнути її межі на комірку С8;#

~виділити комірку С8, виконати команду Правка→Вырезать, виділити комірку В6 і виконати команду Правка→Вставить;#

~виділити комірку В6 і при натиснутій ПКМ перетягнути її межі на комірку С8;#

}

// question: 436402 name: Яким способом можна скопіювати таблицю з першого а



::Яким способом можна скопіювати таблицю з першого а::Яким способом можна скопіювати таблицю з першого аркуша робочої книги на другий у MS Excel\:{

=виділити таблицю, виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;#

~виділити таблицю, виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;#

~виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;#

~виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;#

~виконати команду Правка→Вырезать виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;#

}

// question: 436403 name: Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В



::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В6 у діапазон комірок В7\:В13 у MS Excel\:{

~виконати команду Правка→Копировать;#

=виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ЛКМ до комірки В13 включно;#

~виділити діапазон комірок В7\:В13 і клікнути ЛКМ по комірці В6;#

~виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ПКМ до комірки В13 включно;#

~виконати команду Правка→Заполнить;#

}

// question: 436404 name: Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е



::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е4 в діапазон комірок Е4\:Е10 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити діапазон комірок Е4\:Е10 і клікнути ЛКМ по комірці Е4;#

=виділити комірку Е4 і перемістити при натиснутій ЛКМ її маркер заповнення вниз до комірки Е10 включно;#

~виконати команду ПравкаКопировать;#

~виділити діапазон комірок Е4\:Е10 і клікнути ПКМ по комірці Е4;#

~виконати команду ПравкаКопировать все;#

}

// question: 436170 name: Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядк



::Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядк::Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядка електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію рядка вверх;#

=виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду ФорматСтрокаВысота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;#

~за допомогою команди ВставкаСтроки?#

~при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію стовпця вліво;#

~виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду ФорматСтолбецВысота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;#

}

// question: 436405 name: Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовп



::Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовп::Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;#

=виділити будь-яку комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец Ширина..., увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;#

~виконати команду ДанныеФорма...;#

~виділити першу комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;#

~при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію ряда A. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;#

}

// question: 436406 name: Яким способом не можна видалити або приховати стов



::Яким способом не можна видалити або приховати стов::Яким способом не можна видалити або приховати стовпець із таблиці в МS ЕхсеІ\:{

=виконати команду ПравкаОчиститьСодержимое;#

~виконати команду ПравкаУдалитьСтолбец;#

~клікнути ПКМ по будь-якій комірці стовпця, що треба видалити, з Контекстного меню вибрати опцію Удалить... і активізувати опцію столбец у вікні Удаление ячеек, яке відкриється;#

~виділити стовпець, клікнувши на його заголовку і з Контекстного меню вибрати команду Удалить;#

~виконати команду ФорматСтолбецСкрыть;#

}

// question: 436407 name: Яким способом не можна обчислити суму числових дан



::Яким способом не можна обчислити суму числових дан::Яким способом не можна обчислити суму числових даних діапазону комірок А1\:Р1 в електронній таблиці MS Excel\:{

=Виділити діапазон комірок А1\:С1 і натиснути на клавіщу +;#

~Виділити комірку G1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;#

~у комірку Н1 увести функцію СУММ(АІ\:Р1);#

~Виділити комірку C1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;#

~у комірку N1 увести функцію СУММ(АІ\:Р1);#

}

// question: 436408 name: Які з наведених даних є даними текстового типу в М



::Які з наведених даних є даними текстового типу в М::Які з наведених даних є даними текстового типу в МS ЕхсеІ\:{

~А1+А2;#

~12 березня;#

=відомість;#

~12.01.2005;#

~A1;4.12/3/05;#

}

// question: 436409 name: Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ



::Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ::Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ ЕхсеІ\:{

=123;#


~12.01.2005#

~A1;4.12/3/05;#

~1 серпня;#

~5 вересня 2000 року;#

}

// question: 436410 name: Які параметри має нормований нормальний закон розп



::Які параметри має нормований нормальний закон розп::Які параметри має нормований нормальний закон розподілу\:{

=Математичне сподівання – 0, дисперсія – 1#

~Математичне сподівання – 1, дисперсія – 1#

~Математичне сподівання – 0, дисперсія – 0#

~Математичне сподівання – 1, дисперсія – 2#

~Математичне сподівання – 1.5, дисперсія – 0#

}

// question: 436411 name: Які результати прогнозу дає “регресія до середньог



::Які результати прогнозу дає “регресія до середньог::[html]Які результати прогнозу дає “регресія до середнього”\:{

=стандартне відхилення Sx дорівнює коефіцієнту кореляції

~пояснює відсутність кореляційного зв’язку

~стандартне відхилення Sy дорівнює коефіцієнту корелції

~вказує на напрям стохастичного зв’язку

~вказує на силу стохастичного зв’зку

}

// question: 436412 name: Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові



::Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові::Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові події такі, як число викликів швидкої допомоги за певний проміжок часу, черги до лікаря в поліклініці, епідемії\:{

~Госсета#

=Біноміальному#

~Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436413 name: Якому закону розподілу підпорядковуються малоймові



::Якому закону розподілу підпорядковуються малоймові::Якому закону розподілу підпорядковуються малоймовірні події, які відбуваються у довгій серії незалежних випробувань декілька разів\:{

~Госсета#

~Біноміальному#

=Пуассона#

~Гаусса#

~Менделя#

}

// question: 436414 name: Яку лінію апроксимації варто використовувати в том



::Яку лінію апроксимації варто використовувати в том::Яку лінію апроксимації варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

=експонентна#

}

// question: 436415 name: Яку лінію регресії варто використовувати в тому ви



::Яку лінію регресії варто використовувати в тому ви::Яку лінію регресії варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

=експонентна#

}

// question: 436416 name: Яку лінію тренда варто використовувати в тому випа



::Яку лінію тренда варто використовувати в тому випа::Яку лінію тренда варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна#

~степенева#

~логарифмічна#

~поліноміальна#

=експонентна#

}

// question: 426232 name: Яку логічну операцію називають ще логічним додаванням?



::Яку логічну операцію називають ще логічним додаванням?::Яку логічну операцію називають ще логічним додаванням?{

~Кон’юнкцію

=Диз’юнкцію

~Імплікацію

~Еквіваленцію

~Заперечення

}

// question: 426233 name: Яку логічну операцію називають ще логічним множенням?



::Яку логічну операцію називають ще логічним множенням?::Яку логічну операцію називають ще логічним множенням?{

=Кон’юнкцію

~Диз’юнкцію

~Імплікацію

~Еквіваленцію

~Заперечення

}

// question: 436417 name: Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на



::Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на::Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel\:{

~ЕСЛИ;#


~МАКС;#

=СУММ;#


~АВS;#

~СЧЕТ;#


}

// question: 436418 name: Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попере

::Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попере::Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попередньо не був установлений формат даних, то інформація, що буде в неї вводитись, матиме формат\:{

~числовий;#

~текстовий;#

=загальний;#

~довільний;#

~грошовий;#

}

// question: 436419 name: Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ



::Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ::Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ, то в рядку формул буде міститись інформація про\:{

~перелік усіх функцій МS ЕхсеІ ;#

~ярлик поточного аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ ;#

=адресу поточної комірки;#

~адресу документа МS ЕхсеІ;#

~перелік статистичних функцій МS ЕхсеІ;#

}

// question: 436420 name: Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених пі



::Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених пі::Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених після коми, не вміщається в комірці електронної таблиці, то\:{

~число заокруглюється до такої кількості десяткових знаків після коми, скільки поміститься в комірці;#

~цифри, які не помістились у комірку, накладаються на сусідню комірку, якщо вона незаповнена; ,#

=в комірці відображаються символи \#\#\#\#;#

~з'явиться вікно з повідомленням про помилку;#

~в комірці відображаються символи \#ИМЯ;#

}

// question: 436421 name: Якщо, то за критерієм Стьюдента:



::Якщо, то за критерієм Стьюдента\:::[html]Якщо , то за критерієм Стьюдента\:{

~нульова гіпотеза відкидається

=нульова гіпотеза приймається

~приймається альтернативна гіпотеза

~нульова гіпотеза відкидається і приймається альтернативна гіпотеза

~всі відповіді правильні

}

// question: 0 name: switch category to $course$/За умовчанням/Методи біостатистики. Розрахунок статистичних показників.



$CATEGORY: $course$/За умовчанням/Методи біостатистики. Розрахунок статистичних показників.

// question: 434624 name: За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінит

:: За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінит:: За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінити режим відображення сітки на екрані\:{

=Сервис→Параметры…ВидПараметры окна\: сетка;

~ФорматЯчейки...Граница;

~ВидРазметка страницы;

~ФорматЛист...Граница;

~ФайлПараметры страницы;

}

// question: 434625 name: Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ -



:: Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ - :: Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ - число 2, а в коміркуСЗ - формулу \=АЗ+ВЗ/2. Який результат з'явився в комірці СЗ електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~2;


=3;

~СЗ;


~6;

~4;


}

// question: 434621 name: Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6

:: Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6 :: Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити комірку В6 і виконати команду ПравкаЗаполнить;

~натиснути на клавішу Enter і ввести за допомогою клавіатури число 20;

=виділити комірку В6, увести за допомогою клавіатури число 20 і натиснути на клавішу Enter;

~виділити стовпець В і виконати команду ПравкаЗаполнить;

~натиснути на клавішу Page down і ввести за допомогою клавіатури число 20;

}

// question: 434618 name: Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядк



:: Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядк:: Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядка електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію рядка вверх;

=виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду ФорматСтрокаВысота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;

~за допомогою команди ВставкаСтроки?

~при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію стовпця вліво;

~виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду ФорматСтолбецВысота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;

}

// question: 434238 name: - це:



::- це\:::[html]- це\:{

=рівняння лінійної регресії

~рівняння логарифмної регресії

~рівняння нелінійноїрегресії

~рівняння традиційної регресії

~рівняння оберненої регресії

}

// question: 434211 name: 1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до а



::1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до а::1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до аналізу, 3- попередній аналіз даних, 4- вибір методу аналізу та його реалізація, інтерпретація резуьтатів, 5 – подання результатів. Які етапи, з наведених вище, включає в себе сам аналіз даних\:{

~1, 2 і 5

~1, 2, 4, 5

~1, 2, 3


~3, 4, 5

=1, 2, 3, 4, 5

}

// question: 434671 name: 3 якими елементами діаграми можна працювати за доп



::3 якими елементами діаграми можна працювати за доп::3 якими елементами діаграми можна працювати за допомогою вкладки Вид вікна Формат области диаграммы в МS ЕхсеІ\:{

~із рамкою, фоном і заголовком діаграми;

~із фоном, заголовком і легендою діаграми;

~тільки із підписом осей діаграми;

~тільки з фоном діаграми;

=із рамкою і фоном діаграми;

}
// question: 434704 name: Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Ex

::Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Ex::Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Excel - це\:{

~константа;

~посилання на константу;

~діапазон комірок;

=адреса, яка не модифікується під час копіювання формул.

~адреса, яка змінюється під час копіювання формул.

}
// question: 434163 name: Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характери

::Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характери::[html]Абсолютне значення коефіцієнта кореляції характеризує{

~Силу та напрям

~напрям

=щільність та силу

~розсіювання

~щільність

}
// question: 434912 name: Адекватність моделі регресії означає, що :

::Адекватність моделі регресії означає, що \:::Адекватність моделі регресії означає, що \:{

~дану модель доцільно замінити іншою моделлю регресії

~дана модель є виключно криволінійною моделлю регресії.

~дана модель є виключно лінійною моделлю регресії

=її заміна будь-якою іншою моделлю істотно не покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

~її заміна будь-якою іншою моделлю суттєво покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

}

// question: 434913 name: Адекватність моделі регресії оцінюють методом:



::Адекватність моделі регресії оцінюють методом\:::Адекватність моделі регресії оцінюють методом\:{

=дисперсійного аналізу

~кореляційного аналізу

~регресійного аналізу

~лінійного програмування

~математичного аналізу

}

// question: 434619 name: Активна комірка в МS ЕхсеІ- це:



::Активна комірка в МS ЕхсеІ- це\:::Активна комірка в МS ЕхсеІ- це\:{

=комірка, на якій знаходиться курсор виділення;

~комірка, в яку введені дані;

~комірка, в яку введена формула;

~комірка, синього кольору;

~комірка А1;

}
// question: 434158 name: Апроксимаційний аналіз- це

::Апроксимаційний аналіз- це::Апроксимаційний аналіз- це{

=розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.

~Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій

~сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин

}

// question: 434681 name: В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний



::В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний ::В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті\:{

~на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;

~вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;

=буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок;

~на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

~на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

}

// question: 434226 name: В медицині найчастіше розглядають випадкові величи



::В медицині найчастіше розглядають випадкові величи::В медицині найчастіше розглядають випадкові величини, які підлягають такому закону розподілу\:{

~Госсета


~Біноміальному

~Пуассона

=Гаусса

~Менделя


}

// question: 434213 name: В результаті експерименту, що може бути повторений

::В результаті експерименту, що може бути повторений::В результаті експерименту, що може бути повторений велику кількість разів, отримані значення х1, х2,..., хn, які називають\:{

~щільністю розподілу випадкової величини

~законом розподілу

~функцією розподілу

=випадковою величиною

~вибіркою

}
// question: 434217 name: Величина, котра може приймати будь-які числові зна

::Величина, котра може приймати будь-які числові зна::Величина, котра може приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень називається\:{

~дискретною випадковою величиною

=неперервною випадковою величиною

~випадковою величиною;

~параметром розподілу випадкової величини

~законом розподілу випадкової величини

}
// question: 434232 name: Вибірка називається репрезетативною, якщо вона пре

::Вибірка називається репрезетативною, якщо вона пре::Вибірка називається репрезетативною, якщо вона представляє\:{

~всі частини деякої сукупності

=всі частини генеральної сукупнустості

~деяку частину генеральгої сукупності

~тільки перші і останні значення сукупності

~середній діапазон сукупності

}
// question: 434165 name: Використовують такі лінії тренду:

::Використовують такі лінії тренду\:::Використовують такі лінії тренду\:{

~лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу

~лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна

~лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності

~лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,

=лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна

}
// question: 434641 name: Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ ств

::Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ ств::Вирази у формулах електронних таблиць МS ЕхсеІ створюють за допомогою\:{

=знаку рівності, адрес комірок, чисел, математичних операцій, круглих дужок, функцій;

~знаку рівності, адрес комірок, математичних функцій, квадратних дужок;

~знаку рівності, адрес комірок, коми.

~знаку рівності, адрес комірок, математичних функцій, двокрапок;

~знаку рівності, адрес комірок, квадратних дужок; круглих дужок;

}
// question: 434242 name: Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірно

::Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірно::Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної – це{

~статистична гіпотеза

=статистичний критерій К

~критична область

~рівень значущості

~міцність критерію

}

// question: 434661 name: Відображення і маркування осей координат діаграми



::Відображення і маркування осей координат діаграми ::Відображення і маркування осей координат діаграми задається в МS ЕхсеІ у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки\:{

~Подписи данных;

~Линии сетки;

=Оси;


~Легенда;

~Ряд;


}

// question: 434235 name: Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розпод

::Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розпод::Вкажіть найбільш повну відповідь. Параметри розподілу це\:{

~математичне сподівання

~дисперсія

~ймовірність

~вибірка об’єму n

=математичне сподівання, дисперсія

}

// question: 434676 name: Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діагр



::Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діагр::Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діаграм у МS ЕхсеІ\: {

~График, Секторная, Точечная;

=Круговая, Точечная, Гистограмма;

~График, Круговая, Волнистая;

~Голубая, График, Биржевая

~всі відповіді вірні;

}

// question: 434688 name: Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тіль



::Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тіль::Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тільки математичних функцій MS Excel\:{

~МИН, МАКС, СУММ;

=ЕХР, ЗСЗКТ, ЗИМ;

~ЕХР, СУММ, СОЗ;

~ЗИМ, ДИСП, МАКС;

~ЕХР, ЗСЗКТ, МИН;

}

// question: 434693 name: Вкажіть правильний запис функції в MS Excel:



::Вкажіть правильний запис функції в MS Excel\:::Вкажіть правильний запис функції в MS Excel\:{

~ЕСЛИ(С4\=1;3);

~ЕСЛИ\{С4\=1;ЕСЛИ(D1\=3;5);

=ЕСЛИ(С4\=1 ;$D$2;ЕСЛИ(С4\=2;$Е$2;$Р$2)).

~ЕСЛИ[С4\=1;3];

~ЕСЛИ\{С4\=1;ЕСЛИ D1\=3;5;

}

// question: 434716 name: Групу комірок електронної таблиці MS Excel які роз



::Групу комірок електронної таблиці MS Excel які роз::Групу комірок електронної таблиці MS Excel які розміщені поряд і утворюють прямокутник, можна назвати\:{

~аркушем;

~таблицею;

~сегментом;

=діапазоном;

~книгою;


}

// question: 434197 name: Дане рівняння у=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії р

::Дане рівняння у\=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії р::Дане рівняння у\=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434191 name: Дане рівняння у=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії т



::Дане рівняння у\=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії т::Дане рівняння у\=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії тренду {

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434190 name: Дане рівняння: y=14x+35 є прикладом якої лінії тре



::Дане рівняння\: y\=14x+35 є прикладом якої лінії тре::Дане рівняння\: y\=14x+35 є прикладом якої лінії тренду{

=лінійна

~степенева

~ціло-чисельна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434202 name: дане рівняння: у=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лі



::дане рівняння\: у\=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лі::дане рівняння\: у\=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434196 name: дане рівняння: у=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лі



::дане рівняння\: у\=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лі::дане рівняння\: у\=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лінії тренду{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434193 name: Дане рівняння: у=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії тренду{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434199 name: Дане рівняння: у=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434200 name: Дане рівняння: у=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434194 name: Дане рівняння: у=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії тренду{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434201 name: Дане рівняння: у=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії р



::Дане рівняння\: у\=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії р::Дане рівняння\: у\=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434195 name: Дане рівняння: у=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії т



::Дане рівняння\: у\=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії т::Дане рівняння\: у\=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії тренду{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434192 name: Дане рівняння: у=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії тренду{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434198 name: Дане рівняння: у=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії



::Дане рівняння\: у\=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії::Дане рівняння\: у\=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії регресії{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434656 name: Де не може бути розміщена діаграма в процесі створ



::Де не може бути розміщена діаграма в процесі створ::Де не може бути розміщена діаграма в процесі створення засобами МS ЕхсеІ\: {

~на одному з робочих аркушів поточної робочої книги;

~на окремому аркуші поточної робочої книги;

~у виділеному діапазоні комірок;

=на будь-якому аркуші нової робочої книги;

~на наступному аркуші, від аркушу, де знаходяться дані для побудови діаграми;

}

// question: 434227 name: Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати



::Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати::[html]Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями  - це закон розподілення\:{

~Госсета


=Біноміальний

~Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434228 name: Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати

::Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати::[html]Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями  - це закон розподілення\:{

~Госсета


~Біноміальний

=Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434216 name: Дискретною випадковою називається величина, яка пр

::Дискретною випадковою називається величина, яка пр::Дискретною випадковою називається величина, яка приймає значення\:{

~з замкненого інтервалу [0;n]

~з відкритого інтервалу (0;n)

~з напівзамкненого інтервалу зліва або справа

=cкінчену кількість значень х1, х2,..., хn.

~тільки з початку інтервалу

}

// question: 434219 name: Дисперсія для неперервної випадкової величини – це



::Дисперсія для неперервної випадкової величини – це::Дисперсія для неперервної випадкової величини – це\:{

~первісна від функції розподілу

=інтеграл від функції розподілу

~факторіал від функції розподілу

~квадрат функції розподілу

~похідна від функції розподілу

}

// question: 434679 name: Діаграма -це:



::Діаграма -це\:::Діаграма -це\:{

~прямокутні стовпці числових даних;

~співвідношення між частинами і цілими числових даних;

=графічне відображення числових даних;

~графік математичної функції;

~графік статистичної функції;

}

// question: 434207 name: Діаграми розсіювання випадкових величин характериз



::Діаграми розсіювання випадкових величин характериз::Діаграми розсіювання випадкових величин характеризує\:{

~параметри розподілу випадкових величин

~емпіричну функцію розподілу

=зміст концепції кореляції

~щільність розподілу

~напрям розподілу

}

// question: 434628 name: Діапазон комірок —це:



::Діапазон комірок —це\:::Діапазон комірок —це\:{

~комірка В2;

~декілька комірок із суміжними сторонами;

~сукупність комірок із суміжними сторонами прямокутної форми;

~сукупність комірок із суміжними сторонами квадратної форми;

=декілька виділених комірок;

}

// question: 434646 name: Для видалення виділеного стовпця електронної табли



::Для видалення виділеного стовпця електронної табли::Для видалення виділеного стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ треба\:{

=виконати команду ПравкаУдалить;

~виконати команду ПравкаВырезать;

~натиснути на клавішу Delete;

~вибрати в Контекстному меню команду Вырезать;

~виконати команду ПравкаОчистить;

}

// question: 434712 name: Для видалення значень виділеного стовпця в електро



::Для видалення значень виділеного стовпця в електро::Для видалення значень виділеного стовпця в електронній таблиці MS Excel слід\:{

~натиснути на клавішу BackSpase;

=виконати команду Правка→Удалить;

~виконати команду Данные→Фильтр;

~натиснути ПКМ і вибрати команду Вырезать;

~виконати команду Правка→Вырезать;

}

// question: 434234 name: Для побудови гістограми розподілу потрібно:



::Для побудови гістограми розподілу потрібно\:::Для побудови гістограми розподілу потрібно\:{

~вибрану частину вибірки розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

~весь діапазон значень розбити на малі інтервали і не враховувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

~тільки підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

=весь діапазон значень розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

~немає правильної відповіді

}

// question: 434680 name: Для побудови графіка за даними електронної Таблиці



::Для побудови графіка за даними електронної Таблиці::Для побудови графіка за даними електронної Таблиці МS ЕхсеІ слід використати команду\:{

~Данные→Итоги...;

=Вставка→Диаграмма...;

~Вставка→Рисунок;

~Сервис→3ависимости;

~Данные→Сортировка;

}

// question: 434657 name: Для побудови діаграми в МS ЕхсеІ дані групуються:



::Для побудови діаграми в МS ЕхсеІ дані групуються\:::Для побудови діаграми в МS ЕхсеІ дані групуються\:{

=в ряди;


~в стовпці;

~в діапазони комірок;

~в ряди і стовпці;

~немає правильної відповіді;

}

// question: 434710 name: Для присвоєння ім''я комірці електронної таблиці M



::Для присвоєння ім''я комірці електронної таблиці M::Для присвоєння ім'я комірці електронної таблиці MS Excel треба\:{

~ввести ім'я в комірку;

=виконати команду Вставка→Имя→Присвоить...;

~виконати інші дії;

~виконати команду Переименовать;

~виконати команду Правка→Специальная вставка;

}

// question: 434707 name: Для редагування значення комірки електронної табли



::Для редагування значення комірки електронної табли::Для редагування значення комірки електронної таблиці MS Excel потрібно\:{

~виділити комірку і змінити її значення;

~виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р4 і змінити значення комірки;

=виділити комірку, встановити текстовий курсор у рядок формул, внести редакцію в записи комірки і натиснути на клавішу Enter;

~виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р8 і змінити значення комірки;

~виконати інші дії;

}

// question: 434230 name: Для того, щоб отримати характеристику розсіювання,



::Для того, щоб отримати характеристику розсіювання,::Для того, щоб отримати характеристику розсіювання, використовують\:{

=стандартне відхилення

~математичне сподівання

~значення ймовірності

~всі відповіді правильні

~немає правильної відповіді

}

// question: 434675 name: Для чого призначена вкладка Выравнивание вікна Фор



::Для чого призначена вкладка Выравнивание вікна Фор::Для чого призначена вкладка Выравнивание вікна Формат названия диаграммы в МS ЕхсеІ\:{

~для вирівнювання підпису осей діаграми;

~для вирівнювання діаграми на листі;

~для зміни орієнтації тексту назви діаграми;

=для вирівнювання тексту назви по центру області побудови діаграми;

~для вирівнювання тексту назви діаграми по горизонталі і по вертикалі, а також зміни її орієнтації;

}

// question: 434673 name: Для чого призначена вкладка Шкала вікна Формат оси



::Для чого призначена вкладка Шкала вікна Формат оси::Для чого призначена вкладка Шкала вікна Формат оси в МS ЕхсеІ\:{

~для визначення лінійних розмірів діаграми вздовж відповідних осей;

=для встановлення типу, масштабу, діапазону зміни значень даних і ціни поділки шкали на відповідних осях;

~для зміни масштабу зображення діаграми;

~для встановлення типу;

~для встановлення масштабу, діапазону зміни значень даних;

}

// question: 434638 name: Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інс



::Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інс::Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная МS ЕхсеІ\:{

=для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні комірок стовпця або рядка;

~для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні несуміжних комірок стовпця;

~для обчислення суми числових даних, які містяться в прямокутному діапазоні;

~для обчислення суми числових даних, які містяться в квадратному діапазоні;

~для обчислення суми числових даних, які містяться на двох суміжних листах;

}

// question: 434703 name: Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інс



::Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інс::Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel\:{

~знаходження суми числових значень комірок за заданим критерієм;

~знаходження суми числових значень комірок стовпця;

=знаходження суми числових значень комірок виділеного діапазону;

~знаходження суми числових значень комірок рядка;

~знаходження різниці числових значень комірок виділеного діапазону;

}

// question: 434678 name: Для чого призначена програма Мастер диаграмм в МS



::Для чого призначена програма Мастер диаграмм в МS ::Для чого призначена програма Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ\:{

~для збереження діаграм на диску;

=для побудови діаграм;

~для виділення елемента діаграми;

~для видалення діаграми;

~всі відповіді вірні;

}

// question: 434719 name: Для чого призначені формули в електронних таблицях



::Для чого призначені формули в електронних таблицях::Для чого призначені формули в електронних таблицях MS Excel\:{

~для описування даних;

~для скороченного запису дій;

=для виконання дій над вмістом комірок;

~для введення даних;

~для побудови діаграм;

}

// question: 434246 name: Довірча ймовірність – це:



::Довірча ймовірність – це\:::Довірча ймовірність – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

=Ймовірність прийняття правильного рішення

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

}

// question: 434643 name: Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах



::Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах ::Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах із розширенням\:{

~.doc;


~.bmp;

~.tif;


=.xls;

~.txt;


}

// question: 434215 name: Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто

::Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто ::Емпіричний графік розподілу, що показує, як часто були отримані ті чи інші значення називається\:{

~щільністю розподілу

=гістограмою розподілу

~медіаною розподілу

~законом розподілу

~випадковою залежністю

}

// question: 434620 name: З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ:



::З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ\:::З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ\:{

~з активних комірок;

=з робочих аркушів;

~з файлів;

~з макросів;

~з шаблонів;

}

// question: 434631 name: За допомогою якого виразу можна визначити найменше



::За допомогою якого виразу можна визначити найменше::За допомогою якого виразу можна визначити найменше число, що міститься в комірках D2, Е5 і діапазоні комірок В6\:С9 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~\=МІN(D2,Е5,В6,С9);

~\=МІN(D2,Е5,В6\:С9);

=\=МИН(D2;Е5;В6\:С9);

~\=МІN(D2,Е5/В6,С9);

~вірної формули немає;

}

// question: 434640 name: За допомогою якого символу відокремлюють аргументи



::За допомогою якого символу відокремлюють аргументи::[html]За допомогою якого символу відокремлюють аргументи функцій в електронних таблицях МS ЕхсеІ;{

~, (кома);

~/ (слеш);

=; (крапка з комою);

~\: (двокрапка);

~*(зірочка);

}

// question: 434660 name: За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм



::За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм ::За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ можна змінити підписи осей діаграми\:{

~Оси;


=Заголовки;

~Линии сетки;

~Легенда;

~Ряд;


}

// question: 434706 name: За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжн

::За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжн::За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжний діапазон комірок електронної таблиці MS Excel\:{

=CTRL;


~ALT;

~SHIFT;


~ALT+SHIFT;

~CTRL+ALT;

}

// question: 434726 name: За допомогою якої команди MS Excel можна відкрити



::За допомогою якої команди MS Excel можна відкрити ::За допомогою якої команди MS Excel можна відкрити вікно Мастер функций\:{

~Сервис→Мастер;

=Вставка→Функция...;

~Данные→Итоги;

~Вставка→Символ;

~Формат→Функция…;

}

// question: 434724 name: За допомогою якої команди MS Excel можна задати ко



::За допомогою якої команди MS Excel можна задати ко::За допомогою якої команди MS Excel можна задати колір і узор замалювання виокремленого діапазону комірок\:{

=Формат→Ячейки...→Вид;

~Вид→Представления...;

~Сервис→Подбор параметра...;

~Вставка→Заливка…;

~Формат→Стиль;

}

// question: 434722 name: За допомогою якої команди MS Excel можна задати ре



::За допомогою якої команди MS Excel можна задати ре::За допомогою якої команди MS Excel можна задати режим ручного керування обчисленнями\:{

=Сервис→Параметрьі...→Вьічисления→Вьічисления\: вручную;

~Сервис→Исправления;

~Сервис→Мастер;

~Всавка→Объект;

~Сервис→Сортировка;

}

// question: 434723 name: За допомогою якої команди MS Excel можна задати фо



::За допомогою якої команди MS Excel можна задати фо::За допомогою якої команди MS Excel можна задати формат відображення чисел\:{

~Вид→О6ычный;

=Формат→Ячейки→Число;

~Данные→Знешние данные;

~Формат→Ячейки→Выравнивание;

~Формат →Число;

}

// question: 434698 name: За допомогою якої команди MS Excel можна заповнити



::За допомогою якої команди MS Excel можна заповнити::За допомогою якої команди MS Excel можна заповнити стовпець електронної таблиці значеннями арифметичної прогресії\:{

~Вставка→Обьект...;

~Вставка→Функция,..;

~Сервис→3ависимости;

=Правка→Заполнить→Прогрессия...;

~Данные→Сортировать по возростанию;

}

// question: 434725 name: За допомогою якої команди MS Excel можна захистити



::За допомогою якої команди MS Excel можна захистити::За допомогою якої команди MS Excel можна захистити робочий аркуш\:{

~Формат→Лист→Скрыть;

~Правка→Удалить лист;

=Сервис→3ащита…3ащитить лист...;

~Правка→Скрыть;

~Вставка→Примечание;

}

// question: 434677 name: За допомогою якої команди в МS ЕхсеІ можна активіз



::За допомогою якої команди в МS ЕхсеІ можна активіз::За допомогою якої команди в МS ЕхсеІ можна активізувати панель інструментів для побудови діаграми\:{

~Вставка→Диаграмма...;

~Сервис→Параметры...→Диаграмма;

=Вид→Панели инструментов→Диаграммы;

~Сервис→ Диаграмма;

~Данные→ Сводная таблица;

}

// question: 434632 name: За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна вставити



::За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна вставити ::За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна вставити рядок в електронну таблицю\:{

~Правка3аполнить;

~ФорматСтрока;

~СервисПодбор параметра...;

=ВставкаСтроки;

~ФорматСтолбец;

}

// question: 434627 name: За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна додати 10



::За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна додати 10::За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна додати 10 аркушів у створеній робочій книзі\:{

~СервисПараметры...ОбщиеЛистов в новой книге\: 10;

~ПравкаПереместить/скопировать лист...;

~Сервис→Правка→Отображать 10 листов;

~Формат→Лист→10;

=ВставкаЛист;

}

// question: 434639 name: За допомогою якої команди меню МS ЕхсеІ можна збер



::За допомогою якої команди меню МS ЕхсеІ можна збер::За допомогою якої команди меню МS ЕхсеІ можна зберегти зміни, внесені в робочу книгу після редагування\:{

~Файл Сохранить как...;

~Файл Печать;

~Файл Сохранить рабочую область...;

~Файл Сохранить как веб-страницу;

=Файл Сохранить;

}

// question: 434689 name: За допомогою якої команди можна задати режим відоб



::За допомогою якої команди можна задати режим відоб::За допомогою якої команди можна задати режим відображення формули MS Excel\:{

~виконати команду Вид→Строка формул;

~виконати команду Формат→Автоформат...;

=виконати команду Сервис→Параметры...-→Вид→Параметры окна\: формулы;

~Вставка→Объект;

~Вид→Представления;

}

// question: 434644 name: За допомогою ярлика аркуша робочої книги в МS Ехсе



::За допомогою ярлика аркуша робочої книги в МS Ехсе::За допомогою ярлика аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ здійснюють\:{

=перехід від одного аркуша до іншого;

~виклик iншого файлу;

~виклик програми МS ЕхсеІ;

~виклик іншої папки;

~виклик програми МS Word;

}

// question: 434206 name: Знак коефіцієнта кореляції вказує:



::Знак коефіцієнта кореляції вказує\:::Знак коефіцієнта кореляції вказує\:{

~на щільність кореляції

=на напрям стохастичного зв’язку

~на силу стохастичного зв’язку

~на ступінь розсіювання між випадковими величинами

~немає правильної відповіді

}

// question: 434914 name: Знак коефіцієнта кореляції вказує:



::Знак коефіцієнта кореляції вказує\:::Знак коефіцієнта кореляції вказує\:{

~на щільність кореляуії

=на напрям стохастичного звязку

~на силу стохастичного звязку

~на ступінь розсіювання між випадковими величинами

~на зміст концепції кореляції

}

// question: 434204 name: Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися ві



::Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися ві::Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися від {

~[-1;1)


~(-1;1)

=[-1;1]


~(-1;1]

~/-1;1/


}

// question: 434651 name: Із перерахованого: 1 - автоматичне проведення обчи

::Із перерахованого\: 1 - автоматичне проведення обчи::Із перерахованого\: 1 - автоматичне проведення обчислень за заданими формулами; 2 - взаємодія центрального процесора з таблицею розміщення файлів; 3 — побудова графіків і діаграм; 4 - оформлення і виведення електронних таблиць на друк; 5 - управління особистим розкладом — до функцій табличного процесора МS ЕхсеІ відносяться\:{

~1, 2;3 і 4;

=1, 3 і 4;

~1, 3, 4 і 5;

~2,3 і 4;

~3, 4 і 2;

}

// question: 434237 name: Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіп



::Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіп::Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною, називається\:{

=рівень значущості

~похибкою ІІ-го роду

~довірчою ймовірністю

~похибкою експерименту

~статистичною гіпотезою

}

// question: 434244 name: Ймовірність попадання критерію перевірки в критичн



::Ймовірність попадання критерію перевірки в критичн::Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область називається{

~рівень значущості

~довірчою ймовірністю

~похибкою експерименту

=міцність критерію

~похибкою ІІ-го роду

}

// question: 434241 name: Ймовірність прийняття правильного рішення називаєт



::Ймовірність прийняття правильного рішення називаєт::Ймовірність прийняття правильного рішення називається{

~рівень значущості

~похибкою ІІ-го роду

=довірчою ймовірністю

~похибкою експерименту

~статистичною гіпотезою

}

// question: 434239 name: Коли , то за критерієм Пірсона:



::Коли , то за критерієм Пірсона\:::[html]Коли , то за критерієм Пірсона\:{

~нульова гіпотеза відкидається

=нульова гіпотеза приймається

~приймається альтернативна гіпотеза

~нульова гіпотеза відкидається і приймається альтернативна гіпотеза

~всі відповіді правильні

}

// question: 434713 name: Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують



::Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують ::Команду Данные→Итоги... в MS Excel використовують для\:{

~обчислення суми значень у стовпцях;

~обчислення значень будь-яких функцій;

=проміжних підсумків;

~обчислення суми значень у рядках;

~обчислення суми значень у діапазоні;

}

// question: 434670 name: Контекстне меню під час редагування діаграми в МS



::Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ::Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ЕхсеІ викликають так\:{

=клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

~клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

~клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

~клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

~немає правильної відповіді;

}

// question: 434904 name: Кореляційне поле — це:



::Кореляційне поле — це\:::Кореляційне поле — це\:{

~множина точок на координатній площині, яка характеризує множину об'єктів;

=множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є відповідно чисельними значеннями показників X і У, що характеризують об'єкти однорідної сукупності;

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є відповідно чисельними значеннями показників X і У, що не залежать від умов дослідження;

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких не залежать від умов дослідження.

~множина точок на координатній площині, абсциси й ординати яких є заданими

}

// question: 434906 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X



::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У відсутній, якщо виконується умова\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


~r\=1

=r>114


}

// question: 434907 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X

::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і Y сильний, якщо виконується умова\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


=r\=1

~r>1


}

// question: 434908 name: Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X

::Кореляційний зв''язок між випадковими величинами X::Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У слабкий, якщо виконується умова\:{

~r>0;


~r<0;

=r\=0


~r\=1

~r>1


}

// question: 434152 name: Лінія апроксимації-це:

::Лінія апроксимації-це\:::Лінія апроксимації-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;

~лінія на координатній площині;

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.

~лінія у координатному просторі

}

// question: 434150 name: Лінія апроксимації:



::Лінія апроксимації\:::Лінія апроксимації\:{

~проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

~проходить через кореляційне поле довільним чином;

=проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії.

~проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

~лінія, яка є графіком експотенціальної функції

}

// question: 434903 name: Лінія регресії-це:



::Лінія регресії-це\:::Лінія регресії-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;

~лінія на координатній площині;

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.

~лінія у координатному просторі

}

// question: 434902 name: Лінія регресії:



::Лінія регресії\:::Лінія регресії\:{

~проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

~проходить через кореляційне поле довільним чином;

=проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії.

~проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

~лінія, яка є графіком експотенціальної функції

}

// question: 434151 name: Лінія тренду-це:



::Лінія тренду-це\:::Лінія тренду-це\:{

=графічне зображення рівняння регресії;

~лінія на координатній площині;

~лінія, що задовольняє рівняння прямої;

~лінія, що задовольняє рівняння кривої.

~лінія у координатному просторі

}

// question: 434149 name: Лінія Тренду:



::Лінія Тренду\:::Лінія Тренду\:{

~проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

~проходить через кореляційне поле довільним чином;

=проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії.

~проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

~лінія, яка є графіком експотенціальної функції

}

// question: 434147 name: Між випадковими величинами X і У при статистичній



::Між випадковими величинами X і У при статистичній ::Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності\:{

=значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У;

~значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;

~значенню величини X відповідає значення величини У

~значенню величини У відповідає значення величини Х

~значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;

}

// question: 434148 name: Між випадковими величинами X і У при статистичній



::Між випадковими величинами X і У при статистичній ::Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності {

~зміна величини X призводить до зміни величини У;

~зміна величини X не викликає зміну величини У;

=зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.

~зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;

~зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

}

// question: 434157 name: Між показниками X і Y при кореляційному зв''язку з



::Між показниками X і Y при кореляційному зв''язку з::Між показниками X і Y при кореляційному зв'язку зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова\:{

=r>0;


~r<0;

~r\=0


~r\=1

~r>1


}

// question: 434247 name: Міцність критерію – це:

::Міцність критерію – це\:::Міцність критерію – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

~Ймовірність прийняття правильного рішення

=Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

}

// question: 434162 name: На що вказує знак коефіцієнта кореляції:



::На що вказує знак коефіцієнта кореляції\:::На що вказує знак коефіцієнта кореляції\:{

~на щільність кореляуії

=на напрям стохастичного звязку

~на силу стохастичного звязку

~на ступінь розсіювання між випадковими величинами

~на зміст концепції кореляції

}

// question: 434916 name: Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини



::Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини ::Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини х, котрі отримані в результаті дослідів називаються{

=вибіркою об’єму n

~генеральною сукупністю

~розподілом випадкової величини

~дискретною випадковою величиною

~матрицею значень

}

// question: 434221 name: Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х



::Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х::Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х, котрі отримані в результаті n дослідів, називається\:{

=вибіркою об’єму n

~генеральною сукупністю

~дискретною випадковою величиною

~розподілом випадкової величини

~щільністю розподілу

}

// question: 434918 name: Найчастіше використовують такі лінії тренду:



::Найчастіше використовують такі лінії тренду\:::Найчастіше використовують такі лінії тренду\:{

~лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу

~лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна

~лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності

~лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,

=лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна

}

// question: 434153 name: Неможливі значення коефіцієнта кореляції випадкових



::Неможливі значення коефіцієнта кореляції випадкових::[html]Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняють умову\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


=r\=1

~-1<\=r<\=1

}

// question: 434905 name: Область можливих значень коефіцієнта кореляції вип



::Область можливих значень коефіцієнта кореляції вип::Область можливих значень коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняє умову\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


=r\=1

~-1<\=r<\=1

}

// question: 434662 name: Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS



::Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS::Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS Ехсеl у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки\:{

~Заголовки;

~Лини сетки;

~Подписи данных;

~Ряд;

=Легенда;



}

// question: 434672 name: Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначен

::Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначен::Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначена для\:{

=форматування всіх елементів діаграми;

~створення діаграми;

~зміни виду діаграми;

~форматування тільки підписів осей;

~тільки зміни розміру діаграми;

}

// question: 434714 name: Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в M



::Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в M::Перед тим, як виконати команду Данные→Итоги... в MS Excel, необхідно\:{

~обчислити суму значень у стовпцях;

=відсортувати значення;

~створити критерій умов.

~виділити комірку;

~обчислити суму значень у рядах;

}

// question: 434654 name: Після натискання на функціональну клавішу Р2 в еле



::Після натискання на функціональну клавішу Р2 в еле::Після натискання на функціональну клавішу Р2 в електронних таблицях МS ЕхсеІ\:{

=виділена комірка стає доступною для редагування;

~виділена комірка переходить у режим відображення даних;

~активізується меню МS ЕхсеІ;

~викликається Контекстне меню;

~виділена комірка стає недоступною для редагування;

}

// question: 434146 name: Поняття кореляція в перекладі з латинської означа



::Поняття кореляція в перекладі з латинської означа::Поняття кореляція в перекладі з латинської означає\:{

~рух назад;

=співвідношення, взаємозв'язок;

~лінійну залежність між випадковими величинами;

~криволінійну залежність між випадковими величинами.

~хаотичний рух

}

// question: 434909 name: При кореляційному зв''язку між показниками X і Y з



::При кореляційному зв''язку між показниками X і Y з::При кореляційному зв'язку між показниками X і Y зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова\:{

=r>0;


~r<0;

~r\=0


~r\=1

~r>1


}

// question: 434159 name: При однофакторному регресійному аналізі суть метод

::При однофакторному регресійному аналізі суть метод::При однофакторному регресійному аналізі суть методу найменших квадратів полягає\:{

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться мінімальна кількість точок кореляційного поля

=в пошyці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму квадратів залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.

~в пошуці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.

~у пошуці потрібної кількості точок кореляційного поля, що забезпечують побудову на ньому квадратів з найменшою площею.

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться максимальна кількість точок кореляційного поля

}

// question: 434240 name: При проведенні досліджень необхідно забезпечити на



::При проведенні досліджень необхідно забезпечити на::При проведенні досліджень необхідно забезпечити наступні вимоги до вибірки\:{

~структурну відповідність, однорідність

=однорідність, репрезентативність, співпадання умов спостережень

~репрезентативність, співпадання умов спостережень

~однорідність, співпадання умов спостережень

~однорідність, репрезентативність,

}

// question: 434900 name: При статистичній залежності між випадковими величи



::При статистичній залежності між випадковими величи::При статистичній залежності між випадковими величинами X і У\:{

=значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У;

~значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;

~значенню величини X відповідає значення величини У

~значенню величини У відповідає значення величини Х

~значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;

}

// question: 434901 name: При статистичній залежності між випадковими величи



::При статистичній залежності між випадковими величи::При статистичній залежності між випадковими величинами X і У{

~зміна величини X призводить до зміни величини У;

~зміна величини X не викликає зміну величини У;

=зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.

~зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;

~зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

}

// question: 434181 name: Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння:



::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\:::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\: y\=2x+3{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434183 name: Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння:



::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\:::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\: y\=-5x+3{

=лінійна

~від’ємна

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434185 name: Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння:



::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\:::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\: y\=234x-9{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434187 name: Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння:



::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\:::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\: y\=1/2x+3/4{

=лінійна

~степенева

~дробова


~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434189 name: Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння:



::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\:::Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння\: y\=0,2x+1,3{

=лінійна

~степенева

~десяткова

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434182 name: Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=-



::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=-::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=-5x+3{

=лінійна

~від’ємна

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434188 name: Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=0



::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=0::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=0,2x+1,3{

=лінійна

~степенева

~десяткова

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434186 name: Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=1



::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=1::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=1/2x+3/4{

=лінійна

~степенева

~дробова


~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434180 name: Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=2



::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=2::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=2x+3{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434184 name: Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=2



::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=2::Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння\: y\=234x-9{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434927 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=-5x



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=-5x::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=-5x+3{

=лінійна

~від’ємна

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434930 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=0,2



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=0,2::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=0,2x+1,3{

=лінійна

~степенева

~десяткова

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434929 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=1/2



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=1/2::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=1/2x+3/4{

=лінійна

~степенева

~дробова


~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434931 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=14x



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=14x::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=14x+35{

=лінійна

~степенева

~ціло-чисельна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434928 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=234



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=234::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=234x-9{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434926 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=2x+



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=2x+::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: y\=2x+3{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434937 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=0.4



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=0.4::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=0.42ln(x)-2.2{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434934 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=0.5



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=0.5::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=0.5ln(x)+2{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434935 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=1/2



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=1/2::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=1/2ln(x)+2{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434933 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=2ln



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=2ln::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=2ln(x)+112{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434936 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=2ln



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=2ln::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=2ln(x)-2{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434932 name: Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=32l



::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=32l::Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння\: у\=32ln(x)+2{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434229 name: Припущення, котрі відносяться до виду розподілу ви



::Припущення, котрі відносяться до виду розподілу ви::Припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів є\:{

~функції розподілу

~щільності розподілу

=статистичні гіпотези

~параметри розподілу

~напрям зв’язку

}

// question: 434617 name: Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу:



::Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу\:::Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу\:{

~число, функція, текст і текст, що повторюється;

~число, таблиця, вектор, матриця;

~число, дата, текст, формула, функція;

~число, формула, сектор, текст;

~число, функція, графік, діапазон;

}

// question: 434910 name: Регресійний аналіз- це



::Регресійний аналіз- це::Регресійний аналіз- це{

=розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.

~Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій

~сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки

~сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин

}

// question: 434245 name: Рівень значущості –це:



::Рівень значущості –це\:::Рівень значущості –це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

~Ймовірність прийняття правильного рішення

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

=Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

~Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

}

// question: 434658 name: Ряд -це:



::Ряд -це\:::Ряд -це\:{

~група суміжних комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ, що знаходяться в одному рядку й обов'язково розміщені в порядку зростання чи спадання;

~група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному стовпці й обов'язково розміщені в порядку зростання чи спадання;

=група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному стовпці і представлені на діаграмі у вигляді послідовності крапок.;

~група суміжних комірок електронної таблиці МЗ ЕхсеІ, що знаходяться в одному рядку і представлені на діаграмі у вигляді послідовності крапок.;

~немає правильної відповіді;

}

// question: 434709 name: Символи # у числовому полі комірки електронної таб



::Символи \# у числовому полі комірки електронної таб::Символи \# у числовому полі комірки електронної таблиці MS Excel вказують на те, що\:{

~дія заборонена;

~число некоректне;

=кількість цифр у комірці більша, ніж ширина стовпця;

~неправильно вказаний тип даних;

~число введене буквами;

}

// question: 434659 name: Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб поб



::Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб поб::Скільки етапів потрібно виконати для того, щоб побудувати діаграму в МS ЕхсеІ\:{

~три;


=чотири;

~п'ять;


~десять;

~девять;


}

// question: 434248 name: Статистичний критерій К – це:

::Статистичний критерій К – це\:::Статистичний критерій К – це\:{

~Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

~Ймовірність прийняття правильного рішення

~Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

~Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

=Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

}

// question: 434236 name: Статистичні гіпотези це:



::Статистичні гіпотези це\:::Статистичні гіпотези це\:{

=припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів

~уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки, що попали у вибірку

~припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів

~величини, котрі можуть приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень

~немає правильної відповіді

}

// question: 434243 name: Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не п



::Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не п::Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається, називається\:{

~статистична гіпотеза

~статистичний критерій К

=критична область

~рівень значущості

~міцність критерію

}

// question: 434911 name: Суть методу найменших квадратів при однофакторному



::Суть методу найменших квадратів при однофакторному::Суть методу найменших квадратів при однофакторному регресійному аналізі полягає\:{

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться мінімальна кількість точок кореляційного поля

=в пошyці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму квадратів залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.

~в пошуці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.

~у пошуці потрібної кількості точок кореляційного поля, що забезпечують побудову на ньому квадратів з найменшою площею.

~в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться максимальна кількість точок кореляційного поля

}

// question: 434899 name: Термін кореляція в перекладі з латинської означає



::Термін кореляція в перекладі з латинської означає::Термін кореляція в перекладі з латинської означає\:{

~рух назад;

=співвідношення, взаємозв'язок;

~лінійну залежність між випадковими величинами;

~криволінійну залежність між випадковими величинами.

~хаотичний рух

}

// question: 434648 name: У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операці



::У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операці::У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операції множення використовують знак\:{

~^;


~.;

~х;


=*;

~/;


}

// question: 434649 name: У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — чис

::У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — чис::У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — число 6, у комірці С1 — число 3. Результатом виконання формули \=А1+В1/2*С1в МS ЕхсеІ буде\:{

~7/6;


~10,5;

~9.5;


~помилка;

=10


}

// question: 434669 name: У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побуд

::У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побуд::У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побудови діаграми в МS ЕхсеІ на екрані монітора з'являється вікно\:{

~Свойства диаграммы;

~Вставка;

~Формат;


=Формат области диаграммы;

~Удалить;

}

// question: 434686 name: Укажіть перелік, що містить умовні позначення тіль



::Укажіть перелік, що містить умовні позначення тіль::Укажіть перелік, що містить умовні позначення тільки статистичних функцій MS Excel\:{

~СРЗНАЧ, SQRT, СУММ;

~МИН, ЕХР, МАКС;

~МИН, SIN, СУММ;

=МИН, МАКС, СУММ;

~МИН, COS МИН;

}

// question: 434233 name: Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки



::Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки::Уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки, що попали у вибірку називається\: {

=генеральною сукупністю

~законом розподілу

~гістограмою розподілу

~частиною вибірки

~статистичною гіпотезою

}

// question: 434214 name: Функціональна залежність між значеннями випадкових



::Функціональна залежність між значеннями випадкових::Функціональна залежність між значеннями випадкових величин та ймовірностями з якими вони приймають ці значення називають\:{

~щільністю розподілу

~гістограмою розподілу

~медіаною розподілу

=законом розподілу

~випадковою залежністю

}

// question: 434231 name: Фунція розподілу стандартної нормальної випадково



::Фунція розподілу стандартної нормальної випадково::[html]Фунція розподілу стандартної нормальної випадкової величини має форму кривої. Форма кривої не зміниться при зміні\:{

~дисперсії

=математичного сподівання

~ймовірності

~щільності

~всі відповіді правильні

}

// question: 434647 name: Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS Ех



::Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS Ех::Чим відрізняються адреси комірок $А$1 i А1 в МS ЕхсеІ \:{

~немає різниці;

=адреса $А$1 під час копіювання комірки не змінюється;

~$А$1 - адреса виділеної комірки

~адреса $А$1 під час копіювання комірки змінюється;

~адреса діапазону комірок;

}

// question: 434650 name: Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділи



::Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділи::Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділити на суму чисел, які містяться в комірках А2 і АЗ. Для знаходження результату треба створити в довільній комірці електронної таблиці МS ЕхсеІ формулу\: {

~\=А1\:(А2+АЗ);

~\=А1/СУММ(А2,АЗ);

~\=А1/А2+А3;

=\=А1/(А2+А3);

~\=А1/[А2+А3];

}

// question: 434690 name: Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5



::Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5::Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5;15) в MS Excel\:{

=невідомо;

~25;

~АЗ+5;


~10;

~5;


}

// question: 434634 name: Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ:

::Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ\:::Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ\:{

~сумі чисел 12, 20,11 і 15;

~сумі чисел 12, 20, що містяться в комірках А11 і В15;

~сумі чисел 12, 20 і числових значень, які містяться в комірках А11 і В15;

=сумі чисел 12, 20 і всіх числових значень, які знаходяться в діапазоні комірок А11\: В15;

~сумі чисел, що міститься в діапазоні комірок А11 і В15;

}

// question: 434697 name: Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в M



::Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в M::Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в MS Excel\:{

~28 янв. 2005;

~28/02/20;

=28.02.05;

~02.28.05;

~05.28.02;

}

// question: 434696 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1=2;15;25) в M



::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1\=2;15;25) в M::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1\=2;15;25) в MS Excel\:{

~15;


=25;

~функція задана невірно;

~10;

~5;


}

// question: 434692 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS Excel\:{

~1;


=2;

~функція задана невірно;

~3;

~2,1;


}

// question: 434694 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в ::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в MS Excel\:{

=10;


~20;

~функція задана невірно;

~1;

~2;


}

// question: 434701 name: Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5

::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5::Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5;8);6) в MS Excel\:{

=8;


~6;

~5;


~2;

~3;


}

// question: 434691 name: Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ:В6)

::Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ\:В6)::Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ\:В6) в MS Excel\:{

~18;


~(А3+В6+З6)\:2;

=невідомо;

~16+20/2;

~4;


}

// question: 434218 name: Щільність розподілу для неперервної випадкової вел

::Щільність розподілу для неперервної випадкової вел::Щільність розподілу для неперервної випадкової величини – це\:{

~первісна від функції розподілу

~інтеграл від функції розподілу

~факторіал від функції розподілу

~квадрат функції розподілу

=похідна від функції розподілу

}

// question: 434720 name: Що відображається в комірці електронної таблиці MS



::Що відображається в комірці електронної таблиці MS::Що відображається в комірці електронної таблиці MS Excel після введення в неї формули\:{

~число;


~функція;

~формула;

=сама формула або результат виконання формули;

~діаграма;

}

// question: 434210 name: Що входить до задач обробки і аналізу даних для лі



::Що входить до задач обробки і аналізу даних для лі::Що входить до задач обробки і аналізу даних для лікаря\:{

~аналіз результатів досліджень

~інтрепретація результатів досліджень

~уявлення про основні статистичні методи

=всі відповіді правильні

~засвоєння пакету прикладних програм

}

// question: 434655 name: Що з перерахованого: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источн



::Що з перерахованого\: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источн::Що з перерахованого\: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источник данных диаграммы; 3 - Подписи данных; 4 - Параметры диаграммы; 5 - Размещение диаграммы 6 - Заголовок - не є кроком побудови діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~2 і 5;


=З і 6;

~2,4,5 і 6;

~1 і 6;

~3, 6 і 2;

}

// question: 434160 name: Що означає адекватність моделі регресії?



::Що означає адекватність моделі регресії?::Що означає адекватність моделі регресії?{

~дану модель доцільно замінити іншою моделлю регресії

~дана модель є виключно криволінійною моделлю регресії.

~дана модель є виключно лінійною моделлю регресії

=її заміна будь-якою іншою моделлю істотно не покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

~її заміна будь-якою іншою моделлю суттєво покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

}

// question: 434208 name: Що означає термін регресія:



::Що означає термін регресія\:::Що означає термін регресія\:{

=тенденцію зміни випадкових величин

~повернення до середнього значення

~нормалізація параметрів розподілу

~напрям стохастичного зв’язку

~швидкість розподілу

}

// question: 434164 name: Що таке лінія регресії?



::Що таке лінія регресії?::Що таке лінія регресії?{

=графік функції, максимально наближеної до заданих значень

~графік функції розподілу

~графік функції випадкової величини

~графік функції щільності

~графік функції дискретної випадкової величини

}

// question: 434917 name: Що таке лінія тренду?



::Що таке лінія тренду?::Що таке лінія тренду?{

=графік функції, максимально наближеної до заданих значень

~графік функції розподілу

~графік функції випадкової величини

~графік функції щільності

~графік функції дискретної випадкової величини

}

// question: 434665 name: Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ:



::Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ\: ::Що таке нестандартні діаграми в МS ЕхсеІ\: {

=різновид стандартних діаграм;

~особливий клас діаграм;

~різновид стандартних діаграм із деякими нестандартними особливостями конфігурації;

~немає вірної відповіді;

~таких не існує;

}

// question: 434666 name: Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:



::Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ\:::Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ\:{

~простір між осями координат;

=простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

~кроки побудови діаграми;

~дані, на основі яких будується діаграма;

~щось інше

}

// question: 434667 name: Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ:



::Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ\:::Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ\:{

=простір між осями координат;

~простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

~щось інше;

~кроки побудови діаграми;

~дані, на основі яких будується діаграма;

}

// question: 434205 name: Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор



::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції стохастичного взаємозв’язку між випадковими величинами\:{

~силу та напрям

~напрям та щільність

~розсіювання та напрям

=силу та щільність

~всі відповіді правильні

}

// question: 434915 name: Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор



::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кор::Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції?{

~Силу та напрям

~напрям

=силу


~розсіювання

~щільність

}

// question: 434203 name: Як задається кореляційна залежність між випадковим



::Як задається кореляційна залежність між випадковим::Як задається кореляційна залежність між випадковими величинами\:{

~у вигляді таблиць

=вибіркових значень

~матриць


~моментів І-го і ІІ-го порядку розподілу

~моментів II-го і ІIІ-го порядку розподілу

}

// question: 434664 name: Як інакше можна назвати діаграму, створену засобам



::Як інакше можна назвати діаграму, створену засобам::Як інакше можна назвати діаграму, створену засобами програми МS ЕхсеІ\:{

~малюнок;

~зображення;

=ряд даних;

~картинка;

~немає вірної відповіді;

}

// question: 434653 name: Як можна обчислити суму числових даних діапазону к



::Як можна обчислити суму числових даних діапазону к::Як можна обчислити суму числових даних діапазону комірок Р5\:Р15 у МS ЕхсеІ\:{

~виділити комірку Р15 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5\:Р15;

~виділити діапазон комірок Р5\:Р15 і застосувати функцію ЗНАЧ;

=виділити комірку Р16 і активізувати кнопку Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

~виділити діапазон комірок Р5\:Р15 і застосувати функцію МАКС;

~виділити комірку Р5 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5\:Р15;

}

// question: 434721 name: Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS



::Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS::Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS Excel після її введення в комірку\:{

~виконати команду Вид→Строка формул;

=виділити комірку й ознайомитись із вмістом рядка формул;

~виконати команду Окно→Отобразить...;

~виконати команду Сервис→Показать;

~клікнути на комірці ПКМ;

}

// question: 434154 name: Яка виконується умова, щоб коефіцієнт кореляції був відсутній



::Яка виконується умова, щоб коефіцієнт кореляції був відсутній::[html]Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був відсутній\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


~r\=1

=r>114


}

// question: 434155 name: Яка виконується умова, щоб коефіцієнт кореляції був відсутній

::Яка виконується умова, щоб коефіцієнт кореляції був відсутній::[html]Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і Y був сильний\:{

~r>0;


~r<0;

~r\=0


=r\=1

~r>1


}

// question: 434156 name: Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м

::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв''язок м::Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був слабкий\:{

~r>0;


~r<0;

=r\=0


~r\=1

~r>1


}

// question: 434684 name: Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронн

::Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронн::Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронної таблиці MS Excel\:{

~А1;


~А1,А2;

=$А$12;


~0.12;

~0\:12;


}

// question: 434683 name: Яка з адрес є відносною адресою комірки електронно

::Яка з адрес є відносною адресою комірки електронно::Яка з адрес є відносною адресою комірки електронної таблиці MS Excel\:{

=012;


~$012;

~$0$12;


~0.12;

~0\:12;


}

// question: 434177 name: Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів

::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434179 name: Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів



::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рів::Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434173 name: Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо



::Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо ::Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту. {

~лінійна

=степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434171 name: Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується пр



::Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується пр::Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434169 name: Яка лінія апроксимації корисна для опису характери



::Яка лінія апроксимації корисна для опису характери::Яка лінія апроксимації корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

=поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434167 name: Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні ха



::Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні ха::Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434176 name: Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн



::Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн::Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434178 name: Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн



::Яка лінія регресії будується відповідно до рівнянн::Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434172 name: Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо знач



::Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо знач::Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту. {

~лінійна

=степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434170 name: Яка лінія регресії з успіхом застосовується при мо



::Яка лінія регресії з успіхом застосовується при мо::Яка лінія регресії з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434168 name: Яка лінія регресії корисна для опису характеристик



::Яка лінія регресії корисна для опису характеристик::Яка лінія регресії корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

=поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434919 name: Яка лінія регресії придатна при моделюванні характ



::Яка лінія регресії придатна при моделюванні характ::Яка лінія регресії придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434922 name: Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значен



::Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значен::Яка лінія тренда дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту. {

~лінійна

=степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434921 name: Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моде



::Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моде::Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434920 name: Яка лінія тренда корисна для опису характеристик,



::Яка лінія тренда корисна для опису характеристик, ::Яка лінія тренда корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

=поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434924 name: Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння:



::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\:::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\: y \= b1x + b0{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434925 name: Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння:



::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\:::Яка лінія тренду будується відповідно до рівняння\: у \= c • ln(x) + b{

~лінійна

~степенева

=логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434166 name: Яка лінія тренду придатна при моделюванні характер



::Яка лінія тренду придатна при моделюванні характер::Яка лінія тренду придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?{

=лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

~експонентна

}

// question: 434614 name: Яке з наведених позначень відповідає позначенню за



::Яке з наведених позначень відповідає позначенню за::Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ\: {

~АЯ;


~ІП;

=LN;


~A1;

~1A;


}

// question: 434615 name: Яке з наведених позначень відповідає позначенню за

::Яке з наведених позначень відповідає позначенню за::Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка рядка електронної таблиці MS Excel\:{

=55;


~АВ;

~С2;


~2C;

~22S;


}

// question: 434636 name: Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в ел

::Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в ел::Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

~А5,А15;


~А5;С5;

=А5\:С5;


~А5/А15;

~А5*А15;


}

// question: 434633 name: Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в

::Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в ::Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

=В10\:В15;

~В10,С10;

~В10;В15;

~В10/В15;

~В10*В15;

}

// question: 434682 name: Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазо



::Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазо::Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазону комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~Е10;F10;

~Е10;F15;

=В6\:Е10;

~В6;Е10;

~В2/Е20;


}

// question: 434708 name: Який із виразів є правильним у MS Excel:

::Який із виразів є правильним у MS Excel\:::Який із виразів є правильним у MS Excel\:{

=\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;"В1>5";В1\:В8);

~\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;">5";В1\:В8);

~\=СУММЕСЛИ(А1\:А8;"А1>5");

~СУММЕСЛИ[А1\:А8;"В1>5";В1\:В8]

~СУММЕСЛИ((А1\:А8;"В1>5";)В1\:В8)

}

// question: 434711 name: Який із виразів є правильним у MS Excel:



::Який із виразів є правильним у MS Excel\:::Який із виразів є правильним у MS Excel\:{

~\=ЕСЛИ(А1\:А8>0;АВS(А1);0);

=\=ЕСЛИ(А1>5;В1;В1+2);

~\=ЕСЛИ(С8^2;D8*2;D8);

~\=ЕСЛИ(А1>5;В1MIN;В1+2);

~\=ЕСЛИ(А1>5MAKC;В1;В1+2);

}

// question: 434223 name: Який розподіл використовується при вирішенні зада



::Який розподіл використовується при вирішенні зада::Який розподіл використовується при вирішенні задач надійності медичного обладнання та апаратури та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета


~Біноміальний

=Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434225 name: Який розподіл використовується при вирішенні зада

::Який розподіл використовується при вирішенні зада::Який розподіл використовується при вирішенні задач викликів до хворого дільничих лікарів та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета


~Біноміальний

=Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434224 name: Який розподіл використовується при вирішенні задач

::Який розподіл використовується при вирішенні задач::Який розподіл використовується при вирішенні задач розповсюдження епідемії та в інших задачах масового обслуговування{

~Госсета


~Біноміальний

=Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434663 name: Яким із вказаних способів не можна видалити діагра

::Яким із вказаних способів не можна видалити діагра::Яким із вказаних способів не можна видалити діаграму в МS Ехсеl\:{

~виділити діаграму і виконати команду вырезать;

~виконати команду Правка→Удалить лист;

~виділити діаграму і натиснути на клавішу Delete;

~в Контекстному меню вибрати команду Удалить лист;

=виконати команду Правка→Очистить;

}

// question: 434161 name: Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії



::Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії::Яким методом оцінюють адекватність моделі регресії\:{

=дисперсійного аналізу

~кореляційного аналізу

~регресійного аналізу

~лінійного програмування

~математичного аналізу

}

// question: 434626 name: Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої



::Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої::Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої книги в МS ЕхсеІ\:{

~виділити аркуш ЛистЗ виконати команду ФорматЛистСкрыть;

~виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду СервисАвтозамена...;

=виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду ПравкаУдапить лист;

~виділити аркуш ЛистЗ виконати команду ФорматЛистПреименовать;

~виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду СервисИсправления...;

}

// question: 434699 name: Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в



::Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в ::Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в MS Excel\:{

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Delete;

=Виділити рядок 7 і виконати команду Правка→Удалить;

~Виділити рядок 7, виконати команду Правка і натиснути на клавішу Esc;

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Insert;

~Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Enter;

}

// question: 434668 name: Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок ді



::Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок ді::Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;

~клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;

=двічі поспіль з деякою паузою клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки діаграми, що підлягає виділенню;

~клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;

~клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;

}

// question: 434630 name: Яким способом можна виділити діапазон комірок А1:С



::Яким способом можна виділити діапазон комірок А1\:С::Яким способом можна виділити діапазон комірок А1\:С10 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виконати команду ПравкаВыделить все;

~спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім -по комірці С10;

=кліком ЛКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ЛКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;

~кліком ПКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ПКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;

~спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім, натиснувши клавiшу Shift клiкнути по комірці С10;

}

// question: 434642 name: Яким способом можна вставити стовпець справа від с



::Яким способом можна вставити стовпець справа від с::Яким способом можна вставити стовпець справа від стовпця В в електронній таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити стовпець В і виконати команду ВставкаСтолбцы;

~виділити комірку В1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

=виділити комірку С2 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

~виділити комірку А1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

~виділити комірку С1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

}

// question: 434674 name: Яким способом можна додати дані до діаграми в МS Е



::Яким способом можна додати дані до діаграми в МS Е::Яким способом можна додати дані до діаграми в МS ЕхсеІ\:{

~виконати команду Вставка→Данные;

~виконати команду Правка→Добавить і скористатись опціями вікна Добавить данные, що відкриється;

=у вікні Мастер диаграмм (шаг 2 из 4)\: источник данных диаграммы скористатись кнопками і вікнами вкладки Ряд;

~Вставка→Диаграмма;

~це неможливо зробити;

}

// question: 434637 name: Яким способом можна очистити комірку С7 електронно



::Яким способом можна очистити комірку С7 електронно::Яким способом можна очистити комірку С7 електронної таблиці МS ЕхсеІ від уведених даних\:{

~виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаУдалить;

=виділити комірку С7 і натиснути на клавішу Delete;

~виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаВырезать;

~виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Вырезать;

~виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Удалить содержимое;

}

// question: 434718 name: Яким способом можна перевести комірку електронної



::Яким способом можна перевести комірку електронної ::Яким способом можна перевести комірку електронної таблиці MS Excel в режим редагування\:{

=виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р2;

~виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р4;

~клікнути по комірці ПКМ;

~виконати комади Сервис→Параметры;

~виконати комади Правка→Редактировать;

}

// question: 434700 name: Яким способом можна перейти на третій аркуш відкри



::Яким способом можна перейти на третій аркуш відкри::Яким способом можна перейти на третій аркуш відкритої робочої книги в MS Excel\:{

~виконати команду Формат→ЛистЗ;

~виконати команду Вставка→ЛистЗ;

~виконати команду Правка→Перейти...→ЛистЗ;

=клікнути ЛКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;

~клікнути ПКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;

}

// question: 434695 name: Яким способом можна перенести формулу з комірки В6



::Яким способом можна перенести формулу з комірки В6::Яким способом можна перенести формулу з комірки В6 у комірку С8 електронної таблиці MS Excel\:{

~виділити комірку В6, виконати команду Правка→Копировать, виділити комірку С8 і виконати команду Правка→Вставить;

=виділити комірку В6, виконати команду Правка→Вырезать, виділити комірку С8 і виконати команду Правка→Вставить;

~виділити комірку В6 і при натиснутій ЛКМ перетягнути її межі на комірку С8;

~виділити комірку С8, виконати команду Правка→Вырезать, виділити комірку В6 і виконати команду Правка→Вставить;

~виділити комірку В6 і при натиснутій ПКМ перетягнути її межі на комірку С8;

}

// question: 434687 name: Яким способом можна скопіювати таблицю з першого а



::Яким способом можна скопіювати таблицю з першого а::Яким способом можна скопіювати таблицю з першого аркуша робочої книги на другий у MS Excel\:{

=виділити таблицю, виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

~виділити таблицю, виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;

~виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

~виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;

~виконати команду Правка→Вырезать виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

}

// question: 434685 name: Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В



::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В6 у діапазон комірок В7\:В13 у MS Excel\:{

~виконати команду Правка→Копировать;

=виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ЛКМ до комірки В13 включно;

~виділити діапазон комірок В7\:В13 і клікнути ЛКМ по комірці В6;

~виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ПКМ до комірки В13 включно;

~виконати команду Правка→Заполнить;

}

// question: 434629 name: Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е



::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е::Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е4 в діапазон комірок Е4\:Е10 електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~виділити діапазон комірок Е4\:Е10 і клікнути ЛКМ по комірці Е4;

=виділити комірку Е4 і перемістити при натиснутій ЛКМ її маркер заповнення вниз до комірки Е10 включно;

~виконати команду ПравкаКопировать;

~виділити діапазон комірок Е4\:Е10 і клікнути ПКМ по комірці Е4;

~виконати команду ПравкаКопировать все;

}

// question: 434616 name: Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовп



::Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовп::Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ\:{

~при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

=виділити будь-яку комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец Ширина..., увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;

~виконати команду ДанныеФорма...;

~виділити першу комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;

~при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію ряда A. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

}

// question: 434635 name: Яким способом не можна видалити або приховати стов



::Яким способом не можна видалити або приховати стов::Яким способом не можна видалити або приховати стовпець із таблиці в МS ЕхсеІ\:{

=виконати команду ПравкаОчиститьСодержимое;

~виконати команду ПравкаУдалитьСтолбец;

~клікнути ПКМ по будь-якій комірці стовпця, що треба видалити, з Контекстного меню вибрати опцію Удалить... і активізувати опцію столбец у вікні Удаление ячеек, яке відкриється;

~виділити стовпець, клікнувши на його заголовку і з Контекстного меню вибрати команду Удалить;

~виконати команду ФорматСтолбецСкрыть;

}

// question: 434702 name: Яким способом не можна обчислити суму числових дан



::Яким способом не можна обчислити суму числових дан::Яким способом не можна обчислити суму числових даних діапазону комірок А1\:Р1 в електронній таблиці MS Excel\:{

=Виділити діапазон комірок А1\:С1 і натиснути на клавіщу +;

~Виділити комірку G1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

~у комірку Н1 увести функцію СУММ(АІ\:Р1);

~Виділити комірку C1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

~у комірку N1 увести функцію СУММ(АІ\:Р1);

}

// question: 434623 name: Які з наведених даних є даними текстового типу в М



::Які з наведених даних є даними текстового типу в М::Які з наведених даних є даними текстового типу в МS ЕхсеІ\:{

~А1+А2;


~12 березня;

=відомість;

~12.01.2005;

~A1;4.12/3/05;

}

// question: 434622 name: Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ



::Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ::Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ ЕхсеІ\:{

=123;


~12.01.2005

~A1;4.12/3/05;

~1 серпня;

~5 вересня 2000 року;

}

// question: 434212 name: Які параметри має нормований нормальний закон розп



::Які параметри має нормований нормальний закон розп::Які параметри має нормований нормальний закон розподілу\:{

=Математичне сподівання – 0, дисперсія – 1

~Математичне сподівання – 1, дисперсія – 1

~Математичне сподівання – 0, дисперсія – 0

~Математичне сподівання – 1, дисперсія – 2

~Математичне сподівання – 1.5, дисперсія – 0

}

// question: 434209 name: Які результати прогнозу дає “регресія до середньог



::Які результати прогнозу дає “регресія до середньог::Які результати прогнозу дає “регресія до середнього”\:{

~стандартне відхилення дорівнює коефіцієнту кореляції

~пояснює відсутність кореляційного зв’язку

~стандартне відхилення дорівнює коефіцієнту корелції

~вказує на напрям стохастичного зв’язку

~вказує на силу стохастичного зв’зку

}

// question: 434220 name: Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові



::Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові::Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові події такі, як число викликів швидкої допомоги за певний проміжок часу, черги до лікаря в поліклініці, епідемії\:{

~Госсета


=Біноміальному

~Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434222 name: Якому закону розподілу підпорядковуються малоймові

::Якому закону розподілу підпорядковуються малоймові::Якому закону розподілу підпорядковуються малоймовірні події, які відбуваються у довгій серії незалежних випробувань декілька разів\:{

~Госсета


~Біноміальному

=Пуассона

~Гаусса

~Менделя


}

// question: 434175 name: Яку лінію апроксимації варто використовувати в том

::Яку лінію апроксимації варто використовувати в том::Яку лінію апроксимації варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

=експонентна

}

// question: 434174 name: Яку лінію регресії варто використовувати в тому ви



::Яку лінію регресії варто використовувати в тому ви::Яку лінію регресії варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

=експонентна

}

// question: 434923 name: Яку лінію тренда варто використовувати в тому випа



::Яку лінію тренда варто використовувати в тому випа::Яку лінію тренда варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.{

~лінійна

~степенева

~логарифмічна

~поліноміальна

=експонентна

}

// question: 434705 name: Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на



::Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на::Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel\:{

~ЕСЛИ;


~МАКС;

=СУММ;


~АВS;

~СЧЕТ;


}

// question: 434717 name: Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попере

::Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попере::Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попередньо не був установлений формат даних, то інформація, що буде в неї вводитись, матиме формат\:{

~числовий;

~текстовий;

=загальний;

~довільний;

~грошовий;

}

// question: 434645 name: Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ



::Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ::Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ, то в рядку формул буде міститись інформація про\:{

~перелік усіх функцій МS ЕхсеІ ;

~ярлик поточного аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ ;

=адресу поточної комірки;

~адресу документа МS ЕхсеІ;

~перелік статистичних функцій МS ЕхсеІ;

}

// question: 434652 name: Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених пі



::Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених пі::Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених після коми, не вміщається в комірці електронної таблиці, то\:{

~число заокруглюється до такої кількості десяткових знаків після коми, скільки поміститься в комірці;

~цифри, які не помістились у комірку, накладаються на сусідню комірку, якщо вона незаповнена; ,

=в комірці відображаються символи \#\#\#\#;

~з'явиться вікно з повідомленням про помилку;

~в комірці відображаються символи \#ИМЯ;

}

// question: 434249 name: Якщо, то за критерієм Стьюдента:



::Якщо, то за критерієм Стьюдента\:::Якщо, то за критерієм Стьюдента\:{

~нульова гіпотеза відкидається

=нульова гіпотеза приймається

~приймається альтернативна гіпотеза

~нульова гіпотеза відкидається і приймається альтернативна гіпотеза

~всі відповіді правильні

}

Засоби прогнозування. Формальна логіка у вирішенні задач діагностики, лікування та профілактики захворювань.Формалізація та алгоритмізація медичних задач.

Огляд спроби 1

Тест початий понеділок 16 Березень 2009 13:54

Завершено понеділок 16 Березень 2009 14:13

Пройшло часу 18 хв 32 сек

Балів 15/24

Оцінка 7.5 з можливих 12 (63%)


Сторінка: 1 2 (Далі)

Відображати всі питання на одній сторінці

Question 1

Балів: 1

Дискретність - це

Виберіть одну правильну відповідь a. спосіб подання інформації

b. спосіб подання алгоритму

c. властивість алгоритму*

d. тип алгоритму

e. джерело виникнення алгоритму

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 2

Балів: 1

Яким способом можна очистити комірку С7 електронної таблиці МS ЕхсеІ від уведених даних:

Виберіть одну правильну відповідь a. виділити комірку С7 і натиснути на клавішу Delete;

b. виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаВырезать;

c. виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Удалить содержимое;*

d. виділити комірку С7 і виконати команду ПравкаУдалить;

e. виділити комірку С7 і в Контекстному меню вибрати команду Вырезать;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 3

Балів: 1

Якими методами може бути отримане медичне зображення?

Виберіть одну правильну відповідь a. Радіологічними методами.

b. Природними методами.

c. Нерадіологічними методами.

d. Комп’ютерними методами.

e. Радіологічними або нерадіологічними методами. *

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 4

Балів: 1

Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=1/2x+3/4

Виберіть одну правильну відповідь a. лінійна *

b. степенева

c. експонентна

d. поліноміальна

e. дробова

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 5

Балів: 1

Лінія апроксимації-це:

Виберіть одну правильну відповідь a. графічне зображення рівняння регресії; *

b. лінія, що задовольняє рівняння прямої;

c. лінія, що задовольняє рівняння кривої.

d. лінія у координатному просторі

e. лінія на координатній площині;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 6

Балів: 1

Довірча ймовірність – це:

Виберіть одну правильну відповідь a. Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

b. Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

c. Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

d. Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

e. Ймовірність прийняття правильного рішення*

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 7

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1>2;1 ;2) в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь a. функція задана невірно;

b. 2; *

c. 3;


d. 2,1;

e. 1;


Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 8

Балів: 1

Яка лінія тренду придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?

Виберіть одну правильну відповідь a. логарифмічна *

b. лінійна

c. експонентна

d. поліноміальна

e. степенева

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 9

Балів: 1

Яким способом можна додати дані до діаграми в МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь a. виконати команду Правка→Добавить і скористатись опціями вікна Добавить данные, що відкриється;

b. виконати команду Вставка→Данные;

c. це неможливо зробити;

d. у вікні Мастер диаграмм (шаг 2 из 4): источник данных диаграммы скористатись кнопками і вікнами вкладки Ряд;

e. Вставка→Диаграмма;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 10

Балів: 1

Коли , то за критерієм Пірсона:

Виберіть одну правильну відповідь a. нульова гіпотеза приймається

b. приймається альтернативна гіпотеза

c. нульова гіпотеза відкидається

d. всі відповіді правильні

e. нульова гіпотеза відкидається і приймається альтернативна гіпотеза

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 11

Балів: 1

Така властивість алгоритму як масовість означає, що:

Виберіть одну правильну відповідь a. алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу*

b. при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

c. процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

d. при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

e. немає правильної відпові

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 12

Балів: 1

Блок у вигляді кола символізує:

Виберіть одну правильну відповідь a. виконання певних вказівок задачі

b. перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

c. початок і кінець алгоритму

d. потребу звести кілька ліній в одну *

e. напрям ходу виконання умов задачі

ПравильноЗасоби прогнозування. Формальна логіка у вирішенні задач діагностики, лікування та профілактики захворювань.Формалізація та алгоритмізація медичних задач.

Огляд спроби 1

Тест початий понеділок 16 Березень 2009 13:54

Завершено понеділок 16 Березень 2009 14:13

Пройшло часу 18 хв 32 сек

Балів 15/24

Оцінка 7.5 з можливих 12 (63%)
Сторінка: (Попередній) 1 2

Відображати всі питання на одній сторінці

Question 13

Балів: 1

Умова– це:

Виберіть одну правильну відповідь a. така форма організації дій, при якій та сама послідовність дій виконується кілька разів доти, поки виконується деяка умова

b. будь-яке твердення або запитання, що допускає лише одну можливу відповідь E. немає правильної відповіді

c. будь-яке твердення або запитання, що допускає лише дві можливі відповіді „так” або „ні”

d. така форма організації дій . при якій залежно від виконання або невиконання деякої умови здійснюється або та, або інша послідовність дій

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 14

Балів: 1

Яка лінія регресії дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту.

Виберіть одну правильну відповідь a. логарифмічна

b. степенева

c. експонентна

d. лінійна

e. поліноміальна

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 15

Балів: 1

Всі біосигнали є:

Виберіть одну правильну відповідь a. цифровими сигналами;

b. всі відповіді правильні;

c. дискретними сигналами;

d. стаціонарними сигналами;

e. аналоговими сигналами;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 16

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(1=2;15;25) в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь a. 25; *

b. 5;

c. 10;


d. 15;

e. функція задана невірно;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 17

Балів: 1

Блок у вигляді овалу символізує:

Виберіть одну правильну відповідь a. перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

b. початок і кінець алгоритму *

c. напрям ходу виконання умов задачі

d. потребу звести кілька ліній в одну

e. виконання певних вказівок задачі

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 18

Балів: 1

Між показниками X і Y при кореляційному зв'язку зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова:

Виберіть одну правильну відповідь a. r<0;

b. r=0

c. r>0;*

d. r=1

e. r>1


Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 19

Балів: 1

Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначена для:

Виберіть одну правильну відповідь a. форматування всіх елементів діаграми; *

b. тільки зміни розміру діаграми;

c. створення діаграми;

d. зміни виду діаграми;

e. форматування тільки підписів осей;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 20

Балів: 1

При точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків. Це властивість...

Виберіть одну правильну відповідь a. немає правильного твердження

b. масовість

c. визначеність

d. результативність *

e. дискретність

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 21

Балів: 1

Який тип лікарської логіки являє собою діагностичний метод, при якому розраховується ймовірність того чи іншого діагнозу при певному наборі симптомів?

Виберіть одну правильну відповідь a. Логіка фазового інтервалу

b. Формальна логіка

c. Емпірична логіка

d. Ймовірнісна логіка *

e. Детерміністична логіка

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 22

Балів: 1

На що вказує знак коефіцієнта кореляції:

Виберіть одну правильну відповідь a. на силу стохастичного звязку

b. на зміст концепції кореляції

c. на ступінь розсіювання між випадковими величинами

d. на напрям стохастичного звязку *

e. на щільність кореляуії

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 23

Балів: 1

Дане рівняння у=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії тренду

Виберіть одну правильну відповідь a. лінійна

b. логарифмічна *

c. степенева

d. поліноміальна

e. експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 24

Балів: 1

Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної – це

Виберіть одну правильну відповідь a. статистична гіпотеза

b. міцність критерію

c. критична область

d. статистичний критерій К*

e. рівень значущості

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Сторінка

Класифікація медичних апаратно-комп’ютерних систем за функціональними можливостями є наступною:

A. Спеціалізовані, багатофункціональні, комплексні.

B. Спеціалізовані, функціональні, комплексні, системні.

C. Багатофункціональні, комплексні, структурні.

D. Спеціалізовані, багатофункціональні.

E. Спеціалізовані, комплексні.

ANSWER: A


Класифікація медичних апаратно-комп’ютерних систем за призначенням є наступною:

A. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень, моніторингові системи, системи управління лікувальним процесом, системи лабораторної діагностики, системи для наукових медико-біологічних досліджень.

B. моніторингові системи, системи управління лікувальним процесом, системи лабораторної діагностики, системи для наукових медико-біологічних досліджень.

C. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень, моніторингові системи, системи управління лікувальним процесом, системи лабораторної діагностики

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень, моніторингові системи, системи управління лікувальним процесом,

E. моніторингові системи, системи управління лікувальним процесом, системи лабораторної діагностики

ANSWER: A
Який тип систем за функціональними можливостями призначені для проведення досліджень одного виду (наприклад, електрокардіографічних)?

A. багатофункціональні

B. комплексні

C. спеціалізовані

D. моніторингові

E. структурні

ANSWER: C
Який тип систем за функціональними можливостями дозволяють проводити дослідження кількох видів (наприклад, електрокардіографічні та електроенцефалографічні)?

A. багатофункціональні

B. комплексні

C. спеціалізовані

D. моніторингові

E. структурні

ANSWER: A
Який тип систем за функціональними можливостями забезпечують комплексну автоматизацію важливої медичної задачі?

A. багатофункціональні

B. комплексні

C. спеціалізовані

D. моніторингові

E. структурні

ANSWER: B
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються дослідження системи кровообігу?

A. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи лабораторної діагностики

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: A
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються дослідження органів дихання ?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються дослідження головного мозку та нервової системи?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються дослідження органів відчуття (зору, слуху та ін.)?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються рентгенологічні дослідження (в тому числі комп’ютерна томографія)?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюється магнітно-резонансна томографія?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюється ультразвукова діагностика?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
За допомогою якого типу систем за призначенням здійснюються радіонуклідні дослідження?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: D
Який тип систем за призначенням призначені для довготривалого неперервного спостереження за станом пацієнтів, в першу чергу в палатах інтенсивної терапії, операційних та післяопераційних відділеннях?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: B
До якого типу систем за призначенням відносяться автоматизовані системи інтенсивної терапії, системи біологічного оберненого зв’язку, а також протези та штучні органи, створені на основі мікропроцесорної технології?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: C
До якого типу систем за призначенням відносяться системи, призначені для автоматизованої обробки даних лабораторних досліджень, в їх число входять системи для аналізу біосередовищ та біорідин організму хворого (крові, сечі, клітин, тканин людини та ін.), даних мікробіологічних та вірусологічних досліджень, імуноферментних досліджень та інші.

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: A
Який тип систем за призначенням відрізняється від інших типів більш широкими можливостями, що дозволяє здійснювати більш детальне та глибоке вивчення стану організму хворого

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: E
Який тип систем за призначенням дозволяють проводити дослідження на тваринах?

A. системи лабораторної діагностики

B. моніторингові системи

C. системи управління лікувальним процесом

D. системи для проведення функціональних та морфологічних досліджень

E. системи для наукових медико-біологічних досліджень

ANSWER: E
Неперервний електричний сигнал, один з параметрів якого (наприклад, напруга) відповідає інтенсивності біофізичних характеристик -- це

A. аналоговий сигнал

B. цифровий сигнал

C. біосигнал

D. дискретний сигнал

E. механічний сигнал

ANSWER: A
Який пристрій сллужить для перетворення безперервного сигналу в послідовність окремих цифрових сигналів для вводу інформації в комп’ютер чи мікропроцесорний пристрій?

A. цифровий перетворювач

B. аналоговий перетворювач

C. аналогово-дискретний перетворювач

D. аналогово-цифровий перетворювач

E. біологічно-цифровий перетворювач

ANSWER: D
В якій системі числення представлені електричні сигнали?

A. в двійковій системі числення

B. в трійковій системі числення

C. в десятковій системі числення

D. в римській системі числення

E. в арабській системі числення

ANSWER: A
Якими найбільш важливими характеристиками визначається аналогово-цифровий перетворювач?

A. розрядність та частота

B. розрядність та швидкодія

C. розрядність, частота та швидкодія

D. розрядність, спектр, частота та швидкодія

E. спектр, частота та швидкодія

ANSWER: B
З якою характеристикою аналогово-цифрового перетворювача пов’язана точність перетворення сигналу?

A. частотою

B. розрядністю

C. швидкодією

D. спектром

E. спектром та швидкодією

ANSWER: B
З якою характеристикою аналогово-цифрового перетворювача пов’язана можливість передачі сигналів, що швидко змінюються?

A. частотою

B. розрядністю

C. швидкодією

D. спектром

E. спектром та швидкодією

ANSWER: C
Гармоніка --це

A. аналоговий сигнал

B. цифровий сигнал

C. біосигнал

D. дискретний сигнал

E. синусоїдальний сигнал

ANSWER: E
Представлення сигналу у вигляді набору синусоїд називається...

A. частотою

B. розрядністю

C. швидкодією

D. спектром сигналу

E. кривою сигналу

ANSWER: D
Під яким забезпеченням розуміють способи реалізації технічної частини системи, що включає засоби отримання медико-біологічної інформації, засоби здійснення лікувальних впливів і засоби обчислювальної техніки?

A. апаратним

B. програмним

C. цифровим

D. дискретним

E. медичним

ANSWER: A
До якого забезпечення відносяться математичні методи обробки медико-біологічної інформації, алгоритми й власне програми, що забезпечують функціонування всієї системи?

A. апаратного

B. медичного

C. програмного

D. дискретного

E. цифрового

ANSWER: C
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення зазвичай здійснюється вибір методики дослідження пацієнта?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення проводиться налагодження зняття біоелектричних сигналів і запис їх у відповідності із налаштуваннями з паралельним відображенням їх на екрані монітора для візуального спостереження та контролю?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: C
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення містяться засоби експрес-аналізу і візуалізації їх результатів в режимі реального часу, що дозволяє лікарю виділяти унікальні, стаціонарні чи конституціональні сегменти змін сигналу для запису їх в буфер чи на диск, а також при необхідності реалізувати терапевтичні методи біологічного оберненого зв’язку?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: C
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення по закінченні дослідження необхідно переглянути отримані записи, щоб виділити сегменти, необхідні для подальшого аналізу, та видалити артефакти?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: D
Який функціональний модуль інтегрованого програмного забезпечення включає різноманітні методи аналізу записів та графічного представлення результатів?

A. Модуль оформлення висновку?

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: E
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення слід розглядати висновки лише як попередні, призначені для того, щоб звернути увагу лікаря на основні відхилення вимірюваних параметрів від границь фізіологічної норми?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: A
Який функціональний модуль інтегрованого програмного забезпечення розглядає структуроване зберігання результатів фізіологічних досліджень, що дає можливість оперативно аналізувати їх динаміку, зареєстровану в різний час, а також дозволяє швидко генерувати статистичні та звітні матеріали?

A. Модуль роботи з архівом.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: A
Який функціональний модуль інтегрованого програмного забезпечення розглядає організацію пошуку записів за їх специфічними характеристиками?

A. Модуль роботи з архівом.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: A
Який функціональний модуль інтегрованого програмного забезпечення включає спеціальний інтерфейс для створення банку нормативних записів (як індивідуальних, так і опосередкованих), а також довідника записів, характерних для різноманітних патологій?

A. Модуль роботи з архівом.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: A
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення стандартними засобами є плавний рух запису, масштабування і позиціонування каналів, а також використання рухомих візирів для зчитування амплітуд та тимчасових інтервалів або для виділення чи видалення ділянок запису?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: D
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення запропоновано наступні засоби: автоматичний пошук артефактів, фільтрацію сигналу, виділення екстремумів, віднімання чи додавання сигналів за двома вибраними каналами, оцінку площі на характерних ділянках та ін?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: D
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення вибирають кількість каналів постування інформації, що реєструється в даному дослідженні?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення встановлюють характеристики каналів, коефіцієнти їх посилення, частоти дискретизації та ін?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення проводять установку датчиків на пацієнті та їх підключення до системи?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення встановлюють режими виконання дослідження, характеристики функціональних проб, режими запису в буфер, відображення даних на екрані монітору?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
В якому функціональному модулі інтегрованого програмного забезпечення заповнюється паспортний бланк досліджуваного?

A. Модуль оформлення висновку.

B. Модуль підготовки дослідження.

C. Модуль проведення дослідження.

D. Модуль перегляду і редагування записів.

E. Модуль обчислювального аналізу.

ANSWER: B
45

Усі види комп’ютерних операцій над зображеннями можна поділити на такі основні групи:

A. аналіз, реставрація і реконструкція зображень

B. обробка, реставрація і реконструкція зображень

C. реставрація і реконструкція зображень

D. обробка, аналіз, реставрація і реконструкція зображень

E. обробка, аналіз, реставрація, реконструкція і збереження зображень

ANSWER: D


Яка група комп’ютерних операцій над зображеннями передбачає поліпшення якості та інформативності зображення?

A. аналіз зображень

B. обробка зображень

C. реставрація зображень

D. реконструкція зображень

E. збереження зображень

ANSWER: B
Яка група комп’ютерних операцій над зображеннями використовується для виділення деталей зображень, цікавих для дослідника?

A. аналіз зображень

B. обробка зображень

C. реставрація зображень

D. реконструкція зображень

E. збереження зображень

ANSWER: B
Яка група комп’ютерних операцій над зображеннями являє собою процес витягу із зображень кількісної або якісної інформації.

A. аналіз зображень

B. обробка зображень

C. реставрація зображень

D. реконструкція зображень

E. збереження зображень

ANSWER: A
Яка група комп’ютерних операцій над зображеннями являє собою відновлення не якісних або пошкоджених зображень?

A. аналіз зображень

B. обробка зображень

C. реставрація зображень

D. реконструкція зображень

E. збереження зображень

ANSWER: C
Яка група комп’ютерних операцій над зображеннями являє собою процес створення двовимірних зображень за низкою одновимірних зображень?

A. аналіз зображень

B. обробка зображень

C. реставрація зображень

D. реконструкція зображень

E. збереження зображень

ANSWER: D

Балів: 1

Поле -- це...

Оберіть одну відповідь. a. Рядок таблиці

b. Об'єкт запиту

+c. Стовпчик таблиці

d. Об'єкт форми

e. Комірка таблиці

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 2

Балів: 1

Як провести збереження таблиці в Access

Оберіть одну відповідь. a. Встановити курсор миші на заголовку таблиці і вибрати команду "Переименовать

b. Виконати команду Файл-->Выход

c. Виконати команду Файл-->Открыть

d. Встановити курсор миші на заголовку таблиці і вибрати команду "Сохранить"

+e. Виконати команду меню Файл-->Сохранить або натиснути на піктограму "Сохранить" на панелі інструментів

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 3

Балів: 1

На основі таблиці бази даних MS Access, що містить персональні дані людей, створіть запит, який міститиме поля Прізвище й Ім'я. Для поля Прізвище встановіть сортування за зростанням, а для поля Ім'я – за спаданням. У результаті записи будуть відсортовані:
Оберіть одну відповідь. a. за прізвищами в прямому алфавітному порядку;

b. за іменами в зворотному алфавітному порядку;

c. за іменами з зворотному алфавітному порядку, а тезки - за прізвищами в прямому алфавітному порядку;

d. немає правильної відповіді;

-e. за прізвищами в прямому алфавітному порядку, а однофамільці — за іменами в зворотному алфавітному порядку;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.
Question 4

Балів: 1

Щоб ввести текст на слайд у програмі потрібно...

Оберіть одну відповідь. +a. клацнути на місцезаповнювачі на слайді та набрати текст із клавіатури

b. дана операція виконується автоматично

c. ввести текст може тільки адміністратор

d. клацнути на місцезаповнювачі на слайді та надиктувати текст у мікрофон

e. клацнути на місцезаповнювачі на слайді та вставити звуковий лист

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 5

Балів: 1

Для чого призначена програма Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. для виділення елемента діаграми;

b. для видалення діаграми;

c. для побудови діаграм;

-d. всі відповіді вірні;

e. для збереження діаграм на диску;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 6

Балів: 1

Вікно має ділянку структури, ділянку слайда та ділянку нотаток у...

Оберіть одну відповідь. a. звичайному режимі

b. режимі структури слайдів

c. режимі показу слайдів

d. демонстраційному режимі

-e. режимі сортувальника слайдів

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 7

Балів: 1

Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

b. виконати команду ДанныеФорма...;

c. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію ряда A. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

d. виділити першу комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;

+e. виділити будь-яку комірку стовпця, виконати команду Формат Столбец Ширина..., увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 8

Балів: 1

Запити в базі даних MS Access використовуються для:

Оберіть одну відповідь. a. для зручності вводу даних ;

b. виведення значень комірок таблиці у вигляді, зручному для користувача;

c. для виведення результату на екран;

d. створення набору вкладок;

+e. відбору значень полів таблиць відповідно до поставленої умови.

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 9

Балів: 1

Таблиці, запити, звіти, форми – це:

Оберіть одну відповідь. a. файли різних програм об’єднані оболонкою;

b. немає правильної відповіді;

c. щось інше;

+d. єдиний файл бази даних;

e. окремі файли, що вміщені в папку;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 10

Балів: 1

Активна комірка в МS ЕхсеІ- це:

Оберіть одну відповідь. +a. комірка, на якій знаходиться курсор виділення;

b. комірка А1;

c. комірка, синього кольору;

d. комірка, в яку введені дані;

e. комірка, в яку введена формула;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 11

Балів: 1

Який Тип даних необхідно задати для поля з назвою "Прізвище пацієнта"?

Оберіть одну відповідь. a. Лічильник

+b. Текстовий

c. Числовий

d. Фінансовий

e. Поле "Мемо"

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 12

Балів: 1

Що мають спільного і чим відрізняються між собою новий слайд, в якому використано автоматичну розмітку, і новий слайд, який є порожнім:

Оберіть одну відповідь. a. обидва не містять жодних об'єктів, але слайд з автоматичною розміткою містить спеціальні поля, в які можна вводити відповідні елементи оформлення слайда;

b. обидва слайди містять спеціальні поля для введення текстових елементів оформлення, а слайд з автоматичною розміткою також не містить поля для введення графічних елементів оформлення;

-c. обидва слайди містять спеціальні поля для введення текстових елементів оформлення, а слайд з автоматичною розміткою також містить поля для введення графічних елементів оформлення;

d. порожній слайд не містить об'єктів, а слайд з автоматичною розміткою містить відповідні елементи оформлення слайда певного вигляду;

e. обидва не містять жодних об'єктів, але слайд з автоматичною розміткою не містить спеціальні поля, в які можна вводити відповідні елементи оформлення слайда;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Балів: 1

Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. -a. A1;

b. 1A;


c. АЯ;

d. LN;


e. ІП;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.
Question 14

Балів: 1

Вкажіть найбільш повну відповідь. В програмі слайди, що містять тільки текстову інформаціюможуть містити...

Оберіть одну відповідь. a. діаграмурисунки

b. заголовокосновний текст

c. об’єкти мультимедіа, звук

-d. основний текст

e. відеокліпи

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 15

Балів: 1

Презентація - це:

Оберіть одну відповідь. +a. документ, створений у програмі MS Power Point, який містить перш за все набір слайдів;

b. сторінка, що містить мініатюрний слайд, а також допоміжні примітки для доповідача;

c. сторінки з мініатюрними слайдами і місцем для власних приміток;

d. список слайдів у послідовності їх появи в процесі презентації;

e. немає правильної відповіді

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 16

Балів: 1

За допомогою команди Показ слайдов→Настройка времени в MS Power Point задають:

Оберіть одну відповідь. +a. часові інтервали між анімаційними ефектами і переходами слайдів;

b. всі відповіді вірні;

c. темп (швидкість) переходів слайдів;

d. час початку презентації;

e. час звучання музичного супроводу;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 17

Балів: 1

Мастер подстановок у MS Access використовується для:

Оберіть одну відповідь. +a. додання значень полів з інших таблиць;

b. побудови графіків;

c. розрахунку значень функцій;

d. створення полів таблиці зі значеннями, що повторюються;

e. всі відповіді вірні;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 18

Балів: 1

У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — число 6, у комірці С1 — число 3. Результатом виконання формули =А1+В1/2*С1в МS ЕхсеІ буде:

Оберіть одну відповідь. a. помилка;

b. 10,5;

-c. 7/6;

d. 10

e. 9.5;


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 19

Балів: 1

У програмі режим, який дає можливість змінювати розташування слайдів методом перетягування, працювати із презентацією в цілому, називається...

Оберіть одну відповідь. a. режим структури слайдів

b. режим показу слайдів

c. звичайний режим

+d. режим сортувальника слайдів

e. режим форматування

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 20

Балів: 1

Для чого в MS Power Point виконують команду Вставка→Новый образец заголовка:

Оберіть одну відповідь. a. для модифікації вже створеного заголовка слайда;

-b. для додавання взірця титульного слайда і його модифікації;

c. немає правильної відповіді;

d. для створення нового заголовка слайда;

e. для автоматичної заміни створеного взірця заголовка на новий;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 21

Балів: 1

Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В6 у діапазон комірок В7:В13 у MS Excel:

Оберіть одну відповідь. a. виконати команду Правка→Копировать;

-b. виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ПКМ до комірки В13 включно;

c. виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ЛКМ до комірки В13 включно;

d. виділити діапазон комірок В7:В13 і клікнути ЛКМ по комірці В6;

e. виконати команду Правка→Заполнить;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 22

Балів: 1

Для побудови графіка за даними електронної Таблиці МS ЕхсеІ слід використати команду:

Оберіть одну відповідь. +a. Вставка→Диаграмма...;

b. Вставка→Рисунок;

c. Сервис→3ависимости;

d. Данные→Сортировка;

e. Данные→Итоги...;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 23

Балів: 1

За допомогою якої команди меню МS ЕхсеІ можна зберегти зміни, внесені в робочу книгу після редагування:

Оберіть одну відповідь. a. Файл Сохранить;

-b. Файл Сохранить как...;

c. Файл Сохранить как веб-страницу;

d. Файл Сохранить рабочую область...;

e. Файл Печать;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 24

Балів: 1

Яке призначення "Схеми даних"?

Оберіть одну відповідь. a. Для відображення форм

-b. Для відображення бази даних

c. Для відображення звітів

d. Для відображення таблиць і їх зв'язків

e. Для відображення запитів

Не вірно.

Набрано балів дНалаштування гіперпосилання в MS Power Point здійснюється у вікні:

Оберіть одну відповідь. a. Переход слайда;

b. Разметка слайда;

c. Шаблоны оформления;

d. Настройка действия;

-e. Параметры;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.
Question 2

Балів: 1

Довільну послідовність появи об'єктів на слайді презентації MS Power Point можна змінити за допомогою:

Оберіть одну відповідь. a. команди Показ слайдов→Настройка времени...;

b. команди Показ слайдов→Переход слайда....

c. списку Порядок анимации у вікні Настройка анимации;

d. F5;

-e. команди Показ слайдов→Настройка действия...;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 3

Балів: 1

Скористатись шаблоном презентації можна за допомогою команди:

Оберіть одну відповідь. a. Вид→Образец;

b. Вид→Миниатюра;

c. Показ слайдов→Настройка действия....

-d. Формат→Применить оформление;

e. Показ слайдов→Настройка презетации....

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 4

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. сумі чисел 12, 20 і всіх числових значень, які знаходяться в діапазоні комірок А11: В15;

-b. сумі чисел 12, 20 і числових значень, які містяться в комірках А11 і В15;

c. сумі чисел, що міститься в діапазоні комірок А11 і В15;

d. сумі чисел 12, 20, що містяться в комірках А11 і В15;

e. сумі чисел 12, 20,11 і 15;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 5

Балів: 1

База даних - це... (дайте найбільш повну відповідь)

Оберіть одну відповідь. a. Це таблиці, їх зв'язки, запити, фільтри, форми і макроси

-b. СУРБД

c. Набір даних з вираженою орієнтованою специфікою

d. Сукупність даних, що спільно використовуються персоналом (споживачами) в межах регіону, країни, світу.

e. Microsoft Access

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 6

Балів: 1

Яким способом не можна видалити або приховати стовпець із таблиці в МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. виконати команду ПравкаОчиститьСодержимое;

b. клікнути ПКМ по будь-якій комірці стовпця, що треба видалити, з Контекстного меню вибрати опцію Удалить... і активізувати опцію столбец у вікні Удаление ячеек, яке відкриється;

c. виділити стовпець, клікнувши на його заголовку і з Контекстного меню вибрати команду Удалить;

-d. виконати команду ФорматСтолбецСкрыть;

e. виконати команду ПравкаУдалитьСтолбец;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 7

Балів: 1

Структура бази даних зміниться, якщо

Оберіть одну відповідь. +a. додати/видалити стовпець

b. відредагувати рядок

c. додати/видалити запис

d. поміняти місцями записи

e. додати/видалити звіт

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 8

Балів: 1

Проста форма -- це..

Оберіть одну відповідь. a. Форма, що базується на одному полі таблиці

b. Форма, що базується на даних запиту

+c. Форма, що базується на одній таблиці

d. Форма, що базується на двох і більше таблицях

e. Форма, що базується на таблицях і запитах

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 9

Балів: 1

За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінити режим відображення сітки на екрані:

Оберіть одну відповідь. a. ФорматЯчейки...Граница;

-b. ВидРазметка страницы;

c. Сервис→Параметры…ВидПараметры окна: сетка;

d. ФорматЛист...Граница;

e. ФайлПараметры страницы;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 10

Балів: 1

Який із виразів є правильним у MS Excel:

Оберіть одну відповідь. +a. =СУММЕСЛИ(А1:А8;"В1>5";В1:В8);

b. СУММЕСЛИ((А1:А8;"В1>5";)В1:В8)

c. СУММЕСЛИ[А1:А8;"В1>5";В1:В8]

d. =СУММЕСЛИ(А1:А8;">5";В1:В8);

e. =СУММЕСЛИ(А1:А8;"А1>5");

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 11

Балів: 1

Взірець слайда в MS Power Point призначений для:

Оберіть одну відповідь. a. візуального контролю змін, які вносяться до слайда;

b. роздавання матеріалів презентації слухачам у вигляді паперових мініатюр;

c. перевірки якості слайдів під час виведення демонстрації на екрані;

d. перевірки якості слайдів під час виведення на друк;

+e. завдання елементів оформлення, що повторюються на всіх слайдах;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 12

Балів: 1

Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. простір між осями координат;

b. простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

c. щось інше;

d. кроки побудови діаграми;

-e. дані, на основі яких будується діаграма;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

ля цієї відповіді: 0/1.
Балів: 1

Для чого призначена вкладка Шкала вікна Формат оси в МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. -a. для встановлення масштабу, діапазону зміни значень даних;

b. для встановлення типу;

c. для встановлення типу, масштабу, діапазону зміни значень даних і ціни поділки шкали на відповідних осях;

d. для зміни масштабу зображення діаграми;

e. для визначення лінійних розмірів діаграми вздовж відповідних осей;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.
Question 14

Балів: 1

Складена форма -- це..

Оберіть одну відповідь. a. Форма, що базується на одному полі таблиці

b. Форма, що базується на таблицях і запитах

c. Форма, що базується на даних запиту

d. Форма, що базується на одній таблиці

+e. Форма, що базується на двох і більше таблицях

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 15

Балів: 1

Яким із вказаних способів не можна видалити діаграму в МS Ехсеl:

Оберіть одну відповідь. a. виконати команду Правка→Удалить лист;

-b. виділити діаграму і виконати команду вырезать;

c. виконати команду Правка→Очистить;

d. в Контекстному меню вибрати команду Удалить лист;

e. виділити діаграму і натиснути на клавішу Delete;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 16

Балів: 1

Маску введення для поля типу Дата/время таблиці бази даних у MS Access можна встановити за допомогою параметра:

Оберіть одну відповідь. a. Значение по умолчанию;

b. Формат поля;

-c. Тип данных;

d. Маска ввода;

e. Размер поля;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 17

Балів: 1

Чи прийнято застосовувати у програмі одні і ті ж самі анімаційні ефекти до текстових кадрів, відео чи звуку?

Оберіть одну відповідь. a. так

b. можливо

c. ні


d. так, за наявності зразку

-e. у відповідних випадках

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 18

Балів: 1

Для додання до презентації MS Power Point нового слайда виконують команду ВставкаСоздать слайд..., вибирають компанування основних елементів нового слайда й активізують кнопку ОК. Для того, щоб перейти до режиму заповнення полів щойно створеного слайда, достатнього:

Оберіть одну відповідь. a. клікнути ПКМ по зоні поля заповнення і вибрати з Контекстного меню, що з'явиться, команду Заполнить;

-b. двічі поспіль клікнути ЛКМ по зоні поля заповнення;

c. немає правильної відповіді;

d. клікнути ЛКМ по зоні поля заповнення;

e. двічі поспіль клікнути ПКМ по зоні поля заповнення;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 19

Балів: 1

З чого складається реляційна база даних?

Оберіть одну відповідь. -a. Це файл, який містить дані у вигляді однієї таблиці, форми, запиту або звіту

b. З таблиць, в яких розміщена однорідна інформація

c. З об'єктів, атрибутів, значення атрибутів, їх кількості

d. З послідовно розташованих таблиць, пов'язаних між собою для отримання інформації

e. Це файл, який містить дані у вигляді однієї чи кількох таблиць

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 20

Балів: 1

Для встановлення зв'язків між таблицями бази даних MS Access в її основному вікні треба:

Оберіть одну відповідь. a. активізувати вкладку Таблицы і команду Объект→Создать связь...;

+b. активізувати вкладку Таблицы і команду Сервис→Схема данных...;

c. активізувати вкладку Таблицы і команду Вид→Обьекты базы данных;

d. активізувати вкладку Таблицы і команду Правка→Схема данных...;

e. активізувати вкладку Таблицы і команду Сервис→Связи с Office;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 21

Балів: 1

Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. ІП;

b. LN;

c. 1A;


d. АЯ;

-e. A1;


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 22

Балів: 1

Чого не можна зробити за допомогою форм у програмі MS Access:

Оберіть одну відповідь. a. увести результати досліджень;

b. увести дані в таблицю бази даних без безпосереднього доступу до самої таблиці;

c. одержати доступ до даних таблиці бази даних;

-d. вивести результат роботи із запитом в естетичному вигляді;

e. немає правильної відповіді

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 23

Балів: 1

У програмі MS PowerPoint на слайді розміщена кнопка, яка називається...

Оберіть одну відповідь. a. керуюча кнопка

-b. кнопкана лаштування дії

c. кнопка створення гіперпосилань у програмі

d. кнопка напису

e. кнопка вставки діаграми

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 24

Балів: 1

Яка з перерахованих команд не дозволить додати графічний об'єкт до слайда:

Оберіть одну відповідь. a. Вставка→Рисунок→Объект WordArt;

b. Вставка→Из файла...;

+c. Вид→Миниатюра;

d. Вставка→Диаграма;

e. Вставка→Рисунок→Картинки...;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.



Marks: 1

Форми в MS Access призначені для:

Choose one answer. -a. виведення інформації на екран;

b. графічного оформлення інформації;

c. подання даних на паперовому аркуші;

d. організації взаємодії з користувачем.

e. захисту бази даних;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.
Question 2

Marks: 1

За допомогою команди Показ слайдов→Настройка времени в MS Power Point задають:

Choose one answer. a. темп (швидкість) переходів слайдів;

b. всі відповіді вірні;

c. час звучання музичного супроводу;

d. час початку презентації;

+e. часові інтервали між анімаційними ефектами і переходами слайдів;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 3

Marks: 1

Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах із розширенням:

Choose one answer. a. .tif;

+b. .xls;

c. .bmp;

d. .doc;

e. .txt;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 4

Marks: 1

Який розмір поля таблиці задається по замовчуванню?

Choose one answer. a. 100 символів

b. 30 символів

+c. 50 символів

d. 25 символів

e. 20 символів

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 5

Marks: 1

Майстер створення таблиць -- це...

Choose one answer. -a. можливість інтерактивно вказати імена необхідних полів, вибрати їх типи, встановлювати додаткові властивості

b. підготовлені шаблони форм для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

c. підготовлені шаблони запитів для кожного з них з наперед встановленими властивостями.

d. можливість інтерактивно вказати типи баз даних, встановлювати додаткові властивості

e. підготовлені шаблони таблиць та полів для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 6

Marks: 1

Взірець слайда в MS Power Point призначений для:

Choose one answer. a. роздавання матеріалів презентації слухачам у вигляді паперових мініатюр;

b. перевірки якості слайдів під час виведення на друк;

c. завдання елементів оформлення, що повторюються на всіх слайдах;

d. візуального контролю змін, які вносяться до слайда;

-e. перевірки якості слайдів під час виведення демонстрації на екрані;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 7

Marks: 1

За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ можна змінити підписи осей діаграми:

Choose one answer. a. Легенда;

b. Линии сетки;

-c. Оси;

d. Ряд;

e. Заголовки;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 8

Marks: 1

Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в MS Excel:

Choose one answer. a. 2;

b. функція задана невірно;

+c. 10;


d. 20;

e. 1;


Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 9

Marks: 1

Яким способом можна виділити будь-яку з ділянок діаграми в МS ЕхсеІ:

Choose one answer. a. клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;

-b. клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і натиснути на клавішу Еnter;

c. двічі поспіль з деякою паузою клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки діаграми, що підлягає виділенню;

d. клікнути ЛКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;

e. клікнути ПКМ по будь-якій точці ділянки, що підлягає виділенню, і з контекстного меню вибрати опцію Активизировать;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 10

Marks: 1

Додаткові параметри встановлення ефектів анімації в презентації MS Power Point визначають за допомогою команди:

Choose one answer. a. Показ слайдов→Настройка действия....

b. Показ слайдов→Встроенная анимация;

c. Сервис→Параметры;

d. Показ слайдов→Настройка презентации...

+e. Показ слайдов→Настройка анимации...;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 11

Marks: 1

Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в MS Excel:

Choose one answer. a. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Insert;

-b. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Delete;

c. Виділити рядок 7, виконати команду Правка і натиснути на клавішу Esc;

d. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Enter;

e. Виділити рядок 7 і виконати команду Правка→Удалить;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 12

Marks: 1

За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжний діапазон комірок електронної таблиці MS Excel:

Choose one answer. a. ALT;

b. CTRL+ALT;

+c. CTRL;

d. ALT+SHIFT;

e. SHIFT;

Correct

Marks for this submission: 1/1.

Marks: 1

Доступ до елементів керування формою отримують за допомогою команди MS Access:

Choose one answer. a. Вид→Панель элементов;

b. Вид→Панель инструментов;

c. немає правильної відповіді;

d. Вид→Панели инструментов→Формат (форма/отчет);

-e. Вид→Панели инструментов→Конструктор форм;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.
Question 14

Marks: 1

Що таке інформаційна модель?

Choose one answer. a. Філософський погляд на склад та використання інформації

b. Схема, що відображає таблиці Access та зв'язки між ними

c. Представлення об'єктів в вигляді таблиць і зв'язків між ними

d. Вікно Access для встановлення зв'язків між таблицями

-e. Спосіб формування уявлення про дані, їх склад та використання

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 15

Marks: 1

Автоматична розмітка слайда — це:

Choose one answer. +a. один із варіантів розміщення текстових і графічних полів слайда, що знаходиться в стандартному списку;

b. рамка з пунктирним контуром, яка позначає місце для розміщення звуку;

c. рамка з пунктирним контуром, яка позначає місце для розміщення тексту і заголовка;

d. рамка з пунктирним контуром, яка позначає місце для розміщення малюнка;

e. рамка з пунктирним контуром, яка позначає місце для розміщення тексту;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 16

Marks: 1

Для присвоєння ім'я комірці електронної таблиці MS Excel треба:

Choose one answer. a. ввести ім'я в комірку;

+b. виконати команду Вставка→Имя→Присвоить...;

c. виконати команду Правка→Специальная вставка;

d. виконати інші дії;

e. виконати команду Переименовать;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 17

Marks: 1

Інформаційні матеріали для слухачів — це:

Choose one answer. a. немає правильної відповіді

-b. документ, створений у програмі MS Power Point, який містить перш за все набір слайдів;

c. сторінки з мініатюрними слайдами і місцем для власних приміток;

d. сторінка, що містить мініатюрний слайд, а також допоміжні примітки для доповідача;

e. список слайдів у послідовності їх появи в процесі презентації;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 18

Marks: 1

Скористатись шаблоном презентації можна за допомогою команди:

Choose one answer. a. Показ слайдов→Настройка действия....

-b. Формат→Применить оформление;

c. Показ слайдов→Настройка презетации....

d. Вид→Образец;

e. Вид→Миниатюра;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 19

Marks: 1

За допомогою ярлика аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ здійснюють:

Choose one answer. a. виклик іншої папки;

b. виклик програми МS Word;

c. виклик iншого файлу;

+d. перехід від одного аркуша до іншого;

e. виклик програми МS ЕхсеІ;

Correct

Marks for this submission: 1/1.


Question 20

Marks: 1

Мастер подстановок у MS Access використовується для:

Choose one answer. a. розрахунку значень функцій;

b. всі відповіді вірні;

c. побудови графіків;

d. додання значень полів з інших таблиць;

-e. створення полів таблиці зі значеннями, що повторюються;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 21

Marks: 1

Проста форма -- це..

Choose one answer. a. Форма, що базується на одній таблиці

-b. Форма, що базується на одному полі таблиці

c. Форма, що базується на двох і більше таблицях

d. Форма, що базується на даних запиту

e. Форма, що базується на таблицях і запитах

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 22

Marks: 1

Назву полів необхідно задавати в:

Choose one answer. a. Формі

b. Таблиці

-c. Майстрі форми

d. Запиті

e. Звіті

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 23

Marks: 1

Програма MS Power Point входить до складу:

Choose one answer. -a. професійних додатків Microsoft Windows;

b. операційної системи мультимедіа комп'ютерів;

c. пакету Microsoft Office;

d. набору мультимедіа додатків;

e. архітектурних прикладних програм;

Incorrect

Marks for this submission: 0/1.


Question 24

Marks: 1

Перед застосуванням ефекту анімації у програмі об’єкт необхідно...

Choose one answer. +a. вибрати

b. вставити

c. знищити

d. заархівувати

e. збільшити

Correct

Marks for this submission: 1/1.

1

Балів: 1



Під час налаштування параметрів переходу слайдів у MS Power Point не можна встановити:

Оберіть одну відповідь. a. номер слайда, до якого здійснюють перехід;

b. вид анімаційного ефекту переходу;

-c. немає правильної відповіді;

d. швидкість переходу;

e. звук, що супроводжує перехід;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 2

Балів: 1

Групу комірок електронної таблиці MS Excel які розміщені поряд і утворюють прямокутник, можна назвати:

Оберіть одну відповідь. a. сегментом;

b. таблицею;

+c. діапазоном;

d. аркушем;

e. книгою;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 3

Балів: 1

Інформаційні матеріали для слухачів — це:

Оберіть одну відповідь. a. сторінки з мініатюрними слайдами і місцем для власних приміток;

b. сторінка, що містить мініатюрний слайд, а також допоміжні примітки для доповідача;

c. немає правильної відповіді

-d. документ, створений у програмі MS Power Point, який містить перш за все набір слайдів;

e. список слайдів у послідовності їх появи в процесі презентації;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 4

Балів: 1

Структура готового звіту від структури форми в MS Access відрізняється:

Оберіть одну відповідь. -a. збільшеною кількістю рядків;

b. збільшеною кількістю стовпців;

c. зменшеною кількістю розділів;

d. збільшеною кількістю розділів;

e. нічим не відрізняється;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 5

Балів: 1

Умову відбору необхідно задавати в:

Оберіть одну відповідь. a. Запиті

b. Формі

c. Звіті

-d. Майстрі форми

e. Таблиці

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 6

Балів: 1

Сторінка приміток — це:

Оберіть одну відповідь. a. список слайдів у послідовності їх появи в процесі презентації;

-b. сторінки з мініатюрними слайдами і місцем для власних приміток;

c. документ, створений у програмі MS Power Point, який містить перш за все набір слайдів;

d. немає правильної відповіді

e. сторінка, що містить мініатюрний слайд, а також допоміжні примітки для доповідача;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 7

Балів: 1

У програмі гіперпосилання стає активним лише у режимі...

Оберіть одну відповідь. a. показу слайдів

-b. структури

c. редагування слайдів

d. Сортувальника

e. звичайному

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 8

Балів: 1

Яка з адрес є абсолютною адресою комірки електронної таблиці MS Excel:

Оберіть одну відповідь. a. А1,А2;

b. 0.12;

c. $А$12;

-d. А1;

e. 0:12;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 9

Балів: 1

Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. для обчислення суми числових даних, які містяться в прямокутному діапазоні;

b. для обчислення суми числових даних, які містяться в квадратному діапазоні;

c. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні несуміжних комірок стовпця;

+d. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні комірок стовпця або рядка;

e. для обчислення суми числових даних, які містяться на двох суміжних листах;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 10

Балів: 1

Де не може бути розміщена діаграма в процесі створення засобами МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. на будь-якому аркуші нової робочої книги;

b. на одному з робочих аркушів поточної робочої книги;

c. на окремому аркуші поточної робочої книги;

d. у виділеному діапазоні комірок;

-e. на наступному аркуші, від аркушу, де знаходяться дані для побудови діаграми;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 11

Балів: 1

Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Excel - це:

Оберіть одну відповідь. a. адреса, яка змінюється під час копіювання формул.

b. діапазон комірок;

c. посилання на константу;

+d. адреса, яка не модифікується під час копіювання формул.

e. константа;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 12

Балів: 1

Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. 1 серпня;

b. 12.01.2005

c. A1;4.12/3/05;

d. 5 вересня 2000 року;

+e. 123;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 13

Балів: 1

Що таке запит?

Оберіть одну відповідь. +a. перелік значень всіх атрибутів, що стосуються одного екземпляру об'єкту

b. файл, який містить дані у виглядіформи, запиту або звіту

c. повна інформація про однорідні дані, внесені в рядок таблиці

d. Оптимізація процесу внесення даних у таблицю

e. можливість отримати необхідну інформацію

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 14

Балів: 1

Неможливо створити новий запит у базі даних MS Access таким способом:

Оберіть одну відповідь. -a. виконати команду Вставка→3апроC.

b. виконати команду Вид→Обьекты базы данных→3апросы;

c. у вікні База данных активізувати вкладку Запросы і клікнути ЛКМ по кнопці Создать;

d. немає правильної відповіді;

e. на панелі інструментів База данных активізувати кнопку Новый обьект: Запрос;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 15

Балів: 1

Вкажіть найбільш повну відповідь. Анімацію об’єктів у програмі можна задавати...

Оберіть одну відповідь. a. через кнопки навігації

b. дану операцію виконати неможливо в даній програмі

+c. автоматично, через певний проміжок часу, по клацанню мишки

d. Клацанням мишки

e. За гіперпосиланням

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 16

Балів: 1

Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. A1;

+b. LN;

c. АЯ;


d. 1A;

e. ІП;


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 17

Балів: 1

На основі чого формують структуру форми в MS Access:

Оберіть одну відповідь. +a. таблиці і запиту;

b. тільки запиту;

c. форми і звіту;

d. тільки форми;

e. тільки таблиці;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 18

Балів: 1

Як можна обчислити суму числових даних діапазону комірок Р5:Р15 у МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. -a. виділити діапазон комірок Р5:Р15 і застосувати функцію ЗНАЧ;

b. виділити комірку Р5 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5:Р15;

c. виділити комірку Р15 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5:Р15;

d. виділити комірку Р16 і активізувати кнопку Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

e. виділити діапазон комірок Р5:Р15 і застосувати функцію МАКС;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 19

Балів: 1

Для чого в MS Power Point виконують команду Вставка→Новый образец заголовка:

Оберіть одну відповідь. a. для модифікації вже створеного заголовка слайда;

-b. для автоматичної заміни створеного взірця заголовка на новий;

c. для додавання взірця титульного слайда і його модифікації;

d. немає правильної відповіді;

e. для створення нового заголовка слайда;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 20

Балів: 1

Поле -- це...

Оберіть одну відповідь. a. Рядок таблиці

b. Об'єкт форми

c. Об'єкт запиту

+d. Стовпчик таблиці

e. Комірка таблиці

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 21

Балів: 1

Чи можна змінити форму в MS Access, якщо вона була створена за допомогою Майстра форм:

Оберіть одну відповідь. a. ні;

+b. так;

c. можна тільки ширину поля

d. можна тільки висоту поля;

e. немає вірної відповіді;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 22

Балів: 1

Режим структури слайдів у програмі використовується для...

Оберіть одну відповідь. a. для внесення пояснень

b. редагування графічних об’єктів

c. редагування відеофайлів

-d. для налаштування ефектів анімації

e. редагування текстів

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 23

Балів: 1

За допомогою команди Показ слайдов→Настройка времени в MS Power Point задають:

Оберіть одну відповідь. a. час звучання музичного супроводу;

b. часові інтервали між анімаційними ефектами і переходами слайдів;

c. всі відповіді вірні;

d. час початку презентації;

-e. темп (швидкість) переходів слайдів;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 24

Балів: 1

Назву полів необхідно задавати в:

Оберіть одну відповідь. a. Запиті

b. Таблиці

-c. Майстрі форми

d. Звіті

e. Формі

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

1

Балів: 1



Взірець слайда в MS Power Point призначений для:

Оберіть одну відповідь. a. візуального контролю змін, які вносяться до слайда;

-b. роздавання матеріалів презентації слухачам у вигляді паперових мініатюр;

c. перевірки якості слайдів під час виведення на друк;

d. перевірки якості слайдів під час виведення демонстрації на екрані;

e. завдання елементів оформлення, що повторюються на всіх слайдах;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 2

Балів: 1

Запис -- це...

Оберіть одну відповідь. a. Об'єкт форми

b. Об'єкт запиту

c. Комірка таблиці

+d. Рядок таблиці

e. Стовпчик таблиці

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 3

Балів: 1

Який Тип даних необхідно задати для Ключового поля?

Оберіть одну відповідь. -a. Текстовий

b. ДатаЧас

c. Числовий

d. Фінансовий

e. Лічильник

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 4

Балів: 1

Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. a. А5*А15;

b. А5,А15;

c. А5/А15;

d. А5;С5;

+e. А5:С5;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 5

Балів: 1

За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ можна змінити підписи осей діаграми:

Оберіть одну відповідь. a. Оси;

b. Ряд;

c. Заголовки;

+d. Легенда;

e. Линии сетки;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 6

Балів: 1

На основі чого формують структуру форми в MS Access:

Оберіть одну відповідь. a. тільки таблиці;

+b. таблиці і запиту;

c. тільки запиту;

d. форми і звіту;

e. тільки форми;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 7

Балів: 1

У режимі показу слайдів програми кожен слайд виводиться на...

Оберіть одну відповідь. a. Половину екрану

b. не виводиться зовсім

c. третину екрану

d. частину екрану

+e. весь екран

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 8

Балів: 1

Вікно має ділянку структури, ділянку слайда та ділянку нотаток у...

Оберіть одну відповідь. a. режимі структури слайдів

b. режимі показу слайдів

c. режимі сортувальника слайдів

+d. звичайному режимі

e. демонстраційному режимі

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 9

Балів: 1

У програмі наведення мишею на гіперпосилання спричиняє...

Оберіть одну відповідь. a. Перезавантаженню комп’ютера

b. переходу в інтерактивний режим

c. включенню голосової пошти

+d. перехід за вказаною на ньому адресою

e. знищенню слайдів

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 10

Балів: 1

Яким способом можна скопіювати таблицю з першого аркуша робочої книги на другий у MS Excel:

Оберіть одну відповідь. a. виділити таблицю, виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;

b. виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

c. виконати команду Правка→Вырезать виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

+d. виділити таблицю, виконати команду Правка→Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка→Вставить;

e. виконати команду Правка→Вырезать і виконати команду Правка→Вставить;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 11

Балів: 1

Де не може бути розміщена діаграма в процесі створення засобами МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь. -a. у виділеному діапазоні комірок;

b. на одному з робочих аркушів поточної робочої книги;

c. на окремому аркуші поточної робочої книги;

d. на наступному аркуші, від аркушу, де знаходяться дані для побудови діаграми;

e. на будь-якому аркуші нової робочої книги;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 12

Балів: 1

Яке призначення програми Acceses?

Оберіть одну відповідь. +a. Це система управління реляційними базами даних

b. Це система високоефективногоуправління персоналом

c. Служить для статичної обробки великих об'ємів інформації

d. Служить для статичної обробки великих масивівінформаціїзадля зберігання та спільного використання персоналом

e. Служить дляподальшого використання таблиць, які були створенні Excel

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 13

Балів: 1

Яким способом можна перевести комірку електронної таблиці MS Excel в режим редагування:

Оберіть одну відповідь. a. виконати комади Сервис→Параметры;

b. виконати комади Правка→Редактировать;

-c. клікнути по комірці ПКМ;

d. виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р2;

e. виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р4;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 14

Балів: 1

Чого не можна зробити за допомогою форм у програмі MS Access:

Оберіть одну відповідь. -a. увести дані в таблицю бази даних без безпосереднього доступу до самої таблиці;

b. немає правильної відповіді

c. вивести результат роботи із запитом в естетичному вигляді;

d. увести результати досліджень;

e. одержати доступ до даних таблиці бази даних;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 15

Балів: 1

Вкажіть найбільш повну відповідь. Анімаційні ефекти на слайдах у програмі використовують для...

Оберіть одну відповідь. a. виділення певних ключових слів та речень

b. для фіксації уваги на важливій інформації

c. не знаю

+d. виділення певних ключових слів та речень, надання презентації яскравості, для фіксації уваги на важливій інформації

e. для досягнення максимального ефекту

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 16

Балів: 1

Для того, щоб збагатити фон слайда графікою, треба в MS Power Point виконати команду:

Оберіть одну відповідь. a. Формат→Цветовая схема слайда....

b. Вставка→Дублировать слайд;

c. Формат→Применить оформление...;

d. Вид→Образец→Образец слайдов;

-e. Формат→Фон;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 17

Балів: 1

За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна додати 10 аркушів у створеній робочій книзі:

Оберіть одну відповідь. a. СервисПараметры...ОбщиеЛистов в новой книге: 10;

+b. ВставкаЛист;

c. ПравкаПереместить/скопировать лист...;

d. Формат→Лист→10;

e. Сервис→Правка→Отображать 10 листов;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 18

Балів: 1

Вкажіть найбільш повну відповідь у програмі на слайдах гіперпосилання використовують у випадках

Оберіть одну відповідь. a. переходу до певного слайду у даній презентації, переходу до зовсім іншої презентації, переходу до документу переходу до аркуша

b. переходу до довільного показу слайдів, переходу до певного слайду у даній презентації

c. переходу до програми переходу до аркуша

-d. не використовується взагалі

e. переходу до документу переходу до аркуша переходу до початку презентації

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 19

Балів: 1

Абривіатура "СУБД" -- це...

Оберіть одну відповідь. a. Сукупність управлінь базами даних

+b. Система управління базами даних

c. Спецефічне управління базами даних

d. Система упорядкування баз даних

e. Структура управління базами даних

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 20

Балів: 1

Який Тип даних необхідно задати для поля з назвою "Ім'я пацієнта"?

Оберіть одну відповідь. +a. Текстовий

b. Лічильник

c. Числовий

d. Фінансовий

e. Поле "Мемо"

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 21

Балів: 1

Майстр створення таблиць -- це...

Оберіть одну відповідь. a. підготовлені шаблони форм для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

b. можливість інтерактивно вказати типи баз даних, встановлювати додаткові властивості

c. підготовлені шаблони запитів для кожного з них з наперед встановленими властивостями.

d. підготовлені шаблони таблиць та полів для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

-e. можливість інтерактивно вказати імена необхідних полів, вибрати їх типи, встановлювати додаткові властивості

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 22

Балів: 1

Вікно команди Створити слайд у програмі Microsoft PowerPoint використовується для того, щоб

Оберіть одну відповідь. a. зробити розмітку слайдів

b. зберегти презентацію

c. вибрати шаблон дизайну презентації

d. вибрати автомакет слайду

-e. Вставити слайд

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 23

Балів: 1

Програма МS ЕхсеІ працює з даними типу:

Оберіть одну відповідь. -a. число, дата, текст, формула, функція;

b. число, функція, графік, діапазон;

c. число, таблиця, вектор, матриця;

d. число, функція, текст і текст, що повторюється;

e. число, формула, сектор, текст;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.


Question 24

Балів: 1

Діаграма -це:

Оберіть одну відповідь. a. співвідношення між частинами і цілими числових даних;

b. графік статистичної функції;

+c. графічне відображення числових даних;

d. графік математичної функції;

e. прямокутні стовпці числових даних;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.



1

Балів: 1

Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь.

a. простір між осями координат;

b. =простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

c. щось інше

d. дані, на основі яких будується діаграма;

e. кроки побудови діаграми;

Вірно.


Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.

Question 2

Балів: 1

Інформаційні матеріали для слухачів — це:

Оберіть одну відповідь.

-a. сторінка, що містить мініатюрний слайд, а також допоміжні примітки для доповідача;

b. документ, створений у програмі MS Power Point, який містить перш за все набір слайдів;

c. список слайдів у послідовності їх появи в процесі презентації;

d. немає правильної відповіді

e. сторінки з мініатюрними слайдами і місцем для власних приміток;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

Question 3

Балів: 1

Ключове поле необхідно задавати в:

Оберіть одну відповідь.

a. Майстрі форми

b. Запиті

=c. Таблиці

d. Формі

e. Звіті

Вірно.


Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.

Question 4

Балів: 1

Доступ до елементів керування формою отримують за допомогою команди MS Access:

Оберіть одну відповідь.

-a. Вид→Панели инструментов→Конструктор форм;

b. Вид→Панели инструментов→Формат (форма/отчет);

c. Вид→Панель инструментов;

d. немає правильної відповіді;

e. Вид→Панель элементов;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

Question 5

Балів: 1

Одним із видів запитів у MS Access є:

Оберіть одну відповідь.

a. конструктор;

b. форма

c. звіт.

=d. вибірка;

e. фільтр;

Вірно.


Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.

Question 6

Балів: 1

Який Тип даних необхідно задати для Ключового поля?

Оберіть одну відповідь.

=a. Лічильник

b. ДатаЧас

c. Фінансовий

d. Числовий

e. Текстовий

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.



Question 7

Балів: 1

Вкажіть найбільш повну відповідь. У програмі налаштовувати дії гіперпосилань можна по...

Оберіть одну відповідь.

a. голосу

b. наведенню вказівника джойстика

=c. клацанню мишки, наведенню вказівника мишки

d. натискуванню на кнопки клавіатури

e. клацанню мишки

Вірно.


Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.

Question 8

Балів: 1

Програми, що забезпечують доступ до БД, називаються...

Оберіть одну відповідь.

a. Сукупність управлінь базами даних

b. Система упорядкування баз даних

c. Структура управління базами даних

d. Спецефічне управління базами даних

=e. Система управління базами даних

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.



Question 9

Балів: 1

Майстер створення таблиць -- це...

Оберіть одну відповідь.

a. підготовлені шаблони форм для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

=b. можливість інтерактивно вказати імена необхідних полів, вибрати їх типи, встановлювати додаткові властивості

c. підготовлені шаблони запитів для кожного з них з наперед встановленими властивостями.

d. можливість інтерактивно вказати типи баз даних, встановлювати додаткові властивості

e. підготовлені шаблони таблиць та полів для кожної з них з наперед встановленими властивостями.

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

Question 10

Балів: 1

На основі таблиці бази даних MS Access, що містить персональні дані людей, створіть запит, який міститиме поля Прізвище й Ім'я. Для поля Прізвище встановіть сортування за зростанням, а для поля Ім'я – за спаданням. У результаті записи будуть відсортовані:


Оберіть одну відповідь.

a. за прізвищами в прямому алфавітному порядку;

-b. за прізвищами в прямому алфавітному порядку, а однофамільці — за іменами в зворотному алфавітному порядку;

c. за іменами в зворотному алфавітному порядку;

d. немає правильної відповіді;

e. за іменами з зворотному алфавітному порядку, а тезки - за прізвищами в прямому алфавітному порядку;

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

Question 11

Балів: 1

Вікно команди Створити слайд у програмі Microsoft PowerPoint використовується для того, щоб

Оберіть одну відповідь.

a. зберегти презентацію

b. зробити розмітку слайдів

-c. Вставити слайд

d. вибрати шаблон дизайну презентації

e. вибрати автомакет слайду

Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

Question 12

Балів: 1

Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь.

=a. виділити будь-яку комірку стовпця, виконати Ширина..., увести у відповідне поле число 8,15 іСтолбец команду Формат активізувати кнопку ОК;

b. Форма...;виконати команду Данные

c. виділити першу комірку стовпця, виконати команду Столбец увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;Формат

d. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію ряда A. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

e. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.


Question 13

Балів: 1 Щоб призначення кнопок керування слайдами у програмі не забувалося на них можна розмістити...

Оберіть одну відповідь. a. фільм

b. звук

c. малюнок

= d. напис

e. графік


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 14

Балів: 1 Переміщення об’єктів на екрані з додаванням певного ефекту це...

Оберіть одну відповідь. a. Форматування

b. Рух

= c. Анімація

d. Демонстрація

e. Показ


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 15

Балів: 1 Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ЕхсеІ викликають так:

Оберіть одну відповідь. a. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

-- b. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

c. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

d. немає правильної відповіді;

e. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.Question 16

Балів: 1 Символи # у числовому полі комірки електронної таблиці MS Excel вказують на те, що:

Оберіть одну відповідь. a. неправильно вказаний тип даних;

= b. кількість цифр у комірці більша, ніж ширина стовпця;

c. число введене буквами;

d. дія заборонена;

e. число некоректне;


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 17

Балів: 1 Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка рядка електронної таблиці MS Excel:

Оберіть одну відповідь.

=a. 55;

b. С2;


c. 2C;

d. 22S;

e. АВ;
Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 18

Балів: 1 Режим структури слайдів у програмі використовується для...

Оберіть одну відповідь. a. для внесення пояснень

b. редагування текстів

c. редагування відеофайлів

d. редагування графічних об’єктів

--- e. для налаштування ефектів анімації


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.Question 19

Балів: 1 У програмі через файл показу слайдів найпростіше запустити...

Оберіть одну відповідь. a. редактор формул

b. програму MS PowerPoint

= c. показ слайдів

d. файл презентації

e. веб-сторінку, на якій представлені слайди


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 20

Балів: 1 Проста форма -- це..

Оберіть одну відповідь. a. Форма, що базується на двох і більше таблицях

b. Форма, що базується на даних запиту

c. Форма, що базується на таблицях і запитах

d. Форма, що базується на одному полі таблиці

= e. Форма, що базується на одній таблиці


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 21

Балів: 1 За допомогою якої команди MS Excel можна відкрити вікно Мастер функций:

Оберіть одну відповідь. a. Данные→Итоги;

--- b. Формат→Функция…;

c. Сервис→Мастер;

d. Вставка→Символ;

e. Вставка→Функция...;


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.Question 22

Балів: 1 У режимі показу слайдів програми кожен слайд виводиться на...

Оберіть одну відповідь. a. третину екрану

b. частину екрану

= c. весь екран

d. Половину екрану

e. не виводиться зовсім


Вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 1/1.Question 23

Балів: 1 Для побудови діаграми в МS ЕхсеІ дані групуються:

Оберіть одну відповідь. a. в діапазони комірок;

b. в стовпці;

c. немає правильної відповіді;

--- d. в ряди і стовпці;

e. в ряди;


Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.Question 24

Балів: 1 Яким способом можна вставити стовпець справа від стовпця В в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

Оберіть одну відповідь.

--- a. виділити комірку В1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

b. виділити стовпець В і виконати команду ВставкаСтолбцы;

c. виділити комірку С2 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

d. виділити комірку С1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;

e. виділити комірку А1 і виконати команду ВставкаСтолбцы;
Не вірно.

Набрано балів для цієї відповіді: 0/1.

За допомогою якого виразу можна визначити найменше число, що міститься в комірках D2, Е5 і діапазоні комірок В6:С9 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. =МІN(D2,Е5,В6:С9);

b. =МІN(D2,Е5,В6,С9);

c. =МІN(D2,Е5/В6,С9);

d. вірної формули немає;

*e. =МИН(D2;Е5;В6:С9);
«У пацієнта не виявлено пневмонії». Це приклад якої логічної операції?

Виберіть одну правильну відповідь

a. Диз’юнкції

b. Імплікації

c. Кон’юнкції

d. Еквіваленції

*e. Заперечення
Яким способом можна скопіювати таблицю з першого аркуша робочої книги на другий у MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Правка>Вырезать і виконати команду Правка>Вставить;

*b. виділити таблицю, виконати команду Правка>Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка>Вставить;

c. виконати команду Правка>Вырезать виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка>Вставить;

d. виділити таблицю, виконати команду Правка>Вырезать і виконати команду Правка>Вставить;

e. виконати команду Правка>Копировать, виділити другий аркуш робочої книги і виконати команду Правка>Вставить;
Якому закону розподілу підпорядковуються малоймовірні події, які відбуваються у довгій серії незалежних випробувань декілька разів:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Гаусса

b. Госсета

c. Менделя

d. Біноміальному

*e. Пуассона
Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями Pn=(X=m) = C(nm)P(m)Q(n-m) - це закон розподілення:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Гаусса

b. Госсета

*c. Біноміальний

d. Пуассона

e. Менделя
За допомогою якого виразу можна визначити найменше число, що міститься в комірках D2, Е5 і діапазоні комірок В6:С9 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

*a. =МИН(D2;Е5;В6:С9);

b. вірної формули немає;

c. =МІN(D2,Е5/В6,С9);

d. =МІN(D2,Е5,В6,С9);

e. =МІN(D2,Е5,В6:С9);
Фантом дозволяє контролювати такі характеристики комп'ютерних рентгенівських томографів:

Виберіть одну правильну відповідь

a. однорідність зображення;

b. просторове розміщення структур;

c. товщину досліджуваного шару;

*d. всі відповіді правильні;

e. відношення сигнал-шум;
При реалізації якої логіки мозок лікаря здійснює виконання алгоритму, тобто чіткої послідовності заздалегідь заданих дій і правил?

Виберіть одну правильну відповідь

a. Логіка фазового інтервалу

b. Емпірична логіка

c. Формальна логіка

d. Імовірнісна логіка

*e. Детерміністична логіка
Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

Виберіть одну правильну відповідь

a. степенева

*b. логарифмічна

c. експонентна

d. лінійна

e. поліноміальна
Символи # у числовому полі комірки електронної таблиці MS Excel вказують на те, що:

Виберіть одну правильну відповідь

a. число некоректне;

b. дія заборонена;

c. число введене буквами;

*d. кількість цифр у комірці більша, ніж ширина стовпця;

e. неправильно вказаний тип даних;
y-b=r(S1/S2)*(x-a) – це

a. рівняння традиційної регресії

b. рівняння нелінійноїрегресії

*c. рівняння лінійної регресії

d. рівняння логарифмної регресії

e. рівняння оберненої регресії


Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини х, котрі отримані в результаті дослідів називаються

Виберіть одну правильну відповідь

a. матрицею значень

*b. вибіркою об’єму n

c. розподілом випадкової величини

d. генеральною сукупністю

e. дискретною випадковою величиною
Дане рівняння: у=2ln(x)-2 є прикладом якої лінії тренду

a. степенева

b. лінійна

c. поліноміальна

d. експонентна

*e. логарифмічна


Набір значень (х1,х2,...,хn) випадкової величини Х, котрі отримані в результаті n дослідів, називається:

*a. вибіркою об’єму n

b. розподілом випадкової величини

c. щільністю розподілу

d. генеральною сукупністю

e. дискретною випадковою величиною


Така властивість алгоритму як масовість означає, що

a. процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

*b. алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

c. немає правильної відпові

d. при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

e. при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків


Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel:

a. МАКС;

b. СЧЕТ;

c. ЕСЛИ;

d. АВS;

*e. СУММ;


«У хворого підвищена температура і підвищений тиск». Це приклад якої логічної операції?

a. Імплікації

b. Заперечення

*c. Кон’юнкції

d. Диз’юнкції

e. Еквіваленції


Виберіть найбільш правильну відповідь. Джерела виникнення алгоритмів це:

*a. практика, наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів

b. наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів

c. практика

d. практика, наука,

e. різні комбінації вже наявних алгоритмів


Словесний спосіб полягає у

a. записі алгоритму за допомогою римської системи числення b. записі алгоритму за допомогою умовних позначень

*c. описуванні алгоритму в термінах звичайної мови

d. зображенні алгоритму у вигляді сруктурної схеми

e. немає правильної відповіді
Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка рядка електронної таблиці MS Excel:

a. 22S;


b. 2C;

*c. 55;


d. С2;

e. АВ;
Лінія тренду-це:

a. лінія, що задовольняє рівняння прямої;

b. лінія на координатній площині;

*c. графічне зображення рівняння регресії;

d. лінія, що задовольняє рівняння кривої.

e. лінія у координатному просторі
Вкажіть правильний запис функції в MS Excel:

a. ЕСЛИ[С4=1;3];

*b. ЕСЛИ(С4=1 ;$D$2;ЕСЛИ(С4=2;$Е$2;$Р$2)).

c. ЕСЛИ(С4=1;3);

d. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ D1=3;5;

e. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ(D1=3;5);


Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції?

a. розсіювання

b. щільність

c. Силу та напрям

*d. силу

e. напрям


Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначена для:

a. форматування тільки підписів осей;

b. створення діаграми;

c. тільки зміни розміру діаграми;

d. зміни виду діаграми;

*e. форматування всіх елементів діаграми;


Термін кореляція в перекладі з латинської означає:

a. криволінійну залежність між випадковими величинами.

b. хаотичний рух

*c. співвідношення, взаємозв'язок;

d. рух назад;

e. лінійну залежність між випадковими величинами;


Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

*a. А5:С5;

b. А5*А15;

c. А5;С5;

d. А5/А15;

e. А5,А15;


Що входить до задач обробки і аналізу даних для лікаря:

a. аналіз результатів досліджень

b. уявлення про основні статистичні методи

c. засвоєння пакету прикладних програм

*d. всі відповіді правильні

e. інтрепретація результатів досліджень


Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ЕхсеІ викликають так:

a. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

b. немає правильної відповіді;

*c. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

d. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

e. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;


За допомогою якої команди MS Excel можна захистити робочий аркуш:

a. Формат>Лист>Скрыть;

*b. Сервис>3ащита…3ащитить лист...;

c. Вставка>Примечание;

d. Правка>Скрыть;

e. Правка>Удалить лист;


«Якщо діагноз – інфаркт міокарда, то спостерігається порушення серцевого ритму». Це –

a. Проблемне висловлення

b. Достовірне висловлення

c. Умовне і проблемне висловлення

*d. Умовне висловлення

e. Достовірне і умовне висловлення


Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

a. поліноміальна

*b. логарифмічна

c. експонентна

d. степенева

e. лінійна


Яке перетворення часто використовується для частотного фільтрування (перебуваючи у частотній області можна усунути небажані частоти)?

a. Геометричне відтворення об’єкта візуалізації.

b. Проектування на світлопропускаючий екран.

*c. Фур’є перетворення.

d. Частотне фільтрування.

e. Ітеративний метод.


Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

*a. виділити комірку В6, увести за допомогою клавіатури число 20 і натиснути на клавішу Enter;

b. виділити комірку В6 і виконати команду Правка?Заполнить;

c. виділити стовпець В і виконати команду Правка?Заполнить;

d. натиснути на клавішу Enter і ввести за допомогою клавіатури число 20;

e. натиснути на клавішу Page down і ввести за допомогою клавіатури число 20;


Для присвоєння ім'я комірці електронної таблиці MS Excel треба:

*a. виконати команду Вставка>Имя>Присвоить...;

b. виконати команду Переименовать;

c. виконати команду Правка>Специальная вставка;

d. ввести ім'я в комірку;

e. виконати інші дії;


Адекватність моделі регресії оцінюють методом:

a. регресійного аналізу

b. математичного аналізу

*c. дисперсійного аналізу

d. кореляційного аналізу

e. лінійного програмування


Що входить до задач обробки і аналізу даних для лікаря:

a. аналіз результатів досліджень

b. уявлення про основні статистичні методи

*c. всі відповіді правильні

d. засвоєння пакету прикладних програм

e. інтрепретація результатів досліджень


Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Excel - це:

a. діапазон комірок;

b. посилання на константу;

*c. адреса, яка не модифікується під час копіювання формул.

d. адреса, яка змінюється під час копіювання формул.

e. константа;


Така властивість алгоритму як результативність означає, що:

a. процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

b. при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

c. алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

d. немає правильної відпові

*e. при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків


У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операції множення використовують знак:

a. х;


b. /;

c. .;


d. ^;

*e. *;
На що вказує знак коефіцієнта кореляції:

a. на зміст концепції кореляції

*b. на напрям стохастичного звязку

c. на щільність кореляуії

d. на ступінь розсіювання між випадковими величинами

e. на силу стохастичного звязку
Висловлення називається ___________ висловлень А і В, якщо воно є хибне тоді і тільки тоді, коли хибні висловлення А і В.

a. Кон’юнкцією

b. Еквіваленцією

*c. Диз’юнкцією

d. Запереченням

e. Імплікацією


Яка лінія регресії придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?

a. експонентна

b. логарифмічна

c. поліноміальна

*d. лінійна

e. степенева


В результаті експерименту, що може бути повторений велику кількість разів, отримані значення х1, х2,..., хn, які називають:

*a. випадковою величиною

b. щільністю розподілу випадкової величини

c. функцією розподілу

d. законом розподілу

e. вибіркою


Які з наведених даних є даними текстового типу в МS ЕхсеІ:

a. 12.01.2005;

*b. відомість;

c. A1;4.12/3/05;

d. 12 березня;

e. А1+А2;


Рівень значущості –це:

*a. Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

b. Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

c. Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

d. Ймовірність прийняття правильного рішення

e. Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається


Дане рівняння у=32ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії

a. степенева

b. лінійна

c. поліноміальна

d. експонентна

*e. логарифмічна


Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=1/2ln(x)+2

a. поліноміальна

b. степенева

c. експонентна

d. лінійна

*e. логарифмічна


До властивостей алгоритмів відносять

a. дискретність

b. масовість

c. визначеність

d. результативність

*e. всі відповіді вірні


У комірці А1 міститься число 1, у комірці В1 — число 6, у комірці С1 — число 3. Результатом виконання формули =А1+В1/2*С1в МS ЕхсеІ буде:

a. 10,5;

b. 9.5;

*c. 10


d. 7/6;

e. помилка;


В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті:

a. на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;

b. вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;

c. на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

d. на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

*e. буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок;


Яку лінію тренда варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.

a. поліноміальна

b. степенева

*c. експонентна

d. логарифмічна

e. лінійна


Міцність критерію – це:

a. Ймовірність прийняття правильного рішення

b. Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

c. Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

*d. Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

e. Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної


Для присвоєння ім'я комірці електронної таблиці MS Excel треба:

a. виконати команду Переименовать;

b. виконати команду Правка>Специальная вставка;

c. ввести ім'я в комірку;

d. виконати інші дії;

*e. виконати команду Вставка>Имя>Присвоить...;


Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:

*a. простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

b. дані, на основі яких будується діаграма;

c. простір між осями координат;

d. щось інше

e. кроки побудови діаграми;


Як можна обчислити суму числових даних діапазону комірок Р5:Р15 у МS ЕхсеІ:

a. виділити діапазон комірок Р5:Р15 і застосувати функцію МАКС;

b. виділити комірку Р5 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5:Р15;

c. виділити комірку Р15 і застосувати функцію СУММ до діапазону комірок Р5:Р15;

*d. виділити комірку Р16 і активізувати кнопку Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

e. виділити діапазон комірок Р5:Р15 і застосувати функцію ЗНАЧ;


Які методи використовуються для отримання інформації (зображення органів або частин органів) за допомогою випромінювання?

a. Радіологічні або нерадіологічні методи.

*b. Радіологічні методи.

c. Комп’ютерні методи.

d. Природні методи.

e. Нерадіологічні методи.


Яка лінія апроксимації дає гарні результати, якщо значення досліджуваної залежності характеризуються постійною зміною швидкості росту.

a. поліноміальна

b. логарифмічна

*c. степенева

d. лінійна

e. експонентна


Яка методика використовує звукові (пружні) коливання високої частоти?

a. Ядерно-магнітний резонанс

b. Рентгенологія

*c. Ультразвукове дослідження

d. Комп’ютерна томографія

e. Цифрова ангіографія


Що відображається в комірці електронної таблиці MS Excel після введення в неї формули:

a. діаграма;

b. число;

*c. сама формула або результат виконання формули;

d. формула;

e. функція;


Найчастіше використовують такі лінії тренду:

*a. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна b. лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності

c. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,

d. лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу

e. лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна
Дане рівняння: у=1/2ln(x)+2 є прикладом якої лінії тренду

a. степенева

b. лінійна

c. поліноміальна

d. експонентна

*e. логарифмічна


Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини х, котрі отримані в результаті дослідів називаються

a. матрицею значень

b. дискретною випадковою величиною

c. розподілом випадкової величини

d. генеральною сукупністю

*e. вибіркою об’єму n


Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння: y=0,2x+1,3

*a. лінійна

b. експонентна

c. десяткова

d. поліноміальна

e. степенева


Лінійним називається:

a. алгоритм, що не вирішує задачі

b. алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій

c. алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження

d. немає правильної відповіді

*e. алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень


Усе різноманіття медичних зображень, незалежно від способів їхнього отримання, може бути віднесено до однієї з двох основних груп:

a. Комп’ютеризоване та некомп’ютеризоване зображення.

*b. Аналогове і матричне зображення.

c. Двовимірне і тривимірне зображення.

d. Інтерактивне та статистичне зображення.

e. Радіологічні або нерадіологічні зображення.


Яким способом можна скопіювати формулу з комірки Е4 в діапазон комірок Е4:Е10 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

*a. виділити комірку Е4 і перемістити при натиснутій ЛКМ її маркер заповнення вниз до комірки Е10 включно;

b. виділити діапазон комірок Е4:Е10 і клікнути ЛКМ по комірці Е4;

c. виділити діапазон комірок Е4:Е10 і клікнути ПКМ по комірці Е4;

d. виконати команду Правка?Копировать все;

e. виконати команду Правка?Копировать;


Із перерахованого: 1 - автоматичне проведення обчислень за заданими формулами; 2 - взаємодія центрального процесора з таблицею розміщення файлів; 3 — побудова графіків і діаграм; 4 - оформлення і виведення електронних таблиць на друк; 5 - управління особистим розкладом — до функцій табличного процесора МS ЕхсеІ відносяться:

a. 1, 3, 4 і 5;

b. 1, 2;3 і 4;

c. 2,3 і 4;

d. 3, 4 і 2;

*e. 1, 3 і 4;


Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності

a. зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;

b. зміна величини X не викликає зміну величини У;

*c. зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.

d. зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

e. зміна величини X призводить до зміни величини У;


Яким способом можна вставити стовпець справа від стовпця В в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

a. виділити комірку В1 і виконати команду Вставка?Столбцы; b. виділити комірку С1 і виконати команду Вставка?Столбцы; *c. виділити стовпець В і виконати команду Вставка?Столбцы; d. виділити комірку А1 і виконати команду Вставка?Столбцы; e. виділити комірку С2 і виконати команду Вставка?Столбцы;


Укажіть перелік, що містить умовні позначення тільки статистичних функцій MS Excel

a. МИН, ЕХР, МАКС;

b. МИН, COS МИН;

*c. МИН, МАКС, СУММ;

d. МИН, SIN, СУММ;

e. СРЗНАЧ, SQRT, СУММ;


Для чого призначена вкладка Шкала вікна Формат оси в МS ЕхсеІ:

a. для встановлення типу;

b. для зміни масштабу зображення діаграми;

c. для визначення лінійних розмірів діаграми вздовж відповідних осей;

d. для встановлення масштабу, діапазону зміни значень даних; *e. для встановлення типу, масштабу, діапазону зміни значень даних і ціни поділки шкали на відповідних осях;
Скільки існує джерел виникнення алгоритмів?

a. 4


b. 6

c. 2


d. 5

*e. 3
процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму

a. дискретність

b. масовість

c. алгоритм

d. результативність

*e. формалізація
3 якими елементами діаграми можна працювати за допомогою вкладки Вид вікна Формат области диаграммы в МS ЕхсеІ:

a. із фоном, заголовком і легендою діаграми;

b. тільки з фоном діаграми;

c. із рамкою, фоном і заголовком діаграми;

d. тільки із підписом осей діаграми;

*e. із рамкою і фоном діаграми;


При точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків. Це властивість...

*a. результативність

b. визначеність

c. немає правильного твердження

d. масовість

e. дискретність


Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння: y=-5x+3

a. від’ємна

*b. лінійна

c. логарифмічна

d. поліноміальна

e. експонентна


Яким способом можна перевести комірку електронної таблиці MS Excel в режим редагування:

a. клікнути по комірці ПКМ;

b. виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р4; *c. виділити комірку і натиснути на функціональну клавішу Р2; d. виконати комади Правка>Редактировать;

e. виконати комади Сервис>Параметры;


Який розподіл використовується при вирішенні задач розповсюдження епідемії та в інших задачах масового обслуговування

a. Гаусса

b. Менделя

*c. Пуассона

d. Біноміальний

e. Госсета


При реалізації якої логіки мозок лікаря здійснює виконання алгоритму, тобто чіткої послідовності заздалегідь заданих дій і правил?

a. Емпірична логіка

b. Логіка фазового інтервалу

*c. Детерміністична логіка

d. Формальна логіка

e. Імовірнісна логіка


Поняття кореляція в перекладі з латинської означає:

a. лінійну залежність між випадковими величинами;

b. хаотичний рух

c. рух назад;

*d. співвідношення, взаємозв'язок;

e. криволінійну залежність між випадковими величинами.


Така властивість алгоритму як результативність означає, що:

*a. при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

b. процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

c. при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму

d. алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

e. немає правильної відпові


Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ:

a. сумі чисел 12, 20 і числових значень, які містяться в комірках А11 і В15;

b. сумі чисел 12, 20,11 і 15;

c. сумі чисел 12, 20, що містяться в комірках А11 і В15;

*d. сумі чисел 12, 20 і всіх числових значень, які знаходяться в діапазоні комірок А11: В15;

e. сумі чисел, що міститься в діапазоні комірок А11 і В15;


Наука про опис хвороб- це

*a. нозографія

b. кодування

c. класифікація

d. нозологія

e. таксономія


Припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів є:

a. напрям зв’язку

*b. статистичні гіпотези

c. параметри розподілу

d. функції розподілу

e. щільності розподілу


Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

*a. логарифмічна

b. експонентна

c. поліноміальна

d. лінійна

e. степенева


Вкажіть перелік, що містить типи стандартних діаграм у МS ЕхсеІ:

a. всі відповіді вірні;

*b. Круговая, Точечная, Гистограмма;

c. Голубая, График, Биржевая

d. График, Секторная, Точечная;

e. График, Круговая, Волнистая;


Після натискання на функціональну клавішу Р2 в електронних таблицях МS ЕхсеІ

*a. виділена комірка стає доступною для редагування;

b. виділена комірка переходить у режим відображення даних; c. викликається Контекстне меню;

d. активізується меню МS ЕхсеІ;

e. виділена комірка стає недоступною для редагування;
Результативність – це

a. спосіб подання інформації

b. тип алгоритму

c. спосіб подання алгоритму

*d. властивість алгоритму

e. джерело виникнення алгоритму


Лінія регресії-це:

a. лінія, що задовольняє рівняння кривої.

b. лінія на координатній площині;

c. лінія, що задовольняє рівняння прямої;

*d. графічне зображення рівняння регресії;

e. лінія у координатному просторі


Кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і Y сильний, якщо виконується умова:

a. r>0;


b. r<0;

c. r=0


d. r>1

*e. r=1
Яка методика аналізує розподіл теплового поля людини?

a. Рентгенологія

b. Ультразвукове дослідження

*c. Термографія

d. Сцинтиграфія

e. Ядерно-магнітний резонанс
Який розподіл використовується при вирішенні задач надійності медичного обладнання та апаратури та в інших задачах масового обслуговування

a. Госсета

*b. Пуассона

c. Менделя

d. Біноміальний

e. Гаусса


Джерела виникнення алгоритмів це:

a. всі відповіді правильні

b. способи розв’язку задач

c. способи постановки задач

d. процеси подання інформації

*e. практика, наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів


Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції стохастичного взаємозв’язку між випадковими величинами:

a. всі відповіді правильні

*b. силу та щільність

c. силу та напрям

d. напрям та щільність

e. розсіювання та напрям


При статистичній залежності між випадковими величинами X і У:

a. значенню величини У відповідає значення величини Х

*b. значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У;

c. значенню величини X відповідає значення величини У

d. значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;

e. значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;


Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:

a. кроки побудови діаграми;

b. простір між осями координат;

*c. простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

d. щось інше

e. дані, на основі яких будується діаграма;


Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння: y = b1x + b0

a. степенева

b. експонентна

*c. лінійна

d. логарифмічна

e. поліноміальна


Яка лінія апроксимації корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?

a. експонентна

b. лінійна

c. степенева

*d. поліноміальна

e. логарифмічна


Така властивість алгоритму як результативність означає, що:

a. алгоритм складається не для розв’язання однієї конкретної задачі, а для цілого класу задач одного типу

b. немає правильної відпові

*c. при точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків

d. процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій

e. при виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму


Як можна побачити формулу в електронній таблиці MS Excel після її введення в комірку:

a. виконати команду Окно>Отобразить...;

b. виконати команду Вид>Строка формул;

*c. виділити комірку й ознайомитись із вмістом рядка формул; d. виконати команду Сервис>Показать;

e. клікнути на комірці ПКМ;
Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попередньо не був установлений формат даних, то інформація, що буде в неї вводитись, матиме формат:

a. числовий;

b. текстовий;

c. довільний;

d. грошовий;

*e. загальний;


Виберіть найбільш правильну відповідь. Джерела виникнення алгоритмів це:

a. практика, наука,

b. різні комбінації вже наявних алгоритмів

c. практика

d. наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів

*e. практика, наука, різні комбінації вже наявних алгоритмів


Ймовірність прийняття правильного рішення називається

a. похибкою ІІ-го роду

b. рівень значущості

c. статистичною гіпотезою

d. похибкою експерименту

*e. довірчою ймовірністю


Залежно від виду біологічного процесу стохастичні сигнали можуть бути:

a. стаціонарними або неперіодичними;

b. періодичними або неперіодичними;

c. нестаціонарними або неперіодичними;

*d. стаціонарними або нестаціонарними.

e. стаціонарними або періодичними;


Що відображається в комірці електронної таблиці MS Excel після введення в неї формули:

a. формула;

*b. сама формула або результат виконання формули;

c. діаграма;

d. функція;

e. число;


Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в MS Excel:

*a. Виділити рядок 7 і виконати команду Правка>Удалить;

b. Виділити рядок 7, виконати команду Правка і натиснути на клавішу Esc;

c. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Insert;

d. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Enter;

e. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Delete;


Формалізація – це:

a. структурна схема, котра складається з окремих блоків

b. процес постановки задачі

*c. процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму

d. упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для визначення змісту поставленої задачі

e. упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для розв’язування задач на скінчену кількість кроків


Напрям ходу виконання умов задачі в алгоритмі позначають:

a. прямокутником

*b. стрілками

c. колом

d. ромбом

e. овалом


Що з перерахованого: 1 - Тип диаграммы; 2 - Источник данных диаграммы; 3 - Подписи данных; 4 - Параметры диаграммы; 5 - Размещение диаграммы 6 - Заголовок - не є кроком побудови діаграми в МS ЕхсеІ:

*a. З і 6;

b. 2 і 5;

c. 2,4,5 і 6;

d. 3, 6 і 2;

e. 1 і 6;


При точному виконанні всіх вказівок алгоритму процес прийняття рішення повинен закінчитися через скінчену кількість кроків. Це властивість...

a. масовість

b. визначеність

c. дискретність

*d. результативність

e. немає правильного твердження


Нехай у комірку АЗ ввели число 2, в комірку ВЗ - число 2, а в коміркуСЗ - формулу =АЗ+ВЗ/2. Який результат з'явився в комірці СЗ електронної таблиці МS ЕхсеІ:

a. СЗ;


*b. 3;

c. 6;


d. 2;

e. 4;
Яка лінія апроксимації придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?

a. поліноміальна

b. експонентна

*c. лінійна

d. степенева

e. логарифмічна
При виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму. Це властивість...

a. дискретність

b. немає правильного твердження

c. результативність

d. масовість

*e. Визначеність


За допомогою якої команди MS Excel можна відкрити вікно Мастер функций:

*a. Вставка>Функция...;

b. Данные>Итоги;

c. Сервис>Мастер;

d. Формат>Функция…;

e. Вставка>Символ;


Якщо в комірці електронної таблиці MS Excel попередньо не був установлений формат даних, то інформація, що буде в неї вводитись, матиме формат:

*a. загальний;

b. грошовий;

c. текстовий;

d. довільний;

e. числовий;


Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції?

*a. силу

b. щільність

c. напрям

d. Силу та напрям

e. розсіювання


Медичні зображення відносять до:

a. тільки неперервних зображень;

b. тільки дискретних зображень;

*c. аналогових і матричних зображень;

d. тільки аналогових зображень;

e. тільки матричних зображень;


Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1 ;10;20) в MS Excel:

a. 20;


b. 1;

c. 2;


*d. 10;

e. функція задана невірно;


Що відображається в комірці електронної таблиці MS Excel після введення в неї формули:

a. число;

b. формула;

*c. сама формула або результат виконання формули;

d. діаграма;

e. функція;


1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до аналізу, 3- попередній аналіз даних, 4- вибір методу аналізу та його реалізація, інтерпретація резуьтатів, 5 – подання результатів. Які етапи, з наведених вище, включає в себе сам аналіз даних:

a. 3, 4, 5

b. 1, 2 і 5

c. 1, 2, 4, 5

d. 1, 2, 3

*e. 1, 2, 3, 4, 5


Яким способом можна видалити аркуш ЛистЗ з робочої книги в МS ЕхсеІ:

a. виділити аркуш ЛистЗ виконати команду Формат?Лист?Скрыть;

b. виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду Сервис?Автозамена...;

c. виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду Сервис?Исправления...;

*d. виділити аркуш ЛистЗ і виконати команду Правка?Удапить лист;

e. виділити аркуш ЛистЗ виконати команду Формат?Лист?Преименовать;


Виберіть найбільш правильну відповідь. Алгоритм повинен мати такі властивості:

a. дискретність, результативність

*b. визначеність, масовість, дискретність, результативність

c. визначеність, масовість,

d. масовість, дискретність, визначеність

e. масовість, дискретність, результативність


Адекватність моделі регресії означає, що :

a. дану модель доцільно замінити іншою моделлю регресії

*b. її заміна будь-якою іншою моделлю істотно не покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

c. дана модель є виключно лінійною моделлю регресії

d. дана модель є виключно криволінійною моделлю регресії.

e. її заміна будь-якою іншою моделлю суттєво покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У


Дисперсія для неперервної випадкової величини – це:

a. похідна від функції розподілу

b. квадрат функції розподілу

c. факторіал від функції розподілу

d. первісна від функції розподілу

*e. інтеграл від функції розподілу


У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побудови діаграми в МS ЕхсеІ на екрані монітора з'являється вікно:

a. Удалить;

b. Свойства диаграммы;

c. Вставка;

*d. Формат области диаграммы;

e. Формат;


За допомогою ярлика аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ здійснюють:

a. виклик програми МS Word;

b. виклик іншої папки;

c. виклик iншого файлу;

*d. перехід від одного аркуша до іншого;

e. виклик програми МS ЕхсеІ;


Як інакше можна назвати діаграму, створену засобами програми МS ЕхсеІ:

a. зображення;

b. малюнок;

c. картинка;

d. немає вірної відповіді;

*e. ряд даних;


Яку лінію апроксимації варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.

a. логарифмічна

b. поліноміальна

c. степенева

*d. експонентна

e. лінійна


Лінія апроксимації-це:

a. лінія у координатному просторі

b. лінія, що задовольняє рівняння прямої;

c. лінія, що задовольняє рівняння кривої.

d. лінія на координатній площині;

*e. графічне зображення рівняння регресії;


Що таке Область построения диаграммы в МS ЕхсеІ:

a. простір між осями координат;

b. дані, на основі яких будується діаграма;

*c. простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми;

d. кроки побудови діаграми;

e. щось інше;


Для видалення виділеного стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ треба:

a. натиснути на клавішу Delete;

b. вибрати в Контекстному меню команду Вырезать;

c. виконати команду Правка?Очистить;

*d. виконати команду Правка?Удалить;

e. виконати команду Правка?Вырезать;


Які методи використовуються для отримання інформації (зображення органів або частин органів) за допомогою випромінювання?

*a. Радіологічні методи.

b. Комп’ютерні методи.

c. Природні методи.

d. Радіологічні або нерадіологічні методи.

e. Нерадіологічні методи.


При виконанні алгоритму ніколи не повинна з’являтися потреба у прийнятті будь-яких рішень, котрі не передбачені укладачем алгоритму. Це властивість...

a. немає правильного твердження

b. результативність

*c. визначеність

d. дискретність

e. масовість


Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel:

a. СЧЕТ;

b. ЕСЛИ;

c. АВS;


*d. СУММ;

e. МАКС;
Чому дорівнює значення виразу МАКС(15;20;АЗ)+МИН(5;15) в MS Excel:

a. 25;

b. 10;


c. 5;

d. АЗ+5;

*e. невідомо;
Як задається кореляційна залежність між випадковими величинами:

*a. вибіркових значень

b. матриць

c. моментів І-го і ІІ-го порядку розподілу

d. моментів II-го і ІIІ-го порядку розподілу

e. у вигляді таблиць


Функціональна залежність між значеннями випадкових величин та ймовірностями з якими вони приймають ці значення називають:

*a. законом розподілу

b. медіаною розподілу

c. випадковою залежністю

d. гістограмою розподілу

e. щільністю розподілу


Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазону комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ:

a. Е10;F15;

*b. В6:Е10;

c. В6;Е10;

d. В2/Е20;

e. Е10;F10;


Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених після коми, не вміщається в комірці електронної таблиці, то:

a. цифри, які не помістились у комірку, накладаються на сусідню комірку, якщо вона незаповнена; ,

*b. в комірці відображаються символи ####;

c. число заокруглюється до такої кількості десяткових знаків після коми, скільки поміститься в комірці;

d. в комірці відображаються символи #ИМЯ;

e. з'явиться вікно з повідомленням про помилку;


Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная МS ЕхсеІ:

a. для обчислення суми числових даних, які містяться на двох суміжних листах;

b. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні несуміжних комірок стовпця;

c. для обчислення суми числових даних, які містяться в квадратному діапазоні;

d. для обчислення суми числових даних, які містяться в прямокутному діапазоні;

*e. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні комірок стовпця або рядка;


Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядка електронної таблиці МS ЕхсеІ:

a. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію стовпця вліво;

b. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію рядка вверх;

c. за допомогою команди Вставка?Строки?

d. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Столбец?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;

*e. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Строка?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;


Якщо виділити комірку електронної таблиці МS ЕхсеІ, то в рядку формул буде міститись інформація про:

a. ярлик поточного аркуша робочої книги в МS ЕхсеІ ;

*b. адресу поточної комірки;

c. перелік усіх функцій МS ЕхсеІ ;

d. перелік статистичних функцій МS ЕхсеІ;

e. адресу документа МS ЕхсеІ;


Де не може бути розміщена діаграма в процесі створення засобами МS ЕхсеІ:

*a. на будь-якому аркуші нової робочої книги;

b. на одному з робочих аркушів поточної робочої книги;

c. на наступному аркуші, від аркушу, де знаходяться дані для побудови діаграми;

d. у виділеному діапазоні комірок;

e. на окремому аркуші поточної робочої книги;


Яке з позначень є позначенням діапазону рядка в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

a. А5*А15;

*b. А5:С5;

c. А5;С5;

d. А5,А15;

e. А5/А15;


В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті:

a. на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

*b. буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок; c. на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

d. на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми; e. вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;


Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності

a. зміна величини X не викликає зміну величини У;

b. зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

c. зміна величини X призводить до зміни величини У;

*d. зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.

e. зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;


Контекстне меню під час редагування діаграми в МS ЕхсеІ викликають так:

a. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

b. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

c. клікають ЛКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню і натискають на клавішу Enter;

*d. клікають ПКМ по області побудови діаграми або ділянці діаграми, що підлягає редагуванню;

e. немає правильної відповіді;


За допомогою якої команди MS Excel можна захистити робочий аркуш:

a. Правка>Скрыть;

b. Формат>Лист>Скрыть;

c. Вставка>Примечание;

*d. Сервис>3ащита…3ащитить лист...;

e. Правка>Удалить лист;


Що означає термін регресія:

a. швидкість розподілу

b. напрям стохастичного зв’язку

c. нормалізація параметрів розподілу

*d. тенденцію зміни випадкових величин

e. повернення до середнього значення


Статистичні гіпотези це:

a. припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів

b. величини, котрі можуть приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень

c. уся партія в якій ми можемо оцінити частку ознаки, що попали у вибірку

====d. припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів

e. немає правильної відповіді


За допомогою якої команди в МS ЕхсеІ можна активізувати панель інструментів для побудови діаграми:

a. Сервис>Параметры...>Диаграмма;

===b. Вид>Панели инструментов>Диаграммы;

c. Данные> Сводная таблица;

d. Вставка>Диаграмма...;

e. Сервис> Диаграмма;


Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями - це закон розподілення:

a. Госсета

b. Менделя

c. Біноміальний

d. Гаусса

e. Пуассона======


Абсолютна адреса комірки електронної таблиці MS Excel - це:

a. діапазон комірок;

b. посилання на константу;

c. адреса, яка не модифікується під час копіювання формул. ======

d. константа;

e. адреса, яка змінюється під час копіювання формул.


За допомогою якої команди можна задати режим відображення формули MS Excel:

a. виконати команду Формат>Автоформат...;

b. виконати команду Вид>Строка формул;

c. виконати команду Сервис>Параметры...->Вид>Параметры окна: формулы; ====

d. Вид>Представления;

e. Вставка>Объект;


Процес, який описується алгоритмом, має бути поділений на послідовність окремих дій. Це властивість...

a. масовість

b. визначеність

c. немає правильного твердження

d. дискретність ====

e. результативність


Життя без води неможливе». Це –

a. Достовірне висловлення===

b. Достовірне і умовне висловлення

c. Умовне висловлення

d. Умовне і проблемне висловлення

e. Проблемне висловлення


Визначеність – це:

a. тип алгоритму

b. спосіб подання інформації

c. властивість алгоритму ===

d. спосіб подання алгоритму

e. джерело виникнення алгоритму


Вкажіть правильний запис функції в MS Excel:

a. ЕСЛИ(С4=1 ;$D$2;ЕСЛИ(С4=2;$Е$2;$Р$2)). ====

b. ЕСЛИ[С4=1;3];

c. ЕСЛИ(С4=1;3);

d. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ(D1=3;5);

e. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ D1=3;5;


Що означає термін регресія:

a. тенденцію зміни випадкових величин====

b. напрям стохастичного зв’язку

c. повернення до середнього значення

d. швидкість розподілу

e. нормалізація параметрів розподілу


Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядка електронної таблиці МS ЕхсеІ:

a. за допомогою команди Вставка?Строки?

b. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію стовпця вліво;

c. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Строка?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК; ====

d. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію рядка вверх;

e. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Столбец?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;


Блок у вигляді ромба символізує:

+a. перевірку виконання певного твердження з метою прийняття рішень про напрям ходу подальшого виконання умови задачі

b. потребу звести кілька ліній в одну

c. напрям ходу виконання умов задачі

d. виконання певних вказівок задачі

e. початок і кінець алгоритму


Формалізація – це:

+a. процес подання інформації про об’єкт у вигляді алгоритму

b. упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для розв’язування задач на скінчену кількість кроків

c. процес постановки задачі

d. структурна схема, котра складається з окремих блоків

e. упорядкований скінчений набір чітко визначених правил для визначення змісту поставленої задачі


Циклічним називається:

a. алгоритм, що не вирішує задачі

b. немає правильної відповіді

c. алгоритм, який містить лише вказівки про безумовне виконання деякої послідовності дій, без повторень або розгалужень

d. алгоритм, в якому передбачається перевірка альтернативного твердження +e. алгоритми, в яких передбачено багаторазове повторення деякої послідовності дій
Яка лінія регресії з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. лінійна

c. експонентна

+d. логарифмічна

e. степенева
Електронні таблиці МS ЕхсеІ зберігаються у файлах із розширенням:

a. .bmp;

b. .tif;

c. .txt;

+d. .xls;

e. .doc;


Потребу звести кілька ліній в одну в алгоритмі позначають:

a. стрілками

b. ромбом

+c. колом

d. прямокутником

e. овалом


Яку логічну операцію називають ще логічним множенням?

+a. Кон’юнкцію

b. Еквіваленцію

c. Імплікацію

d. Диз’юнкцію

e. Заперечення


Яким способом можна скопіювати формулу з комірки В6 у діапазон комірок В7:В13 у MS Excel:

+a. виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ЛКМ до комірки В13 включно;

b. виконати команду Правка>Заполнить;

c. виділити діапазон комірок В7:В13 і клікнути ЛКМ по комірці В6;

d. виконати команду Правка>Копировать;

e. виділити комірку В6 і перемістити її маркер заповнення при натиснутій ПКМ до комірки В13 включно;


Активна комірка в МS ЕхсеІ- це:

a. комірка, в яку введені дані;

b. комірка, в яку введена формула;

+ c. комірка, на якій знаходиться курсор виділення;

d. комірка А1;

e. комірка, синього кольору;


Перед тим, як виконати команду Данные>Итоги... в MS Excel, необхідно:

a. обчислити суму значень у рядах;

=b. відсортувати значення;

c. обчислити суму значень у стовпцях;

d. виділити комірку;

e. створити критерій умов.


Що характеризує абсолютне значення коефіцієнта кореляції стохастичного взаємозв’язку між випадковими величинами:

a. всі відповіді правильні

=b. силу та щільність

c. силу та напрям

d. розсіювання та напрям

e. напрям та щільність


Між показниками X і Y при кореляційному зв'язку зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова:

=a. r>0;

b. r<0;

c. r=0


d. r=1

e. r>1
Дискретність - це

Виберіть одну правильну відповідь

a. спосіб подання інформації

b. джерело виникнення алгоритму

c. тип алгоритму

=d. властивість алгоритму

e. спосіб подання алгоритму


Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

a. степенева

b. поліноміальна

c. експонентна

d. лінійна

=e. логарифмічна


Для редагування значення комірки електронної таблиці MS Excel потрібно:

a. виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р8 і змінити значення комірки;

b. виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р4 і змінити значення комірки;

=c. виділити комірку, встановити текстовий курсор у рядок формул, внести редакцію в записи комірки і натиснути на клавішу Enter;

d. виконати інші дії;

e. виділити комірку і змінити її значення;


Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=234x-9

=a. лінійна

b. степенева

c. логарифмічна

d. поліноміальна

e. експонентна

З аналізом біосигналів зустрічаються, коли:

a. перевіряють перебіг біологічного процесу під дією деякого вимушеного втручання або за відомих умов;

b. мають справу з біологічним процесом, що видає тільки вихідний сигнал;

=c. всі відповіді правильні.

d. розробляють модель біологічного процесу при наявності достатніх знань про процес;

e. мають справу з біологічним процесом, в якому присутній викликаний сигнал;


Вкажіть правильний запис функції в MS Excel:

a. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ(D1=3;5);

b. ЕСЛИ{С4=1;ЕСЛИ D1=3;5;

c. ЕСЛИ(С4=1;3);

d. ЕСЛИ[С4=1;3];

=e. ЕСЛИ(С4=1 ;$D$2;ЕСЛИ(С4=2;$Е$2;$Р$2)).


За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінити режим відображення сітки на екрані:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Файл?Параметры страницы;

=b. Сервис>Параметры…?Вид?Параметры окна: сетка;

c. Формат?Лист...?Граница;

d. Вид?Разметка страницы;

e. Формат?Ячейки...?Граница;
Регресійний аналіз- це

a. сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки

b. сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій

c. сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин

=d. розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.

e. Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності

Визначеність, масовість, дискретність, результативність - це

=a. властивості алгоритмів

b. джерела виникнення алгоритмів

c. типи алгоритмів

d. способи подання інформації

e. способи подання алгоритмів


Question 2

Балів: 1

Значення коефіцієнта кореляції може змінюватися від

Виберіть одну правильну відповідь

a. /-1;1/

b. [-1;1] *

c. [-1;1)

d. (-1;1)

e. (-1;1]

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 3

Балів: 1

Для побудови гістограми розподілу потрібно:

Виберіть одну правильну відповідь

a. тільки підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

b. вибрану частину вибірки розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

c. весь діапазон значень розбити на малі інтервали і підрахувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал *

d. немає правильної відповіді

e. весь діапазон значень розбити на малі інтервали і не враховувати ймовірність попадання випадкової величини в даний інтервал

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 4

Балів: 1

Припущення, котрі відносяться до виду розподілу випадкової величини або окремих його параметрів є:

Виберіть одну правильну відповідь

a. щільності розподілу

b. параметри розподілу

c. напрям зв’язку

d. статистичні гіпотези *

e. функції розподілу

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.

Question 7

Балів: 1

Для присвоєння ім'я комірці електронної таблиці MS Excel треба:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Правка>Специальная вставка;

b. виконати інші дії;

c. виконати команду Переименовать;

d. ввести ім'я в комірку;

e. виконати команду Вставка>Имя>Присвоить...; *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 8

Балів: 1

Яким способом можна видалити рядок 7 із таблиці в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Delete;

b. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Insert;

c. Виділити рядок 7, виконати команду Правка і натиснути на клавішу Esc;

d. Виділити рядок 7 і виконати команду Правка>Удалить; *

e. Виділити рядок 7 і натиснути на клавішу Enter;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 9

Балів: 1

Дане рівняння: у=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. експонентна

c. степенева

d. лінійна

e. логарифмічна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 10

Балів: 1

Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. СУММ; *

b. СЧЕТ;

c. АВS;

d. МАКС;

e. ЕСЛИ;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 11

Балів: 1

Яким способом можна виділити діапазон комірок А1:С10 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. кліком ЛКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ЛКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно; *

b. спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім, натиснувши клавiшу Shift клiкнути по комірці С10;

c. виконати команду Правка?Выделить все;

d. кліком ПКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ПКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;

e. спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім -по комірці С10;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 12

Балів: 1

Лінія регресії:

Виберіть одну правильну відповідь

a. проходить через кореляційне поле довільним чином;

b. лінія, яка є графіком експотенціальної функції

c. проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії. *

d. проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

e. проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.

Балів: 13

В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті:

Виберіть одну правильну відповідь

a. на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;

b. буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок; *

c. на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

d. вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;

e. на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 14

Балів: 1

Дискретна випадкова величина Х, яка може набувати цілих невід’ємних значень з ймовірностями - це закон розподілення:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Менделя

b. Гаусса

c. Пуассона

d. Біноміальний *

e. Госсета

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 15

Балів: 1

Якому закону розподілу підпорядковуються малоймовірні події, які відбуваються у довгій серії незалежних випробувань декілька разів:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Біноміальному

b. Пуассона *

c. Госсета

d. Гаусса

e. Менделя

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 16

Балів: 1

Міцність критерію – це:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Ймовірність прийняття правильного рішення

b. Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

c. Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

d. Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

e. Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 17

Балів: 1

Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняють умову:

Виберіть одну правильну відповідь

a. r>0; ***

b. r=0


c. r<0;

d. r=1


e. -1<=r<=1

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 18

Балів: 1

Між випадковими величинами X і У при статистичній залежності

Виберіть одну правильну відповідь

a. зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

b. зміна величини X не викликає зміну величини У;

c. зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої; ______

d. зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У.

e. зміна величини X призводить до зміни величини У;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 19

Балів: 1

Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був відсутній:

Виберіть одну правильну відповідь

a. r=0

b. r>114

c. r<0; *

d. r=1


e. r>0;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 20

Балів: 1

За допомогою якої команди в МS ЕхсеІ можна активізувати панель інструментів для побудови діаграми:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Сервис> Диаграмма;

b. Данные> Сводная таблица;

c. Вид>Панели инструментов>Диаграммы;*

d. Вставка>Диаграмма...;

e. Сервис>Параметры...>Диаграмма;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 21

Балів: 1

Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. для обчислення суми числових даних, які містяться на двох суміжних листах;

b. для обчислення суми числових даних, які містяться в квадратному діапазоні;

c. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні комірок стовпця або рядка; ***

d. для обчислення суми числових даних, які містяться в прямокутному діапазоні;

e. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні несуміжних комірок стовпця;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 22

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції СРЗНАЧ(16;20;АЗ:В6) в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. (А3+В6+З6):2;

b. невідомо;

c. 16+20/2;

d. 4;


e. 18;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 23

Балів: 1

Що таке лінія регресії?

Виберіть одну правильну відповідь

a. графік функції розподілу

b. графік функції щільності

c. графік функції, максимально наближеної до заданих значень***

d. графік функції випадкової величини

e. графік функції дискретної випадкової величини

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 24

Балів: 1

3 якими елементами діаграми можна працювати за допомогою вкладки Вид вікна Формат области диаграммы в МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. із фоном, заголовком і легендою діаграми; __________

b. тільки із підписом осей діаграми;

c. тільки з фоном діаграми;

d. із рамкою, фоном і заголовком діаграми;

e. із рамкою і фоном діаграми;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.

Балів: 1

Знак коефіцієнта кореляції вказує:

Виберіть одну правильну відповідь

a. на зміст концепції кореляції

b. на ступінь розсіювання між випадковими величинами

c. на щільність кореляуії __________

d. на силу стохастичного звязку

e. на напрям стохастичного звязку

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 2

Балів: 1

Яким способом можна ввести число 20 у комірку В6 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виділити стовпець В і виконати команду Правка?Заполнить;

b. виділити комірку В6, увести за допомогою клавіатури число 20 і натиснути на клавішу Enter;*

c. виділити комірку В6 і виконати команду Правка?Заполнить;

d. натиснути на клавішу Enter і ввести за допомогою клавіатури число 20;

e. натиснути на клавішу Page down і ввести за допомогою клавіатури число 20;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 3

Балів: 1

Можливі значення коефіцієнта кореляції випадкових величин X і Y задовольняють умову:

Виберіть одну правильну відповідь

a. r=0

b. r>0; *

c. r<0;

d. r=1


e. -1<=r<=1

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 4

Балів: 1

Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=2ln(x)-2

Виберіть одну правильну відповідь

a. експонентна

b. поліноміальна

c. лінійна

d. логарифмічна*

e. степенева

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 5

Балів: 1

Яким способом можна перейти на третій аркуш відкритої робочої книги в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Формат>ЛистЗ;

b. клікнути ПКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;

c. клікнути ЛКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги; *

d. виконати команду Вставка>ЛистЗ;

e. виконати команду Правка>Перейти...>ЛистЗ;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 6

Балів: 1

Для видалення значень виділеного стовпця в електронній таблиці MS Excel слід:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Данные>Фильтр;

b. натиснути на клавішу BackSpase;

c. виконати команду Правка>Удалить; *

d. виконати команду Правка>Вырезать;

e. натиснути ПКМ і вибрати команду Вырезать;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 7

Балів: 1

Адекватність моделі регресії означає, що :

Виберіть одну правильну відповідь

a. її заміна будь-якою іншою моделлю істотно не покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У

b. дану модель доцільно замінити іншою моделлю регресії

c. дана модель є виключно криволінійною моделлю регресії.

d. дана модель є виключно лінійною моделлю регресії

e. її заміна будь-якою іншою моделлю суттєво покращить відображення реального взаємозв’язку між величинами Х та У ________________

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 8

Балів: 1

Яка лінія регресії придатна при моделюванні характеристик, значення яких збільшуються чи спадають з постійною швидкістю?

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. логарифмічна

c. експонентна

d. лінійна *

e. степенева

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 9

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції ДАТА(2005,2,28) в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. 28 янв. 2005;

b. 02.28.05;

c. 28/02/20;

d. 28.02.05; *

e. 05.28.02;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 10

Балів: 1

Статистичний критерій К – це:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Сукупність значень, при яких основна гіпотеза не приймається

b. Ймовірність прийняття правильного рішення

c. Ймовірність попадання критерію перевірки в критичну область

d. Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною_

e. Вирішальне правило, яке забезпечує прийняття вірної гвпотези і відхилення хибної

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 11

Балів: 1

Число, що міститься в комірці А1, потрібно розділити на суму чисел, які містяться в комірках А2 і АЗ. Для знаходження результату треба створити в довільній комірці електронної таблиці МS ЕхсеІ формулу:

Виберіть одну правильну відповідь

a. =А1/СУММ(А2,АЗ); ________

b. =А1А2+АЗ);

c. =А1/(А2+А3);

d. =А1/[А2+А3];

e. =А1/А2+А3;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 12

Балів: 1

Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS Ехсеl у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Подписи данных; _________

b. Заголовки;

c. Ряд;

d. Легенда;

e. Лини сетки;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.

Балів: 13

Групу комірок електронної таблиці MS Excel які розміщені поряд і утворюють прямокутник, можна назвати:

Виберіть одну правильну відповідь

a. діапазоном; *

b. аркушем;

c. таблицею;

d. сегментом;

e. книгою;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 14

Балів: 1

Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: y=0,2x+1,3

Виберіть одну правильну відповідь

a. експонентна

b. лінійна *

c. десяткова

d. степенева

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 15

Балів: 1

За допомогою якої з вкладок вікна Мастер диаграмм в МS ЕхсеІ можна змінити підписи осей діаграми:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Заголовки;

b. Легенда;

c. Ряд;

d. Оси;____

e. Линии сетки;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 16

Балів: 1

Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння: y = b1x + b0

Виберіть одну правильну відповідь

a. степенева

b. експонентна

c. поліноміальна

d. логарифмічна

e. лінійна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 17

Балів: 1

Яким способом можна вставити стовпець справа від стовпця В в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виділити комірку А1 і виконати команду Вставка?Столбцы;

b. виділити комірку В1 і виконати команду Вставка?Столбцы;

c. виділити стовпець В і виконати команду Вставка?Столбцы;_________

d. виділити комірку С2 і виконати команду Вставка?Столбцы;

e. виділити комірку С1 і виконати команду Вставка?Столбцы;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 18

Балів: 1

За допомогою якої команди можна задати режим відображення формули MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Вид>Строка формул;_______________

b. виконати команду Формат>Автоформат...;

c. виконати команду Сервис>Параметры...->Вид>Параметры окна: формулы;

d. Вид>Представления;

e. Вставка>Объект;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 19

Балів: 1

За допомогою якої команди МS ЕхсеІ можна відмінити режим відображення сітки на екрані:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Сервис>Параметры…?Вид?Параметры окна: сетка; *

b. Вид?Разметка страницы;

c. Файл?Параметры страницы;

d. Формат?Лист...?Граница;

e. Формат?Ячейки...?Граница;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 20

Балів: 1

Яким способом можна точно задати ширину 8,15 стовпця електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виділити першу комірку стовпця, виконати команду Формат ?Столбец увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК;

b. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

c. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію ряда A. при натиснутій ЛКМ перетягнути обмежувальну лінію стовпця вправо;

d. виконати команду Данные?Форма...;

e. виділити будь-яку комірку стовпця, виконати команду Формат ?Столбец ?Ширина..., увести у відповідне поле число 8,15 і активізувати кнопку ОК; *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 21

Балів: 1

Щільність розподілу для неперервної випадкової величини – це:

Виберіть одну правильну відповідь

a. інтеграл від функції розподілу

b. факторіал від функції розподілу

c. квадрат функції розподілу

d. похідна від функції розподілу*

e. первісна від функції розподілу

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 22

Балів: 1

Символи # у числовому полі комірки електронної таблиці MS Excel вказують на те, що:

Виберіть одну правильну відповідь

a. кількість цифр у комірці більша, ніж ширина стовпця; *

b. число некоректне;

c. неправильно вказаний тип даних;

d. число введене буквами;

e. дія заборонена;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 23

Балів: 1

Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=234x-9

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна

b. лінійна *

c. степенева

d. експонентна

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 24

Балів: 1

Яка лінія регресії корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?

Виберіть одну правильну відповідь

a. степенева

b. логарифмічна

c. поліноміальна *

d. лінійна

e. експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.

Балів: 1

1- планування дослідження, 2- пдготовка даних до аналізу, 3- попередній аналіз даних, 4- вибір методу аналізу та його реалізація, інтерпретація резуьтатів, 5 – подання результатів. Які етапи, з наведених вище, включає в себе сам аналіз даних:

Виберіть одну правильну відповідь

a. 1, 2, 3, 4, 5

b. 1, 2, 4, 5

c. 3, 4, 5 __________

d. 1, 2 і 5

e. 1, 2, 3

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 2

Балів: 1

Панель інструментів Диаграммы в МS ЕхсеІ призначена для:

Виберіть одну правильну відповідь

a. зміни виду діаграми;

b. форматування всіх елементів діаграми;*

c. створення діаграми;

d. тільки зміни розміру діаграми;

e. форматування тільки підписів осей;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 3

Балів: 1

При проведенні досліджень необхідно забезпечити наступні вимоги до вибірки:

Виберіть одну правильну відповідь

a. репрезентативність, співпадання умов спостережень

b. однорідність, співпадання умов спостережень

c. однорідність, репрезентативність, співпадання умов спостережень*

d. структурну відповідність, однорідність

e. однорідність, репрезентативність,

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 4

Балів: 1

За допомогою якої команди MS Excel можна заповнити стовпець електронної таблиці значеннями арифметичної прогресії:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Сервис>3ависимости;

b. Данные>Сортировать по возростанию;

c. Вставка>Функция,..;

d. Вставка>Обьект...;

e. Правка>Заполнить>Прогрессия...;*

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 5

Балів: 1

У запису формули в МS ЕхсеІ для позначення операції множення використовують знак:

Виберіть одну правильну відповідь

a. .;

b. /;


c. х;

d. *; *


e. ^;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 6

Балів: 1

Вкажіть перелік, що містить умовні позначення тільки математичних функцій MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. ЕХР, ЗСЗКТ, ЗИМ;

b. МИН, МАКС, СУММ; ______________

c. ЕХР, СУММ, СОЗ;

d. ЗИМ, ДИСП, МАКС;

e. ЕХР, ЗСЗКТ, МИН;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 7

Балів: 1

Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна *

b. логарифмічна ***

c. лінійна

d. степенева

e. експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 8

Балів: 1

Яка виконується умова, щоб кореляційний зв'язок між випадковими величинами X і У був слабкий:

Виберіть одну правильну відповідь

a. r<0; ________

b. r=0


c. r>1

d. r>0;


e. r=1

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 9

Балів: 1

Яким способом можна точно задати висоту 19,8 рядка електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Строка?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК; *

b. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію рядка вверх;

c. виділити будь-яку комірку рядка, виконати команду Формат?Столбец?Высота..., ввести у відповідне поле число 19,8 і активізувати кнопку ОК;

d. за допомогою команди Вставка?Строки?

e. при натиснутій ЛКМ перемістити обмежувальну лінію стовпця вліво;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 10

Балів: 1

Яке з наведених позначень відповідає позначенню заголовка рядка електронної таблиці MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. С2;

b. АВ;


c. 22S;

d. 55;*


e. 2C;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 11

Балів: 1

дане рівняння: у=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лінії тренду

Виберіть одну правильну відповідь

a. експонентна

b. степенева

c. логарифмічна *

d. лінійна

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 12

Балів: 1

У результаті подвійного кліку ЛКМ по області побудови діаграми в МS ЕхсеІ на екрані монітора з'являється вікно:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Вставка;

b. Формат области диаграммы; *

c. Удалить;

d. Формат;

e. Свойства диаграммы;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Чому дорівнює значення функції ЕСЛИ(2>1;ЕСЛИ(1>2;5;8);6) в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. 5;

b. 2;


c. 3;

d. 8;


e. 6; ________

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 14

Балів: 1

Величина, котра може приймати будь-які числові значення в даному інтервалі значень називається:

Виберіть одну правильну відповідь

a. дискретною випадковою величиною

b. неперервною випадковою величиною***

c. випадковою величиною; *

d. параметром розподілу випадкової величини

e. законом розподілу випадкової величини

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 15

Балів: 1

Дискретною випадковою називається величина, яка приймає значення:

Виберіть одну правильну відповідь

a. cкінчену кількість значень х1, х2,..., хn. *

b. тільки з початку інтервалу

c. з відкритого інтервалу (0;n)

d. з напівзамкненого інтервалу зліва або справа

e. з замкненого інтервалу [0;n]

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 16

Балів: 1

Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння: y=1/2x+3/4

Виберіть одну правильну відповідь

a. лінійна *

b. степенева

c. дробова

d. експонентна

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 17

Балів: 1

В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті:

Виберіть одну правильну відповідь

a. буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок;*

b. на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

c. на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;

d. на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

e. вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 18

Балів: 1

Яким способом можна виділити діапазон комірок А1:С10 електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Правка?Выделить все;

b. кліком ЛКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ЛКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно; *

c. спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім -по комірці С10;

d. кліком ПКМ виділити комірку А1 і, не відпускаючи ПКМ, перемістити покажчик миші до комірки С10 включно;

e. спочатку клікнути ЛКМ по комірці А1, а потім, натиснувши клавiшу Shift клiкнути по комірці С10;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 19

Балів: 1

Набір значень (х1, х2,...,хn) випадкової величини х, котрі отримані в результаті дослідів називаються

Виберіть одну правильну відповідь

a. матрицею значень

b. генеральною сукупністю

c. дискретною випадковою величиною

d. розподілом випадкової величини

e. вибіркою об’єму n*

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 20

Балів: 1

При статистичній залежності між випадковими величинами X і У

Виберіть одну правильну відповідь

a. зміна величини X не викликає зміну величини У;

b. зміна величини X призводить до зміни розподілу можливих значень величини У. *

c. зміна однієї з них викликає зміну дисперсії іншої;

d. зміна однієї з них викликає зміну умовного математичного сподівання або генерального середнього іншої;

e. зміна величини X призводить до зміни величини У;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 21

Балів: 1

За допомогою якої клавіші можна виділити несуміжний діапазон комірок електронної таблиці MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. ALT+SHIFT;

b. CTRL; *

c. ALT;

d. CTRL+ALT;

e. SHIFT;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 22

Балів: 1

Прикладом якої лінії регресії є дане рівняння: y=1/2x+3/4

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. степенева

c. дробова

d. експонентна

e. лінійна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 23

Балів: 1

Дане рівняння: у=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна *

b. лінійна

c. поліноміальна

d. експонентна

e. степенева

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 24

Балів: 1

Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. для обчислення суми числових даних, які містяться на двох суміжних листах;

b. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні несуміжних комірок стовпця;

c. для обчислення суми числових даних, які містяться в квадратному діапазоні;

d. для обчислення суми числових даних, які містяться в діапазоні комірок стовпця або рядка; *

e. для обчислення суми числових даних, які містяться в прямокутному діапазоні;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.

Балів: 1

Яким способом не можна обчислити суму числових даних діапазону комірок А1:Р1 в електронній таблиці MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. у комірку N1 увести функцію СУММ(АІ:Р1);

b. Виділити комірку G1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

c. Виділити діапазон комірок А1:С1 і натиснути на клавіщу +; *

d. Виділити комірку C1 і клікнути ЛКМ по кнопці Автосумма на панелі інструментів Стандартная;

e. у комірку Н1 увести функцію СУММ(АІ:Р1);

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 2

Балів: 1

Опис побудованих графіків і діаграм задається в МS Ехсеl у вікні Мастер диаграмм за допомогою вкладки:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Ряд;

b. Заголовки;

c. Подписи данных;

d. Легенда;

e. Лини сетки; __________

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 3

Балів: 1

Що таке Область диаграммыв МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. простір, обмежений зовнішньою рамкою діаграми; *

b. кроки побудови діаграми;

c. щось інше

d. дані, на основі яких будується діаграма;

e. простір між осями координат;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 4

Балів: 1

Дане рівняння: у=2ln(x)+112 є прикладом якої лінії регресії

Виберіть одну правильну відповідь

a. експонентна

b. лінійна

c. поліноміальна

d. степенева

e. логарифмічна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 5

Балів: 1

Яка лінія регресії корисна для опису характеристик, що мають трохи яскраво виражених екстремумів (максимумів і мінімумів)?

Виберіть одну правильну відповідь

a. степенева

b. поліноміальна *

c. експонентна

d. логарифмічна

e. лінійна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 6

Балів: 1

Яка лінія апроксимації будується відповідно до рівняння: y = b1x + b0

Виберіть одну правильну відповідь

a. лінійна *

b. логарифмічна

c. степенева

d. поліноміальна

e. експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 7

Балів: 1

Де не може бути розміщена діаграма в процесі створення засобами МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. у виділеному діапазоні комірок;

b. на будь-якому аркуші нової робочої книги; *

c. на окремому аркуші поточної робочої книги;

d. на наступному аркуші, від аркушу, де знаходяться дані для побудови діаграми;

e. на одному з робочих аркушів поточної робочої книги;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 8

Балів: 1

Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. 12.01.2005 ___________

b. 1 серпня;

c. 123;

d. 5 вересня 2000 року;

e. A1;4.12/3/05;*

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 9

Балів: 1

При однофакторному регресійному аналізі суть методу найменших квадратів полягає:

Виберіть одну правильну відповідь

a. в пошуці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.

b. в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться мінімальна кількість точок кореляційного поля

c. у пошуці потрібної кількості точок кореляційного поля, що забезпечують побудову на ньому квадратів з найменшою площею.

d. в розбитті кореляційного поля на квадрати, в яких знаходиться максимальна кількість точок кореляційного поля

e. в пошyці таких параметрів лінії регресії, що забезпечують мінімальну суму квадратів залишкових відхилень точок кореляційного поля від лінії регресії.*

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 10

Балів: 1

З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. з активних комірок;

b. з макросів;

c. з шаблонів;

d. з файлів;

e. з робочих аркушів; *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 11

Балів: 1

Команду Данные>Итоги... в MS Excel використовують для:

Виберіть одну правильну відповідь

a. обчислення суми значень у діапазоні;

b. проміжних підсумків;

c. обчислення суми значень у стовпцях;

d. обчислення значень будь-яких функцій;

e. обчислення суми значень у рядках;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 12

Балів: 1

Яким способом можна перейти на третій аркуш відкритої робочої книги в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виконати команду Правка>Перейти...>ЛистЗ;

b. виконати команду Формат>ЛистЗ;

c. клікнути ПКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги;

d. виконати команду Вставка>ЛистЗ;

e. клікнути ЛКМ по піктограмі ЛистЗ у вікні відкритої робочої книги; *
Балів: 1

Яка лінія апроксимації з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна *

b. лінійна

c. експонентна

d. степенева

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.


Question 14

Балів: 1

Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові події такі, як число викликів швидкої допомоги за певний проміжок часу, черги до лікаря в поліклініці, епідемії:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Біноміальному

b. Гаусса__________

c. Менделя

d. Пуассона

e. Госсета

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 15

Балів: 1

Регресійний аналіз- це

Виберіть одну правильну відповідь

a. сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових середніх величин

b. Cукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів генеральної сукупності

c. сукупність статистичних методів оцінки впливу різноманітних факторів на результативну ознаку об’єктів шляхом порівняння вибіркових факторіальної і випадкової дисперсій

d. розділ математичної статистики, що вивчає математичне моделювання залежності середнього значення результативної ознаки від однієї чи декількох факторних ознак з наступною статистичною оцінкою якості моделі.*

e. сукупність методів перевірки істинності впливу одного або декількох факторів на результативну ознаку об’єктів заданої вибірки

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 16

Балів: 1

Прикладом якої лінії тренду є дане рівняння: у=1/2ln(x)+2

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. степенева

c. експонентна

d. лінійна

e. логарифмічна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 17

Балів: 1

Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння: y = b1x + b0

Виберіть одну правильну відповідь

a. експонентна

b. логарифмічна

c. поліноміальна

d. степенева

e. лінійна *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 18

Балів: 1

Адекватність моделі регресії оцінюють методом:

Виберіть одну правильну відповідь

a. регресійного аналізу _____

b. кореляційного аналізу

c. дисперсійного аналізу

d. лінійного програмування

e. математичного аналізу

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 19

Балів: 1

На що вказує знак коефіцієнта кореляції:

Виберіть одну правильну відповідь

a. на зміст концепції кореляції

b. на силу стохастичного звязку

c. на ступінь розсіювання між випадковими величинами

d. на щільність кореляуії

e. на напрям стохастичного звязку *

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 20

Балів: 1

Що означає термін регресія:

Виберіть одну правильну відповідь

a. напрям стохастичного зв’язку

b. тенденцію зміни випадкових величин *

c. нормалізація параметрів розподілу

d. повернення до середнього значення

e. швидкість розподілу

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 21

Балів: 1

Дискретною випадковою називається величина, яка приймає значення:

Виберіть одну правильну відповідь

a. з напівзамкненого інтервалу зліва або справа

b. з замкненого інтервалу [0;n]

c. cкінчену кількість значень х1, х2,..., хn. *

d. тільки з початку інтервалу

e. з відкритого інтервалу (0;n)

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 22

Балів: 1

Для чого призначена кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. знаходження суми числових значень комірок за заданим критерієм; ________

b. знаходження суми числових значень комірок стовпця;

c. знаходження суми числових значень комірок виділеного діапазону;

d. знаходження суми числових значень комірок рядка;

e. знаходження різниці числових значень комірок виділеного діапазону;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 23

Балів: 1

Яка лінія тренда з успіхом застосовується при моделюванні характеристик, значення яких спочатку швидко міняються, а потім поступово стабілізуються.

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна *

b. експонентна

c. степенева

d. лінійна

e. поліноміальна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 24

Балів: 1

Якщо частина цифр десяткового числа, розміщених після коми, не вміщається в комірці електронної таблиці, то:

Виберіть одну правильну відповідь

a. в комірці відображаються символи #ИМЯ; _________

b. цифри, які не помістились у комірку, накладаються на сусідню комірку, якщо вона незаповнена; ,

c. в комірці відображаються символи ####;

d. з'явиться вікно з повідомленням про помилку;

e. число заокруглюється до такої кількості десяткових знаків після коми, скільки поміститься в комірці;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.

Балів: 1

Дане рівняння: у=0.5ln(x)+2 є прикладом якої лінії регресії

Виберіть одну правильну відповідь

a. степенева

b. експонентна

c. поліноміальна

d. лінійна

e. логарифмічна =

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 2

Балів: 1

Яку лінію апроксимації варто використовувати в тому випадку, якщо швидкість зміни даних безупинно зростає.

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. лінійна

c. степенева

d. експонентна

e. логарифмічна

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 3

Балів: 1

дане рівняння: у=0.42ln(x)-2.2 є прикладом якої лінії регресії

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна =

b. степенева

c. лінійна

d. поліноміальна

e. експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 4

Балів: 1

Яке з позначень є позначенням прямокутного діапазону комірок електронної таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. В6:Е10;

b. В2/Е20;

c. Е10;F10;

d. В6;Е10; =

e. Е10;F15;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 5

Балів: 1

Використовують такі лінії тренду:

Виберіть одну правильну відповідь

a. лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу

b. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна=

c. лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності

d. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,

e. лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 6

Балів: 1

Яка лінія регресії будується відповідно до рівняння: у = c • ln(x) + b

Виберіть одну правильну відповідь

a. поліноміальна

b. експонентна

c. логарифмічна =

d. лінійна

e. степенева

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 7

Балів: 1

Лінія апроксимації:

Виберіть одну правильну відповідь

a. лінія, яка є графіком експотенціальної функції

b. проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

c. проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

d. проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії. =

e. проходить через кореляційне поле довільним чином;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 8

Балів: 1

Чому дорівнює значення функції в МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. сумі чисел 12, 20,11 і 15;

b. сумі чисел 12, 20, що містяться в комірках А11 і В15;

c. сумі чисел 12, 20 і числових значень, які містяться в комірках А11 і В15;

d. сумі чисел, що міститься в діапазоні комірок А11 і В15;

e. сумі чисел 12, 20 і всіх числових значень, які знаходяться в діапазоні комірок А11: В15;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 9

Балів: 1

Якому закону розподілу підпорядковуються випадкові події такі, як число викликів швидкої допомоги за певний проміжок часу, черги до лікаря в поліклініці, епідемії:

Виберіть одну правильну відповідь

a. Пуассона

b. Менделя

c. Госсета

d. Біноміальному

e. Гаусса

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 10

Балів: 1

При статистичній залежності між випадковими величинами X і У:

Виберіть одну правильну відповідь

a. значенню величини X відповідає розподіл можливих значень величини У; =

b. значенню величини У відповідає значення величини Х

c. значенню величини X відповідає цілком визначене одне значення величини У;

d. значенню величини X відповідає значення величини У

e. значенню величини У відповідає розподіл можливих значень величини Х;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 11

Балів: 1

Ймовірність з якою може бути відхилена нульова гіпотеза, коли вона є вірною, називається:

Виберіть одну правильну відповідь

a. рівень значущості

b. похибкою експерименту

c. статистичною гіпотезою

d. похибкою ІІ-го роду

e. довірчою ймовірністю

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 12

Балів: 1

В електронній таблиці МS ЕхсеІ виділіть довільний непорожній діапазон комірок із числовими даними, що підлягають графічному відображенню, активізуйте кнопку Мастер диаграмм на панелі інструментів Стандартная, а у вікні, що з'явиться, - кнопку Готово. У результаті:

Виберіть одну правильну відповідь

a. на аркуші робочої книги з'явиться порожня область діаграми;

b. буде побудована діаграма за значеннями виділених комірок; =

c. на аркуші робочої книги нічого не з'явиться;

d. на аркуші робочої книги з'явиться майстер функцій;

e. вікно програми Мастер диаграмм закриється без видимих результатів;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.

Question 13

Балів: 1

Лінія регресії:

Виберіть одну правильну відповідь

a. проходить через кореляційне поле і забезпечує максимальну суму квадратів відхилень усіх його точок від даної лінії;

b. проходить через кореляційне поле довільним чином;

c. проходить через кореляційне поле і забезпечує середнє значення відхилень усіх його точок від даної лінії.

d. лінія, яка є графіком експотенціальної функції

e. проходить через кореляційне поле і забезпечує мінімальну суму квадратів D. відхилень усіх його точок від даної лінії.

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.


Question 14

Балів: 1

З чого складається робоча книга в МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. з активних комірок;

b. з шаблонів;

c. з робочих аркушів;

d. з файлів;

e. з макросів;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 15

Балів: 1

Які з наведених даних є даними числового типу в МЗ ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. 123; =

b. 5 вересня 2000 року;

c. A1;4.12/3/05;

d. 12.01.2005

e. 1 серпня;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 16

Балів: 1

При кореляційному зв'язку між показниками X і Y зі збільшенням величини одного показника середнє арифметичне значення іншого також збільшується, якщо має місце умова:

Виберіть одну правильну відповідь

a. r<0;

b. r=1


c. r>1

d. r=0


e. r>0;

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 17

Балів: 1

Прикладом якої лінії апроксимації є дане рівняння: y=-5x+3

Виберіть одну правильну відповідь

a. логарифмічна

b. лінійна =

c. поліноміальна

d. експонентна

e. від’ємна

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 18

Балів: 1

Найчастіше використовують такі лінії тренду:

Виберіть одну правильну відповідь

a. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна,

b. лінійна, поліноміальна, степенева, експонентна, функція щільності

c. лінійна, поліноміальна, логарифмічна, експонентна

d. лінійна, поліноміальна, степенева, логарифмічна, експонентна =

e. лінійна, степенева, логарифмічна, експонентна, функція розподілу

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 19

Балів: 1

Фунція розподілу стандартної нормальної випадкової величини має форму кривої. Форма кривої не зміниться при зміні:

Виберіть одну правильну відповідь

a. ймовірності

b. щільності

c. всі відповіді правильні

d. дисперсії

e. математичного сподівання

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 20

Балів: 1

Який розподіл використовується при вирішенні задач розповсюдження епідемії та в інших задачах масового обслуговування

Виберіть одну правильну відповідь

a. Менделя

b. Пуассона=

c. Гаусса

d. Біноміальний

e. Госсета

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 21

Балів: 1

Для редагування значення комірки електронної таблиці MS Excel потрібно:

Виберіть одну правильну відповідь

a. виділити комірку, встановити текстовий курсор у рядок формул, внести редакцію в записи комірки і натиснути на клавішу Enter; =

b. виділити комірку і змінити її значення;

c. виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р8 і змінити значення комірки;

d. виконати інші дії;

e. виділити комірку, натиснути на функціональну клавішу Р4 і змінити значення комірки;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 22

Балів: 1

Яке з позначень є позначенням діапазону стовпця в електронній таблиці МS ЕхсеІ:

Виберіть одну правильну відповідь

a. В10:В15; =

b. В10,С10;

c. В10;В15;

d. В10*В15;

e. В10/В15;

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Question 23

Балів: 1

Знак коефіцієнта кореляції вказує:

Виберіть одну правильну відповідь

a. на силу стохастичного звязку

b. на ступінь розсіювання між випадковими величинами

c. на зміст концепції кореляції

d. на напрям стохастичного звязку

e. на щільність кореляуії

Неправильно

Балів за відповідь: 0/1.
Question 24

Балів: 1

Яку стандартну функцію замінює кнопка Автосумма на панелі інструментів Стандартная в MS Excel:

Виберіть одну правильну відповідь

a. АВS;

b. ЕСЛИ;

c. СЧЕТ;

d. МАКС;

e. СУММ; =

Правильно

Балів за відповідь: 1/1.
Таблиці, запити, звіти, форми – це:

A. єдиний файл бази даних;

B. окремі файли, що вміщені в папку;

C. файли різних програм об’єднані оболонкою;

D. щось інше;

E. немає правильної відповіді;
Для створення нової бази даних у MS Access необхідно:

A. виконати команду Файл→База данных...;

B. виконати команду Файл→Создать →База данных...;

C. активізувати кнопку Создать у вкладці Таблицы вікна База даннных.



D. після завантаження MS Access у вікні MS Access активізувати перемикач Новая база данных;

E. всі відповіді вірні;


Під час роботи з таблицями в MS Access у режимі Конструктор можна виконати такі дії:

A. встановити зв'язок між таблицями;

B. створити нові типии даних;

C. додати нове значення поля.



D. додати нове поле;

E. всі відповіді вірні;


Змінити формат числового поля таблиці бази даних можна:

A. в режимі Конструктор;

B. в режимі таблиці;

C. в режимі таблиці і в режимі Конструктор.

D. в режимі майстра;

E. в режимі вводу даних
Для встановлення необхідної кількості десяткових знаків числового поля таблиці бази даних у MS Access треба:

A. ввести потрібну кількість знаків під час уведення значення;

B. змінити значення параметра Число десятичных знаков;

C. змінити значення параметрів Размер поля, Формат поля, Число десятичных знакоB.

D. виконати команду Збільшити розрядність;

E. виконати команду Зменшити розрядність;


Модуль 1

Основи інформаційних технологій в системі охорони здоров’я.





Поділіться з Вашими друзьями:
1   2   3   4   5   6   7   8


База даних захищена авторським правом ©res.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка