Отзыв Правильный ответ: поглинання со2 Вопрос 2



Скачати 210.94 Kb.
Дата конвертації21.04.2020
Розмір210.94 Kb.
#9271
Хірургія всі тести 2 тема
Адсорбер наркозному апарату необхідний для:

Выберите один ответ:

a. регенерації кисню

b. поглинання вологи

c. поглинання СО2 

d. підігріву газонаркотичної суміші

e. для попередження вибуху

Отзыв

Правильный ответ: поглинання СО2



Вопрос 2

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Диприван (пропофол) випускають:

Выберите один ответ:

a. у флаконах по 0,5 – 1,0

b. в ампулах по 20 мл – 20% розчину

c. у флаконах по 0,1- 04 мг

d. в ампулах по 5 мл -1% розчину 

e. в ампулах по 10мл -20% розчину



Отзыв

Правильный ответ: в ампулах по 20 мл – 20% розчину



Вопрос 3

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

До анестетиків ультракороткої дії відноситься:

Выберите один ответ:

a. віадрил

b. кетамін

c. натрію тіопентал 

d. сомбревін

e. пропофол



Отзыв

Правильный ответ: сомбревін



Вопрос 4

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Фторотан це:

Выберите один ответ:

a. внутрішньом’язовий анестетик

b. внутрішньокишковий анететик

c. внутрішньовенний анестетик

d. інгаляційний анестетик 

e. пероральний анестетик



Отзыв

Правильный ответ: інгаляційний анестетик



Вопрос 5

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Інгаляційний наркоз настає при введенні анестетиків в організм:

Выберите один ответ:

a. внутрішньом’язово.

b. внутрішньовенно

c. через пряму кишку

d. перорально

e. через дихальні шляхи



Отзыв

Правильный ответ: через дихальні шляхи



Вопрос 6

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Виберіть необхідну концентрацію тримекаїну для перидуральної анестезії?

Выберите один ответ:

a. 2% розчин

b. 0,25% розчин

c. 0,5% розчин

d. 3%-5% розчин

e. 1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 2% розчин



Вопрос 7

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для інфільтраційної анестезії використовують концентрацію новокаїну.

Выберите один ответ:

a. 0,1% розчин

b. 0,25% розчин 

c. 5% розчин

d. 2% розчин

e. 1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,25% розчин



Вопрос 8

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Найчастішим ускладненням перидуральної анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Алергія

b. Шок

c. Зупинка дихання



d. Непритомність

e. Колапс



Отзыв

Правильный ответ: Колапс



Вопрос 9

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Назвіть автора що вперше запропонував інфільтраційну анестезію?

Выберите один ответ:

a. Браун


b. Бір

c. Вишневський 

d. В.К.Анрен

e. Реклю


Отзыв

Правильный ответ: Вишневський



Вопрос 10

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

На якій стадії наркозу ефіром розширяються зіниці:

Выберите один ответ:

a. II стадії 

b. I стадії

c. III1 стадії

d. III3 стадії

e. III2 стадії



Отзыв

Правильный ответ: III3 стадії



Вопрос 11

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація новокаїну застосовується для проведення спинномозкової анестезії?

Выберите один ответ:

a. 0,25% розчин 

b. 10% розчин

c. 0,1% розчин

d. 1% розчин

e. 20% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 1% розчин



Вопрос 12

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Підвищення тонусу блукаючого нерву спостерігається при дії:

Выберите один ответ:

a. барбітуратів

b. діприван

c. ефіру


d. закису азоту

e. фторотана



Отзыв

Правильный ответ: ефіру



Вопрос 13

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Діазоту оксид ( закис азоту) це:

Выберите один ответ:

a. порошок

b. емульсія

c. газ


d. рідина

e. тверда речовина



Отзыв

Правильный ответ: газ



Вопрос 14

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При операціях на грудній клітці анестетик для перидуральної анестезії вводиться в перидуральний простір на рівні:

Выберите один ответ:

a. L2 - L5

b. Т3 – Т6 

c. L2 – L4

d. Т10 – Т12

e. Т7 – Т10



Отзыв

Правильный ответ: Т3 – Т6



Вопрос 15

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Який вид анестезії є найбільш раціональним при операції з приводу підшкірного панарицію?

Выберите один ответ:

a. Поверхнева анестезія

b. Провідникова по Лукашевичу-Оберсту 

c. Анестезія хлоретилом

d. Інфільтраційна анестезія

e. Внутрішньокісткова анестезія



Отзыв

Правильный ответ: Провідникова по Лукашевичу-Оберсту



Вопрос 16

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Внутрішньокісткова анестезія є різновидність:

Выберите один ответ:

a. Внутріартеріальної місцевої анестезії

b. Внутрішньовенної місцевої анестезії

c. Внутрішньовенної загальної анестезії

d. Інфільтраційної місцевої анестезії

e. Провідникової анестезії 



Отзыв

Правильный ответ: Внутрішньовенної місцевої анестезії



Вопрос 17

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для перидуральної анестезії використовують концентрацію дікаїну.

Выберите один ответ:

a. 2% розчин

b. 0,25% розчин 

c. 5% розчин

d. 10% розчин

e. 0,1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,25% розчин



Вопрос 18

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

З якою ціллю анестезіолог використовує міорелаксанти?

Выберите один ответ:

a. Для підсилення дії наркотичних речовин

b. Для інтубації трахеї 

c. Для блокування вегетативних реакцій

d. Для стабілізації гемодинаміки

e. Для попередження вагусного ефекту



Отзыв

Правильный ответ: Для інтубації трахеї



Вопрос 19

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При проведенні нейролептаналгезії використовують:

Выберите один ответ:

a. морфін та натрію тіопентал

b. дроперидол та фентаніл 

c. фентаніл та седуксен

d. дроперидол та седуксен

e. фентаніл та кетамін



Отзыв

Правильный ответ: дроперидол та фентаніл



Вопрос 20

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Роком застосування ефірного наркозу є:

Выберите один ответ:

a. 1779


b. 1846 

c. 1847


d. 1776

e. 1842


Отзыв

Правильный ответ: 1846



Вопрос 21

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Вперше запропонував і застосував на практиці ефірний наркоз:

Выберите один ответ:

a. Морган

b. Лонг

c. Уелс 


d. Пирогов

e. Прістлі



Отзыв

Правильный ответ: Лонг



Вопрос 22

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація лідокаїну застосовується для поверхневої анестезії?

Выберите один ответ:

a. 3% розчин

b. 1% розчин

c. 0,25%-0,5% розчин

d. 5% розчин

e. 2% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 5% розчин



Вопрос 23

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Метод інфільтративної анестезії розробив і впровадив в клінічну практику:

Выберите один ответ:

a. Вишневський 

b. І. Жоров

c. Лукашевич

d. Бір

e. Браун


Отзыв

Правильный ответ: Вишневський



Вопрос 24

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Оберіть анестетик з групи барбітуратів:

Выберите один ответ:

a. натрію тіопентал

b. сомбревін

c. віадріл

d. кетамін

e. натрію оксібітурат



Отзыв

Правильный ответ: натрію тіопентал



Вопрос 25

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При передозуванні фторотана відмічається:

Выберите один ответ:

a. викликає бронхоспазм

b. гіпотензія і брадикардія 

c. провокує напади бронхіальної астми

d. гіпертензія і тахікардія

e. викликає судоми



Отзыв

Правильный ответ: гіпотензія і брадикардія



Вопрос 26

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для проведення наркозу найчастіше застосовують закис азоту з киснем у співвідношенні:

Выберите один ответ:

a. 1:4


b. 2:3

c. 1:3 


d. 1:1

e. 2:3


Отзыв

Правильный ответ: 1:1



Вопрос 27

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Перевагою фторотана є:

Выберите один ответ:

a. відмічається гіпотензія

b. визиває брадикардію

c. підвищує чутливість серця до адреналіну

d. коротка терапевтична широта дії

e. виражений бронходилятаційний ефект 



Отзыв

Правильный ответ: виражений бронходилятаційний ефект



Вопрос 28

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Вибухонебезпечним засобом для наркозу є:

Выберите один ответ:

a. фторотан

b. закис азоту

c. ефір для наркозу

d. енфлюран

e. ізофлюран



Отзыв

Правильный ответ: ефір для наркозу



Вопрос 29

Нет ответа

Балл: 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Шкідлива дія закису азоту проявляється при наступній концентрації його в дихальній суміші з киснем:

Выберите один ответ:

a. 45-50%

b. 75-80%

c. 20%


d. 25-30%

e. 65-70%



Отзыв

Правильный ответ: 75-80%



Вопрос 30

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Протипоказаннями до місцевої анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Підвищена індивідуальна чутливість організму до анестетиків 

b. Цироз печінки

c. Хронічна ниркова недостатність

d. Наркоманія

e. Порушення згортаючої системи крові



Отзыв

Правильный ответ: Підвищена індивідуальна чутливість організму до анестетиків



Вопрос 1

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Роком застосування ефірного наркозу є:

Выберите один ответ:

a. 1846 


b. 1779

c. 1847


d. 1776

e. 1842


Отзыв

Правильный ответ: 1846



Вопрос 2

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При проведенні антарлгезії застосовують:

Выберите один ответ:

a. кентамін та фентаніл

b. фентаніл та седуксен 

c. натрію тіопентал та омнопон

d. фентаніл та дропоридол

e. дроперидол та седуксен



Отзыв

Правильный ответ: фентаніл та седуксен



Вопрос 3

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Назвіть раціональний вид анестезії при операції з приводу маститу.

Выберите один ответ:

a. Поверхнева анестезія змащуванням

b. Спинномозкова анестезія

c. Акупунктура анестезія

d. Інфільтративна анестезія по О.В.Вишневському

e. Провідникова (ретромамарна) анестезія 



Отзыв

Правильный ответ: Провідникова (ретромамарна) анестезія



Вопрос 4

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація новокаїну застосовується для проведення спинномозкової анестезії?

Выберите один ответ:

a. 0,25% розчин

b. 10% розчин

c. 0,1% розчин

d. 20% розчин

e. 1% розчин 



Отзыв

Правильный ответ: 1% розчин



Вопрос 5

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Дитилін – це:

Выберите один ответ:

a. деполяризуючий м’язевий релаксант 

b. інгаляційний анестетик

c. антидеполяризуючий м’язевий релаксант

d. наркотичний аналгетик

e. неінгаляційний анастетик



Отзыв

Правильный ответ: деполяризуючий м’язевий релаксант



Вопрос 6

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Дихальний мішок наркозному апарату служить для:

Выберите один ответ:

a. спостереження за характером спонтанного дихання

b. змішування газонаркотичної суміші

c. штучної вентиляції легенів 

d. зберігання надлишкової газонаркотичної суміші

e. підігрівання наркотичної суміші



Отзыв

Правильный ответ: штучної вентиляції легенів



Вопрос 7

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Тривалість спинномозкової анестезії у разі використання для операції 5% розчину новокаїну або тримекаїну сягає?

Выберите один ответ:

a. До 6 годин

b. 0,5-1 година

c. 1.5-3 години 

d. 3,5-4 години

e. 4,5-5 годин



Отзыв

Правильный ответ: 1.5-3 години



Вопрос 8

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація новокаїну використовується для анестезії по О.В.Вишневському?

Выберите один ответ:

a. 1% розчин

b. 2% розчин

c. 0,25% розчин 

d. 5% розчин

e. 0,5% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,25% розчин



Вопрос 9

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Інгаляційний наркоз настає при введенні анестетиків в організм:

Выберите один ответ:

a. внутрішньом’язово.

b. перорально

c. внутрішньовенно

d. через пряму кишку

e. через дихальні шляхи 



Отзыв

Правильный ответ: через дихальні шляхи



Вопрос 10

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Адсорбер наркозному апарату необхідний для:

Выберите один ответ:

a. підігріву газонаркотичної суміші

b. регенерації кисню

c. для попередження вибуху

d. поглинання СО2 

e. поглинання вологи



Отзыв

Правильный ответ: поглинання СО2



Вопрос 11

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При передозуванні фторотана відмічається:

Выберите один ответ:

a. провокує напади бронхіальної астми

b. викликає бронхоспазм

c. гіпертензія і тахікардія

d. викликає судоми

e. гіпотензія і брадикардія 



Отзыв

Правильный ответ: гіпотензія і брадикардія



Вопрос 12

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація лідокаїну застосовується для перидуральної анестезії?

Выберите один ответ:

a. 2%-5% розчин 

b. 10% розчин

c. 0,1-0,25% розчин

d. 0,5% розчин

e. 1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 2%-5% розчин



Вопрос 13

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

З якою ціллю анестезіолог використовує міорелаксанти?

Выберите один ответ:

a. Для блокування вегетативних реакцій

b. Для інтубації трахеї 

c. Для попередження вагусного ефекту

d. Для стабілізації гемодинаміки

e. Для підсилення дії наркотичних речовин



Отзыв

Правильный ответ: Для інтубації трахеї



Вопрос 14

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Виберіть необхідну концентрацію тримекаїну для перидуральної анестезії?

Выберите один ответ:

a. 3%-5% розчин

b. 0,25% розчин

c. 2% розчин 

d. 1% розчин

e. 0,5% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 2% розчин



Вопрос 15

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Оберіть анестетик з групи барбітуратів:

Выберите один ответ:

a. кетамін

b. віадріл

c. натрію оксібітурат

d. сомбревін

e. натрію тіопентал 



Отзыв

Правильный ответ: натрію тіопентал



Вопрос 16

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Протипоказаннями до місцевої анестезії є вік.

Выберите один ответ:

a. До 25 років

b. До 15 років

c. До 20 років

d. До 30 років

e. До 10 років 



Отзыв

Правильный ответ: До 10 років



Вопрос 17

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При проведенні нейролептаналгезії використовують:

Выберите один ответ:

a. фентаніл та седуксен

b. дроперидол та седуксен

c. морфін та натрію тіопентал

d. дроперидол та фентаніл 

e. фентаніл та кетамін



Отзыв

Правильный ответ: дроперидол та фентаніл



Вопрос 18

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація лідокаїну застосовується для поверхневої анестезії?

Выберите один ответ:

a. 0,25%-0,5% розчин

b. 2% розчин

c. 1% розчин

d. 3% розчин

e. 5% розчин 



Отзыв

Правильный ответ: 5% розчин



Вопрос 19

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Перевагами маскового наркозу є:

Выберите один ответ:

a. труднощі забезпечення прохідності верхніх дихальних шляхів

b. забруднення повітря операційної парами анестетика

c. можливості розвитку гіпоксії і гіперкапнії

d. простота проведення наркозу 

e. неможливість точного дозування анестетика



Отзыв

Правильный ответ: простота проведення наркозу



Вопрос 20

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для інфільтраційної анестезії використовують концентрацію новокаїну.

Выберите один ответ:

a. 0,1% розчин

b. 2% розчин

c. 0,25% розчин 

d. 5% розчин

e. 1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,25% розчин



Вопрос 21

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Який вид анестезії є найбільш раціональним при операції з приводу підшкірного панарицію?

Выберите один ответ:

a. Інфільтраційна анестезія

b. Анестезія хлоретилом

c. Внутрішньокісткова анестезія

d. Провідникова по Лукашевичу-Оберсту 

e. Поверхнева анестезія



Отзыв

Правильный ответ: Провідникова по Лукашевичу-Оберсту



Вопрос 22

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Назвіть автора що вперше запропонував інфільтраційну анестезію?

Выберите один ответ:

a. В.К.Анрен

b. Вишневський 

c. Бір


d. Реклю

e. Браун


Отзыв

Правильный ответ: Вишневський



Вопрос 23

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Перевагою фторотана є:

Выберите один ответ:

a. коротка терапевтична широта дії

b. виражений бронходилятаційний ефект 

c. підвищує чутливість серця до адреналіну

d. визиває брадикардію

e. відмічається гіпотензія



Отзыв

Правильный ответ: виражений бронходилятаційний ефект



Вопрос 24

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Назвіть раціональний вид анестезії при операції на щитовидній залозі.

Выберите один ответ:

a. Спинномозкова

b. Інфільтраційна 

c. Внутрішньовенна

d. Поверхнева

e. Акупунктура



Отзыв

Правильный ответ: Інфільтраційна



Вопрос 25

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Форма випуску натрію біопентану:

Выберите один ответ:

a. в ампулах по 5 мл – 10% розчину

b. в ампулах по 10 мл – 20% розчину

c. у флаконах по 0,5 – 1,0

d. в амулах по 10 мл – 1% розчину 

e. у флаконах 0,1 – 0,4 гр



Отзыв

Правильный ответ: у флаконах по 0,5 – 1,0



Вопрос 26

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Підвищення тонусу блукаючого нерву спостерігається при дії:

Выберите один ответ:

a. діприван

b. фторотана 

c. ефіру


d. барбітуратів

e. закису азоту



Отзыв

Правильный ответ: ефіру



Вопрос 27

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яку концентрацію новокаїну застосовують для введення в гематому при переломі кісток?

Выберите один ответ:

a. 4-5% розчин

b. 3% розчин

c. 10% розчин

d. 0,25%-0,5% розчин

e. 1%-2% розчин 



Отзыв

Правильный ответ: 1%-2% розчин



Вопрос 28

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Протипоказаннями до місцевої анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Цироз печінки

b. Наркоманія

c. Порушення згортаючої системи крові

d. Хронічна ниркова недостатність

e. Підвищена індивідуальна чутливість організму до анестетиків 



Отзыв

Правильный ответ: Підвищена індивідуальна чутливість організму до анестетиків



Вопрос 29

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Кетамін це:

Выберите один ответ:

a. пероральний анестетик

b. інгаляційний анестетик

c. внутрішньовенний анестетик 

d. внутрішньом’язовий анестетик

e. внутрішньокишковий анестетик



Отзыв

Правильный ответ: внутрішньовенний анестетик



Вопрос 30

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Хто вперше запропонував спинномозкову анестезію?

Выберите один ответ:

a. Шлейх


b. Браун

c. Бір 


d. Вишневський

e. Юдін С.С.



Отзыв

Правильный ответ: Бір



Вопрос 1

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Який з перерахованих нижче анестетиків має найдовшу терапевтичну широту дії?

Выберите один ответ:

a. енфлюран

b. ефір для наркозу 

c. ізофлюран

d. фторотан

e. закис азоту



Отзыв

Правильный ответ: ефір для наркозу



Вопрос 2

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Найчастішим ускладненням перидуральної анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Шок


b. Алергія

c. Колапс 

d. Непритомність

e. Зупинка дихання



Отзыв

Правильный ответ: Колапс



Вопрос 3

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Шкідлива дія закису азоту проявляється при наступній концентрації його в дихальній суміші з киснем:

Выберите один ответ:

a. 25-30% 

b. 20%

c. 45-50%



d. 65-70%

e. 75-80%



Отзыв

Правильный ответ: 75-80%



Вопрос 4

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Діазоту оксид ( закис азоту) це:

Выберите один ответ:

a. порошок

b. рідина

c. емульсія

d. газ 

e. тверда речовина



Отзыв

Правильный ответ: газ



Вопрос 5

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Який використати дихальний контур, якщо хворий вдихає суміш з наркозних апаратів та видихає в атмосферу?

Выберите один ответ:

a. закритий

b. напівзакритий

c. відкритий

d. напіввідкритий 

e. безклапанна система



Отзыв

Правильный ответ: напіввідкритий



Вопрос 6

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Епідуральна анестезія це:

Выберите один ответ:

a. Термінальна анестезія

b. Провідникова анестезія 

c. Внутрішньокісткова анестезія

d. Інфільтраційна анестезія

e. Внутрішньосудинна анестезія



Отзыв

Правильный ответ: Провідникова анестезія



Вопрос 7

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Фторотан це:

Выберите один ответ:

a. внутрішньом’язовий анестетик

b. внутрішньовенний анестетик

c. інгаляційний анестетик 

d. пероральний анестетик

e. внутрішньокишковий анететик



Отзыв

Правильный ответ: інгаляційний анестетик



Вопрос 8

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Диприван (пропофол) випускають:

Выберите один ответ:

a. у флаконах по 0,1- 04 мг

b. у флаконах по 0,5 – 1,0

c. в ампулах по 20 мл – 20% розчину

d. в ампулах по 5 мл -1% розчину 

e. в ампулах по 10мл -20% розчину



Отзыв

Правильный ответ: в ампулах по 20 мл – 20% розчину



Вопрос 9

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Ардуан – це:

Выберите один ответ:

a. неінгаляційний анестетик

b. наркотичний аналгетик

c. деполяризуючий м’язів релаксант

d. антидеполяризуючий м’язовий релаксант 

e. інгаляційний анестетик



Отзыв

Правильный ответ: антидеполяризуючий м’язовий релаксант



Вопрос 10

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для перидуральної анестезії використовують наступну концентрацію новокаїну (синкаїну, аллокаїну).

Выберите один ответ:

a. 5% розчин

b. 0,25% розчин 

c. 0,5% розчин

d. 10% розчин

e. 2% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,5% розчин



Вопрос 11

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Діазоту оксид ( закис азоту) зберігають:

Выберите один ответ:

a. в скляних бутлях

b. в металевих бочках

c. в металевих балонах 

d. флаконах

e. в ампулах



Отзыв

Правильный ответ: в металевих балонах



Вопрос 12

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Недоліком ефірного маскового наркозу є:

Выберите один ответ:

a. не потребує складної апаратури.

b. простота виконання

c. велика терапевтична широта дії

d. використання в якості мононаркозу

e. довге введення в наркоз 



Отзыв

Правильный ответ: довге введення в наркоз



Вопрос 13

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Вибухонебезпечним засобом для наркозу є:

Выберите один ответ:

a. ефір для наркозу 

b. ізофлюран

c. енфлюран

d. фторотан

e. закис азоту



Отзыв

Правильный ответ: ефір для наркозу



Вопрос 14

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Віадріл є похідним анестетиком:

Выберите один ответ:

a. фенциклидіна

b. гама-амінокислотної кислоти

c. пропілового ефіра фенілоцівої кислоти.

d. групи стероїдних препаратів 

e. барбіторової кислоти



Отзыв

Правильный ответ: групи стероїдних препаратів



Вопрос 15

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для перидуральної анестезії використовують концентрацію дікаїну.

Выберите один ответ:

a. 0,25% розчин 

b. 2% розчин

c. 10% розчин

d. 0,1% розчин

e. 5% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,25% розчин



Вопрос 16

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

До провідникової анестезії відносяться слідуючи види:

Выберите один ответ:

a. Всі перераховані 

b. Спинномозкова

c. Паравертебральна

d. Анестезія нервових сплетень

e. Перидуральна



Отзыв

Правильный ответ: Всі перераховані



Вопрос 17

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Мінімальний вміст кисню в суміші з закисом азоту повинен складати не менше:

Выберите один ответ:

a. 30% 


b. 60%

c. 90%


d. 10%

e. 20%


Отзыв

Правильный ответ: 20%



Вопрос 18

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Внутрішньокісткова анестезія є різновидність:

Выберите один ответ:

a. Внутріартеріальної місцевої анестезії

b. Внутрішньовенної загальної анестезії

c. Провідникової анестезії 

d. Інфільтраційної місцевої анестезії

e. Внутрішньовенної місцевої анестезії



Отзыв

Правильный ответ: Внутрішньовенної місцевої анестезії



Вопрос 19

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Фторотановий наркоз показаний хворим:

Выберите один ответ:

a. з серцевою недостатністю

b. з астматичним станом 

c. з масивною крововтратою

d. з печінково-нирковою недостатністю

e. з низьким артеріальним тиском



Отзыв

Правильный ответ: з астматичним станом



Вопрос 20

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Протипоказаннями до місцевої анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Цукровий діабет

b. Похилий вік

c. Серцева недостатність

d. Виразкова хвороба шлунку

e. Порушення психіки 



Отзыв

Правильный ответ: Порушення психіки



Вопрос 21

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Вперше запропонував і застосував на практиці ефірний наркоз:

Выберите один ответ:

a. Уелс 


b. Лонг

c. Пирогов

d. Морган

e. Прістлі



Отзыв

Правильный ответ: Лонг



Вопрос 22

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Протипоказаннями до епідуальної анестезії є:

Выберите один ответ:

a. Цукровий діабет

b. Виразкова хвороба шлунку і 12-ти палої кишки

c. Травматичний шок 

d. Емфізема легенів

e. Бронхіальна астма



Отзыв

Правильный ответ: Травматичний шок



Вопрос 23

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Яка концентрація совкаїну (дубикаїну) застосовується для проведення спинномозкової анестезії?

Выберите один ответ:

a. 10% розчин

b. 0,5% розчин 

c. 2% розчин

d. 0,25% розчин

e. 0,1% розчин



Отзыв

Правильный ответ: 0,5% розчин



Вопрос 24

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Метою премедикації:

Выберите один ответ:

a. Стабілізація гемодинаміки

b. Для поліпшення дихання

c. Зняття ларингоспазму

d. Розслаблення м’язів

e. Забезпечення відпочинку хворого та зняття психічної напруги 



Отзыв

Правильный ответ: Забезпечення відпочинку хворого та зняття психічної напруги



Вопрос 25

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Метод інфільтративної анестезії розробив і впровадив в клінічну практику:

Выберите один ответ:

a. Лукашевич

b. Браун

c. Вишневський 

d. І. Жоров

e. Бір


Отзыв

Правильный ответ: Вишневський



Вопрос 26

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

При операціях на грудній клітці анестетик для перидуральної анестезії вводиться в перидуральний простір на рівні:

Выберите один ответ:

a. L2 - L5

b. Т3 – Т6 

c. Т7 – Т10

d. Т10 – Т12

e. L2 – L4



Отзыв

Правильный ответ: Т3 – Т6



Вопрос 27

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

На якій стадії наркозу ефіром розширяються зіниці:

Выберите один ответ:

a. I стадії

b. III3 стадії 

c. II стадії

d. III2 стадії

e. III1 стадії



Отзыв

Правильный ответ: III3 стадії



Вопрос 28

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Для проведення наркозу найчастіше застосовують закис азоту з киснем у співвідношенні:

Выберите один ответ:

a. 1:3 


b. 2:3

c. 2:3


d. 1:4

e. 1:1


Отзыв

Правильный ответ: 1:1



Вопрос 29

Неверно


Баллов: 0,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

До анестетиків ультракороткої дії відноситься:

Выберите один ответ:

a. пропофол

b. сомбревін

c. кетамін

d. натрію тіопентал 

e. віадрил



Отзыв

Правильный ответ: сомбревін



Вопрос 30

Верно


Баллов: 1,00 из 1,00

Отметить вопрос



Текст вопроса

Які з перерахованих анестетиків можна використати для спинномозкової анестезії?

Выберите один ответ:

a. Тримекаїн

b. Оксикаїн

c. Совкаїн 

d. Кортикаїн

e. Дікаїн



Отзыв

Правильный ответ: Совкаїн
Скачати 210.94 Kb.

Поділіться з Вашими друзьями:




База даних захищена авторським правом ©res.in.ua 2022
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка